12/10/19

Σ. Καλεντερίδης: Η επιθετική Τουρκία και το γεωπολιτικό σκάκι σε Συρία και Ανατολική Μεσόγειο (ηχητικό)

Ο αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμων» Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στον 98.4 για την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία και την ανατροπή για τους Κούρδους  από πλευράς Τράμπ, εκτίμησε ότι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, ενώ ανέλυσε το ρόλο όλων των χωρών που παίζουν ρόλο στην νέα κρίση στη Συρία, τονίζοντας ότι η Ρωσία ήταν ο βασικός παράγοντας που έσυρε τον χορό αποδοχής των ενεργειών της Τουρκίας, με τον Τράμπ να ακολουθεί αδειάζοντας απροκάλυπτα την μόνη δύναμη που ουσιαστικά περιόρισε την παγκόσμια απειλή για την διεθνή ασφάλεια τον ISIS.
Ο Σ. Καλεντερίδης, μίλησε ακόμη για τις επιδιώξεις της Τουρκίας σε Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και έναντι της Ελλάδας, τονίζοντας ότι το κλειδί είναι η    αποτροπή , όπου χωρίς να στρατιωτικοποιήσουμε πρώτοι εμείς την όποια κρίση πάει να δημιουργήσει η Τουρκία, δεν μπορούμε από την άλλη να μην της δίνουμε να καταλάβει με ισχυρό τρόπο ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας σε Ελλάδα και Κύπρο.

4 σχόλια:

  1. Ας θυμηθούμε ότι ο Ερντογάν έκλεισε τον Καύκασο και ότι από τότε τον αγάπησε ο Πούτιν, μετά από τα διάφορα Μπεσλάν. Στόχος δυτικά ν κύκλων είναι να ανοίξει πάλι ο Καύκασος μετά τον Ερντογάν για να χαλάσουν πάλι οι ρωσοτουρκικες σχεσεις. Σχετικά με άνομες δοσοληψίες, ο Ερντογάν δεν έχει λαδωσει μόνο τον Τραμπ αλλά και πλήθος άλλων σε Ρωσία εδώ και χρόνια. Με Γερμανούς βέβαια δεν το συζηταμε. Το βέβαιο είναι ότι η Τουρκία λαδωνει ετοιμάζοντας κατοχή Ελλαδικών νησιων και ολόκληρης της Κυπρου. Ο υπεξ μας είναι απαράδεκτος. Ο αμύνης δείχνει λογικότερος και η χώρα μας και η Κύπρος ελπίζω να γεμίσουν με φθηνό σύγχρονο φορητό αντιαρματικό και αντιαεροπορικό οπλισμό. Από όσο γνωρίζω, μόνο 4 χώρες παράγουν τέτοια άριστα και φθηνά όπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Πέρσες πρέπει να κατανοήσουν ότι μαζί με το Ισραήλ πρέπει να φτιάξουν το μεγάλο Κουρδιστάν που θα τους ενώσει και σώσει. Είναι λάθος για τους Πέρσες να έχουν εχθρικούς Κούρδους, και μεγάλο όφελος η συνεργασία μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην μας ετοιμαζετε για συνεκμετάλλευση. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα από κανένα σενάριο συνεκμετάλλευσης. Η μοναδική λύση είναι να πάρουμε απόφαση τόσο εμείς όσο και οι σύμμαχοι ότι η Τουρκία είναι πλεον πολύ μεγάλη και μόνο ο διαμελισμός της θα φέρει την ειρήνη και ασφαλεια. Ειναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η ανοχή τόσο στον ισλαμοφασισμο όσο και στον κεμαλοφασισμο. Συνεκμετάλλευση με χώρα και κουλτούρα κατά του παγκόσμιου πολιτισμού κάνουν μόνο τα κτήνη και τα βλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.globalresearch.ca/u-s-military-aid-to-al-qaeda-isis-daesh/5548960?fbclid=IwAR3KGruZcNsft_FaTjtnF_6CPqZ7lJ8tP7oLodN2e2Cy-PJaoPXHroPsATg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.