7/10/19

Οι Βούλγαροι στις επάλξεις - Πολίτες-κομάντο αναχαιτίζουν πρόσφυγες στα σύνορα (ΒΙΝΤΕΟ)


Την ώρα που στην Ελλάδα εκατοντάδες μετανάστες περνούν την περίφραξη της Αλεξανδρούπολης στη γειτονική Βουλγαρία ομάδα πολιτών δρα στα σύνορα με την Τουρκία για την αναχαίτιση της εισόδου στη χώρα.
Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ μεταφέρει το NBC News. Oμάδα που απαρτίζεται από πολίτες κυνηγά για παράνομους μετανάστες στα βουλγαρικά σύνορα.

Ανησυχείτε για τυχόν τρομοκράτες, οι οποίοι μπορούν να μπούνε στη Βουγαρία; Ρωτά ο δημοσιογράφος του αμερικανικού ειδησεγραφικού δικτύου μέλος της ομάδας. «Φυσικά! Βλέπουμε τι γίνεται τώρα στην Ευρώπη», απαντά.

Τα μέλη της ομάδας ισχυρίζονται, ότι προστατεύουν τη χώρα τους από την επιρροή του ισλάμ.

«Δεν είναι πρόβλημα, ότι είναι Μουσουλμάνοι. Το πρόβλημα είναι, ότι έχουν διαφορετική πολιτισμική κουλτούρα. Δεν σκέφτονται σαν και εμάς. Έχουν εντελώς διαφορετική οπτική για τη ζωή και τα πάντα», προσθέτει.

Η ομάδα είναι γνωστή ως BNO Shipka, της οποία ηγείται ο Βλαντιμίρ Ρούσεφ, ένας πρώην συνταγματάρχης του βουλγαρικού στρατού.

«Αυτήν τη στιγμή είναι η μοναδική άμυνα που έχει η Ευρώπη. Είμαστε οι μόνοι που κάνουμε κάτι. Δεν προστατεύουμε απλώς τη Βουλγαρία. Προστατεύουμε τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει ο επικεφαλής του αντάρτικου κατά της παράνομης λαθρομετανάτευσης στα βουλγαρικά σύνορα.

Το ρεπορτάζ δείχνει πλάνα από τη στιγμή που η ομάδα των πολιτών συναντά την αστυνομία, η οποία τους συμβουλεύει να σταματήσουν τις ενέργειές τους. Η δράση τους δηλαδή γίνεται υπό την ανοχή των αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ομάδα δεν είναι εξοπλισμένη. Λειτουργεί με μαχαίρια και χρησιμοποιεί μεθόδους ακινητοποίησης μέσω χρησιμοποίησης πολεμικών τεχνών.

Δείτε το ρεπορτάζ:



8 σχόλια:

  1. Λεβέντες. Ρε μας έβαλαν όλοι γυαλιά... οι Ούγγροι, οι Πολωνοί, οι Βούλγαροι, ακόμη και οι Σκοπιανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Χαρίλαος,

      Ψάξε λίγο τι σημαίνει το «Λεβέντες» που γράφεις. Θα εκπλαγείς… δυσάρεστα. Καταλαβαίνω βέβαια πως δεν το γράφεις για κακό, όμως το να αποκαλείς κάποιον «Λεβέντη», είναι για παράδειγμα σαν η Τουρκάλα μάνα να αποκαλεί τον γιο της «Εύζωνά μου» ή «Πλαστήρα μου» ή «Καραϊσκάκη μου»…

      …οπότε από εδώ και στο εξής όποιος σε αποκαλεί «Λεβέντη μου», μην χαίρεσαι και τόσο αφού είναι ένα στάδιο πριν σε πει (εν αγνοία του/της) «Κεμάλ Ατατούρκ μου»… ή απλά «πασά μου» όπως συνηθίζουν πολλοί / πολλές που κατά τ’ άλλα είναι μΠατριώτες.

      ΥΓ. Αν αναρωτιέσαι, η αντίστοιχη Ελληνική λέξη, είναι το «Παλικάρι».

      Διαγραφή
    2. Αδερφέ γνωρίζω ότι είναι τουρκικής προέλευσης η λέξη και την αποφεύγω συνήθως (ιδιώς στον γραπτό λόγο που έχεις παραπάνω χρόνο να σκεφτείς) έναντι της ελληνικής 《παλληκάρι》. Αλλά ομολογώ ότι δεν το σκέφτηκα σε αυτή την περίπτωση, ίσως διότι αναφερόμουν σε Βούλγαρους. Αλλά αυτοί ναι είναι παλληκάρια και κακώς τους εχαρακτήρισα λεβέντες. Παλληκάρια να γίνουμε κι εμείς λοιπόν.

      Διαγραφή
  2. Αυτο που επρεπε να κανουν στην Συμη..Λεσβο..Σαμο...κλπ.
    Τωρα μυξοκλαινε..
    Λες και δεν ηξεραν οτι οι κυβερνητες εδω κοροιδευαν..
    ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ??
    Το νησι τους υπερασπιζονταν.
    Αλλα απ την βολικη θεση του απραγου γινεσαι δουλος...
    Πραξεις δειλιας δεν ειναι για βραβεια..κι ας καυχιονται οτι ταχα ειναι ανθρωπιστες..
    Γιατι τωρα παρακαλουν τους αλλους να τους συμπονεσουν ανθρωπιστικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ??θα τους μαυρίζανε στο ξύλο τα ΜΑΤ

      Διαγραφή
  3. Το ιδιο θα συμβει και στην χωρα ολη. Ολοι οι ..απραγοι στην κριση..θα ζητανε σε λιγο να τους συμπονεσουν ..Οσο οι τοπικες κοινωνιες παριστανουν ακομη τους απομακρους ανθρωπιστες που κοιτανε το θεαμα..λες κι ειναι σινεμας η ζωη τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δλδ στη γειτονική Βουλγαρία δεν υπάρχει σύριζα και μκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (Περικλής Γιαννόπουλος 1869-1910)
    Έκκλησις προς το πανελλήνιον κοινόν, 1907.


    Ντροπή Σας να συζητάτε με τον Σκυλόφραγκο αν η Μακεδονική Σας Γη είναι Δική Σας Γη. Και να τον πείσεις, δεν τον πείθεις το Ληστή. Ή μόνος του ή με Σμπίρους βαλτούς θα προσπαθήσει να Σας πάρει κάθε Γη.
    Οι Πολιτισμοί που Σας έμαθαν οι Δασκαλοτσούσιδες να προσκυνάτε μπρούμυτα, Σας καμπανίζουν κατάμουτρα με άγρια χαστούκια: Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ.

    Ελληνική Φυλή τι φωνάζεις; Μπήκαν κλέφτες στο μανδρί;
    Εάν Σου βαστά έμπα διώχτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.