1/10/19

Ο Μητσοτάκης ΑΡΝΗΘΗΚΕ να συναντήσει την Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ στην Νέα Υόρκη...



Η αντίθεσή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά της προεκλογικής του εκστρατείας προσβλέποντας στην έντονη δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού. Μάλιστα υπενθυμίζουμε ότι ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία με περιοδεία στη Μακεδονία. Τότε χαρακτήριζε «εθνική ήττα» την Συμφωνία των Πρεσπών και δεσμεύθηκε για «μια μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία για την ελληνικότητα της πραγματικής Μακεδονίας». Έμελλε όμως η υπόσχεσή του να παραμείνει μόνον επικοινωνιακή εκστρατεία για την εκλογική του νίκη και όχι για την ελληνικότητα της Μακεδονίας!

Με την ανάληψη της εξουσίας η στάση του Έλληνα πρωθυπουργού και των κυβερνητικών παραγόντων άρχισε σταδιακά να μαλακώνει στο θέμα της Μακεδονίας. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, απαξίωσε να συναντηθεί με εκπροσώπους της ηγεσίας της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής (ενώ συναντήθηκε με εκπροσώπους οργανώσεων που επέλεξαν οι συνεργάτες του). Γνώριζε και γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά τους αγώνες που επί δεκαετίες έχει δώσει η ιστορική ομογενειακή οργάνωση αλλά και ευρύτερα η ομογένεια για το μακεδονικό θέμα και είχε συναντηθεί προεκλογικά με αρκετά στελέχη της.

Πραγματικά πρόσβαλε το κοινό αίσθημα και υποτίμησε τη νοημοσύνη μας καθώς στην ομιλία του, στη δημόσια συγκέντρωση στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, απέφυγε κάθε αναφορά στο Μακεδονικό θέμα και στη συνάντηση που είχε με τον Ζόραν Ζάεφ ενώ αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αλλά τι να μας πει αφού, ξεχνώντας τις προεκλογικές του υποσχέσεις κι αναιρώντας τα λεγόμενά του, είπε στον ομόλογό του ότι ‘η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί’.

Είναι θλιβερό το γεγονός ότι η πολιτική και το ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας για την ομογένεια εξαντλείται στις προεκλογικές εκστρατείες. Και δυστυχώς στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης αρκούνται σε κολακείες και υποσχέσεις χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις που θα ενισχύσουν και θα καταστήσουν ουσιαστικές τις σχέσεις της ομογένειας με το μητροπολιτικό κέντρο.. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθησε την πεπατημένη.
Όμως οι περισσότεροι από εμάς δεν ξεχνούμε!


Δημήτριος Χατζής
τ.Πρόεδρος Παμμακεδονικής ΗΠΑ

ΠΗΓΗ: alithia21.blogspot.com

25 σχόλια:

  1. Για όσους πίστευαν το αντίθετο ότι ο Κούλης δηλαδή θα τιμούσε όσα έλεγε προεκλογικά και θα τα θυμόταν όπως περίπου τα λογοδοτούσε, αρκεί να μνημονεύσουμε την πατρική του προτροπή ότι "σε δέκα χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει". Ε λοιπόν αυτός ο γιός που επιλέξαμε για πρωθυπουργό το ξέχασε μόλις σε δύο μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα λεφτα ομως που βγαζουν με τοσα ψεμματα δεν τα ξεχνανε.
    Κι ερχονται μετα οι αλλοι ψευτες - τα κοτοπουλα που ταιζουν με καλαμποκι ψιχουλα και τους ψηφιζουν , κοροιδευοντας ολοι την πατριδα τους με ψεμματα ...για να ταιζονται επ απειρον.Κι αν πει κανεις " μα εδω λειπει η μιση πστριδα " απαντανε " ελα μωρε λαικιστη οι προηγουμενοι εκαναν χειροτερα .Εμεις βαζουμε τα δυνατα μας ναρθουν πισω ολα." Οπως ειπε σημερα ο αντιπροεδρος Γεωργιαδης , δεν κανουμε...πους μπακ (!!!) Στις βαρκες των εποικων γιατι...θα μας πανε ...στο διεθνες δικαστηριο με χειροπεδες που παραβηκαμε νομο του Συμπαντος ..τα στρατευματα του ΟΗΕ !!!!! Κανεις στον πλανητη δεν παραβαινει τιποτε ,ουτε αν προκειται για την ζωη η τον θανατο του !!! Κι εμεις ειμαστε τα καλα κοριτσια του Παρθεναγωγειου...με Γαλλικα και πιανο.( ειδικα στο ...τα πιανω)
    Αυτα στον ΑΝΤ 1 ...Δεν σηκωθηκε κανεις να του πεταξει ολο το τραπεζι στο κεφαλι.Μιλουσαν για την ζωη της χωρας..η τον θανατο της.Κι ελεγε για δικαστηρια ο φλουφλης ..σαν ναταν ριφιφι σε περιπτερο.Κι ομως ειμαι σιγουρος πως επεισε πολυ κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Δημητρης Κ.

      Θέλω σε παρακαλώ αυτό το σχόλιο για τον «τηλε-μπουμπούκο» Γεωργιάδη, να το επαναλαμβάνεις συχνά - καθημερινώς εάν γίνεται - για να το εμπεδώσουν κάποιοι εδώ στο ιστολόγιο που, όχι πολύ καιρό πριν, μας τον παρουσίαζαν ως «πατριώτη», ως «δουλευταρά» κλπ.

      Γίνεται;

      Διαγραφή
    2. Πολυ ευχαριστως ψυχικα παιδια.Πρακτικα δεν ειναι δυνατον ομως.Τα χαι- τεκ ηλεκτρονικα μου ειναι περιπου μεταξυ λιθινης και χαλκινης εποχης.Εξ ου και τα χαωδη λαθη μου. Οπως γελατε εσεις μετα γελω κι εγω οταν τα βλεπω.Αλλα εχει γουστο.Ουτε διωρθωση μπορω..ουτε τιποτε.Αλλα και τι εγινε ? Αν σας πω και που ειμαι οταν γρσφω τα πολλα..θα ειναι και χαριτωμενο. Σε ενα τσιμεντολιθο εξω απ το σπιτακι της πομωνας στο χωραφι..μεταξυ εργασιων ανευ εργατικου προσωπικου..Επειδη ταυτοχρονα ειμαι και πωλητης σε μεγαλη βιομηχανια ..μπορει ναμαι και σε παρκιγκ για τσιγαρο στον δρομο απ τον Εβρο εως κατω ...Κατω κατω.Πρακτικα δεν δουλευει το κυκλωμα καλα...

      Διαγραφή
  3. Πρέπει κάποτε και ο ψηφοφόρος να βάζει το μυαλό του να σκέφτεται, να παρατηρεί και να κρίνει ΠΟΛΥ προσεκτικά, συμπεριφορά και δηλώσεις, σε συνάρτηση με το χρόνο και την πολιτική συγκυρία που γίνονται.


    20/1/2019, τη μέρα του 1ου μεγάλου συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, ο κ. Μητσοτάκης πόζαρε όλο χαμόγελο, στις κάμερες, από τα Τρίκαλα Κορινθίας που είχε πάει για...σκι.

    https://www.protothema.gr/greece/article/752601/sta-trikala-korinthias-o-kuriakos-mitsotakis/

    Εμένα στο χωριό μου, γιατί είμαι χωριάτης, αυτό το λέγανε "αφήσαμε το γάμο, να πάμε για πουρνάρια".

    Εγώ που δε ζω στην Ελλάδα, την ημέρα εκείνη, έψαχνα με μανία να βρω ζωντανές συνδέσεις από ΜΜΕ. Ο κ. Μητσοτάκης, αντίθετα, όχι μόνο δεν πήγε, όχι μόνο δεν κλείστηκε σπίτι του από ουδετερότητα, αλλά πήγε για σκι.

    Μετά, κάποιοι εξεπλάγησαν. Γιατί εξεπλάγησαν; Επίσης η πονηρά διατυπωμένη προεκλογική θέση του ότι "δεν ακυρώνεται" (αν και δε συμφωνώ και δε μου αρέσει), φώναζε τι θα γινόταν μετεκλογικά.

    Ας αρχίσει και ο ψηφοφόρος λίγο να σκέφτεται με τον κυνισμό του πολιτικού. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, αφού πλέον εξελέγη πανηγυρικά, δεν έχει καν το προεκλογικό άγχος, γιατί στο κάτω κάτω, πού θα πάει το μικρό ποσοστό που νιώθει εξαπατημένο; Στον κ. Τσίπρα;;; Άρα ο κ. Μητσοτάκης (δικαίως), σκέφτεται "από την οικονομία θα κριθώ. Οι γραφικοί που φωνάζουν, πάντως δε θα πάνε στον Τσίπρα, άρα γιατί να ανησυχώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για σκι.
      ομωσ αυτον ψηφισαν.
      κουτοπονηρος ο μεταλλαχθεις υβριδικος εκτουρκισθεις νεοελλην.
      οσο για τον ελληνοαμερικανο χατζη, δεν καταλαβε απλα οτι ο μητσοτακησ κανει τον....κινεζο.
      αυτα.

      Διαγραφή
    2. Εσυ Ουρακουλουμ εισαι απ την Θεσσαλια...Λογω της παροιμιας ..αν αρχιζει το χωριο και απο "Δ"...χμμμμ...

      Διαγραφή
    3. Κ. Δημήτρη, έχω καταγωγή από Θεσσαλία, Μακεδονία και πηγαίνοντας παραπίσω κι από Μικρασία.

      Διαγραφή
    4. Φαινεται οτι εισαι Πελασγος...εγω δεν ειμαι μεν απο χωριο σαν βερος Λαρισαιος αλλα ξερω ολα τα χωρια και τα λαγγαδια και ζω και σε χωριο διπλα στο σιτυ..συριζα ..γιατι εχει αερα..θεα..και παρκαρεις οπου θες...εχω κι 72 δεντρα στην αυλη ολα φυτεμενα απ τα χερακια μου ..( σαν τις παρθενες του Ισλαμ 72..) Δεν τοχα σκεφτει πριν οτι ειναι ιδιο !!! Τωρα το βλεπω !!!

      Διαγραφή
  4. Το 2015 ... Εκλέξατε/υποστηριξατε Τσίπρα (καλή ώρα)) άν και ξέρατε όιι οι νεολαίοι του έκαναν πανηγύρια με την 'Μακεδονία' και ενώ ξέρατε ότι τον Σύριζα δέν το χάλαγε ούτε το σκέτο 'Μακεδονία'.

    Τώρα θέλετε ο Κούλης να βγάλει το φίδι σας από την τρύπα .... αμ δέ.

    Ο Κούλης όμως σάς έλεγε και προεκλογικά.
    ‘η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί’

    Πάλι κορόιδα σας πιάσαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Κούλης είναι πολύ ύπουλος σε τέτοια θέματα, ίσως και για αυτόν τον λόγο πιο επικίνδυνος.
    Έκλεψε και αυτός τις ψήφους.
    Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την...μετάλλαξη; το Νίκου Λυγερού .
    εδώ μια τελευταία του αρθρογραφία:
    Ελληνικές πιέσεις πάνω στο Άρθρο 8 του προσυμφώνου των Πρεσπών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανεξαρτήτως τοῦ τί λένε οἱ ἑκάστοτε νικητές τῶν ἐκλογῶν μέ ποσοστά τῆς τάξεως τοῦ 30% ἐπί τοῦ ὅλου ἀληθινοῦ ἐκλογικοῦ σώματος,
    ἡ συμφωνία τῶν Πρεσπῶν εἶναι ἄκυρη ὡς ἀντισυνταγματική, ἀπό πάσης ἀπόψεως,
    καί διαδικαστικῆς καί οὐσιαστικῆς,
    ἀλλά καί, ἄρα, ἀπό ἀπόψεως διεθνοῦς δικαίου.

    Εἶναι συμφωνία γιά τά πανηγύρια τῶν Τσίπρα, Κοτζιά, Μητσοτάκη, καί Σία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ὑπάρχει καί κάτι πού ἀποδεικνύεται ἐκ τῶν ὑστέρων:
    Ὁ Παπούς τοῦ Κυριάκου Μητσοτάκη, ἤ προπάππους δέν ξέρω, πού λένε ὅτι ντύθηκε Μακεδονομάχος διότι πολέμησε γιά τή ἀπελευθέρωση τῆς Μακεδονίας μας, ἀπό τούς Τούρκους και ἀπό τούς Βούλγαρους κομιτατζήδες [συμμάχους τῶν Τούρκων στήν μοναδική (Ἑλληνική) Μακεδονία],
    μᾶλλον δέν πολἐμησε πράγματι ἀλλά ντύθηκε μἐ τή στολή μόνον...,
    ἀφοῦ ἄν εἶχε πράγματι πολεμήσει ἐκεῖνος γιά τήν Ἑλληνικότητα τῆς Μακεδονίας,
    δέν θά εἶχε ἀπογόνους πού τήν "πουλᾶνε" ....

    Θά μοῦ πεῖτε, ὑπάρχουν καί ἀνάξιοι ἀπόγονοι ἀξίων προγόνων. Ναί, ἀλλά τόσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς το Σκοπιανό έπαιξε στις εκλογές μετά την οικονομία και την ανομία.Θα συμφωνήσω με τούς ποιό πάνω ότι η ΝΔ με προσεκτική διατύπωση τό δέχτηκε. Φταίνε οι πολιτικοί μόνο; ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε στους νομούς τής Μακεδονίας απο 23-35% και στο σύνολο 31 ,δυστυχώς αυτούς ψηφίζουμε.Τα χειρότερα φοβάμαι για το θέμα των λαθρομεταναστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το παράξενο θα ήταν να τους συναντούσε... Αν είχε η πολιτική του τέτοιου είδους ανατροπές θα είχε φανεί εξαρχής και φυσικά όχι με δηλώσεις του τύπου "θα σεβαστούμε τη συμφωνία". Πολύ συστημικος και αυτός για να αντιδράσει. Δε νομίζω ότι έχει κάποιο όραμα ευρύτερο για την Ελλάδα. Δεμένος στο άρμα της Δύσης και αυτός την ακολουθεί σαν τη γη της επαγγελίας. Ο λαός ακολουθεί χαοτικά. Προτεσταντιζουμε θεολογικά, η καθημερινότητα μας μοιάζει αμερικανοθρεμμενη, και τα όνειρα μας το ίδιο. Πώς να δούμε κάτι άλλο λοιπόν; Πώς να υπερασπιστουν όλοι αυτοί ένα παρελθόν τόσο ξένο γιαυτους; Έτσι νομίζουν τουλάχιστον. Έτσι το ερμηνεύουν. Η ιστορική τους ανάλυση περνά κι αυτή από τη Δύση ή τους δυτικοθρεμμενους, που πλέον συστηματικά στρεβλωνουν ότι τους συμφέρει πολιτικά. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο και αξιακο ταυτόχρονα. Ενίοτε και ψυχαναλυτικό. Η ατομική ευδαιμονία π.χ. υπερβαίνει τη συλλογική. Αυτό το ζούμε μεταπολιτευτικα έντονα. Δε ψηφίζουμε για το κοινό καλό, συνήθως, αλλά για το ατομικό συμφέρον. Ο Μητσοτάκης και ο κάθε Μητσοτάκης δε θα κάνει κάτι που δεν είναι. Και αυτός είναι ένας ακόμα Ρωμαίος έπαρχος που τον εξέθρεψε η Ρώμη και κυβερνά το υποτελες προτεκτορατο. Όπως και τότε, συμπεραίνω, η λύση θα δωθεί αναπόφευκτα από τις γεωπολιτικες συγκυρίες χωρίς εμάς για εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Φαιδωνα αν συνεχισεις να μιλας εμεις δεν χρειαζομαστε αλλο.Δεν εχεις λαθεψει πουθενα.Αν υπαρχει τοσο ολοκληρωμενη κριση στην χωρα μας ...τοτε η χωρα εχει ελπιδες.Νοιωθω σεβασμο.Τον αξιζετε.Δεν υπαρχει μεγαλυτερο οπλο απ τον σεβασμο.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ κ. Δημήτρη! Όλοι χρειάζονται. Ειδικά στις μέρες μας. Τα σέβη μου επίσης!

      Διαγραφή
  11. Ακυρωσαν πτηση μσχητικων στην Κυπρο για την γιορτη της. Ηταν προγρσμματισμενη.Αυτο εγινε μια ωρα πριν την πτηση.Απορησαν ολοι...Ωσπου ξαφνικα Ισραηλινο σαιτ αμυντικο εγραψε οτι το ζητησε εκτακτως η ....Τουρκια !!!!!
    Ουδεν σχολιον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Έλληνας παρασύρεσαι και ξέχνα τόσο εύκολα όσο κανένας λαός στον κόσμο !
    Γι αυτό το πάρτι συνεχίζεται και τώρα ο Κυριάκος πίνει και λέει στην υγειά των κοροίδων !!!!
    Πάντως, νομίζω ότι σήμερα από την χώρα λείπουν σοβαροί ηγέτες !!!!!
    Και πολύ φοβάμαι ότι θα πάθουμε μεγάλο κακό, επειδή απουσιάζει αυτός !!!
    Δυστυχώς η μόνη ελπίδα είναι ο θεός !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απαντήσεις
    1. Κάτι δεν πάει καλά σήμερα μ' εμένα.

      Ο σύνδεσμος http://www.antibaro.gr/article/691

      Συγγνώμη.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.