3/10/19

Ύβρις στον Μικρασιατικό Ελληνισμό η ανιστόρητη σύγκριση με μετανάστες-πρόσφυγες



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Η έκφραση της αλληλεγγύης των Ελλήνων στους πρόσφυγες είναι σημαντική και αυθόρμητη. Δεν επιβάλλεται από τα πάνω. Μπορεί ορισμένες υπερβολές να γίνονται για τις ανάγκες των καναλιών που σπεύδουν να αξιοποιήσουν τηλεοπτικά το κάθε δέμα που μια συγκινημένη γιαγιά αφήνει στα χεριά μιας οικογένειας Σύρων στην Πλ. Βικτωρίας ή στον φούρναρη που μοίραζε ψωμιά στους απελπισμένους μετανάστες στην Μυτιλήνη.

Όμως όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα προβάλλεται ένας πρωτοφανής ισχυρισμός, ότι είμαστε κατά κάποιο τρόπο υποχρεωμένοι να δείξουμε αλληλεγγύη και να ανοίξουμε την χώρα στους μετανάστες και πρόσφυγες, γιατί πριν σχεδόν έναν αιώνα και οι Ελληνες της Μικρασίας έφτασαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα…

Πρόκειται για μια ανιστόρητη σύγκριση η οποία όμως δεν γίνεται καθόλου τυχαία, μια και πρακτικά δεν υπάρχει ανάγκη από κανένα τέτοιου είδους επιχείρημα για να πεισθεί ο Έλληνας να δείξει την Αλληλεγγύη του στους κατατρεγμένους που φθάνουν στην χώρα.

Γιατί τότε γίνεται τόσο συχνά η επίκληση αυτού του επιχειρήματος; Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση από την προσπάθεια επαναφοράς με συγκαλυμμένο τρόπο κάτω από την συγκίνηση που προκαλεί το δράμα των μεταναστών και προσφύγων στα νησιά, στα λιμάνια και στους καταυλισμούς, η θεωρία του «συνωστισμού στο λιμάνι της Σμύρνης»...

Πριν από 94 χρόνια ο Μικρασιατικός Ελληνισμός, δεν εγκατέλειψε τα σπίτια του για να αναζητήσει καλύτερη τύχη π.χ. στην Αίγυπτο ή στο Ιράν. Ξεριζώθηκε από τις πατρογονικές εστίες του μετά από μια επιχείρηση γενικευμένης εθνοκάθαρσης που εξαπολύθηκε εις βάρος του, μετά από μια στρατιωτική ήττα. Και ο μοναδικός τόπος που μπορούσε να αναζητήσει σωτηρία και καταφύγιο ήταν το Εθνικό Κέντρο, η Ελλάδα.

Οι Έλληνες της Μικρασίας δεν δραπέτευσαν ως πρόσφυγες από κάποιον πόλεμο με προορισμό την Συρία ή την Βουλγαρία με σκοπό να φθάσουν στην Γαλλία, στην Ρουμανία η στην Βρετανία που άκμαζαν πολλές κοινότητες του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Ο Ελληνισμός που έφθινε ξεριζωμένος από τις εστίες του, μετά από μια μεγάλη στρατιωτική και εθνική ήττα δεν είχε σχέση με τους Αφγανούς και Μαροκινούς και αυτούς ακόμη τους Σύρους που φθανουν κατά χιλιάδες στην Ελλάδα, ψάχνοντας διέξοδο προς την Ευρώπη.

Ο πόλεμος στην Συρία και η προσφυγιά που προκάλεσε (έναντι όχι μόνο μιας θρησκευτικής ή εθνικής ομάδας) δεν είχε σχέση με την Εθνοκάθαρση εναντίον των Ελλήνων που εξαπέλυσε πριν 94 χρόνια ο Κεμάλ Ατατούρκ. Και πολύ περισσότερο δεν έχει σχέση με την επιστροφή και ένταξη στον Εθνικό Κορμό, του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Οι χοντροκομμένες προκλητικά ανιστόρητες συγκρίσεις αυτού του είδους είναι επικίνδυνες καθώς απλώς επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τις εθνομηδενιστικές αντιλήψεις που όλο και περισσότερο κυριαρχούν στο κυβερνών στρατόπεδο και δεν αφορούν μόνο στην αλλαγή των σχολικών βιβλίων ώστε «να αποφεύγονται ενοχλητικές για την Τουρκία αναφορές», αλλά φθάνουν μέχρι και στις ακόμη πιο καταστροφικές αντιλήψεις ότι η προσέλκυση μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα και η μόνιμη εγκατάσταση τους θα λύσει το …δημογραφικό της Ελλάδας.

Και τελευταίο: είναι ύβρις για τις θυσίες του Ελληνισμού στην Μικρά Ασία η σύγκριση τους με τους Μαροκινούς και Αλγερινούς παράτυπους μετανάστες…

Τους βοηθάμε, τους σεβόμαστε, νοιώθουμε τον πόνο τους, αλλά μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά θέματα.

ΠΗΓΗ: hellasjorunal.com

7 σχόλια:

  1. >δεν έχει σχέση με την επιστροφή και ένταξη στον Εθνικό Κορμό, του Μικρασιατικού Ελληνισμού<

    Χρειάζεται διευκρίνιση αυτό, διότι δημιουργεί χοντρή παρεξήγηση. Οι Μικρασιάτες πρόσφυγες δεν επέστρεψαν πουθενά, διότι από πουθενά δεν είχαν μεταβεί στην Ιωνία, τον Πόντο κλπ. Αυτή ήταν η πατρίδα των, η πατρογονική των εστία, ήσαν αυτόχθονες και όχι μετανάστες. Το ίδιο λάθος γίνεται και με τούς Έλληνες τής Β. Ηπείρου, ενός ονόματος, ως προς το γεωγραφικό προσδιορισμό, εφευρεθέντος μετά τούς Βαλκανικούς Πολέμους. Και γι αυτό, εδώ και περίπου 10 χρόνια, επεκράτησε ο εντελώς λανθασμένος προσδιορισμός των ως "ομογενών". Ακόμη και για ... ομεγενείς τής Πόλης γίνεται λόγος, λες και είναι μετανάστες στην ... Ιστανμπούλ. Σε λίγο, όπως πάμε και δεχόμαστε αβασάνιστα ό,τι βλακεία λεχθεί, θα μιλούμε για ομογενείς ... τής Κύπρου, προς τέρψιν των Τούρκων.

    Δεν σχολιάζω το άρθρο, διότι έχω αναφερθεί στο παρελθόν για την απαράδεκτη και γελοία σύγκριση των εξ Ανατολής ομοεθνών μας προσφύγων, με τα ασιατικά-αφρικανικά στίφη λαθροεισβολέων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μή μπερδεύουμε τους λαθροεισβολείς-επικοιστές με μετανάστες-πρόσφυγες, επειδή έτσι εξυπηρετείται η διεθνιστική σκοπιμότητα της δύσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1)Οι αλλοδαποί μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες πονηρά συγκρίνονται με τους Μικρασιάτες Έλληνες πρόσφυγες, δια να συγκινήσουν τον ευκολόπιστο και ανόητο Ελληνικό λαό, ώστε να γίνει από αυτόν αποδεκτή και η μόνιμη μαζική εγκατάσταση τους σε ελληνικά εδάφη και στο τέλος να τους παραχωρηθεί η Ελληνική υπηκοότητα.
    Στόχος αυτής της δήθεν 'ανθρωπιστικής' προπαγάνδας προφανώς είναι να γίνει η Ελλάδα ένα πολυεθνικό μόρφωμα 'τύπου Γιουγκοσλαβίας', ώστε να διευκολυνθεί και ο διαμελισμός της, στο εγγύς μέλλον.

    2)'Ψυχολογικές Επιχειρήσεις.
    Οι ΨΕΠ συνιστούν σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος και απευθύνονται σε εχθρούς, φίλους και ουδέτερους. Επιχειρήσεις που στόχευαν τη λογική και τα συναισθήματα του πλήθους, καθώς και τον επηρεασμό τους μέσα από εξειδικευμένες τεχνικές επίδρασης, όπως είναι η προπαγάνδα, έχουν καταγραφεί αμέτρητες φορές στην ιστορία του πολέμου,
    «τῶν δʼ ἀνθρώπων πρὸς τὰ λεγόμενα καὶ αἱ γνῶμαι ἵστανται», [διότι οι κρίσεις των ανθρώπων επηρεάζονται από ό,τι ακούν].

    Με μια γενική έννοια, προπαγάνδα είναι το είδος επικοινωνίας (με αληθινά ή ψεύτικα μηνύματα) το οποίο σκοπεύει να πείσει ένα συγκεκριμένο ακροατήριο να διαμορφώσει κάποιες συμπεριφορές ή να αλλάξει στάσεις και απόψεις γύρω από ένα θέμα. Ό,τι ακριβώς περιλαμβάνεται και στον ορισμό των ΨΕΠ:

    «Σχεδιασμένες ψυχολογικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ειρήνης και του πολέμου κατευθυνόμενες σε εχθρικές, φίλιες ή ουδέτερες κοινωνικές ομάδες, με σκοπό να δημιουργήσουν τέτοια στάση και συμπεριφορά, ώστε να μας ευνοούν στην επίτευξη πολιτικών και στρατιωτικών αντικειμενικών σκοπών».'

    https://www.historical-quest.com/histquest/606-psep-arxaia-ellada.html

    3)Η δημογραφική ζημιά που έχουν κάνει απίστευτα ανθελληνικές κυβερνήσεις μας με την πολιτική των "ανοικτών συνόρων" είναι τεράστια. Πολύ βρώμικο ρόλο προπαγάνδας, υπέρ των δήθεν 'προσφύγων', έπαιξαν, επί πάρα πολλά χρόνια, πολλά ΜΜΕ.
    Η Ελλάδα έχει ήδη δημογραφικά αλλοιωθεί από ξένους (αλλόθρησκους και εχθρικούς) πληθυσμούς που είναι αδύνατον να αφομοιωθούν, η ζημιά φαίνεται να είναι ήδη ανεπανόρθωτη (και δυστυχώς εξακολουθεί ταχύτατα να μεγαλώνει).
    Προφανώς ο Ελληνικός λαός θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα, όμως, που υπάρχουν εκείνοι, "χρήσιμοι ηλίθιοι" ή πουλημένοι, που προπαγανδίζουν την ενσωμάτωση στην ελληνική και όχι μόνο κοινωνία των εξ Ασίας και Αφρικής λαθροεισβολέων.

      Διαγραφή
  4. Αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες του Ποντου είναι το ίδιο με τους λαθρομεταναστες, συγνώμη αλλά πρέπει να είναι πολύ ηλιθιος !!!!παράλληλα και ανιστόρητοι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας είναι καλά οι αριστεροί μας που γουστάρουν θεωρίες φανατισμού κατά τών μισητών Ελλήνων Εθνικιστών...

    Οταν σχεδόν ένα 50% τών Ελλήνων ψηφίζει εδνομηδενιστικά φρούτα ΠΧ ΚΚΕ, Σύριζα, Μέρα25, κλπ τότε είναι λογικό να αποθρασύνονται και να ξεσπαθώνουν μαιμού 'διαφωτιστές' εκ Γαλλίας ...

    Οικονομολόγοι τής σειράς (βλέπε Βαρουfuckης) αρέσκονται να επαναλαμβάνουν τόν Keynes και μάς λένε μέ στόμφο το τετριμμένο ... "μακροπρόθεσμα είμαστε όλοι νεκροί".
    Tώρα όμως οι αριστεροί δηθεν διανούμενοί μας θέλουν Μεσοπρόθεσμα όλοι νε έχουμε εξαλοφθεί.

    Αυτό ειναι μία κάποια λύση όλων τών προβλημάτων μας ... λέγεται η επιβίωση του ισχηροτέρου δηλαδή αυτού που δέν είμαστε και δέν θέλουν οι αριστεροί να γίνουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.