7/10/19

Ο ελληνικός πολιτισμός είναι λαμπρός και διαχρονικός

Απορρίψτε τους “πολυπολιτισμικούς” πολιτικούς ως ορκισμένους εχθρούς του Ελληνισμού
Σταύρος Καλεντερίδης*
«Χαίρομαι όταν πηγαίνω σε παρελάσεις και βλέπω μια κοινωνία να μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική». Αυτή ήταν η νέα απίστευτη αθλιότητα που τόλμησε να ξεστομήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, από το εξωνημένο ανθελληνικό κοινοβούλιο. 
Η ιδέα της «πολυπολιτισμικότητας» δεν είναι καθόλου απλοϊκή ενώ περιλαμβάνει διάφορες επιμέρους έννοιες, από ύποπτες έως ξεκάθαρα επικίνδυνες. Αν και μικρού πολιτικού βεληνεκούς και αναστήματος, ο εν ενεργεία πρωθυπουργός ήξερε πολύ καλά τι έκανε και τι δήλωνε μέσα από το άντρο των Ολιγαρχών της χώρας.
Ο Ελληνικός πολιτισμός, από την άνθιση του κατά την κλασική εποχή μέχρι την μεταλαμπάδευση του στη «Δύση» την περίοδο της Αναγέννησης, υπήρξε ενωτικός και ειρηνικός. Η δε προοδευτικότητα του Ελληνικού πολιτισμού ανάγεται στην ανοιχτή αθηναϊκή κοινωνία της κλασικής εποχής, η οποία δέχτηκε στους κόλπους της, μέσω του λιμανιού και του εμπορίου της, όλους τους λαούς της Μεσογείου και τις πεποιθήσεις των.
Λειτουργώντας ως ιδεολογική μήτρα της δημοκρατίας και της ειρήνης, η Αθήνα επέδειξε ανοχή στη διαφορετικότητα, αφήνοντας σε εμάς ως παρακαταθήκη τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της όπως είναι η ανεκτικότητα, η ανοχή και η διαλλακτικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, οι επαφές αυτές ενδυνάμωναν τον Ελληνικό πολιτισμό και ισχυροποιούσαν τη θέση του στην Ελληνική κοινωνία αλλά και σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου καθιστώντας τον ανταγωνιστικό και άξιο παραδειγματισμού. Ο Ελληνικός πολιτισμός «υιοθετούσε» ποιοτικά χαρακτηριστικά από τους λοιπούς μεσογειακούς λαούς με τους οποίους ερχόταν σε επαφή, μεταφράζοντας και εξελληνίζοντάς τα. Σε καμία περίπτωση δεν επέτρεψε την άνθιση, την καλλιέργεια ή τη συνύπαρξη άλλων πολιτισμών στην επικράτειά του. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με εθνική προδοσία, διότι ο πολιτισμός έχει να κάνει με την εθνική συνοχή αλλά και την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία. Η δε πρόταση για «πολυπολιτισμικότητα» στην Εκκλησία του Δήμου, θα οδηγούσε τον ανθέλληνα υποστηρικτή της σε ποινές που θα εξικνούντο έως το κώνειο.

Η ιδέα της πολυπολιτισμικότητας που προτείνουν οι ορκισμένοι εχθροί του Ελληνισμού, συνιστά από μόνη της μια ιδεολογία. Είναι η προδοτική ιδεολογία του μηδισμού, ή αλλιώς το «σατραπίζειν». Το ανθελληνικό μόλεμα του προδότη που ντρέπεται νιώθοντας μειονεκτικά απέναντι στο φως και την αίγλη του Ελληνικού πολιτισμού. Ή ακόμα χειρότερα, του πολιτικού ο οποίος αισθανόμενος ανάξιος να κατανοήσει - πόσω μάλλον να κληρονομήσει - το ελληνικό πνεύμα, επιχειρεί να το αμαυρώσει και να το αποψιλώσει, νερώνοντας και πνίγοντάς το στα σκοτάδια εισαγόμενων και εχθρικών προς τον Ελληνισμό ιδεολογιών.

Η πολυπολιτισμικότητα δεν είναι απλά η άρνηση του κάλους και της σπουδαιότητας του Ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής φιλοσοφίας και θεώρησης των πραγμάτων. Είναι το αίσθημα κατωτερότητας και η εκδήλωση ανάγκης για επιπλέον πολιτισμούς έτσι ώστε να καλυφθεί το «κενό» που βρίσκεται στις ψυχές των αγράμματων και απάτριδων πολιτικών μας. Η πολυπολιτισμικότητα, επίσης, δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, όπως έντεχνα επιχείρησε να μας ξεγελάσει ο εν ενεργεία πρωθυπουργός, αλλά περιλαμβάνει συγκεκριμένους πολιτισμούς με τους οποίους μας καλεί να συγχρωτίσουμε την πολιτιστική μας ιστορία και κατά συνέπεια να την αλλοιώσουμε. Προφανώς δεν μπορεί παρά να αναφέρεται σε «δυτικούς» και «ανατολικούς» πολιτισμούς. Πολιτισμοί οι οποίοι κατά καιρούς κατέκτησαν δια της βίας και του πολέμου την Ελλάδα και προσπάθησαν να αφελληνίσουν τη χώρα μας. Πολιτισμοί – φορείς ιδεολογιών θρησκευτικής τύφλωσης, ζηλωτισμού και βίας από τη μία, κερδοσκοπίας, αναλγησίας και τυχοδιωκτισμού από την άλλη. Είναι οι ίδιοι πολιτισμοί που κατέληξαν σήμερα να αναζητούν ηθική εξιλέωση μέσω της δημοκρατική ιδεολογίας, ενώ οι πολίτες τους διεκδικούν απελευθέρωση, και χρησιμοποιούν ελληνικές ιδέες για να την αποκτήσουν!

Αυτό είναι λοιπόν το πραγματικό, αλλά όχι και τόσο κρυφό σκοτάδι που πρεσβεύει η ΝΔ. Με αυτό βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι. Υπάρχουν λαμπροί πολιτισμοί στην ανθρωπότητα από τους οποίους ο Ελληνικός πολιτισμός έχει πολλά να μάθει, και πολλά να υιοθετήσει. Και θα το πράξει όταν η χώρα απελευθερωθεί από την Ολιγαρχία και τον κοινοβουλευτισμό.  Η διαδικασία αυτή, όμως, όπως και στην εποχή της πραγματικής δημοκρατίας, θα οδηγήσει στην ισχυροποίηση του πολιτισμού μας, και όχι σε κάποια πολυπολιτισμική συνύπαρξη, η οποία ποτέ δεν υπήρξε όσο αυτή η χώρα ήταν ελεύθερη.

Με τη φράση του αυτή, ο εν ενεργεία πρωθυπουργός ομολογεί πως η Ελλάδα είναι υπόδουλη, και πως υπάρχουν δυνάμεις της πολιτικής ηγεσίας που επιχειρούν να υποδουλώσουν και τον πολιτισμό μας. Ας το πούμε εδώ μια και καλή για να το καταλάβουν όλοι. Στο κυρίαρχο ελληνικό κράτος, μόνο ο Ελληνικός πολιτισμός έχει θέση. Δίχως τις ενοχές και τους κομπλεξισμούς των εισαγόμενων ηγετίσκων που στηρίζουν τα ξένα συμφέροντα. Με υπερηφάνεια και φιλοπατρία, όπως ακριβώς αξίζει και αισθάνονται και οι άλλοι λαοί για τους πολιτισμούς τους. Πόσω μάλλον οι Έλληνες, με την πλούσια και σχεδόν οικουμενική πολιτιστική μας ιστορία.

Στον αντίποδα λοιπόν, αυτής της εθνοβόρας διαφθοράς, της κατάπτωσης και του πολιτιστικού ξεπεσμού, θέσαμε την έννοια του «δημοκρατικού διαφωτισμού» ως προσπάθεια αναγέννησης και ενίσχυσης της Ελληνικότητας και της Δημοκρατίας. Των δύο εννοιών που τρέμουν και αποστρέφονται οι νεοδημοκράτες, οι συριζαίοι, οι πασόκοι και οι όσοι μισέλληνες ακόλουθοί τους.

Με την Ελληνικότητα και τη δημοκρατία στο επίκεντρο, οι πολίτες μπορούν να νιώσουν υπερήφανοι για τον πολιτισμό τους, και ταυτόχρονα ικανοί να αποφασίσουν οι ίδιοι για τη μοίρα τους. Δίχως κοινοβούλια και φαύλα κόμματα χαρτογιακάδων. Ο δημοκρατικός διαφωτισμός είναι άλλωστε η ιδεολογία που εμφορείται από ευγενή διαλεκτικά ιδεώδη όπως η πολυφωνία, ο διάλογος, η ισηγορία και η παρρησία.

Έτσι, καθίσταται δύναμη ομόνοιας και εθνικής ενότητας, καλλιεργώντας το αίσθημα συλλογικότητας και ανιδιοτελούς προσφοράς στην κοινωνία. Κάτι βεβαίως που απεύχονται οι πολιτικοί που μας επιβουλεύονται.

Έτσι, καθίσταται δυνατή και η ειρηνική συνύπαρξή μας με τους λοιπούς γειτονικούς πολιτισμούς, δίχως μισαλλοδοξία, αλλά με έντιμη και σεβαστή ετερότητα, που ενδυναμώνει και εν τέλει μονιάζει όλους τους πολίτες.

Αγωνιστείτε μαζί μας για τον Ελληνισμό και τη δημοκρατία.

*Ο Σταύρος Καλεντερίδης είναι πολιτικός επιστήμονας, διεθνολόγος-επικοινωνιολόγος.
Περισσότερα για το βιογραφικό του ΕΔΩ

25 σχόλια:

  1. Επειδή δεν μου είναι εύκολο να βρω τις ομιλίες Μέρκελ και Σαρκοζύ και επειδή ο κ. Μητσοτακης ομιλεί την αγγλική, καλό είναι να ενημερωθεί από κάποιον στο κόμμα του, πως την πολιτική "multiculti", δεν την πουλάει κανείς πια στην Ευρώπη από τον "ιδεολογικό" του χώρο και έχει αντικατασταθεί από τον όρο της "ενσωμάτωσης".

    https://youtu.be/z3xsnEzA8Fw

    Ο μόνος που έσπευσε αμέσως να απαντήσει στους Ευρωπαίους πολιτικούς που δημόσια παραδέχθηκαν ότι το μοντέλο "Multiculti" είχε αποτύχει, ήταν ο κ. Σόρος:

    https://www.opensocietyfoundations.org/voices/has-multiculturalism-failed-europe

    Ας ανασκουμπωθεί λίγο ο κ. Μητσοτάκης, υποτίθεται πως υποδύεται το ρόλο του κεντροδεξιού στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύγε Σταύρο.

    Θεωρώ ότι με το παρόν άρθρο αναδυκνύεις κάτι πολύ σημαντικό.
    Την ανεύρεση της άκρης του μίτου της Αριάδνης για τον ελληνισμό.

    Στην παρούσα φάση υπάρχει απόλυτη ανάγκη να βρούμε την ταυτότητά μας μέσω της θεώρησης των προγόνων μας. Να μάθουμε από αυτούς τους Τιτάνες του παγκόσμιου πνεύματος και να αντιληφθούμε το κοινωνείν και το διαχειρίζειν. Είναι αυτοί που μιλούν για τον Άνθρωπο. Είναι αυτοί που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά και την ψυχή μας. Μπορούμε να τους καταλάβουμε. Είναι αυτοί που μας δίδαξαν να είμαστε οικουμενικοί πολίτες κι όχι παγκοσμιοποιημένος χυλός. Είναι αυτοί που μας δείχνουν το δρόμο αν ξεστρατίσουμε.

    Αν ο ελληνισμός βρει τα πατήματά του μπορεί να σηκωθεί όρθιος. Και να φανεί αντάξιος αν όχι καλύτερος.

    Ο ελληνισμός δεν είναι προγονολατρία, εφησυχασμός και φλυαρία.
    Ο ελληνισμός είναι η Μεγάλη Ιδέα για την ανθρωπότητα που δημιουργεί προστιθέμενη αξία.

    Ζητείται Πυξίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες αποτελούν τήν 5η Φάλαγγα τών Τούρκων:
    Είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΗ η συνεχιζόμενη ΑΘΡΌΑ καί ΑΠΟΛΥ ΤΩΣ ΑΝΕΜΠΌΔΙΣΤΗ ΕΙΣΒΟΛΗ τών ΧΙΛΙΆΔΩΝ Μουσουλμάνων λαθρομεταναστών  στήν ΕΛΛΆΔΑ μας. 
    Επιτέλους ΔΕΝ έχουν ακόμη κατανοήσει οι αρμόδιες Υπηρεσίες Εθνικής Ασφαλείας τής Χώρας μας, ότι η Εισβολή αυτή τών ΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΩΝ γίνεται προσχεδιασμένα, συστηματικά καί εσκεμμένα, βάσει προσχεδιασμένων, συγκεκριμένων, μακροχονίων τουρκικών σχεδίων, προκειμένου έτσι νά αλώσουν τήν 
    Πατρίδα μας, εκ τών έσω καί χωρίς αιματηρόν γιά τούς ίδιους τούς Τούρκους, ανοικτόν πόλεμον εκ μέρους τής Τουρκίας κατά τής Ελλάδος. Οι Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες αποτελούν τήν 5η Φάλαγγα τών Τούρκων, η οποία είναι έτοιμη γιά δράση σέ όλην τήν Ελληνικήν ενδοχώραν καί η Τουρκία σχεδιάζει νά τούς χρη σιμοποιήσει στήν άλωση τής Ελλάδος εκ τών έσω, όταν καί όποτε η ίδια θά τό κρίνει καί θά τό αποφασίσει αυτό καί μάλιστα δίχως η ίδια νά ματώσει διόλου κάν...!!!



    Αλγερινοί λαθρομετανάστες βιντεοσκοπούν το ΕΝΤΕΛΏΣ ελεύθερο & ανενόχλητο πέρασμα τους απ' τόν ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΑΦΎΛΑΚΤΟ φράχτη στόν Έβρο, στήν Καβύλη, τήν στιγμήν ακριβώς πού ο Έλληνας ΥΕΘΑ δήλωνε ότι ΤΆΧΑ θά σφραγιστεί ο Έβρος καί ότι ΤΆΧΑ ΔΕΝ θά περνάει πλέον κανείς...!!!
    Είναι μάλιστα σαφές ότι μέ το βίντεο αυτό, οι αλλοδαποί Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες θέλουν έτσι νά δείξουν στούς συμπατριώτες τους πίσω στήν Αλγερίαν, πώς ο Έβρος είναι απολύτως «ελεύθερος» καί τούς καλούν νά έλθουν καί εκείνοι ΕΝΤΕΛΏΣ ελεύθερα καί ανεμπόδιστα στήν Ελλάδα, στην Γή τής Επαγγελίας...!!!

    Η ΤΟΥΡΚΙΚΉ 5η ΦΆΛΑΓΓΑ τών Μουσουλμάνων λαθρομετανα στών είναι έτοιμη γιά δράση σέ όλην τήν Ελληνικήν ενδοχώραν.
    Η Τουρκία σχεδιάζει νά τήν χρησιμοποιήσει ως Δούρειον Ίππον, στήν άλωση τής Ελλάδος εκ τών έσω, όταν καί όποτε η ίδια θά τό κρίνει & θά τό αποφασίσει αυτό, χωρίς η ίδια νά χρειασθεί διόλου νά ματώσει κάν..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταματήστε να ψηφίζετε κόμματα που δεν είναι εναντίον του πολυπολιτισμού. Να μη διστάζουν οι πολίτες να μετατοπίζουν την ψήφο τους όταν οι κομματάρχες βάζουν πάνω από τον Έλληνα τον κάθε λογής λαθρομετανάστη και τα ξένα συμφέροντα. Οι άχρηστοι πολιτικοί δεν καταλαβαίνουν τίποτε άλλο πέραν της πιθανότητας να απωλέσουν την εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Σταύρο,

    Καλό και άξιο θαυμασμού είναι εν πολλοίς το Ελληνικό πνεύμα και ο Ελληνικός λόγος αλλά τους λείπει αυτό που προσφέρει μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία και ο Λόγος με το Πνεύμα της Αγίας Τριάδος.

    Εκεί είναι το πνεύμα της τιμιότητας, της Αγάπης, της θυσίας, του μαρτυρίου και η αφοβία του θανάτου. Χωρίς αυτά κανείς ηγέτης δεν θα μπορέσει να σηκώσει την Ελλάδα μας -Θεού συνεργούντος- από την πτώση της.
    Μόνο κάποιος που θα είναι αποφασισμένος να χύσει το αίμα του (κυριολεκτικά μιλάμε, αν αναλογιστεί κανείς όλα αυτά και αυτούς που θα έχει να αντιμετωπίσει).

    Εκεί είναι και η θεο-λογική που φωτίζει ηγέτες και λαό στο τι είναι σωστό να πράξουν.
    Χωρίς αυτά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, όσα και όσο λαμπερά και "διαφωτισμένα" μυαλά κι αν βάλουμε στο τιμόνι.

    Μην ξεχνάμε και το: "Νούς, Θεού αφιστάμενος, ή θηριώδης ή δαιμονιώδης γίνεται".

    Φάνης Σουρμενίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έυγε για το σχόλιο Φάνη!!!

      Διαγραφή
    2. Φανη απολυτα σωστα. Η αυτοθυσια εσωζε παντα ανθρωπους και Ελλαδα.
      Κοιτα σε αλλο αρθρο το σπασμενο κρανος του Μιλτιαδη στην Ολυμπια...3.000 χρονια μετα τι σεβασμο φερνει στον νου μας..Και κανε μια συγκριση με τα ρεταλια ανθρωπων ηγετων τωρα..χθες λιγο πριν..Θα πεθανουν μεσα στην χλευη των ανθρωπων..
      Η 5η Φαλαγγα ειναι η ηγεσιες μας...οι εποικοι ειναι η 6η....κι ακολουθουν αλλες 40....

      Διαγραφή
    3. @ Φάνης,

      όταν μιλάμε διαχειρίζειν και κοινωνείν, εννοούμε πολιτικά κι όχι θρησκειολογικά. Το ιστολόγιο είναι πολιτικό κι όχι θρησκειολογικό.

      Ο καθένας έχει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις οι οποίες είναι σεβαστές.

      Την πολιτική θεώρηση των πραγμάτων σχολιάζουμε πρωτίστως κι όχι την θρησκευτική..

      Διαγραφή
  6. Συμφωνώ με όλα αυτά φυσικά και απλώς θέλω να επισημάνω και άλλα προβλήματα με τα θέματα αυτά όπως τα επισημαίνει ένας διαδικτυακός φίλος https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157563471059035&id=675749034

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρον και σωστό το άρθρο τού διαδικτυακού σου φίλου. Και βέβαια πληρώνουν οι ήδη βαρύτατα Έλληνες φορολογούμενοι. Και ποιοι είναι οι υψηλοί στόχοι τού υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ; "Η προσπάθεια που θα κάνει το υπουργείο είναι να φτάσει ο αριθμός των επιστροφών στους 10.000 πρόσφυγες μέχρι το τέλος του 2020" (απ' εδώ). Κανονικό δούλεμα δηλαδή, για να μην τούς πούνε ότι συνεργάζονται στον λαθροεποικισμό τής χώρας.

      Διαγραφή
  7. Για τους κυβερνωντες ολους Ελληνες εως εδω..
    " πολλες φορες η σταμνα παει στο πηγαδι.Μια ομως σπαει.."
    Ειχαν μαθει τοσα χρονια πως δεν εσπαζε.Πως ηταν ολα και οι λεξεις....χαβαλες.
    Ομως δεν ηταν..οταν εγινε το σπασιμο.Και σπασιμο θα πει ..κομματακια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευγε Σταυρο!!!Ακριβως στην καρδια του προβληματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευγε Σταυρο!!!Ακριβως στην καρδια του προβληματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευγε Σταυρο!!!Ακριβως στην καρδια του προβληματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΩΣΤΟΣΟ Ο λαμπρός λαός μας δέχεται ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΑΟ,ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑ...Δεχόσαστε ΠΛΑΔΑΡΑ την υλοποίηση του ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΟΖΑΛ.
    ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΟΖΑΛ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ …ΒΟΥΛΑ!
    Τουργκούτ Οζάλ: «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από ΄δώ μεριά και να τελειώνουμε μ΄ αυτούς»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Κούμη και να φώναζε ο κ. Καλεντερίδης, πιστεύετε ο κ. Μητσοτάκης, που χαίρεται να βλέπει την Ελλάδα πολυπολιτισμική, θα τον άκουγε;

      Οι πολιτικοί ακούνε μόνο την ψήφο... Την ψήφο την πήρε και με το παραπάνω. Τώρα ο ψηφοφόρος θα υποστεί και τις συνέπειες.

      Διαγραφή
    2. Η αν συνελθει ο ψηφοφορος θα τις υποστει ο Μητσοτακης...Στο χερι του του κοσμου ειναι...Ουρακουλουμ μην απαντησεις ορθολογικα.Σημερα στον κοσμο εχει ανατειλει η κβαντικη φυσικη...Ειναι θεμα διεμπλοκης..σχεσης των ανθρωπων.Αν τις τρωει ενας κι οι αλλοι πονουν ολοι μαζι του.Αυτο ειναι η σχεση διεμπλοκης.Τοτε σε πληροφορω και βουνα μετακινουνται οχι ορθολογικα..Ειναι στο χερι του κοσμου.Αν δειξει αναισθησια ..τοτε ορθολογικα κανεις δεν θαναι διπλα του οταν την φαει μονος ...κι ας ουρλιαζει βοηθεια..

      Διαγραφή
    3. Σε 4 χρόνια ξανά, κύριε Δημήτρη... Και ποιος θα είναι το αντίπαλο δέος; Δεν υπάρχει... Ο Σαλβίνι, ξέρετε γιατί έπιασε στην Ιταλία; Κι αυτός πετάει κάθε τόσο λαικιστικές κορώνες κι αυτός κάνει υπερβολές, αλλά, έχει αντιγράψει ένα πράγμα που είχε ο Μπερλουσκόνι. Το Μπερλουσκόνι, τον είχαν ανέκδοτο στην υφήλιο. Όμως, ο Μπερλουσκόνι, είχε διάφορους ικανούς υπουργούς. Που έκαναν την πραγματική δουλειά.

      Ο Σαλβίνι, δεν είναι ότι απλά βγαίνει και λέει "στοπ στη μετανάστευση, κλείστε τα λιμάνια". Αν το έκανε μόνο αυτό, θα ήταν στο 5%. Ο Σαλβίνι αντικατέστησε το Μπερλουσκόνι, γιατί βγήκε με επιτελείο που πείθει ότι μπορεί να κυβερνήσει και να μην τινάξει το σύμπαν στον αέρα. Δηλαδή, ο Σαλβίνι στην ουσία, εμφανίστηκε ως κάποιος, που μπορεί να είναι το ίδιο καλός στην παιδεία, στην υγεία, στην οικονομία, κλπ, ΣΥΝ, ότι ήθελε σκληρότερη μεταναστευτική πολιτική και σκληρότερο παζάρι με τους Ευρωπαίους. Και επειδή δείχνει μια πυγμή, έπεισε το μέσο κεντροδεξιό και δεξιό ψηφοφόρο.

      Στην Ελλάδα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα να πείσουν το μέσο ψηφοφόρο, γιατί είτε οι αρχηγοί δεν έχουν "σκηνική παρουσία" είτε λαικίζουν σε τέτοιο βαθμό που διώχνουν το μετριοπαθή ψηφοφόρο είτε λένε τέτοιες χοντράδες που ο άλλος δεν τους εμπιστεύεται στους άλλους τομείς είτε λένε τα πράγματα τόσο άκομψα ή με "μπρουτάλ" τρόπο, που τρομάζει ο μέσος κεντροδεξιός ψηφοφόρος, που έχει μάθει δεκαετίες να ψηφίζει μπλε ΠΑΣΟΚ.

      Αν δε γίνει νέο κόμμα, τρόπο να αλλάξει κάτι ουσιαστικά στην Ελλάδα, δε βλέπω... Εδώ ακόμα κι ο Σαλβίνι, κατέβασε μουσουλμάνο υποψήφιο, που δηλώνει "μη πιστός" και ο πρώτος έγχρωμος γερουσιαστής της Ιταλίας, εξελέγη επίσης με τη Λέγκα. Γιατί; Γιατί οι άλλοι τον έλεγαν ρατσιστή, ξενόφοβο, οπότε κι αυτός αναγκάστηκε να βάλει αυτούς, λέγοντας "εγώ είμαι προστάτης των νόμιμων μεταναστών, με τους παράνομους τα χω". Φανταστείτε τι πίεση θα πρέπει να αντέξει κόμμα στην Ελλάδα, που από τη ΝΔ μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, βρίσκονται σε συναγωνισμό για το ποιος είναι πιο πολυπολιτισμικός και πιο αλληλέγγυος στους λαθρομετανάστες...

      Διαγραφή
    4. Ισια ισια Ουρακουλουμ..
      Δεν ειπα για 4 χρονια...

      Διαγραφή
  12. Πέστα Oraculum,
    ο Σταύρος προσπαθεί να ανοίξει τα γκαβά μας, θα τ' ακούσει κι από πάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το αντιπαλο δεος ειναι ο λαος τωρα κι οχι μετα 4 χρονια.Ανορθοδοξα δηλ.
    Φυσικα αν...αν.Αν οχι τοτε ορθολογικα θα την ...φαει.Μολις την φαει βαρυα ..θα γινει ανορθοδοξος.Διαλλεγει τι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείτε πως θα ξεσηκωθεί ξαφνικά για το λαθρομεταναστευτικό ο Έλληνας και θα κάνει τι; Θα ρίξει την κυβέρνηση και θα βάλει ποιον; Οι εξεγέρσεις χωρίς πολιτική ηγεσία, που θα πάρει τη διαμαρτυρία και θα τη φέρει στην κυβέρνηση πάντα αποτυγχάνουν. Ο δε Έλληνας, δεν το έκανε όταν ήταν για την τσέπη του, θα το κάνει τώρα; Ο Έλληνας έχει εκπαιδευτεί χρόνια τώρα από όλες τις παρατάξεις, πως αν θέλει να είναι "δημοκρατικός", πρέπει να κάθεται και να υφίσταται οτιδήποτε του σερβίρουν τα συστημικά κόμματα ως πρέπον.

      Θα υπήρχε στην Ελλάδα μια ελπίδα να αλλάξει κάτι, αν υπήρχε ένα κόμμα που θα μπορούσε με αξιώσεις να απειλήσει σοβαρά τη ΝΔ (στην αριστερά είναι μάταιο, οι άνθρωποι ζουν μέσα στις ΜΚΟ, ενώ στη δεξιά απλά τις διοικούν λίγοι). Θα μπορούσα να καθήσω να σας πω ονομαστικά για κάθε ένα από τα ελληνικά δεξιά κόμματα γιατί δε μπορεί, αλλά θα ήταν εντελώς υποκειμενική άποψη και δεν έχω και καμιά διάθεση να λογομαχήσω για οποιοδήποτε κόμμα. Στην Ιταλία όταν ανέλαβε ο Σαλβίνι τη Λέγκα το 2013, ξέρετε πόσο είχε πάρει στις εκλογές τη χρονιά εκείνη; 4%. Την επομένη πήρε 6% στις ευρωεκλογές. Τώρα είναι στα γκάλοπ στο 30%. Γιατί... Γιατί εμφανίστηκε ως μια δύναμη που έλεγε "έχω το ίδιο ικανά στελέχη με το Μπερλουσκόνι, έχω κι εγώ πρόγραμμα για οποιοδήποτε θέμα που είναι ρεαλιστικό, αλλά εγώ θα σταματήσω και τη λαθρομετανάστευση και τη δουλικότητα της Ιταλίας προς τις Βρυξέλλες". Και οι ψηφοφόροι της κεντροδεξιάς, έφυγαν από το Μπερλουσκόνι και πήγαν σε αυτόν. Και η Μελόνι κάπως έτσι έχει στηθεί και αυτή τη στιγμή πέρασε το Μπερλουσκόνι στα γκάλοπ. Γιατί μπορεί ο Μπερλουσκόνι να τη λέει φασίστρια, αλλά η ίδια δεν έχει κάνει ποτέ φασιστικές δηλώσεις (το αντίθετο, σε ανύποπτο χρόνο, πριν γίνει αρχηγός και ακόμα νέα είχε πει σε ένα συνέδριο κόμματος "έλεος πια, φτάνει με τις συζητήσεις περί φασισμού και αντιφασισμού, είμαστε στο τέλος του 20ου αιώνα, γεννηθήκαμε 50 χρόνια μετά, ξεκολλήστε) και όταν μιλάει, δε μιλάει υστερικά σα θηλυκός χιτλερίσκος. Απλά σε κάποια θέματα έχει ακόμα σκληρότερες θέσεις από το Σαλβίνι. Πχ ο Σαλβίνι δεν έχει πει ποτέ να κάνει ναυτικό αποκλεισμό στη Λιβύη. Η Μελόνι το έχει πει.

      Στην Ελλάδα, είτε επειδή κάποιοι πολιτικοί, δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα είτε επειδή πιστεύουν πραγματικά αυτό που οι ίδιοι θεωρούν ως νορμάλ, βγαίνουν συχνά με ένα ύφος, που από μόνο του, τους εξασφαλίζει το να παραμείνουν εσαεί κόμματα του 5%. Αν ο μετριοπαθής ψηφοφόρος σε βλέπει σε σκιάζεται ή λέει "τι κλόουν είναι αυτός, που χτυπιέται πάνω στα τραπέζια", δεν πρόκειται να σε ψηφίσει ποτέ. Θα ψηφίζει συνέχεια ΝΔ και συ θα κάθεσαι να κοιτάς το 5%.

      Ο Έλληνας έχει πλέον μπει σε κατάσταση υπνηλίας, αναμένοντας την εθνική ευθανασία του.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.