22/10/19

Μεταναστευτικό: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το άσυλο – Έρχονται σαρωτικές αλλαγές – «Βουλιάζουν» τα νησιά


Την ώρα που το μεταναστευτικό βρίσκεται εκ νέου σε πλήρη έξαρση –με χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες να καταφτάνουν στα νησιά κάθε εβδομάδα- η κυβέρνηση επιταχύνει τις ενέργειές της για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
Σε αυτό το πλαίσιο, κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο έρχονται σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο απόδοσης ασύλου και επιταχύνει τις διαδικασίες εξέτασης. Μία από τις βασικές αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο είναι η κατάργηση του τέταρτου βαθμού κρίσης και μεταφορά της εκδίκασης των αιτήσεων ασύλου στα Πρωτοδικεία με ακυρωτικό έλεγχο. Παράλληλα προβλέπονται ρητές προθεσμίες για την εξέταση των αιτήσεων, αυτοπρόσωπη παράσταση των αιτούντων σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και διαδικασίες επιστροφής όσων δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις μεταφοράς τους.

 Ως προς το τελευταίο, σε σε περίπτωση που οι αλλοδαποί κατά την υποδοχή δεν συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις μεταφοράς τους σε άλλες δομές, τεκμαίρεται ότι δεν επιθυμούν την προστασία και παραπέμπονται σε διαδικασίες επιστροφής. Διαβάστε εδώ το νομοσχέδιο για το άσυλο Διαβάστε εδώ την αιτιολογική έκθεση Μετά την καταγραφή, εφόσον οι αιτούντες τελικά παραμένουν στο σύστημα αλλά δεν συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις μεταφοράς, τότε η αίτησή τους εξετάζεται με εντός 3 ημερών. Και αυτό διότι συνάγεται ότι έχουν υποβάλει την αίτηση μόνο για να καθυστερήσουν την απομάκρυνσή τους. Σε κάθε περίπτωση παραβιάζουν το καθήκον συνεργασίας τους και αυτό επιφέρει συνέπειες. Το σχέδιο νόμου προβλέπει επίσης ότι η παραβίαση των όρων και κανονισμών λειτουργίας των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχει ως συνέπεια την διακοπή της στέγασης και ουσιαστικά την αποπομπή των αιτούντων από αυτά, ενώ αυστηροποιεί την έννοια της ευαλωτότητας και απαλείφεται μεταξύ άλλων το μετατραυματικό στρες ως λόγος ένταξης στο καθεστώς. Προτείνεται, επίσης, κατάλογος «ασφαλών χωρών» καταγωγής και ασφαλών τρίτων χωρών.

 Στο άρθρο 51 του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι η φοίτηση των προφυγόπουλων είναι υποχρεωτική στα σχολεία ενώ προβλέπονται και κυρώσεις για γονείς-πρόσφυγες που αμελούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. «Οι ανήλικοι αιτούντες και τα ανήλικα τέκνα των αιτούντων κατά την παραμονή τους στην χώρα υποχρεούνται να εντάσσονται σε μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δημοσίου εκπαιδευτικού συστήματος. Η ένταξη γίνεται με προϋποθέσεις ανάλογες με αυτές που ισχύουν για τους Έλληνες πολίτες και με διευκολύνσεις ως προς την εγγραφή σε περίπτωση δυσχερειών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και για όσο χρονικό διάστημα δεν εκτελείται μέτρο απομάκρυνσης που εκκρεμεί κατά των ιδιών ή κατά των γονέων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίμαχη διάταξη. Βουλιάζουν τα νησιά – Σε πλήρη εξέλιξη η αποσυμφόρηση

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη: Την περασμένη εβδομάδα έφτασαν συνολικά 1.908 άτομα μόνο στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής Αστυνομικής τα «πρωτεία» έχει η Λέσβος στην οποία πέρασαν 820 άτομα, ενώ στη Χίο πέρασαν 464 άτομα και στη Σάμο 624. Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών, με τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε δομές στην ενδοχώρα.

 Λίγο πριν από τις 7:30 κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας», μεταφέροντας 156 αιτούντες άσυλο από τη Μυτιλήνη. Οι πρόσφυγες και μετανάστες θα επιβιβαστούν σε πούλμαν με προορισμό δομές φιλοξενίας. Λίγο πριν από τις 9:00, κατέπλευσε, επίσης, στο αγκυροβόλιο του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό καταμαράν «Paros Jet», μεταφέροντας 700 αιτούντες άσυλο από τη Σάμο. Το πλοίο με τη βοήθεια πλοηγού οδηγήθηκε στο λιμάνι της Ελευσίνας.

 Οι μετανάστες και πρόσφυγες αιτούντες άσυλο αναμένεται στη συνέχεια να επιβιβαστούν σε πούλμαν με προορισμό δομές φιλοξενίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός των συναρμοδίων υπουργείων είναι εντός των επόμενων 3-4 εβδομάδων να έχουν μετακινηθεί από τα νησιά τουλάχιστον άλλοι 3.000 προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

10 σχόλια:

  1. Δεν νομίζω ότι θα γινει κατι συνταρακτικό σε επιπεδο αριθμών αλλά θα δουμε και θα κρινουμε,Αν απο 1 εκ έρθουν δηλαδή 900.000 ειναι μια κάποια λύση και για τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται αδίκως και για τους ντόπιους αλλά δεν ειναι η Λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλάβαμε τίποτε από όσα γράφεις δηλαδή τι προτεινεις; Να παραμείνουν στην Ελλαδα; Διότι οι τρισαθλιοι Τσίπρες με γραβάτα τουρκοθωμανικο φέσι και φερετζε αυτό επιλεγουν μήπως να το διευκρινίσεις....

      Διαγραφή
  2. Ολα αυτα, επειδη οι αθλιοι, ανικανοι, προδοτες πολιτικοι μας, δε μπορουν να κλεισουν τα συνορα της χωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα έρθει η ώρα, που η έξωθεν χρηματοδότηση, μέσω Μ.Κ.Ο., για τους λαθρομετανάστες θα κοπεί και το ολόκληρο το κόστος διαβίωσης τους θα το φορτωθεί το Ελληνικό κράτος και αυτά τα λεφτά δεν θα υπάρχουν.
    Χωρίς τις 'κεκτημένες' παροχές, προφανώς θα ξεχυθούν στις πόλεις και στα χωριά, δια να αναζητήσουν ότι στερήθηκαν.
    Τότε η χρεοκοπημένη Ελλάδα, το πλέον ξέφραγο αμπέλι της υφηλίου, με τους αυτόχθονες 'πονόψυχους' νεοέλληνες κατοίκους του και τους 'πολύ ανθρωπιστές' πολιτικούς της, πραγματικά θα μάθει τι εστί πολυπολιτισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώτη, σε παραδέχομαι !!!!! Ταυτίζομαι απόλυτα μαζί σου !!

      Διαγραφή
    2. Δέν ὑπάρχει ἡ λεγόμενη "πολυπολιτισμική κοινωνία"....: Διαβάστε σχετικῶς, τό περιοδικό Le Point πού κυκλοφορεῖται, μέ συνεντεύξεις Πανεπιστημιακῶν καθηγητῶν πού ἀσχολοῦνται χρόνια μέ τό Ἰσλάμ.
      Τά "πολυπολιτισμική κοινωνία"καί "ἰσλαμοφοβία" εἶναι ὅροι-κλειδιά γιά τήν προπαγάνδα πού κατατείνει στό να πέσουν ὅλες οἱ ἀντιστάσεις τῆς κανονικῆς κοινωνίας, μπροστά στή διάθεση ἐπεκτάσεως μουσουλμάνων "ἐπιχειρηματιῶν" πού σχεδιάζουν καί ἐκτελοῦν τό σχέδιο τῆς ἐξαπλώσεως τοῦ Ἰσλάμ,
      ὡς χώρου δικτυωμένων (καί ἐν τέλει ἐπικίνδυνων) φανατικῶν,
      σέ συγκεκριμένες εύάλωτες ὁμάδες τοῦ πληθυσμοῦ,
      σέ εὐάλωτες (συνήθως οἰκονομικῶς) περιοχές τῶν εὐρωπαϊκῶν πόλεων.

      Διαγραφή
    3. Φωτη αστο...
      Αν δεν δουμε αιμμα δεν μας πειθεις !!! Δεν σε πιστευουμε διαβολε !!! Φερε 40 πτωματσ...να το κουβεντισουμε και ...θα δουμε...

      Διαγραφή
    4. ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ+ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (REAL ESTATE building business)-όλο το πακέτο....(οι καταληψίες με τον φερετζέ στην μούρη είναι απλά τα τσιράκια-που "δουλεύουν" για το "χαρτζιλίκι" τους, ρε γαμ@@@!!!)
      (αναδημοσίευση από παλαιό δημοσίευμα του 2002-αρκετά επίκαιρο σήμερα) https://www.kathimerini.gr/119290/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/o-omilos-soros-sthn-ellada-me-etaireia-akinhtwnΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 22.05.2002
      -O Ομιλος Σόρος στην Ελλάδα με εταιρεία ακινήτων.
      Εταιρεία επενδύσεων στο real estate πρόκειται να ιδρύσει στην Ελλάδα, ο όμιλος Soros Real Estate Partners, που αποτελεί τον «βραχίονα» του γνωστού μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος, στην παγκόσμια αγορά ακινήτων. Βασικός μέτοχος στη νέα εταιρεία θα είναι η Soros Real Estate Investors, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Μίχαλος, ο οποίος θα ελέγχει και μειοψηφικό πακέτο στο σχήμα. H εταιρεία συμφερόντων Σόρος πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στους τομείς των επενδύσεων, της ανάπτυξης και της διαχείρισης ακινήτων. Παράλληλα, εκτιμάται πως θα αποτελέσει το όχημα του γνωστού επιχειρηματία για πραγματοποίηση αντίστοιχων επενδύσεων στη βαλκανική αγορά. Βασικός προσανατολισμός της αναμένεται να είναι η αγορά εταιρειών που διαθέτουν ακίνητα στην κατοχή τους και όχι η απευθείας αγορά ακινήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους επιχειρηματικά σχήματα αποφεύγουν να κατονομάζουν τις περιοχές όπου προγραμματίζουν επενδύσεις, ή τα προς διάθεση κεφάλαια, ώστε να μην προκαλείται τεχνητή αύξηση της αξίας των ακινήτων. …"
      -Και για να έρθουμε στα σημερινά: Είπαμε δεν υπάρχει απολύτως καμία ουσιαστική διαφορά μεταξύ του soro-υπαλληλάκου "Τσίπρα χωρίς γραβάτα" και του soro-υπαλληλάκου (ακtion αiδ)"Τσίπρα με γραβάτα" ο ένας συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο προηγούμενος … απλά η μεθοδολογία τους αλλάζει... στάχτη στα μάτια των πολλών και αφελών.

      Διαγραφή
  4. Ανίκανοι πολιτικοί, ξυπνήστε !!!
    Η χώρα, ο Έλληνας χάνεται !!!!!
    Όλοι οι λαθρομεταναστες άμεσα εκτός χώρας !!! Προστατέψετε την χώρα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουτέστιν: Νομιμοποίηση του ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟΥ και επιτυχής κάλυψη και ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των ΠΡΟΣΟΔΩΝ από αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα... με συνήθη μέθοδο την επένδυση σε γη (ακίνητα-διαμερίσματα-ξενοδοχεία-αγοραπωλησία ολόκληρων πολυώροφων οικοδομών έως και ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων κλπ) και σε ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (real estate business)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.