22/10/19

Τα «γραμμάτια» από τις γκρίζες ζώνες των Πρεσπών


Του Νίκου Μελέτη

Αντιμέτωπη με τα μπαλώματα και τις γκρίζες ζώνες της Συμφωνίας των Πρεσπών θα βρεθεί σύντoμα η ελληνική κυβέρνηση λόγω των εξελίξεων που πυροδοτεί η πολιτική κρίση που προκαλεί στα Σκόπια το γαλλικό βέτο στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Και πολύ σύντομα θα αποδειχθεί πόσο λανθασμένος ήταν ο χειρισμός και η διαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που θεωρήθηκε ότι γίνεται μεταξύ «αγγέλων» και ότι πάντοτε στην άλλη πλευρά θα βρίσκονταν το χαριτωμένο, συμπαθές και πιθανόν καλών προθέσεων πρόσωπο του κ.Ζαεφ.

Η Συμφωνία των Πρεσπών που επεδίωξε να ρυθμίσει ένα χρονίζον και σοβαρό πρόβλημα της εξωτερικής πολιτικής, όφειλε να έχει κλείσει όλα τα ζητήματα και να μην αφήνει τίποτα για το μέλλον. Η υιοθέτηση και εφαρμογή της νέας ονομασίας θα έπρεπε να είχε εφαρμοσθεί πριν από την θέση σε ισχύ της Συμφωνίας, το erga omnes να ήταν πραγματικό και πλήρες χωρίς εξαιρέσεις και όλα θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί πριν από την θέση σε ισχύ της Συμφωνίας και να μην επαφίονται πλέον στον …πατριωτισμό και την καλή διάθεση των Βορειομακεδόνων και του VMRO.


Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Σε ελπίσουμε ότι θα την ακυρώσουν οι σκοπιανοί Ψευδομακεδόνες Γιατί από τους δικούς μας δύσκολο το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.