1/10/19

Δεν πέταξαν τα Ελληνικά F -16 στην παρέλαση της Κύπρου.

Σήμερα στην Κύπρο εορτάζεται η ημέρα ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και η συμβολική συμμετοχή των ελληνικών F-16 στην κυπριακή παρέλαση είναι ότι είχε απομείνει από το λεγόμενο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα.

Πολύ αρνητικό σήμα υποχώρησης έστειλε σήμερα η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Η πτήση ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην παρέλαση της Λευκωσίας για την επέτειο ανεξαρτησίας της Κύπρου ματαιώθηκε σήμερα το πρωί.

 Φήμες από την Τουρκία λένε πως έγινε απειλή για αναχαίτιση των Ελληνικών F-16 από τους Τούρκους.

Η αποστολή είχε σχεδιαστεί όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια για  να ματαιωθεί την τελευταία στιγμή.

https://eidafos.blogspot.com/2019/10/f-16.html

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

13 σχόλια:

  1. Babak Taghvaee
    @BabakTaghvaee
    #BREAKING: I was told that the plan for flypast of #HellenicAirForce's F-16Cs over #Nicosia during #Cyprus Independence Day parade was cancelled after #Turkey protested this an hour ago! So #Greece showed its military support from #Cyprus only in 2017 & 2018!

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/808616_mataiothike-logo-toyrkiki-apeilis-i-ptisi-ton-ellinikon-f-16

    Κατά τα άλλα η Ελλάδα ετοιμάζεται για την επανενεργοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος...

    Βρε ό,τι θες ενεργοποίησε. Έχεις τα μέσα και τα κότσια να πας αν χρειαστεί; Με τις 13 φρεγάτες 30ετίας και όταν αφήνεις τουρκικά UAV να πετάνε πάνω από τις φρεγάτες σου εν μέσω Παρμενίωνα;

    Δε βαριέσαι, ενεργοποίησέ το, για το θεαθήναι, για να κερδίσουμε πολιτικούς πόντους στα τηλεπαράθυρα κι αν φτάσει η κακιά η ώρα, λες ότι η Κύπρος κείται μακράν και τελείωσες...

    Εδώ δεν πάνε στην παρέλαση, θα πάνε στον πόλεμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουρακουλουμ ..καθεσαι ?? Καθησε λιγο..
      Αλλα στειλανε Φ-16 να προστατεψουν ...τα Σκοπια !!! Ολα τα ..καρναβαλια της ...Βενετιας !!!!!
      Ακουσε τι ειπε ΝΔ βουλευτης σε καναλι πριν ..για να δικαιολογησει αυτα ." Τουρκια και τουρκοκυπριοι ειναι ενα κρατος στην ουσια.Η Κυπρος κι η Ελλαδα ειναι δυο ξεχωριστα κρατη.Ειχαμε ασκηση Παρμενιων ..δεν θα αφησουμε την ασκηση να παμε σε μια ..γιορτη !!!!!"

      Διαγραφή
    2. Ναι, το ξέρω για τα Σκόπια...Είναι πάντα στα πλαίσια της θεωρίας πως θα μας αγαπήσουν (τα ίδια κάνουμε και στην Αλβανία, μαζί με την Ιταλία και μας αγάπησε ο Ράμα). Έτσι είπε; Η Ελλάδα έχει 250 αεροσκάφη και δε μπορούσε να στείλει 2 που ζητούσαν οι Κύπριοι; Και είναι ξεχωριστό κράτος; Και; Από τη στιγμή που το άλλο κράτος έχει προσκαλέσει αεροσκάφη σου στη χώρα του, ποιο το πρόβλημα; Στην Ελλάδα δεν έχουν έρθει ποτέ να πετάξουν ξένα αεροσκάφη; Έγινε τίποτα;

      Τι άλλες σοφιστείες θα ακούσουμε ακόμα...

      Διαγραφή
    3. @ Δημητρης Κ.

      Όταν δίνεις μία τόσο σοβαρή πληροφορία, χρειάζεται και πηγή. Τουλάχιστον όνομα βουλευτού/καναλιού. Άλλως, ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει.

      Διαγραφή
    4. Καρυδας νομιζω..Αλτερ .Λιγο ειδα. .Ετυχε..Αν θυμαμαι καλα..

      Διαγραφή
  2. Κάνανε πράξη το ενιαίο αμυντικό δόγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύμφωνα με το κυπριακό Sigma, ήταν να πάνε, αλλά τελικά δεν πήγαν, "στη βάση της νέας σελίδας που θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ανοίξει με την Τουρκία".

    https://youtu.be/XoEUGP3ujDY

    Τι να πεις κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακομη χειροτερα ο εκφωνητης της παρελασης ειπε στον.κοσμο " περιμενουμε τα μαχητικα απ την πατριδα απο στιγμη σε στιγμη" !!!!!
      Δεν προλαβαν να τους πουν οτι τα ακυρωσαν !!!
      Απ του Μαξιμου ηρθε.η ακαριαια εντολη !!!
      Δεν παραιτηθηκε η ηγεσια των ΕΔ..ουτε ο υπουργος !!!! Επειδη τους απειλησε η Τουρκια με ..καταταρριψη !!!!! Γελανε και στο Ισραηλ και βαλαν θαυμαστικο στην.ειδηση...Τσιπρας νο.2.....Σωθηκαμε !!!
      Μετα τον Αλη Πασα και το 1912 ..στα Γιαννενα ξαναφερνουν τις ...μαντηλες ...Στην Τριπολιτσα τα ιδια..κλπ κλπ ..Σωθηκαμε δοξα τω Θεω...

      Διαγραφή
  4. απιστευτο
    αισχοσ
    τελικα τιποτε δεν αλλαξε αποβ το 1974
    ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι διαθεσιμότητες, οι διαθεσιμότητες, οι διαθεσιμότητες. Όλα τα άλλα είναι λόγια και ευχολόγια. Μόλις παρατάξεις 200 κομμάτια φορτωμένα, πολλά μα πάρα πολλά προβλήματα θα τα ξεχάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρις τις διαθεσιμοτητες τις εμαθαν 5 λεπτα πριν την παρελαση ?? Τοτε γιατι ειδοποιησαν την Κυπρο οτι θα πανε ? Σε.εχω για σοβαρο παιδι...Τι δικαιολογεις ??

      Διαγραφή
  6. Γιατί, νομίζεις ότι ρώτησαν κανέναν πτέραρχο πριν κουβεντιάσουν με τους κύπριους? Και 'γω σοβαρά το λέω αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.