6/10/19

Ανησυχία Ρωσικού ΥΠΕΞ για περαιτέρω κλιμάκωση έντασης στην ΑΟΖ

Ανησυχία για την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκφράζει το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών και προτείνει αποφυγή της κλιμάκωσης μιας δυνητικής κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο και την αυστηρή προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου.
Σε σχόλιο από το τμήμα πληροφοριών και Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ρωσικής πρεσβείας στην Κύπρο στο facebook αναφέρεται ότι «παρακολουθούμε με ανησυχία την περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».
«Προτρέπουμε την αποφυγή βημάτων που θα οδηγούσαν στην αποσταθεροποίηση και σε δημιουργία κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, την αυστηρή προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου και την προσπάθεια επίλυσης διαφορών αποκλειστικά με ειρηνικά μέτρα», αναφέρεται.
Σημειώνεται τέλος ότι «υποστηρίζουμε μια σύντομη επανέναρξη των συνομιλιών, προκειμένου να επιτευχθεί μια σταθερή, βιώσιμη και δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος προς το συμφέρον όλων των κατοίκων της νήσου».
«Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας θα προσφέρουμε κάθε διαθέσιμη βοήθεια προς αυτό», καταλήγει.
SigmaLive

5 σχόλια:

  1. Νάνε καλά το Ξανθό γένος που έδραμε να υποστηρίξει την 'αποφυγή βημάτων'.
    Δηλαδή ρε Ξανθό Γένος να τήν κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια αντί βημάτων?

    ΗΠΑ ΥΠΕΞ: Δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να κάνει παράνομες γεωτρήσεις

    Ρωσικό ΥΠΕΞ: "Προτρέπουμε την αποφυγή βημάτων που θα οδηγούσαν στην αποσταθεροποίηση και σε δημιουργία κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο" Ρε μάστορα μήπως αναφέρεσαι στην ToTAL?

    Αυτοί που διερύγνυαν τα ιμάτιά τους για την δήλωση Πομπέο έχουν κανένα σχόλιο για την δήλωση του Ξανθού ΥΠΕΞ? ρητορική η ερώτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο συμφωνο της ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ ανηκε η τουρκια το 1974 οταν κατελαβε ο αττιλας την μιση ΚΥΠΡΟ????Οταν τρωςκαι πινεις απο τα ρωσικα κεφαλαια και αλλου πας και το δινεις,εχεις το θρασος να ζητας και τα ρεστα?????ΠοιΟς στηριζε για δεκαετιες την ΚΥΠΡΟ στο Σ Α του ΟΗΕ???Τι εκανε ο κισσινγερ οταν εβλεπε τους τουρκους να αποβιβαζονται ? Αυτοι το σχεδιασαν ,αυτοι εβαλαν τον μαλακα ιωαννιδη στην φακα και τους εχουμε και για κολλητα φιλαρακια .Μολις τα φτιαχ ξουν με τον ταγιπ ,ξανα εμας θα δωσουν σαν ποτνικι να παιζει ο τουρκαλας.Αν λαμβανεις στα σοβαρα τις πιπες που αμολησε ο αμερικανος ,να το κοιταξεις ειναι σοβαρο.

      Διαγραφή
    2. Δέν είναι 1974 τώρα είναι 2019... Τώρα δέν υπάρχει Μακάριος για να ζητάει επίμονα να πεισθεί η Τουρκία να εισβάλει στην Κύπρο για να τον επαναφέρει στον προεδρικό θώκο.
      Τότε η Ρωσία τί έκανε που ήταν σύμμαχος του Μακάριου?
      Αλλά όπως είπα η ερώτησή μου παραμένει ρητορική ...

      Διαγραφή
    3. Εδώ γελάμε. Η Ελλάδα του Ιωαννίδη που έριξε τον Μακάριο ήταν αντιαμερικανική; Γιατί φταίει ο Μακάριος που έπεσε από φιλοαμερικάνους Ελλαδίτες, και γιατί οι Αμερικάνοι ξέσκισαν τις φιλοαμερικανικές Ελλαδικές δυνάμεις και άνοιξαν τον δρόμο στους Τούρκους; Ήταν φιλοαμερικανικότεροι οι Τούρκοι, ή απλά έτσι είπαν οι Βρετανοί στους μισθοφόρους τους Αμερικάνους να κάνουν;

      Διαγραφή
  2. Εάν οι Ρώσοι και οι Αμερικάνοι δεν συνεργαστούν για να εκχριστιανίσουν την ανατολική μεσόγειο, και οι δύο θα γίνουν όμηροι των ισλαμικών δυνάμεων οι οποίες σε μια γενιά θα αποκτήσουν τον έλεγχο και της Ευρώπης. Αμερικάνοι και Ρώσοι να θέσουν άμεσα στο οριστικό περιθώριο της ιστορίας την διχαστική, πονηρά, αμαρτωλή και ανώμαλη δυτική Ευρώπη, αν θέλουν να αποκτήσουν μέλλον. Όχι στην Δυτική Ευρώπη, όχι στον Ισλαμισμό, αν θέλουμε πολιτισμό επί της γης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.