16/10/19

Οι ΗΠΑ απέκλεισαν την Τουρκία από τον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους

Οι ΗΠΑ απέκλεισαν, σε μεγάλο ποσοστό, την Τουρκία από το διεθνή στρατιωτικό συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους (IS), εξαιτίας της εισβολής στη βόρεια Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, το Πεντάγωνο διέταξε στις 9 Οκτωβρίου, στα κεντρικά γραφεία της συμμαχίας "Counter Daesh" στο al-Udeid, του Κατάρ, να απαγορευτεί στην Τουρκία να λαμβάνει πληροφορίες ή επιχειρησιακά δεδομένα της Συμμαχίας. Την ημέρα αυτή, ο τουρκικός στρατός είχε πραγματοποιήσει τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία και το πυροβολικό είχε μόλις ξεκινήσει τον βομβαρδισμό εναντίον των μεθοριακών περιοχών της Συρίας.
Η ανταλλαγή πληροφοριών είναι η καρδιά του συνασπισμού. Περιλαμβάνει, πλέον, περισσότερες από 50 χώρες, αλλά μόνο λίγες συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ISIS.
Η βασική αιτία της απόφασης αυτής είναι ο φόβος του Πενταγώνου ότι η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει τα ευρήματα των πληροφοριών της Συμμαχίας για να προγραμματίσει τις δικές της επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων στη βόρεια Συρία. Η αποστολή εναντίον του Ισλαμικού Κράτους παράγει καθημερινά δεδομένα από αεροπλάνα, δορυφόρους και αεροσκάφη.
Η Bundeswehr (γερμανική αεροπορία), η οποία πετάει σχεδόν κάθε μέρα στην περιοχή για λογαριασμό του συνασπισμού με αεροσκάφη ανίχνευσης, τύπου "Tornado", δεν μεταβίβασε ποτέ εικόνες από το βόρειο τμήμα της Συρίας ή του Ιράκ στον συνασπισμό, λόγω της δυσπιστίας της προς την Τουρκία. Στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπήρχαν φόβοι ότι η Τουρκία θα μπορούσε να αξιοποιήσει τις πληροφορίες για σκοπούς διαφορετικούς από τη χρήση κατά του "ισλαμικού κράτους".
Πηγή: Κάπιταλ

2 σχόλια:

  1. Άργησαν αλλά τελικά κατάλαβαν ότι είχαν βάλει το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαλλον απεκλεισαν απο το ισλαμικο κρατος , την τουρκια.
    εξαλλου το ισλαμικο κρατος πληρωνει χωρις ΦΠΑ , προσφορα στο αμερικανικο εργατικο κομμα, τομεας πολεμικων βιομηχανιων ΗΠΑ.
    ολο και κατι θα παρουν κι αυτοι.σκετο καζινο. μονο που εδω χανονται και αθωα θυματα.
    Αυτο θα πει εμπειρια. να βλεπουμε συνανθρωπους να βιωνουν γενοκτονια.Καταλαβαινετε λοιπον πως ενιωθαν οι Ελληνες στις γενοκτονιες των.Δι αυτο προσοχη στους συμμαχους, η οπως αλλιως λεγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.