17/10/19

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους για τη ρωσική NAVTEX νότια της Ρόδου

Θυμάστε, που πριν 12 μέρες, παραμονή της πομπώδους επίσκεψης Πομπέο στην Αθήνα κυκλοφόρησε μια «ειδησούλα» ότι το ρωσικό Ναυτικό κατέθεσε και στην (αναρμόδια) Τουρκία τις σχεδιαζόμενες δεσμεύσεις θαλάσσιων περιοχών στη ΝΑ Μεσόγειο; Οι Ρώσοι τα «ζώα μου αργά» αρμόδιοι, διέψευσαν την ιστορία. Θα ήταν ενδιαφέρον έστω και τώρα να μάθουμε από κάποιον ειδικό αν υπάρχουν αντεπιχειρήματα στη ρωσική διάψευση και ποιος τελικά «διαρρέει» στους δημοσιογράφους τα «στοιχεία», ειδικά αν όντως πρόκειται για fake news. Aντιγράφω από ΑΠΕ: Ρωσική πρεσβεία: Η Ρωσία δεν κατέθεσε καμία αίτηση προς τις τουρκικές αρχές για τη δέσμευση της Ανατολικής Μεσογείου.
Διευκρινίσεις σχετικά με την πρόσφατη άσκηση που πραγματοποίησε το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, δίνει η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα. Ειδικότερα, τονίζει πως δεν κατέθεσε καμία αίτηση προς την Τουρκία για τη δέσμευση της περιοχής και ότι «είχε υποβάλει τις απαραίτητες αιτήσεις: για τη δέσμευση της θαλάσσιας ζώνης – προς την Ισπανία ως περιφερειακό συντονιστή ναυσιπλοϊκών ειδοποιήσεων στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, και για τον εναέριο χώρο επάνω της ζώνης – προς την Ελλάδα ως συντονιστή για το FIR».
«Τις προάλλες, τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας πραγματοποίησαν ασκήσεις με πραγματικά πυρά, με εκτοξεύσεις πυραύλων "Kalibr", στην Ανατολική Μεσόγειο, και, συγκεκριμένα, στην περιοχή 70 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του ελληνικού νησιού της Καρπάθου. Η δέσμευση της περιοχής είχε γίνει σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις καθιερωμένες διαδικασίες. Είχαν υποβληθεί οι απαραίτητες αιτήσεις: για τη δέσμευση της θαλάσσιας ζώνης – προς την Ισπανία ως περιφερειακό συντονιστή ναυσιπλοϊκών ειδοποιήσεων στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, και για τον εναέριο χώρο επάνω της ζώνης – προς την Ελλάδα ως συντονιστή για το FIR, μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). Η ρωσική πλευρά δεν κατέθεσε καμία αίτηση προς τις τουρκικές αρχές για τη δέσμευση της περιοχής. Τα περί του αντιθέτου δημοσιεύματα αποτελούν fake news» αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία.

Δημήτρης Μάνωλης

© ANA-MPA SA

5 σχόλια:

  1. Μονόδρομος η προφητεία του Αγίου Παϊσίου.
    Ρωσία και ΗΠΑ είναι στενοί συνεργάτες.
    Ο φανατισμός της Τουρκικής κοινωνίας θα την οδηγήσει στον όλεθρο, και ο όλεθρος στη μετάνοια και τον Χριστιανισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αααα…. Εσείς οι περισσότεροι δεν έχετε προσωπική εμπειρία από ρωσική γραφειοκρατία… Ο τρόπος λειτουργίας είναι «καλά ας πάμε, κι ας αργήσουμε». Πολλές φορές γελάω με τα σχόλια που διαβάζω για την ελληνική γραφειοκρατία. Αν έχεις εμπειρία πως λειτουργούν οι ρώσοι κρατικοί λειτουργοί σε όλα τα επίπεδα απ τον αστυνομικό στο δρόμο μέχρι τον πρωθυπουργό. Σοβιετική παράδοση γαρ. Τέλος πάντων, περιττεύουν, παραπάνω σχόλια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωχ...ωχ...χαλασατε το παραμυθι του ...Κοσμα...αλληλουια...
    Περιεργως χαθηκε ..μαζι με την αποχωρηση των καου μπους ...επεσε συρμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΟΒΑΡΟ,ΘΕΜΑ,Αποκαλυπτεται πως"Διαμορφωνεται η Κοινη Γνωμη"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμένα μέ ενδιαφέρει πόσα θαλάσσια κήτη σκοτώνονται κάθε φορά πού όλοιαυτοί οι αλητήριοι μηδενός εξαιρουμενου κάνουν γυμνάσια μέ πραγματικά πυρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.