19/10/19

Δεύτεροι σε διεθνή άσκηση στην Ουαλία οι Κύπριοι κομάντος



Τη δεύτερη θέση στη διεθνή άσκηση Cambrian Patrol στην Ουαλία έλαβαν οι καταδρομείς της Εθνικής Φρουράς.
Οι Κύπριοι κομάντος κέρδισαν το αργυρό μετάλλιο ανάμεσα σε καταδρομείς από 34 χώρες σε μια υψηλού επιπέδου άσκηση.

«Επιβεβαίωση της υψηλής μαχητικής ικανότητας των κομάντος της Εθνικής Φρουράς που έφεραν στην Κύπρο μας το αργυρό μετάλλιο στη διεθνή άσκηση Cambrian Patrol στην Ουαλία, υψηλού επιπέδου άσκηση όπου συμμετείχαν καταδρομείς από 34 χώρες», σημείωσε ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Εκφράζοντας θαυμασμό και συγχαίροντας τους καταδρομείς ανέφερε: «Εκπροσωπείτε επάξια το εθνόσημο! Μπράβο!».

Η CambrianPatrol είναι άσκηση η οποία είναι σχεδιασμένη να δοκιμάζει όλες τις βασικές στρατιωτικές δεξιότητες του σύγχρονου στρατιώτη, την ικανότητα ηγεσίας, τη συνέργεια και ομαδικότητα, καθώς και τα επίπεδα αντοχής και αποφασιστικότητας. Ενδεικτικό του υψηλού βαθμού δυσκολίας είναι ότι το ένα τρίτο των συμμετεχόντων αποτυγχάνει να ολοκληρώσει την άσκηση.

Η άσκηση, η οποία διευθυνόταν και φιλοξενήθηκε από την 160η Ουαλική Ταξιαρχία, παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον φέτος αφού στο πλαίσιο της 160ης επετείου διεξαγωγής της συμμετείχαν 120 περίπολοι από 34 χώρες.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Εθνικής Φρουράς, η περίπολος της 33ης Μοίρας Καταδρομών, επάξια εκπροσώπησε την Κυπριακή Δημοκρατία και την Εθνική Φρουρά κερδίζοντας την ιδιαίτερα τιμητική θέση, προϊόν της σκληρής δουλειάς και της ποιοτικής εκπαίδευσης των Δυνάμεων Καταδρομών.

Πηγή: Philenews



ΠΗΓΗ: philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.