22/10/19

Οι Τούρκοι ανακάλυψαν μυστικό σχέδιο των ΗΠΑ: "Δίνουν τα έσοδα από τα πετρέλαια της Αν. Συρίας στους Κούρδους"

Οι Τούρκοι και συγκεκριμένα η εφημερίδα Γενί Σαφάκ, επικοινωνιακή ναυαρχίδα του Ερντογάν, ανακάλυψε ότι ενώ από τη μια πλευρά οι ΗΠΑ "άνοιξαν την πόρτα" στην επιχείρηση 'Πηγή Αίματος" και όχι ειρήνης, και την παράνομη εισβολή των Τούρκων στη Βόρειο Συρία, από την άλλη πλευρά οι ίδιες οι ΗΠΑ που πρόδωσαν τους Κούρδους και τους παρέδωσαν βορά στους Τούρκους και τους ισλαμιστές τρομοκράτες συμμάχους τους, ανακοινώνουν ότι δεν θα αποσύρουν το σύνολο των στρατευμάτων τους από τη Συρία, όπως δεσμεύτηκαν, αλλά θα αφήσουν 200 άνδρες των ειδικών επιχειρήσεων.
Ο λόγος είναι η συνέχιση του αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, σε συνεργασία με τους Κούρδους των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, τους οποίους πρόδωσαν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα παραπάνω.
Επίσης, το "μυστικό σχέδιο" των ΗΠΑ, που δεν είναι καθόλου μυστικό, αφού το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τραμπ, είναι η προστασία των εγκαταστάσεων άντλησης πετρελαίου, με τα έσοδα να μοιράζονται μεταξύ Αμερικανών και Κούρδων.
Και όλα αυτά τη στιγμή που οι ίδιοι Κούρδοι, λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, συνεργάζονται με τον Άσαντ και το στρατό της Συρίας, στους οποίους ανήκουν τα αποθέματα πετρελαίου που εκμεταλλεύονται Αμερικανοί και Κούρδοι.
Επίσης, οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι τον έλεγχο του εναερίου χώρου ανατολικά του Ευφράτη, θα συνεχίσουν να τον έχουν αυτοί, για να ελέγχουν τις επιχειρήσεις εναντίον του Ι.Κ.
Όσον αφορά τις ανησυχίες της Τουρκίας, οι στρατηγιστές της Άγκυρας που έχουν μετατρέψει τον Ερντογάν σε έναν νέο Χίτλερ και την Τουρκία σε νεοναζιστική Γερμανία, φοβούνται ότι όλα αυτά γίνοντα σε συνεργασία και συνεννόηση ΗΠΑ-Ρωσίας και ότι τα έσοδα από τα πετρέλαια που θα εισρέουν στα ταμεία του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας των Κούρδων, θα οδηγήσουν τελικά σε αυτό που ήθελαν να αποτρέψουν με την επιχείρηση "Πηγή Αίματος" και όχι ειρήνης, δηλαδή στην ίδρυση ενός αυτόνομου κουρδικού κράτους, έστω και μερικά χιλιόμετρα νότια από τις περιοχές που κατείχαν μέχρι πριν μερικές μέρες.
Σ.Κ.

7 σχόλια:

  1. Κάποια νέα για την Συρία τηλεγραφικά.

    Κρεμλίνο: Θα μελετήσουμε την γερμανική πρόταση για ασφαλή ζώνη στα βόρεια της Συρίας που θα υπόκειται σε διεθνή επίβλεψη με την συμμετοχή της Ρωσίας και της Τουρκίας.

    Ο Άσαντ επισκέφθηκε το μέτωπο στην Idlib μετά από 7 χρόνια και δήλωσε πως θα ελευθερώσει κάθε εκατοστό της Συρίας.

    Συνεχίζεται η κατάληψη θέσεων των αμερικανών από ρώσους. Στο αεροδρόμιο της Ταμπκα προσγειώθηκαν ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα.

    Ο Συριακός Αραβικός Στρατός εξακολουθεί να παίρνει θέσεις σε παραμεθόριες πόλεις με την Τουρκία και να ενισχύει τα σημεία επαφής με τους τούρκους μισθοφόρους.

    Υπήρξαν έντονοι βομβαρδισμοί από τον Συριακό στρατό στην επαρχία Ιντλίμπ.

    Ο Ερντογάν απείλησε να ξαναρχίσει την επιχείρηση αν οι Κούρδοι δεν αποσυρθούν. Επίσης δήλωσε πως θα συζητήσει με τον Πούτιν κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ και εξέφρασε επιφυλάξεις για τις Ιρανικές θέσεις σχετικά με την τουρκική επέμβαση στην Συρία.

    Νωρίτερα σήμερα είχαμε μια έκρηξη στην τουρκοκρατούμενη πόλη Αζάζ.

    Ευρωπαϊκή Ένωση: Η τουρκική επίθεση στην Συρία υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος και απειλεί την ασφάλειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάζω στοίχημα ότι αυτός είναι ο επόμενος στόχος του Ερδογάνη με τις κρυφές ευχές του Τράμπα και την σύμφωνη γνώμη του Πούτινγκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.voltairenet.org/article207944.html

    Mην τρελαθουμε κιολας .. με τους Κουρδους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τραμπ πινει τις γραμμουλες του
    Και οτό βρέξει ας κατεβάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουδεποτε θα φανταζομουν οτι θα υπηρχε περιπτωση να παρουν με τις πετρες και τα σαπια φρουτα τον Αμερικανικο στρατο.
    Απομυθοποιησε την υπερδυναμη και την γελοιοποιησε στα ματια ολου του πλανητη.
    Αδειος ντενεκες που εκανε θορυβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματι κ.Ναια αυτο παρατηρησα κι εγω...Τον εξευτελισμο τους...Εφτασαν εκει.Τωρα το ποταμι δεν γυριζει πισω.Οτι και να κανουν...χαθηκε ο σεβασμος για παντα.Μεσα του κανεις δεν θα σεβαστει ξανα οτιδηποτε δικο τους.Ο μυθος ψωφισε...

      Διαγραφή
  6. Ένα μεγάλο "ΕΥΓΕ" στα λιοντάρια της Ουάσινγκτον-Ισραήλ (Κούρδοι) και στις Αμαζόνες της Ουάσινγκτον-Ισραήλ (Κούρδισες) που μάχονται μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός τους για να λεηλατήσουν τον εθνικό πλούτο της Συρίας.

    God Bless America, Nato and Israel

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.