30/10/19

Καθρέπτης είναι τα παιδιά μας και εμάς δείχνουν



Μη βρίζετε τα παιδιά επειδή έκαναν γελοιότητες στην παρέλαση. Να οικτίρετε τους μεγάλους που δεν τους δίδαξαν τίποτε. Που δεν τους διάβασαν ένα βιβλίο γιατί έβλεπαν ριάλιτις και τουρκικά σήριαλ. Που η αισθητική τους είναι πολύ κατώτερη του μετρίου. Που ζουν μια ζωή χωρίς αξίες. Μια ζωή στημένη στο πως θα καταναλώνει και στο πως θα εξυπηρετεί ο καθένας τον εαυτό του περισσότερο, ακόμη κι αν αυτό γίνεται εις βάρος των άλλων, εις βάρος του περιβάλλοντος, εις βάρος των επόμενων γενεών.


Καθρέπτης είναι τα παιδιά μας και εμάς δείχνουν. Εμείς κάναμε βλακείες και θα τις πληρώσουμε. Και περισσότερο από όλους θα τις πληρώσουν αυτά τα παιδιά. Γιατί εμείς ψηφίζουμε πολιτικές ηγεσίες που μας εξαπατούν από την επόμενη των εκλογών. Που χρεοκόπησαν τη χώρα και τα κόμματα τους, αλλά δεν τις τιμωρήσαμε, ούτε τις αλλάξαμε.

Εμείς φταίμε:
- Που δεν ζητήσαμε να σοβαρευτεί η χώρα, αλλά καταφύγαμε σε πολιτικούς σαλτιμπάγκους που εμπορεύτηκαν φρούδες ελπίδες και μετά καταφύγαμε πάλι σε αυτούς που μας κατέστρεψαν.
- Που αφήνουμε το πολιτικό σύστημα να μας αντικαθιστά με αφροασιάτες, μετατρέποντας αυτή τη χώρα των φιλοσόφων και των ηρώων σε μεσανατολίτικο χαμάμ.

Που αύριο θα μας βλέπουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα και θα γελάνε με την κατάντια μας. Να προσέξουμε, για να μην κλάψουμε για τα παιδιά μας.

Αναστάσιος Λαυρέντζος


19 σχόλια:

  1. Δεν ήταν "παιδιά". Βαλτά κομματόσκυλα ήταν, γόνοι κομματόσκυλων και δεν θα πληρώσουν τίποτα. Αντιθέτως, στο βιογραφικό τους θα μπει αυτή η "επαναστατική πράξη", θα πάρουν και ένα δίπλωμα παπαρολογίας από την Πάντειο ή την Φιλοσοφική και θα βιδωθούν σε μια καρέκλα για να τα πληρώνουμε εσαεί. Δεν δέχομαι την ευθύνη γι' αυτά τα "παιδιά". Αλλονών ευθύνη είναι, μεταξύ αυτών και της "εθνοσωτηρίου" ΕΥΠ (ο θεός να μου κόβει χρόνια και να της δίνει μέρες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά
      μίζερα όλα και λειψά...
      "επαναστατική πράξη" οβ δε κώουλ...

      Διαγραφή
  2. Η παρέλαση βαίνει προς κατάργηση ... Δε θέλουν να ακούγεται το Οχι Πλέον ! Εχθές μια εφημεριδα ( η οποία κόβει σχόλια που κριτικάρουν το Μητσοτακη ,μιλώ εκ πείρας ) έγραψε τιμούμε το οχι το σωστό ... Παρτε τις δηλώσεις των πολιτικών μας ειναι του ίδιου βήματος με τον κοριτσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.protothema.gr/greece/article/940490/nea-filadelfeia-ta-koritsia-pou-parilasan-ala-monty-python-exigoun-giati-to-ekanan/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανετε ζουμ...Δεν ειναι παιδια..
    Ειναι μεγαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι μαθητές ! Το δήλωσαν οι ίδιοι ! Καλλιτέχνες ειναι,Υπάρχει η δήλωση τους στο Ινδυμιδια.

      Διαγραφή
    2. Σκεψου τι θα παθουν απ τους μουσουλμανους αν επικρατησουν εδω..Χαλαλ...

      Διαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο.

    Μονάχα μια μικρή ένσταση - προβληματισμό:
    Τι μπορεί να κάνει ο πολίτης πρακτικά;
    Οι πολίτες ψηφίζουμε με την προοπτική να αλλάξει κάτι και ΠΡΑΓΜΑΤΙ τελικα ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ.

    Τι μπορεί να γίνει πλέον από την μεριά των πολιτών; Έχουν μέσα οι πολίτες να ελέγξουν και να αλλάξουν μια πολιτική ; ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ; ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ;;;;;;;;;

    αναφέρω ένα παράδειγμα πχ Διαδηλώσεις ; Το εκ προμλετης έγκλημα στη Μάρφιν πριν 10 χρόνια μήπως ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑ για τους πολίτες; Μάθημα του τι μπορούν να πάθουν αν μαζικα φωνάξουν ΓΙΑΤΙ τελικά διαφαίνεται πως ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ;

    Απλές απορίες και προβληματισμοί.
    Μας ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΙΣΩΜΕΝΟ!
    τι μπορούμε να κάνουμε; Γιατί κάτι πρέπει να κανουμε να πάρει η ευχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1.500.000 στο Συνταγμα.με αιτηματα δεκα. Τα συμφωνουμε ..και τελος.
      " Η Τα κανεις Μητσοτακη...η πας εξορια.."...
      Ποσο μυαλο θελει δηλ .??

      Διαγραφή
  6. Όπως έγραψα για το συγκεκριμένο θέμα χθες , η ευθύνη είναι του υπουργείου παιδείας και κατά συνέπεια των πολιτικών που κατάντησαν έτσι την χώρα, αλλά τα παιδιά αυτά δεν είναι 6 ή 8 ετών για να τα δικαιολογήσω άλλα παιδιά λυκείου !!!! Φέρουν μεγάλη ευθύνη γιατί ρεζίλεψαν τον εαυτό τους !!!! Γιατί τον κατεταξαν στην κατηγορία των αχρήστων !!!
    Αλλά αφού αυτό επέλεξαν, ας μείνουν εκεί !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. The majority of us lacks basic knowledge of what democracy is. Hiding behing bad governments ("what could I know when I voted for them...?") we go to vote every 4 years (the majority doesn't do that either).
    So my friends, if you want to claim democracy, you must do the following:
    1. Get involved in politics on a daily basis
    2. Elect and be elected
    3. Check and revoke any government that goes against national interests
    4. Ostracize

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι προφασιζονται πως φταινε οι κυβερνησεις κι οχι οι ιδιοι..
      Ουτε ενας δεν πηγε σ οποιον ψηφισε να του πει : " ελα εδω βρε καθηκι..τι ειναι αυτα που κανεις ?? Με ρωτησες ?? Απο που τα βγαζεις ολα αυτα ?? Απ το μυαλο σου ??Σουδωσα εγω δικαιωμα να μου λες τι πρεπει να κανω ?? Και δεν εχω εγω ...δικαιωμα να σου πω τι πρεπει εσυ να κανεις ??" !!! Υπ οψιν...οτι οτιδηποτε κανουν ειναι ..μετρησιμο !!! Εχει μετρησιμα αποτελεσματα κοινης λογικης !! Ορατα !!! Περα πασης αμφιβολιας !! Το πχ. Χρεος δεν το λενε σε νουμερα οι ιδιοι ?? Ποιος και με ποιο δικαιωμα το εφτιαξε ?? Η γιαγια μου ?? Στους εποικους πχ το ιδιο. Αυξανουν ?? Με τι μετρα προστασιας αυξανουν ?? Μετρησιμα ολα.Τι ακουμε τα ψευδη ? Θελουμε να στανατησουν αμεσα . !!Τωρα !! Δεν μπορουν ?? Φευγουν ακαριαια.!! Καποιος θα μπορει !! Το κωλοβαρεμα αλλου. Καπως ετσι...

      Διαγραφή
  8. Και δεν τους σταμάτησε κανείς;;;;; Οι δάσκαλοι που ήταν;;;;; Μήπως είναι ανάπηρα εκτός από σωματικός και πνευματικός;;;; Τέλεια παρέλαση 28ης Οκτωβρίου!!!!!! Μα πόσο ξεφτίλα ακόμη;;;; Γίνεται περισσότερο;;;;; Τελειωμό δεν έχει;;; ΈΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά
    μίζερα όλα και λειψά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα πουγιναν λειψα..πως θα γινουν εως τα 70 τους αρτια ?? Ξερεις ειναι δυο γενιες...Ποιος θα τα στειλει εως τα 70 στο συνεργειο ?? Με ποια δυναμη ?? Με ποια μεθοδο ?? Τι θα παραγουν τα ιδια τοσα χρονια στα παιδια τους ? Αυτο ειναι ολη η επιπτωση της ελαφροτητος μιας γενιας που τα φορτωσε ολα στο γαιδαρο για λιγα καλα χρονια ξεφαντωματος.
      Η δεν θα υπαρχει μελλον..η θα γινει θαυμα. Ανθρωπινο δεν θαναι το θαυμα εδω.

      Διαγραφή
  10. Οταν βλέπει κανείς την παρέλαση συνολικά,δεν ξέρει ποιόν θα πρέπει να οικτίρει περισσότερο: Αυτούς που την διακωμωδούν ή αυτούς που υποτίθεται ότι παρελαύνουν όπως-όπως με μινο-τάκουνα,χωρίς παράστημα,χωρίς στοιχειώδη βηματισμό,δίπλα στους δήθεν επιβλέποντες καθηγητές τους,χειροκροτούμενοι από τους προύχοντες...
    Μα τι παρωδία είναι αυτή!!!
    Εχουν άδικο οι διακωμωδούντες,λέτε ή η κοινωνία μας που τάχει χαμένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αντάρτες της πορδής
    με τα λεφτά του μπαμπά
    Μίζερα όλα και λειψά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. SILLY WALK, SILLY TALK,
    SILLY EDUCATION΄S SMOKE!
    https://oimos-athina.blogspot.com/2019/11/t.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.