23/10/19

Τετραπλό «χτύπημα» της Τουρκίας με NAVTEX σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

© AP Photo / Lefteris Pitarakis
Με τις τέσσερις NAVTEX που εξέδωσαν οι σταθμοί σε Αττάλεια και Σμύρνη δεσμεύονται μεγάλες περιοχές στην κυπριακή ΑΟΖ, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.
Στην έκδοση τεσσάρων NAVTEX για ασκήσεις με βολές του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού κοντά σε Λήμνο, Καστελόριζο καθώς σε μεγάλη έκταση της κυπριακής ΑΟΖ, προχώρησε η Τουρκία.
Την αρχή έκανε ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας με NAVTEX που «δεσμεύει» θαλάσσια περιοχή εντός κυπριακής ΑΟΖ, για βολές του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που θα διεξαχθούν από την Τετάρτη στις 19:00 έως την Πέμπτη στη 01:00.
Ο ίδιος σταθμός εξέδωσε και δεύτερη NAVTEX αυτή τη φορά για ναυτικά γυμνάσια σε περιοχή εντός της κυπριακής ΑΟΖ που προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 15:00 την ίδια ημέρα.
Ο σταθμός της Αττάλειας δεν σταμάτησε εκεί όμως, καθώς με νέα NAVTEX δεσμεύει θαλάσσια περιοχή νότια του συμπλέγματος Μεγίστης, για ναυτική άσκηση που θα διεξαχθεί την Τετάρτη από τις 05:00 έως τις 09:00 την ίδια ημέρα.
Εκτός όπως από τις τρεις NAVTEX για την ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, η Τουρκία με τέταρτη NAVTEX δεσμεύει περιοχή στο βορειοανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα ανάμεσα στη Λήμνο και τη Λέσβο.
Σύμφωνα με τη NAVTEX που εξέδωσε ο σταθμός της Σμύρνης το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό πρόκειται να εκτελέσει ασκήσεις με βολές, την Πέμπτη από τις 01:30 μέχρι τις 07:00.
Δείτε όλες τις NAVTEX εδώ.
Πηγή: Σπούτνικ

6 σχόλια:

  1. Μηπως πρεπει να στειλουμε διαβημα να μην μας ενοχλουν τωρα που ασχολουμαστε με το σοβαρο θεμα των ψηφων Αποδημων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΊΣΤΑΡΧΟΣ Για μένα (και σίγουρα Για πολλούς άλλους) σαν απόδημος Έλληνας είναι σοβαρό. Γιατί να μην έχω το δικαίωμα να ψηφίζω στο εξωτερικό;;; Πρέπει να έρχομαι σώνει και καλά στην Ελλάδα για να ψηφίσω;;; Οι Τούρκοι (που δεν είναι ευρωπαίοι ούτε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση) στη Γερμανία μπορούν να ψηφίσουν εμείς ΌΧΙ. Και οι περισσότεροι από αυτούς ψηφίζουν τον Ερντογάν. Το μόνο πρόβλημα που θα έχουμε αν θα μας δοθεί το δικαίωμα να ψηφίζουμε είναι τό ποιον θα ψηφίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Επικουριδη ειπα εγω οτι δεν ειναι σοβαρο θεμα η οτι δεν πρεπει να γινει;
      Εγω λεω οτι,ενω ο εχθρος ειναι εντος της ΑΟΖ Κυπρου και πλησιον του Καστελοριζου ειναι θεμα πρωτης προτεραιοτητας η ψηφος;Εχουμε επερχομενες εκλογες και δεν το ξερω;
      Εσυ δεν ανησυχεις οτι μετα τη Συρια ερχεται η σειρα μας;Δεν επρεπε ολοι διακομματικα να προετοιμαζονται για αντιμετωπιση των Τουρκομογγολων;
      Δεν επρεπε να αποφασισουν αμεσα και μυστικα καλυψη ολων των κρισιμων ελλειψεων που ζητουν τα Γενικα Επιτελεια;Επισης μηπως επρεπε πρωτα απολλα να συγκροτησουν το Συμβουλιο Εθνικης Ασφαλειας;

      Διαγραφή
    2. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ στο να ψηφίσεις !!! γιατί αν ολα ήταν μια χαρα δεν θα έφευγες !!! Αρα έχεις υποχρέωση να ψηφίσεις !!! όπου και αν είσαι !!!

      Διαγραφή
    3. Θα ζει η Ελλαδα σε 4 χρονια για να ψηφισετε ??
      Διοτι αυτο τωρα εχουμε πρωτο μπροστα μας..
      Πως το ξερετε οτι θα ζει ?? Δεν βοηθατε πρωτα σ αυτο ?? Τα αλλα θα τα βρουμε.Πολυ ανεση χρονου δεν εχετε ?? Δεν διαφωνω καπου..αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο τωρα...

      Διαγραφή
  3. Καί νά πάρουν καί νά μή πάρουν ψήφο οἱ Ἕλληνες τοῦ ἐξωτερικοῦ,
    ἀφοῦ εἶναι ἐγγεγραμμένοι...11.900.000 στούς ἐκλογικούς καταλόγους,
    καί μεταξύ τους μερικές ἐκατοντάδες χιλιάδες ἀλλοδαποί μετανάστες, ἤ ἁπλῶς ἀλλοδαποί π.χ. Σκοπίων,
    μαγειρεύεται τό τελικό ἀποτέλεσμα,π.χ. μέ κάποιον ἀλγόριθμο, χωρίς κανείς νά μπορῆ νά τό ἐξακριβώσῃ ποτέ.

    Τίς ΝΑΒΤΕΞ τῶν Τούρκρων εἴπατε; Τίς μασάμε κάι τίς καταπίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.