22/10/19

ΝΥΤ: Ο Ερντογάν θέλει τη δική του πυρηνική βόμβα και προετοιμάζεται εδώ και χρόνια γι’ αυτό



Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ που τεκμηριώνει το τρόπο με τον οποίο η Τουρκία, εδώ και χρόνια μεθοδικά κινείται προς την απόκτηση τεχνολογίας για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας, φιλοξενούν οι New York Times. 
Στο άρθρο των δημοσιογράφων David E. Sanger και William J. Broad αναλύονται αρχικά οι προθέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στη συνέχεια όλες οι κινήσεις που έχουν γίνει από την Τουρκία την τελευταία δεκαετία. 
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέλει κάτι περισσότερο από τον έλεγχο ενός μέρους της Συρίας κατά μήκος των συνόρων της χώρας. Λέει ότι θέλει τη βόμβα. Τις εβδομάδες που προηγήθηκαν από την επιχείρηση για να καθαρίσει τις κουρδικές περιοχές, ο κ. Ερντογάν δεν έκρυβε τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες του. “Ορισμένες χώρες έχουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές”, δήλωσε σε συνάντηση του κυβερνώντος κόμματος τον Σεπτέμβριο. Αλλά η Δύση επιμένει ότι “δεν μπορούμε να τους έχουμε”, είπε. “Αυτό, δεν μπορώ να δεχτώ.” Με την Τουρκία πλέον σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, έχοντας παίξει και κερδίσει το στοίχημα ότι θα μπορούσε να διεξάγει στρατιωτική εισβολή στη Συρία και να ξεφύγει από αυτήν, η απειλή του κ. Ερντογάν αποκτά νέο νόημα. 
Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν τον Τούρκο ηγέτη να διώξει τους Κούρδους συμμάχους τους, πώς μπορούν να τον εμποδίσουν να κατασκευάσει ένα πυρηνικό όπλο ή να ακολουθήσει το Ιράν στη συλλογή της τεχνολογίας για να το κάνει;


Για τη συνέχεια HellasJournal

2 σχόλια:

  1. Βλέποντας τον Ερτογαν από ουδέτερη θέση, μπορώ να πω ότι είναι ηγέτης με ....... γόνατα και επίσης η Τουρκία αν προετοιμάζεται εδώ και χρόνια για πυρηνικά θα πω πάλι ένα μεγάλο μπράβο του γιατί αυτό για να γίνει θέλει σοβαρότητα !!!!!!!
    Σπάνιο για ηγέτες και για πολιτικούς σημερινούς !!!!!!
    Μας αρέσει δεν μας αρέσει !!!!!!
    Οι δικοί μας ούτε μια τρίχα από. .... Δεν είναι !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά από αυτό, περιμένω να δω την πρώτη αντιτουρκική ταινία του Χόλυγουντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.