30/10/19

Οι σφαγείς - εγκληματίες πολέμου επιμένουν: Τσαβούσογλου: Οι Κούρδοι που θα παραμείνουν στη βορειοανατολική Συρία θα εξοντωθούν

REUTERS/Ints Kalnins
Απειλητικό μήνυμα προς τους Κούρδους που σκοπεύουν να παραμείνουν στη «ζώνη ασφαλείας» στη Βορειοανατολική Συρία, μετά το πέρας των 150 ωρών που συμφωνήθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας, έστειλε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 
«Η Τουρκία θα εξοντώσει τυχόν μέλη της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) που θα παραμείνουν εκεί» προειδοποίησε Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους ομολόγους του, της Ρωσίας και του Ιράν, στη Γενεύη, ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία πιστεύει τους Ρώσους όταν λένε ότι οι YPG έχουν φύγει από τα σύνορα, πρόσθεσε όμως ότι «δεν μπορεί να εμπιστευτεί τρομοκράτες».
«Όταν έρθει η ώρα που το συριακό καθεστώς, στο τέλος αυτής της πολιτικής διαδικασίας, θα είναι ικανό να προστατεύσει τα εδάφη της χώρας, να εξαλείψει την τρομοκρατική οργάνωση από αυτά, νομίζω ότι όλα τα εδάφη θα επιστραφούν στη Συρία. Πρόκειται για έδαφος της Συρίας και είμαστε δεσμευμένοι στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας", ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, έχει ξεκινήσει η αποναρκοθέτηση καθώς και αναγνωριστικές πτήσεις σε βάθος 10 χιλιομέτρων εντός του συριακού εδάφους, στη ζώνη όπου θα γίνονται οι κοινές περιπολίες των τουρκικών και των ρωσικών δυνάμεων.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, Anadolu, Sputnik

2 σχόλια:

  1. Το ΝΑΤΟ βλέπω στο τουιτερ εδω εύχεται στη σύμμαχο Τουρκία χρονια πολλα ( εχθές είχαν μια γιορτη λεει της δημοκρατίας ,γελάνε κι οι πέτρες ) ... Οι Κούρδοι απο κατω βάζουν φωτογραφίες καμμένων παιδιών , Απορω πως δε τους κόψανε,Συμαμχοι οι δυτικοί με την μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση της παγκοσμιου ιστορίας , την μαφία Τουρκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.