1/10/19

Κανονική επιχείρηση απόβασης - Λέσβος: Έφτασαν επτά βάρκες με περί τους 300 μετανάστες σε δέκα λεπτά!

Ενώ η Μόρια βρίσκεται σε αναβρασμό, υπολογίζεται ότι περίπου 300 άτομα έφτασαν σήμερα στο νησί - Μία από τις βάρκες έφτασε μέσα στο λιμάνι - Ύπατη Αρμοστεία: 10.258 μετανάστες έφτασαν μόνο τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα 

Επτά λέμβοι με μετανάστες έφτασαν σήμερα το μεσημέρι μέσα σε δέκα λεπτά στη Λέσβο!
Υπολογίζεται πως σε αυτές επέβαιναν περί τους 300 μετανάστες, καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί 195 και υπολοίπονται όσοι επέβαιναν στις δύο μεγαλύτερες λέμβους. 
Μία από τις βάρκες αυτές έφτασε στο λιμάνι του νησιού, μία στην περιοχή του αεροδρομίου και δύο στην Σκάλα Συκαμιάς και οι υπόλοιπες στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Ύπατη Αρμοστεία: 10.258 μετανάστες έφτασαν μόνο τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα
Να μετακινήσει επειγόντως χιλιάδες αιτούντες άσυλο από τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών στην ενδοχώρα καλεί την ελληνική κυβέρνηση η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ο διεθνής οργανισμός σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την κατάσταση στη Λέσβο, τη Σάμο και την Κω «κρίσιμη» και τις συνθήκες «ανεπαρκείς και επισφαλείς». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, τον Σεπτέμβριο οι θαλάσσιες αφίξεις, κυρίως οικογενειών από το Αφγανιστάν και τη Συρία, ήταν 10.258 και ο αριθμός αυτός ήταν ο υψηλότερος μηνιαίος από το 2016. Επιπλέον, αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει δεχθεί φέτος τις περισσότερες αφίξεις στην περιοχή της Μεσογείου (περίπου 45.600 από τις 77.400 αφίξεις).

Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί τις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν τα σχέδια για τη μεταφορά στην ενδοχώρα πάνω από 5.000 αιτούντες άσυλο που έχουν ήδη λάβει έγκριση για να συνεχίσουν τη διαδικασία ασύλου, ταυτόχρονα με τη δημιουργία νέων θέσεων στέγασης στην ηπειρωτική Ελλάδα, «όπου τα περισσότερα κέντρα λειτουργούν στα όρια της χωρητικότητάς τους».


Εξάλλου, η Ύπατη Αρμοστεία καλωσορίζει τις ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για προτεραιοποίηση της ανακούφισης της πίεσης από τα νησιά και της προστασίας των ασυνόδευτων παιδιών, ωστόσο σημειώνει ότι προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία η ταλαιπωρία των ασυνόδευτων παιδιών, καθώς μόνο ένα στα τέσσερα βρίσκεται σε ξενώνα κατάλληλο για την ηλικία του. Όπως περιγράφει, «περίπου 500 παιδιά στεγάζονται μαζί με ενηλίκους με τους οποίους δεν έχουν κάποια συγγενική σχέση σε μια μεγάλη σκηνή στη Μόρια. Στη Σάμο, πάνω από δέκα ασυνόδευτα κορίτσια κοιμούνται σε βάρδιες σε ένα μικρό κοντέινερ, ενώ άλλα παιδιά αναγκάζονται να κοιμούνται στις οροφές των κοντέινερ». Απευθύνει δε έκκληση στα ευρωπαϊκά κράτη να ανοίξουν θέσεις για τη μετεγκατάσταση των παιδιών αυτών ως άμεση προτεραιότητα.

Τέλος, ο διεθνής οργανισμός στην ανακοίνωσή του αποφεύγει να σχολιάσει τα μέτρα επιτάχυνσης και αυστηροποίησης των διαδικασιών ασύλου, που ανακοινώθηκαν χτες, καθώς αναμένει να λάβει γραπτώς περισσότερες λεπτομέρειες.


Δήμαρχος Λέσβου για Μόρια: «Η ατμόσφαιρα μέσα στο camp είναι πολεμική»

Συνθήκες πολέμου βίωσαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στη Μόρια, όταν ξέσπασε φωτιά σε κοντέινερ από την οποία έχασε τη ζωή της μια γυναίκα από το Αφγανιστάν.

Δυο ημέρες μετά τη φωτιά και τα επεισόδια που ακολούθησαν και την ώρα που η κατάσταση στη Μόρια παραμένει έκρυθμη – ήδη από χθες πραγματοποιείται καθιστική διαμαρτυρία προσφύγων που θέλουν να φύγουν- ο δήμαρχος Λέσβου κ. Ευστράτιος Κύτελης, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο των επεισοδίων μιλά στο protothema.gr για τις δύσκολες στιγμές που έζησε τόσο ο ίδιος όσο και οι πυροσβέστες αλλά και οι αστυνομικοί.«H φωτιά ξέσπασε στις 17.00 το απόγευμα της Κυριακής σε έναν οικίσκο και επεκτάθηκε σε άλλους έξι με αποτέλεσμα να έχουμε την απώλεια μιας γυναίκας από το Αφγανιστάν. Με αφορμή τον άδικο θάνατο της 49χρονης είχαμε την εξέγερση των φιλοξενουμένων μέσα στο camp οι οποίοι εμπόδιζαν τα πυροσβεστικά οχήματα με τους πυροσβέστες που προσπαθούσαν να πλησιάσουν για να σβήσουν τη φωτιά. Οι πληροφορίες ότι υπήρχε και ένα απανθρακωμένο μωρό δεν έχουν επιβεβαιωθεί αλλά οι έρευνες συνεχίζονται . Η ατμόσφαιρα μέσα στο camp είναι πολεμική και πολύ δύσκολη. Όταν έγινε η εξέγερση εγώ βρισκόμουν στην πύλη του camp και δεν μπορούσα να μπω μέσα γιατί φοβόμουν για τη ζωή μου, όπως και οι περισσότεροι. Οι πυροσβέστες μπήκαν με κίνδυνο τη ζωή τους, πραγματικά. Ο περιφερειακός διευθυντής της πυροσβεστικής Αιγαίου ήταν εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητό του και δεχόταν επίθεση με πέτρες και λοστούς από τους εξοργισμένους πρόσφυγες.Ο άνθρωπος έφυγε τελευταίος από το camp για να σώσει τους άντρες του.Κατέστρεψαν τα πυροσβεστικά οχήματα, φώναζαν , δεν μπορούσαμε να δούμε και να αναπνεύσουμε από τους καπνούς . Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση , υποφέρουμε όλοι. Οι κάτοικοι της Λέσβου έχουν δείξει συμπόνια στους μετανάστες αλλά θα πρέπει να αποσυμφορηθεί άμεσα το νησί επειγόντως για πολλούς λόγους», λέει αγανακτισμένος στο protothema.gr o Δήμαρχος Λέσβου .

Η 16χρονη κόρη της Faride Tajik, το επίσημο, μέχρι στιγμής, θύμα της πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στη Μόρια βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης για ψυχολογική βοήθεια. Η κόρη της 49χρονης από το Αφγανιστάν παρακολουθείται από ψυχολόγους σύμφωνα με πληροφορίες η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει αναλάβει τη φροντίδα της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στο χώρο που μαγείρευε η άτυχη γυναίκα από το Αφγανιστάν.

Πρώτο Θέμα

7 σχόλια:

  1. Αναρωτηθείτε, ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΞΑΦΝΙΚΑ και άρχισαν να έρχονται Σύροι και Αφγανοί. Κάποιος μπορεί να πει "Σύροι γιατί πέφτει η Ιντλίμπ" (οπότε μάλλον τζιχαντιστές είναι). Όμως οι Αφγανοί τότε, γιατί;

    Γιατί όπως διαβάζω εγώ από το εξωτερικό, τα περί αποσυμφορήσεων, γρήγορης μεταφοράς σε ενδοχώρα, ψυχολόγους, ενοικιάσεις διαμερισμάτων σε πόλεις αντί για χοτ σποτ, κλπ, τα διαβάζουν και οι ΜΚΟ και οι επίδοξοι "πρόσφυγες". Και σου λέει "αν είναι να ταλαιπωρηθώ λιγότερο από τότε που ήταν ο Τσίπρας, να πάρω και τα παιδιά και να πάω".

    Όσο καλύτερα περνάνε και όσο λιγότερη η ταλαιπωρία, τόσο περισσότεροι θα έρχονται. Δε θέλει πτυχίο ψυχολογίας. Και οι ΜΚΟ, έχουν δίκτυο που πληροφορεί "απέναντι" τι συμβαίνει, τι λέει η κυβέρνηση κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἄμεσος κυριος στόχος ἡ Ἑλλάδα καί ἡ Ἰταλία μόνον!
    Βλ. https://www.youtube.com/watch?v=MsQibDdObH8
    καί https://www.youtube.com/watch?v=MPsrAOih598

    Ἡ ἀναδιανομή τῶν εἰσερχομένων μεταναστῶν στίς λοιπές χῶρες τῆς Εὐρώπης, "θά" γίνῃ, ἄν γίνῃ ποτέ, ἀλλά θά γίνῃ μόνο σιγά-σιγά ....

    Σκοπός ἡ ἀλλαγή τῆς κοινωικῆς πραγματικότητας τῶν ριζῶν τῆς Εὐρώπης, καί ἡ ἄμεση κατάρρευση τοῦ ὅλου Εὐρωπαϊκοῦ Πολιτισμοῦ μας; Ναί, διότι:
    Τρεῖς ρίζες ἔχει ὁ Εὐρωπαϊκός Πολιτισμός μας,κατά τίς ἀναλύσεις τῶν δυτικῶν:
    Α) Ἀθήνα-Ἑλλάδα-Κωνσταντινούπολη (Ἑλληνισμός-Δημοκρατία-Ὀρθοδοξία)
    Β) Ρώμη-Ἰταλία[-Νότια Γαλλία] (Ρωμαϊκό Δίκαιο, Res Publica, μεγάλη ἐπιρροή "χριστιανισμοῦ" διά μέσω τοῦ Παπισμοῦ στά κοινωνικά καί πολιτικά πράγματα), καί
    Γ) Ἰερουσαλήμ...(κατά τίς ἴδιες ἀναλύσεις: Μονοθεϊσμός, ἄν καί ἀληθινά: Ἀνάστασις Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ).
    Οἱ δύο ρίζες πλήττονται μόνον, γιά νά ἀλλάξη πλήρως ἡ βάση τοῦ πολιτισμοῦ.

    Γίνεται ἄρα "πόλεμος", μεταξύ Ὀρθοδοξίας καί ἄθεου πράγματι "Μονοθεϊσμοῦ", μεταξύ δημοκρατίας καί Τυραννίας, μεταξύ Δικαίου καί Ἀνομίας, μεταξύ Ἐννόμου καί δικαίας Τάξεως καί Χαοτικῆς Αὐθαιρεσίας του Μαμωνᾶ.
    Στα πολιτικά μας τώρα, αὐτά σημαίνουν ὅτι Εὐρώπη, πολιτικῶς μέν δέν ὑπάρχει καθ'ὅ σημερινή Εὐρωπαϊκή Ἕνωση, πολιτισμικῶς δέ (δἐν "ἀποθνήσκει", ἀλλά:) φονεύεται ἐν ψυχρῶ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριοι πρωθυπουργοί, αξιότιμοι υπουργοί και βουλευτές, πρόθυμοι πραματευτάδες, ευαίσθητοι δικαιωματιστές, κυρία Τασία, γλυκύτατε γιατρέ Μουζάλα, πατριώτη κ. Κουμουτσάκο μου, λατρεμένη Φώφη, λαοπρόβλητοι Δημαρχαίοι, (μην ξεχάσω και τα μπακακάκια), αν δεν βρίσκετε για τους λαθρομετανάστες στρατόπεδα, ξενοδοχεία, στάνες, πλατείες με αγάλματα του Κολοκοτρώνη,
    πάρτε κι εσείς βρε, στα σπίτια σας!!!
    Κάνουν καλή συντροφιά και είναι και αγχολυτικοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταγγελίες Σαλβίνι περί τριπλασιασμοῦ τῶν εἰσερχομένων μεταναστῶν τόν τελευταῖο μήνα.
    https://www.youtube.com/watch?v=qFj2UZDVoGY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τους παρκάρει η μαντάμ Μερκελ σε Ελλαδα Ιταλία πληρώνοντας και τα μεταφορικά στο Ερντογαν.Ρουφανε και οι ΜΚΟ το κατι τις και μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει απο το δουλεμπόριο εν ετει 2019 ... Στο έσχατο σημείο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μας έφτασε το όλο σύστημα.Διοτι και οι γηγενείς και οι μετανάστες αντιμετωπίζονται οχι ως άνθρωποι αλλά ως ζώα. Θελω να δω σε μερικούς μήνες πόσους θα απελάσουν που δεν δικαιούνται ασύλου ? Εχουν μπει 250.000 ποσοι θα απελαθούν και που θα σταλούν , θα τους πάρει η Τουρκία η θα κανει ...χρονια ? Αυτο κύριοι βουλευτες μπορεί να το ρωτήσει κάποιος σε κάποιον υπουργό ? Αν και ξερω τι θα πει.Δεν αποφασίζουμε εμείς αλλά οι επιτροπές ασύλου .,. ΑΝ δώσουν σε όλους άσυλο τι φταίμε εμείς , εμείς τκ νόμο τον κάναμε σκληρότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη ρωτάτε ερωτήσεις, για τις οποίες δε θέλετε να ξέρετε την απάντηση...


    Βαρβιτσιώτης στον realfm 97,8: Από τη συμφωνία Ευρώπης - Τουρκίας το 2016 έχουν περάσει τα σύνορά μας 160.000 άνθρωποι και έχουν επιστραφεί μόνο 1.800
    https://www.real.gr/politiki/arthro/barbitsiotis_ston_realfm_97_8_apo_ti_symfonia_europis_tourkias_to_2016_exoun_perasei_ta_synora_mas_160_000_anthropoi_kai_exoun_epistrafei_mono_1_800-576395/

    H κυβέρνηση είπε πως...φιλοδοξεί να απελάσει 10.000 μέχρι το τέλος 2020... Σημείωση: Σύμφωνα με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, αν κάποιος φύγει από τα νησιά, δεν αναγνωρίζεται πλέον από την Τουρκία ως υποψήφιος για επαναπροώθηση.

    Οπότε, εσείς πού νομίζετε πως οδηγήθηκαν οι 160.000, όταν η Μόρια χωράει 10.000;

    H κατάσταση, έχει ως εξής:

    - Ελλάδα:
    1) Αύγουστος 6500 εφίξεις
    2) Σεπτέμβριος 10000 αφίξεις.

    - Ιταλία:
    1) Το Σεπτέμβριο τριπλασιάστηκαν και μπήκαν περίπου 2000. Από αυτούς, με τη νέα συμφωνία της Μάλτας, όσοι ήρθαν με πλοία ΜΚΟ ή πολεμικά, θα φύγουν στο 90%. Η Ιταλία θα κρατήσει το 10% και το 100% όσων ήρθαν με άλλα μέσα.

    Η άλλη διαφορά είναι πως η Ιταλία έχει 60.000.000 πληθυσμό. Τα γράφω για να καταλάβει κανείς τη θέση της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολα τα νουμερα ειναι αντιφατικα.Δινονται απο 200 ατακτες πηγες.Αποσματικα. Χωρις ποτε συγκεντρωτικα στοιχεια απο ενα επισημο κρατος
    .Η συγχιση ειναι πληρης η εικονα.πληρως ακαταλαβιστικη..Οι γνωμες.ειναι.αναλογες του.πολιτικου στοχου.του καθενα..Οι ξενοι λενε οτι τους αυμφερει.Οι κυβερνησεις κανουν το κοροιδο.κλπ. Αυτη ειναι η σκοπιμη θεωρια του Χαους για να μην βγαινει ποτε συμπερασμα απο κανεναν ενω ...το σχεδιο προχωρα κανονικα και επιμονα.Ο λαος δεν βγαζει ακρη και συμπερασμα.Δεν κανει ουτε προσθεσεις ειτε γιατι ειναι οκνηρος στο νου..ειτε επιπολαιος..ειτε μπερδεμενος...ειτε γιατι εχει αλλες δουλειες .Κι ετσι δεν καταλαβαινει ουτε το προβλημμα,ουτε τις επιπτωσεις, ουτε την δραματικοτητα των στιγμων..Οταν ολο παρει την μορφη τυφωνα και πεσει το σπιτι ολο δεν θαναι μονο αργα...Θαναι και ξαφνιασμενος !!Προκειται για σατανικο σχεδιο.Μια βαβουρα θολη για Ινδιανους που πιστεψαν οτι η ατομικη τους υπαρξη ειναι πανω απ το συνολο.Μια ανοητη πιστη αφου στο τελος θα την εχουν χασει και αυτην απολυτα ανυμποροι απο μονοι να την αποτρεψουν.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν στηριζομαστε ο ενας στον αλλον να τα ανατρεψουμε ολα αυτα.Και περιμενουμε εναν Μεσσια..θα παμε χαμενοι απ τον ατομικο μας εγωισμο που ξεσαλωσε απ τα αγαθα χθες.Ακουγονται απιστευτα πραγματα γυρω απ ανθρωπους που ταχουν χαμενα.Απο παγκοσμιους νομους με ποινες θανατου , απο συμφωνιες διεθνεις και ρητα κι Ευαγγελια.Απο καθε μπουρδα που μπορει νους να βγαλει.Απο υπογραφες και δεοντολογιες.Απο νομικιστικα τρυκ που φερνουν εμετο.Απο καθε ανοησια που ειναι δυνατη σε αρρωστα μυαλα.
    Ολα αυτα οταν 40 λυκοι ξελυγωμενοι απ την πεινα μας κανουν επιθεση..Και λες ειναι δυνατον να γινεται ολομελεια και να γινονται συζητησεις ατελειωτες με επισης ατελειωτες ενστασεις οταν οι λυκοι απεχουν απ τα κορμια ενα μετρο ??? Αν παραβαινεις καποιο νομο γραπτο στην αμυνα και στο ενστικτο της αυτοσυντηρισης ?? Ποση βλαβη υπαρχει για να μην λειτουργει ουτε αυτη ??? Δεν υπαρχει ζωο στην φυση να το κατηργησε ποτε αυτο....Λες ποτε οταν ο λυκος ειναι στο μετρο ..." ελπιζω να γλυτωσω αν αλλαξει αποψη ο λυκος " ???? Διοτι αυτο λενε οι πολλοι μεσα τους.!! Ενω βλεπουν πως τους δουλευουν ολοι....Δεν γινονται ουτε τα στοιχειωδη..Πεντε κινησεις ολες λαθος εγιναν απ τους ηγετες..Τους νεους.Τι θα πει ..ελπιζω να ...?? Υπαρχει χρονος ??? Ουτε τα νουμερα που λενε δεν ταιριαζουν πουθενα !!! Τι να ελπιζεις ?? Στα ασυλα των εξι.μηνων ??? Εξι μηνες θα πει 300.000 νεοι εποικοι !!!! Κανεις δεν προσθετει πια εδω ??? Το 2020 θα διωξουν ...10 000 !!! Για ονομα του Θεου του Ζωντος καντε προσθεση τι θα πει αυτο !!!! Ειναι δυνατον να λες ...ελπιζω να ...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.