23/10/19

Σκληρή δήλωση ΗΠΑ: Η Τουρκία διέπραξε εγκλήματα πολέμου στη Συρία



Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ δήλωσε πως η Τουρκία φαίνεται να έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στη Συρία και πρέπει να λογοδοτήσει.


«Έχω δει τις αναφορές, προσπαθούμε να τις παρακολουθήσουμε. Είναι φρικτές και αν είναι ακριβείς – και υποθέτω πως είναι ακριβείς – θα αποτελούν εγκλήματα πολέμου», τόνισε ο Έσπερ σε συνέντευξή του στο CNN.

«Όσοι ευθύνονται θα πρέπει να καταστούν υπόλογοι, σε πολλές περιπτώσεις αυτή θα είναι η κυβέρνηση της Τουρκίας. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν», πρόσθεσε.

Nωρίτερα και σε μια ακόμη ένδειξη των αμερικανικών παλινωδιών, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο... στρατιωτικής δράσης κατά της Τουρκίας.

«Προτιμούμε την ειρήνη από τον πόλεμο» δήλωσε συγκεκριμένα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ωστόσο ότι «σε περίπτωση που απαιτείται κινητική δράση ή στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση».

«Αν οι υποσχέσεις των ΗΠΑ δεν τηρηθούν, η Άγκυρα θα συνεχίσει την επιχείρησή της στη Συρία με αποφασιστικότητα», διεμήνυσε πριν από τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Ερντογάν.

3 σχόλια:

  1. Τα φιλοϊσραηλινά λόμπι δεν έχουν άλλη επιλογή αυτή τη στιγμή παρά να πιέζουν κατά της Τουρκίας.

    Φαίνεται ότι το κουρδικό θα επιλυθεί τελικά από την τουρκική πλευρά.

    Η Τουρκία μπορεί να κατάφερε αυτή την εισβολή, δαπάνησε όμως όλο της το πολιτικό κεφάλαιο για να την καταφέρει. Τώρα θα φανούν οι συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ύστερα από την μπούρδα των ΗΠΑ έγινε αυτό που ήταν πανεύκολο να προβλεφθεί Τουρκία και Ρωσία συσφιξαν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις τους, οι Κουρδοι επιβίωσαν αλλά έχασαν στο πεδίο της μάχης και οι ΗΠΑ... Πήραν... Δεν ξέρω πως να το πω ευγενικά καταλαβαίνετε... Το ίδιο έχουν πάθει και με τις Πρεσπες και με το λαθρομεταναστευτικο και δεν το έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι σίγουρα ηττηθήκαμε και εμείς όπως οι Κουρδοι αλλά το ίδιο και οι ΗΠΑ, είναι συγκλονιστικη η αμερικανική ανοησία και δράση εναντίον των δικών τους συμφεροντων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ ΧΑΚ,

    Οι Βούλγαροι δεν έφυγαν ταυτόχρονα με τους Γερμανούς από τα Ελληνικά εδάφη που παράνομα (ενώ δεν πολέμησαν με τους Έλληνες τα είχαν καταλάβει καιμτα διαγούμιζαν ελέω Γερμανών).

    Χρειάστηκε η εργώδης καιέντονη παρέμβαση του W.Churchill για να φύγουν μετά από 2 μήνες.

    Μην με βάλεις να το εξακριβώσω βάσει στοιχείων, αν θέλεις, ανέτρεξε στο Διαδίκτυο.
    Φιλικά
    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.