24/10/19

Επιστολή Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου προς τον Εμανουέλ Μακρόν

Αγαπητέ Πρόεδρε κ. Μακρόν,
Απευθυνόμαστε σε σας για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη στάση σας όσο αφορά την ενσωμάτωση των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε περήφανοι Έλληνες με προέλευση από τη βόρεια περιοχή της Ελλάδας, τη Μακεδονία – αναπόσπαστη ελληνική περιοχή (μιας συνεχούς 3000 ετών ιστορίας, πολιτισμού και γλώσσας). Όταν κάτι είναι ενσωματωμένο σε ένα έθνος, είναι συνδεδεμένο με την εθνική ασφάλεια του έθνους και την εθνική του υπερηφάνεια. Συνεπώς, ποτέ δεν θα επιτρέψουμε σε κράτος του οποίου οι πολίτες δεν είναι Έλληνες να σφετεριστούν το όνομα, την ταυτότητα και την ιστορία μας. Επίσης ποτέ δεν θα δεχτούμε κάτι που θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας η οποία εξυπηρετεί επίσης και την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Γνωρίζουμε επίσης ότι το παρελθόν και η ιστορία έχουν σημασία και δεν πρέπει να αφεθούν σε  χέρια ανθρώπων που δεν σέβονται την ιστορία. Ο Δρ. Frank Holt (Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον) στο πρόλογό του βιβλίου Macedonia-Evidence γράφει: "κοινοβούλια; Ειδήμονες; Ιερείς; Ποιητές; Πρόεδροι; Όποιος ελέγχει το παρόν πρέπει να επιλέξει με προσοχή σε ποιον να εμπιστευτεί το παρελθόν μας, αλλιώς μπορεί να προκύψει ένα ψεύτικο και τερατώδες μέλλον».
Επιπλέον, κύριε Πρόεδρε, με αυτό το βέτο, προστατεύσατε τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βασίστηκαν στην επιτυχία της εξής αρχής: οι χώρες και τα έθνη πρέπει να είναι έτοιμα να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση βάσει αυστηρών κανόνων και κανονισμών. Πρέπει να επιδείξουν την ειλικρίνειά τους στις υποχρεώσεις και τους στόχους των εσωτερικών μεταρρυθμίσεων και των βελτιωμένων περιφερειακών σχέσεων (ειδικά εάν γείτονες είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Τα Σκόπια (σε πολλά επίπεδα) δεν είναι ακόμα έτοιμα.
Επίσης το βέτο σας διόρθωσε το λάθος της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης που οδήγησε σε ψευδή πολιτική νίκη υπό τη μορφή της συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία τα Σκόπια έχουν ήδη παραβιάσει πολλές φορές. Η συμφωνία αυτή βασιζόταν σε ψευδή ιστορία και επικυρώθηκε χρησιμοποιώντας μια αλαζονική παραβίαση του ελληνικού συντάγματος και ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού. Ως αποτέλεσμα, προστατεύσατε τα πρότυπα της Ευρώπης την αξιοπρέπεια και τιμή ενός ευρωπαϊκού λαού (την αξιοπρέπεια και το ιστορικό μας δικαίωμα να είμαστε οι μόνοι Μακεδόνες) και γι 'αυτό σας ευχαριστούμε.

Με εκτίμηση,

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
Nina Gatzoulis
Coordinator of the World Pan-Macedonian Associations
Email: ninagatz@comcast.net
Tel: +603-742-0466 
October 23, 2019
Mr Le President de la Republique
L' Elysee
55 Rue Faubourg Saint-Honore
75008 Paris


Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ

Πρόεδρος: Δημήτρης Φιλιππίδης

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας

Συντονιστής: Γεώργιος Κοσμίδης

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά 

Πρόεδρος: Χρήστος Καράτζιος

Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής

Πρόεδρος: Αμύντας Παπαθανασίου

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά

Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαδάκης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Ελλάδα)

Πρόεδρος: Δημήτριος Γιουματζίδης

Πηγή: https://professors-phds.com/2019/10/24/18951/

8 σχόλια:

  1. Καταντια να παρακαλαμε τους ξενους ηγετες, επειδη το ντοπιο πολιτικο συστημα αποτελειται απο εθνοπροδοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αδύνατον οι επιστολογράφοι να μην καταλαβαίνουν (ή μήπως δεν καταλαβαίνουν, πράγματι;) ότι η απόφαση τού Μακρόν είχε κίνητρα, που ουδεμία σχέση έχουν μ' αυτά που γράφουν. Διερωτώμαι τι να σκεφτόταν ο Γάλλος πρόεδρος για την αφέλεια τής ελληνικής πνευματικής ελίτ, όταν χαμογελώντας πετούσε την επιστολή στον κάλαθο των αχρήστων, αν την διάβασε και καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με τον Nativist.
      Η Γαλλία για γεωπολιτικούς λόγους όσον αφορά τον βαλκανικό διάδρομο που εξυπηρετεί την Γερμανία, την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τη Ρωσία, την διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ για την Μέση Ανατολή αλλά και η προσπάθειά της να δείξει ότι παραμερίζει από τη σκιά της Γερμανίας στην ανατολική Μεσόγειο, την ώθησε στο βέτο.

      Αυτό για να μην τρέφουμε αυταπάτες. Μόνο μια Ελληνική εθνική κυβέρνηση που θα αξιοποιούσε το πολιτικό κεφάλαιο σωστά, θα μπορούσε να ακυρώσει την διμερή επαίσχυντη σύμβαση των Πρεσπών.

      Σημ. Όπως είδατε μεταξύ άλλων και η Σπυράκη (η πάλαι ποτέ εκ δεξιών του Μητσοτάκη) έσπευσε να καταδικάσει το γαλλικό βέτο στο ευρωκοινοβούλιο.

      Διαγραφή
  3. Nina, you should had listened to me. When you have a million people in front of Boule and you send them home, no French will save you now.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σημασία έχει ότι του δώσανε δίκαιο για το βέτο άσχετα αν τα συμφέροντα/κίνητρα είναι διαφορετικά. Τον ευχαριστήσανε στην ουσία και πολύ καλά κάνανε.δεν νομίζω να είναι όλοι τους βλάκες και να μην καταλαβαίνουν. Nativist εδώ η κουτσή Μαρίκα σκέφτεται πόσο ηλίθιοι είναι οι δικοί μας ο Γάλλος πρόεδρος δεν θα το σκέφτεται!!!! Και όχι μόνο για τον προηγούμενο αλλά και για τον τωρινό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Τον ευχαριστήσανε στην ουσία και πολύ καλά κάνανε<

      Καθόλου καλά δεν κάνανε. Ευχαρίστησαν τον Γάλλο πρόεδρο, επειδή εξυπηρέτησε τα συμφέροντα τής χώρας του; Την επομένη φορά, αν θεωρήσει ότι αυτό συμφέρει την Γαλλία, θα ψηφίσει υπέρ.

      Σημασία δεν έχει τι έκανε αυτός, αλλά τι έκαναν τα δικά μας σκουπίδια. Τίποτε, απολύτως ΤΙΠΟΤΕ!

      Διαγραφή
  5. Γραφικότητες δυστυχώς. Και καμιά σχέση δεν έχει το βέτο του Μακρόν με αυτά που αναφέρει η επιστολή και αποδυναμωνουν το ίδιο το κίνημα, γιατί ποιος θα σε πάρει στα σοβαρά μετά από τέτοιες ακαιρες και εκτός θέματος επιστολές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. >Την επομένη φορά αν θεωρήσει οτι αυτό συμφέρει τη Γαλλία θα ψηφίσει υπέρ< ΑΝ!!! Πάντως τώρα μας συμφέρει. Την επόμενη φορά μπορεί να συμπίπτουν τα συμφέροντά μας και πάλι και μπορεί και όχι. Οντως ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ ΜΕΓΆΛΑ. Πως δεν κάναν τίποτα συμφώνησαν με τους προηγούμενους προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.