31/10/19

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει τελικά κανονική χώρα - Ό,τι του καπνίσει του καθενός το κάνει και το κράτος κοιμάται

Ανάληψη ευθύνης για τα επεισόδια μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο
Η ομάδα «Αναρχικοί/ές» ανέλαβε την ευθύνη για τα σημερινά επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Διονύσης Βυθούλκας
«Σήμερα 30 Οκτωβρίου στη 13:00, στο πλαίσιο της διεθνούς εβδομάδας δράσεων αλληλεγγύης στον εξεγερμένο λαό της Χιλής, σπάσαμε τις προσόψεις ενός καταστήματος ΕΛΤΑ και μιας τράπεζας Πειραιώς.Κόψαμε την κυκλοφορία με αναμμένους κάδους στα δύο ρεύματα της Πατησίων -γεμίζοντας τον δρόμο με εκατοντάδες τρικάκια- επιδιώκοντας την σύγκρουση με τους μπάτσους. Η συμπλοκή με τα κρατικά σκουπίδια κράτησε για αρκετή ώρα κατά την οποία έκαναν την εμφάνιση τους ματ και κάποιοι ταχύτατοι στο τρέξιμο διάδες.»
Αυτό αναφέρουν οι «αναρχικοί/ες» σε ανακοίνωση τους που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.
Και προσθέτουν: «Χρησιμοποιήσαμε το πανεπιστημιακό ίδρυμα της ΑΣΟΕΕ σαν ορμητήριο, με τον ίδιο τρόπο που έχουν επιλέξει πολλές φορές οι Χιλιανοί σύντροφοι να ξεκινήσουν τις επιθέσεις τους προς αστυνομικές δυνάμεις. Αντιλαμβανόμαστε τα πανεπιστημιακά ιδρύματα όχι σαν ακαδημαϊκά άσυλα αλλά σαν καταφύγια κάθε λογής καταπιεσμένων, πεδίο οργάνωσης εξεγερμένων και ορμητήριο επιθετικών ενεργειών. Ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί η αλληλεγγύη είναι η πραγματοποίηση επιθετικών δράσεων. Δεν θέλουμε να αναλωθούμε σε μακροσκελείς αναλύσεις επί αναλύσεων. Έτσι κι αλλιώς ακούμε τους συντρόφους μας από μακριά να οργανώνονται και να επιτίθενται. Δεν θα πούμε λέξη παραπάνω. Αφήνουμε αυτούς και τις φωτιές τους να μιλήσουν και για μας.»

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τα επεισόδια

Νωρίτερα είχε εκδοθεί ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για τα επεισόδια στην οποία σημειώνονταν ότι:
«Περί ώρα 13.00 σήμερα ομάδα 40 περίπου ατόμων εξήλθε από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και κράνη και έβαλαν φωτιές σε κάδους επί της οδού Πατησίων, τόσο από την πλευρά της οδού Αντωνιάδου όσο και από την πλευρά της οδού Δεριγνύ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ προκάλεσαν και φθορές. Οι αστυνομικές δυνάμεις, που κατέφτασαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα και έκαναν χρήση δακρυγόνων για να αποκρούσουν τις επιθέσεις των ατόμων, τα οποία επανέκαμψαν στον χώρο του Πανεπιστημίου.»
Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν έγινε επέμβαση των αστυνομικών εντός του Πανεπιστημίου, η ΓΑΔΑ επεσήμανε ότι: «Η πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων στους χώρους του, καθιστούσε μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια.»
Τέλος για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Πηγή: in.gr

6 σχόλια:

  1. ένα από τα βασικοτερα προβλήματα της Ελλάδας είναι η πολυνομία. για παράδειγμα εχουν ψηφιστεί από την μεταπολίτευση μέχρι τώρα 400 φορολογικοί νόμοι χώρια τις ερμηνευτικές εγκυκλίους. Η πολυνομία καταργεί την νομιμότητα και φέρνει ανομία. νομίζω ότι δεν χρειάζεται το εν λόγω παράδειγμα του άρθρου για να το καταλάβουμε. Η ανομία φέρνει με την σειρά της την αυτοδικία. Έτσι καθημερινά παραβιάζουμε πολλάκις τους λίγους σαφείς νόμους της χώρας μας. μην πάμε μακρυά δείτε όλοι την οδική συμπεριφορά μας (μη τήρηση οριων ταχύτητας, παραβιάσεις φαναριών, αντικανονικές προσπεράσεις, ότι να ναι παρκαρίσματα). Λέμε ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται. Για να εφαρμόζονται πρέπει να είναι σαφείς όχι αντικρουόμενοι και να υπάρχουν εποπτικοί έλεγχοι τα οποία και είναι δουλεία του δημοσίου το οποίο και δεν δουλεύει. Κάπως έτσι θα χαθεί η όμορφη χώρα μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Η πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων στους χώρους του, καθιστούσε μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια.» Δηλαδή σαν να λέμε ότι καταργήθηκε το άσυλο αλλά όταν στο πανεπιστήμιο έχουν μάθημα το επαναφέρουμε.Πολύ ωραίο πάτημα στους μπαχαλάκηδες να τα σπάνε όταν στο πανεπιστήμιο έχουνε μαθήματα.Η ασοβαρότητα στο μεγαλείο της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φτηνές και γελοίες δικαιολογίες. Ψήφισαν ένα νόμο που στη συνέχεια οι ίδιοι καραγκιόζηδες ΠΡΟ-ΠΟ στην πραγματικότητα τον αποποιούνται και τον ακυρώνουν.

    Δηλαδή με αυτά και άλλα που ακούγονται περιμένει κανένας από τους πολίτες ότι οι δήθεν αναρχικοί μπαχαλάκηδες θα επιχειρούν τις καταστροφές τους όταν τα πανεπιστήμια θα είναι άδεια;

    Με τέτοια μυαλά στιλ χρυσοχοϊδηδων ως υπερασπιστές μας, δυστυχώς για εμάς οι νεοφιλελέ της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης όπως και στο λαθρομεταναστευτικό προμηνύεται να έχουν μεγάλες αποτυχίες και στον τομέα της κοινωνικής γαλήνης και ασφάλειας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ατιμωρησία φέρνει αυτά τα αποτελέσματα. Και να συλληφθούν την άλλη μέρα έξω και δεν τρέχει τίποτα. Αν έτρωγε μερικά χρονάκια ο καθένας όμως, τα οποία δε Θα μειώνονταν σε ένα πέμπτο, τότε Θα βλέπαμε τη μαγκιά τους. Όσο μένουν όλοι ατιμώρητοι τόσο θα έχουμε τέτοια φαιδρα γεγονότα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς πιο εύκολα από την Δημοκρατία πας στην αναρχία παρά σε άλλο σύστημα !!
    Αυτό που βασανίζει τον ελληνικό λαό εδώ και πολλά χρόνια είναι αυτή η αναρχία την οποία δεν έχουν τα κότσια όλοι αυτοί οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που το παίζουν κυβέρνηση! !!!
    Αυτή είναι η μεγαλύτερη πληγή της Ελλάδας! !!!
    Αν υπήρχε δημοκρατία θα υπήρχε και Δικαιοσύνη, αξιοκρατία και πολλά άλλα. .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Η πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων στους χώρους του, καθιστούσε μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια»

    Ενώ η πλήρης λειτουργία της λαϊκής αγοράς και η πλήρης λειτουργία του κινηματογράφου με πολλά άτομα δεν εμπόδισαν τη σύλληψη της γιαγιάς με τα τερλίκια και τη διακοπή της ταινίας και τη σύλληψη πιτσιρικάδων με τα ποπ κορν.

    Οι "ΤΥΠΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ" σε αυτούς που τα σπάνε? Που είναι οι "ΤΥΠΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ" σε αυτούς που τα σπάνε?

    Άντε μπουκάρετε σε κάνα κατάστημα για κάνα πρόστιμο καπνίσματος να γεμίσει και το ταμείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.