3/10/19

Πίσω έχει η... αχλάδα την ουρά! Η Παμμακεδονική ΗΠΑ-Καναδά βάλλει κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών

Η αντίθεσή του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά της προεκλογικής του εκστρατείας προσβλέποντας στην έντονη δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού. Μάλιστα υπενθυμίζουμε ότι ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία με περιοδεία στη Μακεδονία. Τότε χαρακτήριζε «εθνική ήττα» την Συμφωνία των Πρεσπών και δεσμεύθηκε για «μια μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία για την ελληνικότητα της πραγματικής Μακεδονίας». Έμελλε όμως η υπόσχεσή του να παραμείνει μόνον επικοινωνιακή εκστρατεία για την εκλογική του νίκη και όχι για την ελληνικότητα της Μακεδονίας!
Με την ανάληψη της εξουσίας η στάση του Έλληνα πρωθυπουργού και των κυβερνητικών παραγόντων άρχισε σταδιακά να μαλακώνει στο θέμα της Μακεδονίας. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, απαξίωσε να συναντηθεί με εκπροσώπους της ηγεσίας της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής (ενώ συναντήθηκε με εκπροσώπους οργανώσεων που επέλεξαν οι συνεργάτες του). Γνώριζε και γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά τους αγώνες που επί δεκαετίες έχει δώσει η ιστορική ομογενειακή οργάνωση αλλά και ευρύτερα η ομογένεια για το μακεδονικό θέμα και είχε συναντηθεί προεκλογικά με αρκετά στελέχη της.
Πραγματικά πρόσβαλε το κοινό αίσθημα και υποτίμησε τη νοημοσύνη μας καθώς στην ομιλία του, στη δημόσια συγκέντρωση στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, απέφυγε κάθε αναφορά στο Μακεδονικό θέμα και στη συνάντηση που είχε με τον Ζόραν Ζάεφ ενώ αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αλλά τι να μας πει αφού, ξεχνώντας τις προεκλογικές του υποσχέσεις κι αναιρώντας τα λεγόμενά του, είπε στον ομόλογό του ότι ‘η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί’.
Είναι θλιβερό το γεγονός ότι η πολιτική και το ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας για την ομογένεια εξαντλείται στις προεκλογικές εκστρατείες. Και δυστυχώς στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης αρκούνται σε κολακείες και υποσχέσεις χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις που θα ενισχύσουν και θα καταστήσουν ουσιαστικές τις σχέσεις της ομογένειας με το μητροπολιτικό κέντρο.. Ο Κυριάκος Μητσοτάκος ακολούθησε την πεπατημένη.
Όμως οι περισσότεροι από εμάς δεν ξεχνούμε!

Από τη σελίδα της Παμμακεδονικής στο Facebook

16 σχόλια:

  1. Ειναι μερος του διεθνους δικαιου.!!
    Χμμμμ.Αρα και οι οροι της.Εχουμε 40 παραβιασεις των ορων της.Αρα του διεθνους δικαιου.Αρα το διεθνες δικιο λεει οτι
    πρεπει να πεταχτει η συμφωνια.
    Οποιος δεν την πεταει στο καλαθι...παραβαινει το διεθνες δικιο !! Ειναι παραβατης..και πρεπει να συληφθει απ τον ΟΗΕ. Δηλ. Ο Κουλης που δεν την πεταει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Όμως οι περισσότεροι από εμάς δεν ξεχνούμε!", είναι η κατακλείδα της ΠΑΜΜΑΚ. Όμως, είναι μια κούφια πολιτική απειλή, γιατί είναι σα να είσαι δυσαρεστημένος, με τη συμπεριφορά του μοναδικού περιπτερά του χωριού σου. Αφού δεν υπάρχει άλλος περιπτεράς, τι θα του κάνεις; Στα κόμματα, ισχύει κάτι παρόμοιο. Όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός, η ψήφος θεωρείται σίγουρη προς εκείνο το μέρος και το επιτελείο πασχίζει μόνο για την ψήφο των αμφιταλαντευόμενων, που δεν είναι σίγουροι. Στην περίπτωση της Ελλάδας, για τους κεντρώους και κεντροαριστερούς.

    Γιατί τι θα κάνει η ΠΑΜΜΑΚ που δεν "ξεχνά"; Θα πει στα μέλη της να "εκδικηθούν" ψηφίζοντας...ΣΥΡΙΖΑ; Άρα ο κ. Μητσοτάκης γιατί να ιδρώσει για το τι σκέφτεται η ΠΑΜΜΑΚ. Θα μπορούσε κάποιος και δίκαια να με κατηγορήσει για εμπάθεια, αλλά θα το πω και πάλι. Ο μόνος πολιτικός κοινοβουλευτικός ανταγωνιστής της ΝΔ σε τέτοια θέματα, είναι ο κ. Βελόπουλος. Πόση ζημιά μπορεί να κάνει ρεαλιστικά στη ΝΔ; Δηλαδή, πόσο τραβάει επιτέλους πολιτικά, η παρουσία του κ. Βελόπουλου; Πόσο κόσμο που δεν είναι τρελαμένος με τον "φιλοπουτινισμό", τις θεωρίες συνωμοσίας και τις κραυγές μπορεί να πάρει από τη ΝΔ;

    Ο κ. Μητσοτάκης, θα ανησυχούσε, αν υπήρχε στα δεξιά του, κάποιο σοβαρό κόμμα, που να μπορεί με σοβαρές αξιώσεις να κάνει μεγάλη ζημιά στη ΝΔ. Τέτοιος "περιπτεράς", δεν υπάρχει. Άρα η ΝΔ συνεχίζει γαλήνια στο δόγμα "του μεσαίου χώρου", στο οποίο, αυτά που γράφει η ΠΑΜΜΑΚ, είναι "ακραία", "εθνικιστικά" και "γραφικά". Και μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

    Στην Ιταλία, ο Μπερλουσκόνι ασκούσε πραγματικά κεντροδεξιά ή και δεξιά πολιτική, γιατί από τα δεξιά του, τον "πελεκούσαν", επικίνδυνοι εναλλακτικοί "περιπτεράδες". Τόσο επικίνδυνοι, που ο ένας σήμερα έχει 30% (του πήρε το 90% των ψηφοφόρων) και η άλλη σήμερα έχει φτιάξει μεγαλύτερο "περίπτερο" από τον ίδιο. Αν δεν είχε αυτούς τους επικίνδυνους ανταγωνιστές, θα συμπεριφερόταν κι αυτός σαν τη ΝΔ και θα κυνηγούσε να πάρει τον ψηφοφόρο του Ποταμιού ή του κ. Τατσόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και γιατι ειναι ασοβαρος ο Βελοπουλος την δεδομενη στιγμη ?? Απ οπου και να το δεις το επιχειρημα θα γελας.Ποιοι ειναι οι ...σοβαροι ?? Τι πουλανε αυτοι οι ...σοβαροι ??? Οχι...ματζουνια ?? Τι πουλανε ?? Πνευμα ?? Ποιες επιστολες ??? 48.000 μνημονιων ?? Εποικων διποδων ??? Δηλαδη αν εισαι δικηγορος αλλα δεξι χερι του Τζακ του αντεροβγαλτη η του Καπονε τι σοβαρο επαγγελμα ειναι αυτο ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δημήτρη, δεν είπα πως είναι ασόβαρος, αλλά ότι δεν είναι σοβαρή απειλή για τη ΝΔ. Δε λέω πως πάει και χάσκει ή κάνει τον κλόουν. Αλλά για να είσαι σοβαρή πολιτική απειλή για ένα κόμμα σαν τη ΝΔ, πρέπει να μπορείς να τραβήξεις το ενδιαφέρον μεγάλης μάζας των ψηφοφόρων της ΝΔ, οι οποίοι περισσότερο σκέφτονται την οικονομία, επιχειρήσεις, παιδεία, παρά το λαθρομεταναστευτικό, τον Πούτιν και τις οικονομικές λύσεις-θαύματα του κ. Βελόπουλου.

      Από κει και πέρα, είναι και θέμα πολιτικής αισθητικής και αξιοπιστίας. Πχ, εγώ, δε θα μπορούσα να τον ψηφίσω, γιατί δεν τον εμπιστεύομαι. Εν τάχει 3 παραδείγματα. Ορκιζόταν πως δε θα αφήσει ποτέ τον μέντορά του, κ. Καρατζαφέρη. Μετά, πωλούσε επιστολές του Ιησού και τρίτον, στις εκλογές, χρησιμοποίησε το όνομα του Στρατηγού Φράγκου, με δόλιο τρόπο, ώστε να παρασύρει ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν, ενώ ο υποψήφιος δεν είχε καμία σχέση με το στρατηγό. Εμένα αυτά κάτι μου λένε, αλλά είναι προσωπική άποψη.

      Από κει και πέρα, πόσο περνάνε στο μέσο ψηφοφόρο ΝΔ, λύσεις όπως "να τα δώσουμε όλα στον Πούτιν", "να βάλουμε νάρκες στον Έβρο" (η Ελλάδα από το 2004 έχει υπογράψει τη Συνθήκη της Οττάβας, ακόμα και η Τουρκία το έχει κάνει, αλλά ο κ. Βελόπουλος θα λύσει το λαθρομεταναστευτικό επαναφέροντας νάρκες) και δε θυμάμαι τι οικονομικές θεωρίες έχει. Εγώ πιστεύω πως ο κ. Βελόπουλος είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, που είδε ένα μικρό κενό στα δεξιά της ΝΔ (το ίδιο που έβλεπε ο κ. Καρατζαφέρης) και σκέφτηκε "θα πάω εγώ και θα κάτσω εκεί, θα τους πουλάω Πούτιν, νάρκες και φύκια και θα εκλέγομαι σε Βουλή-Ευρωβουλή κι αν μου κάτσει και καμιά συνεργασία σαν τους ΑΝΕΛ, ακόμα καλύτερα. Στο μεταξύ, θα περάσω ζωή και κότα".

      O Σαλβίνι, κατασπάραξε τον άλλοτε κραταιό Μπερλουσκόνι, όχι μόνο λόγω της φθοράς του 2ου, αλλά και γιατί κατάλαβε πως ως Λέγκα του ΒΟΡΡΑ, όπως πολιτευόταν επί Μπόσι, δε θα μπορούσε ποτέ να κάνει μεγάλη ζημιά στο Μπερλουσκόνι. Γιατί ο άλλος που ζει στη νότια Ιταλία, δε θα τον ψήφιζε ποτέ, όταν η Λέγκα έβριζε τους νοτιοιταλούς και την ιταλική σημαία. Γι αυτό ο Σαλβίνι τη Λέγκα του ΒΟΡΡΑ, επιχειρεί μεθοδικά εδώ και χρόνια να την κάνει Λέγκα της ΙΤΑΛΙΑΣ. Και έτσι κατασπάραξε το Μπερλουσκόνι.

      Εγώ δε νομίζω πως ο μέσος ψηφοφόρος ή έστω 20% των ψηφοφόρων της ΝΔ, ελκύονται από το "Πούτιν, νάρκες, Ιησούς και οικονομικές θαυματουργές λύσεις". Μπορεί να διαψευστώ. Προεκλογικά, είχα γράψει πως και η ψήφος στη ΧΑ είναι καταδικασμένη, γιατί λόγω ιστορικού των ηγετικών στελεχών, είναι αδύνατον να φτάσουν ποτέ σε κυβέρνηση στην Ελλάδα.

      Μπορεί να έχω άδικο. Αλλά δε φτάνει ο πολιτικός να σου λέει "πράγματα που θες να ακούσεις". Πρέπει να τον νιώθεις και κάπως αξιόπιστο και πάντως να έχει θέσεις που να μοιάζουν βιώσιμες και στελέχη που να μπορεί να τα σκεφτείς ως υπουργούς αύριο μεθαύριο.

      Διαγραφή
  4. Ουρακολουμ φιλτατε 40 χρονια κυβερνουν φακιριδες , τζινια, θαυματοποιοι..παιρνουν χρυσαφι και φτιαχνουν ...ακαθαρσιες του πωπου.Κλεβουν..ψεδονται..εξαπατουν...σκοτωνουν κοσμο ( ναι σκοτωνουν φτωχους).
    Ποιοι ειναι αυτοι οι ...αξιοπρεπεις με τις σπουδες ?? Τι σοβαροτητα εχουν ?? Εχουν αυτα τα ποταπα λαμογια ιδεολογια η Θεο ?? Φορμουλες πνευματικες ? Εξαυλωνουν τα παντα σαν ναναι αντιυλη. Τι σπουδασαν ολοι αυτοι ?? Την ανωτατη σχολη του εγκληματος ?? Κι επειδη εχουν ενα παλιοχαρτο στον τοιχο καδρο ?? Συχνα και ...ντοκτορα της Εσπεριας ?? Εχουν αυτοι δικαιωμα να ριχνουν μομφες σε αλλους ?? Απο που κι ως που ???
    Στην δεδομενη στιγμη αυτο ειναι το περιβαλον.Δεν μ ενδιαφερει ο Βελοπουλος ..αλλα νησαφι με οτι λενε χειροτεροι του επι χιλια...Δεν το αντεχω σαν τροπο σκεψης..Με προσβαλει γιατι βλεπω ολο το τοπιο.Δεν μου φτανουν οσα λενε τα παιδια του Σατανα. Αντι να κρυβονται απ την ντροπη τους στο κεντρο της Γης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δημήτρη, εγώ προσπαθώ να κρίνω στους πολιτικούς: θέσεις, αξιοπιστία, "κούτελο" (να τον κοιτάζω στο πρόσωπο και να μη σκέφτομαι πως κάνει θέατρο), συνέπεια λόγων και πράξεων, στελέχη. Τα πτυχία καλά είναι, αλλά μπορεί κάλλιστα ένας να είναι πτυχιούχος και απατεώνας.

      Προεκλογικά, είχα γράψει σε αυτό το μπλογκ, ότι ο κ. Μητσοτάκης, ό,τι κάνει θα είναι στην οικονομία, όποιος περιμένει μεγάλες αλλαγές στα εθνικά ή στο μεταναστευτικό ματαιοπονεί. Όχι επειδή δεν έχει καλά πτυχία, αλλά επειδή φαινόταν τι σκέφτεται.

      Από κει και πέρα, ο καθένας βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Η ελληνική δεξιά, ΠΑΣΧΕΙ από προσωπικότητες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αξιόπιστη απειλή για τη ΝΔ... Είχα γράψει, πως ελπίζω να γίνει νέο κόμμα στη δεξιά χωρίς βαρίδια και εύκολους λαικιστές/τυχοδιώκτες. Όπως είναι τα πράγματα τώρα, δεν υπάρχει φόβος για τη ΝΔ. Εγώ από τα τωρινά κομματίδια της Ελλάδας συμπαθώ ένα που είναι κλάσμα του ποσοστού Βελόπουλου, γιατί πιστεύω περισσότερο στην εντιμότητα του αρχηγού του και ένα άλλο, φιλελεύθερο οικονομικα , με σκληρότερες θέσεις από τη ΝΔ σε μεταναστευτικό, που ίσως να μπορεί να μαντέψει ο Andpik. Αλλά και λόγω συγκυρίας και λόγω γενικού προφίλ αρχηγού και λόγω του ότι ο Έλληνας πάει με το "ρεύμα", ούτε αυτοί είναι απειλή.

      Διαγραφή
    2. Δεν ειναι και ακριβως ετσι οσα ξερεις. Διοτι κατι παρακολουθω κι εγω . Αυτα τα λενε οι εχθροι του. Ακριβως αυτα. Δηλ..ο .
      .Αλ Καπονε...θαπρεπε να δουμε και τι λεει αυτος γιαυτα ...και για τον Καπονε..Απ οτι ακουσα τρεις φορες απ τον ιδιον στο ενα ,,δεν λεει αυτα για τον Πουτιν..Απλα τον θαυμαζει σαν τροπο διοικησης μιας χωρας.Σαν πατριωτη οπως και τον Σαλβινι το ιδιο.Θαλεγα πιο πολυ τον Σαλβινι.Δεν εχει αφησει λεξη του Σαλβινι να μην την προβαλει ..μονος αυτος απ την αρχη στην χωρα.Ολοι οι αλλοι τον βριζουν τον Σαλβινι εδω σαν ναναι ο φουρναρης του Αουσβιτς. Επισης και την Λεπεν..Επισης ..μισει ..λεει ..την Γερμανια..( και καλα κανει) Πιο πολυ θαθελε νομιζω μια λεγκα του Νοτου ..( επισης καλα κανει)..Ομως αυτα ταγραψα ισως κακως ..αλλα δεν αντεχω τα ψευδη των ..σατανιστων.Εγιναν βουνο σε ολα. Δεν εχουν κανενα δικαιωμα να κρινουν ουτε μηρμηγκι..Το θρασος τους με τρελενει. Εδω κανει τον ..σπουδαιο ο Γεωργιαδης !! Ο Βαρβιτσιωτης.Ο ..Κουμουτσακος ...κλπ..κλπ...Σε ολα τα κομματα αναξια οντα με τουπε Δογη...Δεν αντεχεται πολυ...Βαριεσαι να λες τις ατιμιες και τα κουσουρια του Σατανα.Πολλοι εξ αυτων Ουρακουλουμ...δεν ξερουν να λυσουν εξισωση Α βαθμου ..το ξερεις ?? Και λενε οτι βρησκουν λυσεις περιπλοκες μιας χωρας ..Τοσο ψευτες !!! Δεν εχουν..ιδρωσει ποτε.Δεν εχουν εργαστει ποτε...κλπ...ουτε στον στρατο δεν πηγαν πολλοι. Και θα ...υπερασπισουν την ...χωρα. Σαν να λεει καποιος δεν επιασα ποτε κοπιδι αλλα θα κανω το αγαλμα του Φειδια και καλυτερο...!!! Και να μην τρωει και τοματες στην μουρη ..αλλα να κυβερνα !!!! Ποιοι ...και ποιες τους ψηφιζουν θεε ??? Και δεν τους κοβεις τα χερια ????

      Διαγραφή
    3. Το κακό με τον κ. Βελόπουλο, είναι ότι δεν τα λένε οι εχθροί του, αλλά ο ίδιος σε βίντεο. Απλά ο κ. Βελόπουλος, λέει αυτά που θέλει να ακούσει πολύ συγκεκριμένο κοινό, βασιζόμενος στο γεγονός, πως μετά από λίγο δε θα θυμούνται και θα βαριούνται να ψάξουν.

      2016: Μονόδρομος και πολύ σύντομα ο ρωσοτουρκικός πόλεμος, γιατί τα συγκρουόμενα συμφέρονταν των 2, είναι τεράστια (υποθέτω θα προκάλεσε τεράστια αγαλλίαση στο τηλεοπτικό κοινό του).
      https://youtu.be/q4qCp5Kzd94

      2018: Η Ρωσία (που τελικά ξεχάστηκε και δεν επιτέθηκε στην Τουρκία) είναι τελικά εχθρός ή φίλος της Ελλάδας:
      https://youtu.be/6rNfDrl9Gno

      Η ανάλυση, είναι απλή: Η Ελλάδα φταίει που η Ρωσία δεν είναι φίλη της Ελλάδας. Δηλαδή, υπήρχε περίπτωση, η Ρωσία να αφήσει την πιθανότητα να πάρει την Τουρκία μαζί της και εκτός ΝΑΤΟ, να ακυρώσει τα συμβόλαια δις και τους αγωγούς της που περνούν από την Τουρκία, για τα μάτια της Ελλάδας των 10 εκ και της χρεοκοπίας...

      Θυμάμαι και όταν η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που αγόραζε τα ρωσικά όπλα, τι "προνόμια" είδε η Ελλάδα από τη Ρωσία. Είναι αστείο να υποστηρίζεις πως η Ρωσία, θα γίνει φίλη της Ελλάδας κατά της Τουρκίας που είναι στο G20 και που δηλαδή τα κέρδη της με την Τουρκία είναι πολλαπλάσια από την Ελλάδα και όταν η Ρωσία είχε ήδη τον αγωγό Blue Stream να πηγαίνει Τουρκία, πολύ πριν τον πολύπαθο και τελικά ακυρωμένο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

      Η Τουρκία σκοπεύει να φτάσει τις διμερείς συναλλαγές με Ρωσία στα 100 δις.
      Turkey aims at a $100 billion trade volume with Russia and will set new targets for the near future, Turkey’s president said on Monday.

      https://www.aa.com.tr/en/economy/turkey-aims-100b-trade-volume-with-russia/1445756

      Δηλαδή, όσο το μισό ελληνικό ΑΕΠ. Πολύ απλά, ΓΟΝΑΤΙΣΤΗ να παρακαλά η Ελλάδα τον Πούτιν, ο Πούτιν έχει μεγαλύτερο κέρδος να πάει με την Τουρκία, παρά με την Ελλάδα. Δηλαδή ακριβώς ό,τι ισχύει με ΗΠΑ.

      Αλλά, στην Ελλάδα που αριστερά και δεξιά είναι αντιαμερικανοι και φιλορώσοι, πουλάει η ιστορία του "φτωχού αλλά τίμιου ορθόδοξου αδερφού Πούτιν, που θέλει να γίνει ο προστάτης της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας, αλλά δεν τον αφήνουμε".

      Τέλος πάντων, ο καθένας κρίνει διαφορετικά τα πράγματα.

      Διαγραφή
    4. Σου ειπα γιατι μιλησα ετσι.
      Γιατι με τρελενει ποιοι τα λενε.Κι ετσι ναναι.Δεν δεχομαι λεξη απ συτους που επρεπε να το βουλωσουν για πσντα.Ουτε μια τους λεξη.Σε ολα.Δεν το δεχομαι διαβολε ουτε να ακουω . Οτι και να πουν και τωρα και στο μελλον.Σαν να μην υπαρχουν.!! Ας λενε οτι θελουν κι ας ψηφιζονται οσο θελουν.Τους εχω διαγρσψει στα παντα και σαν ζωντανους αν θες.Το αν κανω λαθος θα φανει. Αλλα μαλλον δεν κανω.Ο λογος που μιλω εινσι ας πουμε απο οικτο για οσα θα συμβουν σε συμπολιτες αδελφια ..και σε μενα.Ζουμε την ωρα των επιπτωσεων και των πληρωμων της επιπολαιοτητας μας.Αυτα που εσυ που εισαι εξω..τα λες και σωστα ισως αφορουν χωρες νορμαλ που εχουν ηρεμο περιβαλον μεσα εξω...και το κυριοτερο ολων...εχουν χρονο !!!
      Οπως ειπε ο κ.Φαιδων ο σοβαρος αυτος κυριος με κριση..ολη η μοιρα της χωρας δεν ειναι πια στα χερια του λαου της που κοιμαται στην φουρτουνα.Ειναι στα χερια της γεωπολιτικης συγκυριας..Στην ..κωλοφαρδια δηλ.Πεισμωσε κσνεις με οτι μας καναν η μας κανουν η θα μας κανουν ??? ΟΧΙ...μονο λιγοι και λεκτικα...Καθησε και δες τι θα γινεται καθε μερα.Φραγματα θα σπανε παντου..τρυπες στην βαρκα.. ..

      Διαγραφή
    5. Κύριε Δημήτρη, εγώ ο ίδιος έχω πει πως θα έπρεπε, αν η Ελλάδα ήταν νορμάλ χώρα, να έχει γίνει δίκη για τους υπαίτιους της χρεοκοπίας. Το πρόβλημα όμως, είναι πως δεν πρέπει μια επιπολαιότητα, να προσπαθείς να την αντικαταστήσεις με άλλη.

      Πχ, 30 δεύτερα google για "Βελόπουλος δραχμή".

      2011, προειδοποιεί για τα προβλήματα της δραχμής. Επίσης ότι το ευρώ "τελειώνει" (o Βαρουφάκης μετρούσε και μήνες, αυτός όχι...)
      https://youtu.be/W8jkwxZ--Gk

      2012: Εξηγεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για δραχμή, που θα χάσει ο κόσμος τις περιουσίες του και το κράτος θα ξεπουλήσει τις πλουτοπαραγωγικές του πηγές στους ξένους
      https://www.youtube.com/watch?v=1JKsRTUu2Vc

      Μάιος 2019: Στήριξε Σαμαρά για να μην πάει η χώρα στη δραχμή
      https://www.youtube.com/watch?v=yltcJ_Afx70

      Σεπτέμβριος 2019: Φοβάμαι ότι δραχμή θα λέμε και θα κλαίμε:
      https://i.postimg.cc/hP4HSTtY/1.png

      Το Telopon που θεραπεύει αλτσχάιμερ το έχετε δει;
      https://youtu.be/mft05bVdTaM

      Πείτε μου τώρα τι βλέπετε; Διορατικότητα; Ειλικρίνεια; Να σας πω εγώ τι βλέπω. Όπου βλέπει "κενό" πάει και χώνεται. Το 2011 πουλούσε η αριστερά δραχμή κι αυτός ήταν στο ΛΑΟΣ, οπότε κακή η δραχμή. Το 2019 το υπερασπίστηκε στο Χατζηνικολάου. Τώρα όμως, επειδή και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει τα περί δραχμής, σου λέει "δεν πάω εγώ προς δραχμή να μαζέψω εγώ δυσαρέσκεια";

      Τι άλλο να πω.

      Διαγραφή
    6. Μηπως δεν καταλαβες τι ειπα ?? Δεν το ειπα καλα ?? Δεν αντεχω να ακουω αλλο λεξη απ ολα αυτα τα διποδα .Ολα...Δεν εχουν δικαιωμα το καταλαβαινεις ?? Δεν εχουμε τιποτε ομαλο.Ουτε κεντρο ..ουτε ακρα..ουτε δεξιες ουτε αριστερες.Ειναι ολοι παλαιολιθικοι ορθιοι ανθρωποι.Μην μου λες για δεξιες και φιλελε και λιμπεραλς και πατινια. Δεν εχουν σχεση οι ανθρωποι αυτοι με τιποτε εκτος του Σατανα. Τι κενους χωρους λες ?? Ολο κενο ειναι.Το απολυτο κενο.Και στο κενο πρωτα ενα ατομο εμφανιζεται οταν γινεται ζωη. Τα αλλα ακολουθουν μετα..Δεν γινεται αλλιως εδω.Πρεπει να βρεθει...

      Διαγραφή
    7. Κάτι χαρακτηριστικό που θυμήθηκα. Δε μπορώ να καθήσω να τα δω τα βίντεο ολόκληρα, τα "έψαξα" μόνο. Αλλά σε ένα σημείο, λέει "σου λέει ο Πούτιν, βρε πλήρωσέ μου τα όπλα με αγροτικά προιόντα και σε λες όχι!". Και περιμένει ο τηλεθεατής, χάρη και στη φυσική αγανάχτηση που βγάζει ο ίδιος, να αναφωνήσει κι αυτός "ναι! Έλεος! Ούτε αυτό δεν κάνουμε". Σε τι τηλεθεατή απευθύνεται; Ο Πούτιν θα πληρωθεί με πορτοκάλια. Τα πορτοκάλια, με τι θα τα πληρώσει το ελληνικό δημόσιο στον παραγωγό; Με Καλάσνικοφ; Όχι. Ο γεωργός, θέλει λεφτά, γιατί έχει οικογένεια να ταίσει. Αυτό είναι σοφιστεία. O ίδιος βέβαια το ξέρει πολύ καλά.

      Διαγραφή
    8. Να πουμε και κατι να γελασουμε με τα πραγματα ??
      Ο Παπας χμμ..ειναι σοβαρο ατομο και θεσμος ?? Τον σεβονται ολοι εκει κι εδω ?? Ναι οι παντες.
      Αυτος δεν πουλουσε Συγχωροχαρτια και πουλα και τωρα και Αλαθητα ??? Λοιπον ..??? Ο Τσιπρας κι ολοι..πηγαν γονατιστοι ...αλλα ο "Χ" Βελοπουλος ειναι τερας...η ο Καλιοστρο..Να τι γινεται...Τα καπουλια..σεβονται τον ...Καπο...( η Τσιτσολινα μας λειπει)

      Διαγραφή
    9. Κύριε Δημήτρη, συγγνώμη, σας παρανόησα. Από τα συμφραζόμενα σχημάτισα την εντύπωση πως αναφερόσασταν στους πολιτικούς του "κατεστημένου" ας πούμε, που είναι και οι "κακές γλώσσες" που λένε διάφορα για τον κ. Βελόπουλο.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Δημήτρη, τον Πάπα, ακριβώς γιατί οι προκάτοχοί του έκαναν κάτι τέτοια, δεν τον σέβονται πια όσο νομίζετε. Αφήνοντας έξω τους άθεους, σήμερα μπορείτε να κάνετε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις με Ιταλούς, περισσότερο ή λιγότερο πιστούς, για τον κατά πόσον πχ ο Πάπας έχει όντως το αλάθητο ή για το κατά πόσον κατά καιρούς παπικά συμπληρώματα στο Καθολικό Δόγμα, είναι σωστά ή όχι.

      Από την άλλη, και οι Πάπες, έβαλαν μυαλό και προσπαθούν να μη συμπεριφέρονται όπως κάποιοι διαβόητοι προκάτοχοί τους, αλλα περισσότερο ως καλοκάγαθοι, ενάρετοι, γέροντες. Γιατί κατάλαβαν πως τα αμαρτήματα, πληρώνονται και αν δε δείξεις πως άλλαξες, θα μείνεις χωρίς ποίμνιο.

      Για παράδειγμα, πλέον ο κάθε Ιταλός μπορεί και δημοσιεύει τις δικές του κατατάξεις με τους "χειρότερους Πάπες όλων των εποχών και γιατί". Παράδειγμα:

      https://www.qnm.it/attualita/i-papi-piu-cattivi-della-storia-i-peggiori-pontefici-mai-esistiti-post-209767.html

      Σας διαβεβαιώ, πως κανείς στο Βατικανό δε θέλει να μπαίνουν και νέα ονόματα σε τέτοιους πίνακες. Κάνουν το παν για να σταματήσουν οι νέοι υποψήφιοι... Κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνεται νομίζω και στην πολιτική. Τα τέρατα πρέπει να γίνονται μάθημα και να αποφεύγονται στο μέλλον.

      Διαγραφή
  5. Προσοχή:
    Ἔχουμε κατάργηση τῆς Δημοκρατίας, καί ἐγκαθίδρυση Τυραννίας, ὅταν ἄλλα ὑπόσχεται ἕνας πολιτικός ἤ ἔνα κόμμα, καί ἄλλα κάνουν ὕστερα
    (χωρίς νά ἐξαναγκάζονται τυχόν στήν βούλησή τους ἀπό πρόδηλη καί ὠμή βία, προφανῶς ξένης δυνάμεως, ἡ ὁποία ὅμως τότε εἶναι αὐτή πού ἔχει ἐγκαταστήσει δι'αὐτῶν τῶν συνεργατῶν της, πολιτικό ἤ καί κόμμα, Τυραννία γιά λογαρισμό της)
    Αὐτήν τήν κατάργηση τῆς Δημοκρατίας, τήν ὀνομάζει τό ποινικό δίκαιο, ἀλλά καί εἶναι, ἐσχάτη προδοσία.
    Διότι καί κατάργηση τοῦ πολιτεύματος εἶναι, καί ἀλλοίωση των δημοκρατικών του βάσεων (άρ. 134 παρ. 1 και παρ. 2 του Ποινικοῦ Κώδικος).

    Ὅταν λοιπόν, ἄλλα ὑπόσχεται ἕνας πολιτικός ἤ ἔνα κόμμα, καί ἄλλα κάνουν ὕστερα, ἡ διενέργεια ἐκλογῶν καί δή μετά ἀπό ἔτη (4ετία κατ' αρχήν), δέν αἵρει τόν χαρακτηρισμό τοῦ εν τω μεταξύ Πολιτεύματος ὡς Τυραννίας, ἀφοῦ γιά ἄλλα ψηφίσθηκε ὁ πολτικός ἤ τό κόμμα, καί ἄλλα κάνουν στό μεταξύ. Δηλαδή αὐθαιρετοῦν.

    Ἐπιπροσθέτως, ὄντας στήν κατοχή τῆς κρατικῆς ἐξουσίας καί διαθέτοντας τήν δύναμη τῆς κρατικῆς ἐπιβολῆς γιά νά ἐπιβάλλουν τίς αὐθαίρετες αποφάσεις τους, αὐξάνουν τίς πιθανότητες νά συνεχισθῆ ἡ Τυραννία διά χρήσεως προπαγάνδας καί παραπληροφορήσεως.

    Συνεπῶς, ἡ ἀναμονή τῶν ἐκλογῶν, και δή ἐπί ἔτη, δέ αἵρει οὔτε τόν χαρακτηρισμό τοῦ Πολιτεύματος ὡς Τυραννίας, οὔτε τόν χαρακτηρισμό τοῦ ἐγκλήματος αὐτοῦ ὡς ἐσχάτης προδοσίας.

    Ἀλλά, αἵρεται ὁ χαρακτηριμός τῆς Τυραννίας γιά τό Πολίτευμα πού μέ τήν παραπλάνηση τοῦ λαοῦ ἔτσι ἐγκαθιδρύεται, ἀπό τήν ὕπαρξη καί λειτουργία Βουλῆς;
    Ἐξακολουθεῖνά ὑπάρχῃ Δημοκρατία καί ὄχι Τυραννία, μόνο ἄν ἡ Βουλή ἀντιταχθῆ ἄμεσα καί ἀποπέμψει ἀπό τή κατοχή τῆς κρατικῆς ἐξουσίας, τόν πολιτικό ἤ τό κόμμα, πού ἄλλα ὑποσχέθηκαν καί ἄλλα κάνουν ὕστερα

    Τέλος, ἄν ὑπάρχῃ πρόδηλη ἄσκηση ὠμής βίας , προφανῶς ἀπό ξένη κατοχική δύναμη ἐπί πολιτικοῦ ἤ κόμματος, πού ἄλλα ὑποσχέθηκαν καί ἄλλα κάνουν ὕστερα ,
    τότε τήν Τυραννία τήν ἔχει ἐγκαθιδρύσει αὐτή ἡ ξένη δύναμη, καί ὑπάρχει θέμα πλέον ὄχι μόνο ἐσχάτης προδοσίας ὑπό τοῦ πολιτικοῦ αὐτοῦ καί τοῦ κόμματος αὐτοῦ, ἀλλά καί ἐθνικῆς προδοσίας υπ'αὐτῶν.

    Ὅταν ἡ Βουλή συμμετέχει στή ἐγκαθίδρυση τῆς ἀνωτέρω Τυραννίας, ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας όφείλει νά παρέμβη γιά τήν προστασία τοῦ Πολιτεύματος,
    ἀναφερὀμενος - ὅπως μπορεῖ καί κάθε πολίτης ἀλλά ὁ Πρόεδρος τῆς Δημορατίας ἔχει ιδιαίτερη σχετική συνταγματική ὑποχρέωση - στήν Εἰσαγγελία τοῦ Ἀρείου Πάγου.

    Ἡ Εἰσαγγελία τοῦ Ἀρείου Πάγου, ἔχει καθῆκον νά ἐπιληφθῆ τῆς συγκεντρώσεως τοῦ ἀποδεικτικοῦ ὑλικοῦ καί νά προχωρήση σέ ἄσκηση ποινικῶν διώξεων τόσο κατά τοῦ πολιτικοῦ καί τοῦ κόμματος πού ἐγκαθίδρυσαν Τυραννία, ὅσο καί κατά τῶν μελῶν τῆς Βουλῆς πού συναινοῦν ἀμέσως ἤ πρωτοστατοῦν στήν ὑποστήριξη τῆς Τυραννίας. Διότι στή περίπτωση αὐτήν, τῆς Τυραννίας, δέν ἔχει πλέον ἐδαφος ἐφαρμογῆς τό άρ. 86 τοῦ Συντάγματος πού προϋποθέτει Βουλή Δημοκρατίας, καί ὄχι Βουλή ἐγκαθιδρυμένης Τυραννίας.

    Τέλος, μία ἁπλή ἀσυνέπεια λόγων καί ἔργων, σέ ἐλάσσονα ζητήματα, ἑνός πολιτικοῦ ἤ ἑνός κόμματος, ἐφ'ὅσον εἶναι προσωρινή, δέ θέτει ζητήματα ὅπως τά ἀνωτέρω, ἀλλά εἶναι ἀπόρροια φυσικῶν δυσχερειῶν στήν ἄσκηση τῆς ἐκτελεστικῆς ἐξουσίας. Ἀλλά τό θέμα τῆς Μακεδονίας ὅπως καί ἡ ἐθνική ἀσφἀλεια, δέν εἶναι ἀπό τά ἐλάσσονα ζητήματα, αὐτά πού ἀναφύονται στήν καθημερνή "ἄσκηση τῆς ἐκτελεστικῆς ἐξουσίας".
    Γενικῶς, στά θέματα Κυβερνήσεως καί "διακυβερνήσεως", ἡ ἠθελημένη ἤ ἐν γνώσει τοῦ πολιτικοῦ ἤ τοῦ κόμματος, παραπλάνηση τοῦ Λαοῦ, δηλαδή ἄλλα νά λέῃ πρίν ἀπο τίς ἐκλογές, καί ἄλλα νά κάνῃ ὕστερα, ποτέ δέν μιά ἁπλῆ "ἀσυνέπεια κατά τήν ἄσκηση τῆς ἐκτελστικῆς ἐξουσίας".
    Εἶναι τουλάχιστον προσπάθεια γιά ἐγκαθίδρυση, ἤ καί πράγματι ἐγκαθίδρυση, Τυραννίας ἐπί σειρά ἐτῶν, μέ ὑπαρκτή σοβαρή προοπτική ἐξακολουθήσεώς της ἐπί μακρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.