22/10/19

Η επόμενη δεκαετία εγκυμονεί νέα οικονομική κρίση για την Ελλάδα




Η ελληνική οικονομία, κατά την προηγούμενη δεκαετία 2009-2019, με την εφαρμογή των μνημονίων και των πολιτικών της εσωτερικής υποτίμησης-λιτότητας, μεταμορφώθηκε, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, σε οικονομικό σχηματισμό μίας άλλης υποδεέστερης κατηγορίας περιθωριοποιημένης οικονομίας, στο πλαίσιο του διεθνούς και ευρωπαϊκού καταμερισμού εργασίας.


Στις συνθήκες αυτές σημειώθηκε σημαντική μείωση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού, του επιπέδου παραγωγικότητας, του παραγόμενου πλούτου, των δημοσίων και κοινωνικών δαπανών, του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους εργασίας, των επενδύσεων, του απασχολούμενου εργατικού δυναμικού. Μειώσεις που προφανώς αντιστοιχούν σε ένα παραγωγικό πρότυπο φτηνής εργασίας, τεχνολογίας και ανάπτυξης. Η οικονομική κατάσταση παραγωγής υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων κατά την επόμενη δεκαετία 2020-2030, επιτυγχάνεται μόνο με την εφαρμογή πολιτικών λιτότητας.

Παρόλα αυτά, σε πρόσφατες (18/10/2019) αντιφατικές δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του ΔΝΤ αναγνωρίσθηκε, δυστυχώς με καθυστέρηση, ότι «η δημοσιονομική εξυγίανση επιτεύχθηκε με ένα ιδιαίτερα αντιαναπτυξιακό μείγμα πολιτικής». Ταυτόχρονα, υποστηρίχθηκε η λανθασμένη θεωρητικά και πραγματολογικά σταθερή άποψη του ΔΝΤ ότι «οι περικοπές των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου» στην ελληνική οικονομία θα ευνοήσουν, μεταξύ των άλλων, μεσομακροπρόθεσμα την ανάπτυξη της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr

3 σχόλια:

  1. Να σε καψω Γιαννη,να σε αλοιψω λαδι.
    Δυστυχως η μοιρα των κρατων που κρυβουν πλουτο,καθε ειδους,στο υπεδαφος τους ειναι η ληξιαρχικη πραξη θανατου.
    Τα περι λαθους συνταγων απο τους παγκοσμιους Μενγκελε της παγκοσμιοποιησης ειναι για τις παρηγοριες στους βαρυτατα νοσουντες λαους που δεν πρεπει να χανουν τις ελπιδες τους για το φως στην ακρη του ατελειωτου τουνελ χωρις εξοδο αλλωστε το κερδος των 'εταιρειων' θα αυξηθει εαν παραλληλα με την 'αξιοποιηση' του πλουτου δεν χρειαστει να μετακινηθουν απο αλλα μερη φθηνοτερα εργατικα χερια.
    Η χωρα μας βαδιζοντας προς την φτωχοποιηση αλλα και παραλληλα με την 'εισαγωγη' φτηνων εργατικων χεριων εχει αρχισει να αποφερει χρημα στους 'επενδυτες' και σε λιγα χρονια θα αποτελει μια μικρογραφια της Κινεζικης οικονομικης ζωνης ελεγχου.
    Μακαρι να βγω ψευτης αλλα πιστευω οτι ακομα και η υποκριτικη δημιουργια χοτ σποτς για τους λαθρο γινεται βασει σχεδιου και σε περιοχες οικονομικου ενδιαφεροντος.
    Δεν χρειαζονται παραδειγματα με αναφορες σε χωρες Αφρικης-Ασιας κλπ αλλα και Λατινικης Αμερικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα με τόσους εξζέκιουτιβζ, μπαρίστα, πέρσοναλ τρέινερς, τατού άρτιστς, λάιφ κόουτσις (μνήστιμ κύριε), σαϊκόλοτζιστς εμ-ντι, πολίτικαλ επίστημονς, είναι δυνατόν να μην πηγαίνει μπροστά αυτή η οικονομία; Ευρώ μέχρι θάνατο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο πιθανο ...θανατο.!!
      Αλλωστε σε 10 χρονια θαναι οικονομια του Πακισταν ..Αφγανισταν και Ταλιμπαν.Κι επιτελους δεν θα σηκωθει και ο κοσμος απ τον καναπε. Θα θαφτει μαζι του.
      Τον βλεπω με τον καναπε να τρεχει μαραθωνιο στην κολαση γυρω γυρω σαν παλαβος..να τρωει φαπες απ τα βελζεβουλια..

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.