29/10/19

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Να είστε προσεκτικοί όταν αναφέρεστε στην Ελλάδα



«Το λιμενικό έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην προκλητική τουρκική ρητορική των τελευταίων 24ωρων - «Θα ήταν ήταν καλό να μην φορτίζει (σ.σ. η Τουρκία) περαιτέρω την ευαίσθητη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου» - Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ασύμμετρες ροές» και ζήτησε ενίσχυση των χωρών προέλευσης και διέλευσης των προσφύγων
Απάντηση στην προκλητική ρητορική των τελευταίων 24ωρων στην Τουρκία η οποία υποστήριξε μέχρι και με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας ότι Έλληνες λιμενικοί χτυπούν και απωθούν μετανάστες έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 4ης ευρωαραβικής συνεργασίας.

«Το λιμενικό έχει σώσει χιλιάδες ζωές στη θάλασσα και ταυτόχρονα είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη των συνόρων και με αυτή την κυβέρνηση θα το επιτελεί στο ακέραιο. Αυτοί που εργαλειοποίησαν το μεταναστευτικό για τις δικές του επιδιώξεις να είναι πιο προσεκτικοί όταν αναφέρονται στην Ελλάδα» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας «ότι δεν χρειάζονται ρητορικές εξάρσεις» για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Με αφορμή το μεταναστευτικό ο κ. Μητσοτάκης τόνισε για άλλη μια φορά τις πρακτικές της Τουρκίας να αμφισβητεί τα δεδομένα δεκαετιών και να «εγείρει απαράδεκτες διεκδικήσεις τόσο όσον αφορά την Κυπριακή ΑΟΖ όσο και τη συμπεριφορά της στο Αιγαίο».

«Θα ήταν ήταν καλό να μην φορτίζει (σ.σ. η Τουρκία) περαιτέρω την ευαίσθητη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και να ακολουθήσει τη διαδρομή του διεθνούς δικαίου» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας γενικότερα για το μεταναστευτικό, το χαρακτήρισε «κορυφαία πρόκληση» σημειώνοντας ότι είναι «ένα πρόβλημα που δεν περιορίζεται στους χάρτες της γεωγραφίας αλλά απλώνεται στα όρια της παγκόσμιας συνείδησης και γίνεται το πεδίο στο οποίο δοκιμάζονται η αλλεληγγύη μαζί με την αποφασιστικότητα να αντιμετωπιστεί το παγκόσμιο έγκλημα και να προστατευτούν τα διεθνή σύνορα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, επίσης, ότι «η χώρα μου δέχεται ειδικά τους τελευταίους μήνες ροές ασύμμετρες σε σχέση με τον πληθυσμό της. Τα νησιά ασφυκτιούν, οι δομές της ενδοχώρας αντιμετωπίζουν τα πρώτα προβλήματα».

«Ελέγχουμε τα σύνορά μας και φροντίζουμε πάντα τους κυνηγημένους του κόσμου αλλά μια χώρα δεν μπορεί να σηκώσει τα προβλήματα τριών ηπείρων» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. «Χρειάζεται περισσότερος συντονισμός Ευρωπαίων και Αράβων για την αντιμετώπιση των αιτίων. Χρειάζεται σοβαρή ενίσχυση στις χώρες προέλευσης και διέλευσης των προσφύγων, χρειάζεται αντιμετώπιση των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων για να πάψουν στο Αιγαίο πρόσφυγες και μετανάστες να γίνονται μοχλός πιέσων αλλότριων σκοπιμοτήτων».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

7 σχόλια:

  1. Μήπως ο πρωθυπουργός μας κ Μητσοτάκης δεν είναι με τα καλά του;;;;; Μας λέει: ελέγχουμε τα σύνορά μας... Και τα λοιπά. Δηλαδή αν δεν έλεγχε τα σύνορά μας πώς θα ήταν η κατάσταση;;;;Μήπως θα είχαμε εκλείψει ήδη γιατί θα ερχότανε κατά χιλιάδες την ημέρα και όχι εκατοντάδες;;; Μήπως θα ήταν καλό να τον συμβουλέψει κάποιος να πάει σε γιατρούς πολλούς και διαφορετικούς;;; Δεν είναι μόνο εκνευρίστηκα αυτά που λέει αλλά υποβιβάζει και τη νοημοσύνη μας. Έλεος πλέον. Ας τον εξετάσει κάποιος γιατρός. Θέλει και αυτός σώνει και καλά να μας εξαφανίσει. ΌΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΡΆΣΕΙ ΌΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτη η συνεχης εξευτελιστικη απολογια σε καθε τουρκικη-αλβανικη-σκοπιανη και γενικα σε καθε μακακια που εκστομιζει ακομα και για πλακα ο καθε γειτονας,πρεπει να σταματησει.
    Ουτε τα παιδακια του δημοτικου που μυξοκλαινε δεν γελοιοποιουνται ετσι.
    Ελεος,λιγο παντελονι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. But he cannot say the obvipus; we have received much more invaders than any other country. 25% of our population and rising.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωπα!
    Mίλησε κι'άστραψε ο Κούλης!!!
    https://youtu.be/rZIyUzQ465A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μητσοτάκη, μην είσαι πολύ σκληρός με τον Τούρκο γιατί άκουσα ότι ο Ερτογαν ανατρίχιασε μόλις σε άκουσε! !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν πείθει το αγόρι..και δυστυχώς δεν το καταλαβαίνει κι όλα. Άσε τις υποδείξεις και τα κλάματα Κυριάκο και δές την ουσία..γιατί νομίζω σκέπτεσαι ακόμη "είναι στραβά ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε"..Στην εξωτερική πολιτική, είσαι κάτω του μετρίου, δυστυχώς για όλους εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.