6/10/19

Η Τουρκία ενισχύει τα στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία - Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα



Κινητικότητα τις τελευταίες ώρες στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, καθώς οι γείτονες ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή - Πολυ σύντομα θα γίνει η επίθεση στους Κούρδους, σύμφωνα με πληροφορίες - Πώς επηρεάζεται από τις εξελίξεις η Ελλάδα
Τις δυνάμεις της στα σύνορα με τη Συρία έχει ξεκινήσει να ενισχύει τις τελευταίες ώρες η Τουρκία, σε συνέχεια των δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο, πως η χώρα του θα πραγματοποιήσει αεροπορική και χερσαία στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη εναντίον Κούρδων αγωνιστών, που στηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Βίντεο και φωτογραφίες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, δείχνουν τα τουρκικά στρατεύματα να ετοιμάζονται για τις ενέργειες που χρειάζονται, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, ώστε να δημιουργηθεί η λεγόμενη «ασφαλής ζώνη», ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως η επιχείρηση «μπορεί να ξεκινήσει πολύ σύντομα, σήμερα ή αύριο».

Πρόσθετα τεθωρακισμένα οχήματα και στρατεύματα έχουν σταλεί στην συνοριακή πόλη Ακτσάκαλε, απέναντι από το Ταλ Αμπιάντ της Συρίας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, ενώ έχουν αυξηθεί ιδιάιτερα και τα ελικόπτερα που «ενεργοποιήθηκαν» στον εναέριο χώρο των συνόρων.


Η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον συμφώνησαν νωρίτερα τον Αύγουστο να δημιουργήσουν έναν «ειρηνικό διάδρομο» για να διευκολύνουν την επιστροφή των εκτοπισμένων Συρίων στη βόρεια Συρία. Ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες, ο Ερντογάν τόνισε πως δεν βρήκε τη συμπαράσταση που ήθελε και ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει μόνος του το συγκεκριμένο σχέδιο.

Εάν τελικά η εισβολή πραγματοποιηθεί, θεωρείται πολύ κρίσιμο για την Αθήνα το πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ, αφού εάν αποσυρθούν, εγκαταλείποντας τους Κούρδους συμμάχους τους, αυτό θα σημάνει ότι δεν είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την Τουρκία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

6 σχόλια:

  1. Δηλαδή όταν οι Ρώσο αποσύρθηκαν απο:

    1) Γιουγκοσλαβία,
    2)Ιράκ,
    3) Λιβύη,
    4) Αφρίν (για να καθαρίσουν οι Τούρκου τους Κούρδους)

    Ολα αυτά φυσικά δέν επερεάσαν τους συμμάχους τους στήν Αθήνα.

    Αλλά άν οι ΗΠΑ αφήσoυν και πάλι τους Κούρδους ξεκρέμαστους τότε η Αθήνα θα το πάρει προσωπικά.
    Δέν ξέρω τι θα κάνουν οι ΗΠΑ (ελπίζω να μήν τους προδόσουν) αλλά άλλο οι Κούρδοι άλλο η Ελλάδα.

    Οψόμεθα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την πρωτη μερα που θα εμπλακουν εκει κατω ..αν ηταν κρατος σοβαρο θαπρεπε η Ελλαδα να τους χτυπησει ..Δεν θαξεραν που να πανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνούσα μαζί σου, αν είχα εμπιστοσύνη στους κούρδους. Που δεν τους έχω. Κάτι μου λέει όμως ότι δεν θα τους αφήσουν μόνους, και μάλιστα θα επιδιώξουν παντί τω τρόπω για ένα χ. Ίσα ίσα για να κατεβάσουν τα βρακιά του ερντό. Εκτός αν επιφυλάσσουν σε μάς αυτό το ρόλο.

      Διαγραφή
  3. Αφού οι αμερικανοί έβαλαν τους Κούρδους να καταστρέψουν τα οχυρωματικά έργα στα σύνορα με την τουρκία,τώρα οι ίδιοι οι Κούρδοι μας λένε ότι οι αμερικανοί αποχωρούν.
    Οι αμερικανοί ευελπιστούν να έρθει σε σύγκρουση η τουρκία με το Ιράν διά της εισβολής στην Α.Συρία.
    Οι Κούρδοι λίγο τους ενδιαφέρουν.
    Είναι απλά τα πράγματα.
    https://syria.liveuamap.com/en/2019/7-october-kurdish-sources-are-reporting-the-withdrawal-of

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Κουρδοι προδωθηκαν ηδη.Αυτα ειναι τα νεα.
    Τωρα μενει ο βαθμος αντιστασης τους.Αν κατσφερουν ενα Βιετναμ..θαναι το καλυτερο ολων...Δεν ειναι πιθανον...αλλα ουτε κι απιθανο. Στον δρομο πια αυτον εκκρεμει κι ο Ασαντ. Δεν ξερω αν θα βλεπει η οχι. Αν κερδισουν οι Τουρκοι ομως δεν θα φυγουν ποτε απ την Συρια.Στον δρομο αυτο ειναι ρευστο το θα κανει το Ιραν..Μπορει τιποτε.Μπορει κστι.Οι κουρδοι πρεπει πασει θυσια να μεταφερουν τον πολεμο και μεσα στην Τουρκια...Αν θελουν να ζησουν.Πρεπει να ανατιναξουν τις πολεις της ολες.Το Ισραηλ μαλλον αφανως θα τους υποστηριξει...Πρεπει να ανοιξουν μια πληγη χωρις τελος στην Τουρκια και οικονομικα.Οι αμερικανοι τους προδωσαν...οπως πιθανον κι εμας.Ειναι ενα δειγμα.Σε μια εμπλοκη στο Αιγαιο η Κυπρο αυτο θα κανουν.θα παρεμβουν μεν ..αλλα υπερ Τουρκιας η μοιρασια.Απλα θα φροντισουν οι δικοι μας να δωσουν πολλα με προσχημα την ειρηνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδη ομως ποτε τα σχεδια κανενος δεν βγαινουν ακριβως..υποθετω οτι καπου θα χαθει η μπαλλα ολων..κι εκει κανεις δεν ξερει τι θα γινει τελικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.