7/10/19

Δραματικές ιστορικές ώρες – Το πολεμικό ανακοινωθέν των SDF για αντίσταση στην τουρκική εισβολή

Η Γενική Διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) εξέδωσε πολεμικό ανακοινωθέν μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία.
Καλεί όλους τους λαούς της βόρειας Συρίας να σταθούν στο πλευρό των SDF και να πολεμήσουν για τη γη τους.
Οι αιχμές για τους Αμερικανούς είναι «σουβλερές» αλλά προσεκτικές.
Εξάλλου δεν ευθύνεται το αμερικανικό έθνος, ούτε ο αμερικανικός στρατός για αυτή την απόφαση.
Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η ανακοίνωση


«Παρά όλες τις προσπάθειές μας να αποφύγουμε τη σύγκρουση, τη δέσμευσή μας στη συμφωνία του «μηχανισμού ασφαλείας» και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για το σκοπό μας, οι αμερικανικές δυνάμεις δεν έφεραν εις πέρας τις ευθύνες τους και αποχώρησαν από τις συνοριακές περιοχές με την Τουρκία.
»Η απρόκλητη επίθεση της Τουρκίας στις περιοχές μας θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη μάχη μας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τη σταθερότητα και την ειρήνη που δημιουργήσαμε στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.
»Ως Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη γη μας με κάθε κόστος.
»Καλούμε τους Κούρδους, Άραβες Ασσυρίους και Συριακούς να ενισχύσουν την ενότητα τους και να σταθούν δίπλα στις SDF στην υπεράσπιση της γης τους.
»Γενική Διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), 7 Οκτωβρίου 2019».
7.10.2019 12:00 LT Τελευταίες εξελίξεις




17 σχόλια:

  1. Και κάπως έτσι τελειώνουν οι αυταπάτες για τον ρόλο των ΗΠΑ... Ακούει κανείς στην Αθήνα; Μπαααα αγρόν ηγοραζον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ή μήπως ακούει κανείς στο πατριαρχειο ακούει κανείς στην εκκλησία της Ελλάδος ακούει κανείς στην Ελλάδα ολόκληρη; Μήπως είναι τελικά πολύ περισσότεροι οι λειτουργικά αναλφαβητοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως είναι το στημένο Βατερλώ των Τούρκων και η πτώση του Ερντογάν γιατί εάν αρχίσουν τα μπαμ και μπουμ στις μεγάλες πόλεις και λόγω των εξοπλισμών των Κούρδων απο τους Αμερικανούς αρχίσουν οι ήττες στο Συριακό μέτωπο κανένας Τούρκος δεν θα πεί ότι έφταιγαν οι Αμερικανοί αλλά ο Ερτογάν.....με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γενικά στην Μέση Ανατολή αλλιώς φαίνονται τα πράγματα και αλλιώς είναι. Ας μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Δεν είναι ούτε επιτυχία ούτε Βατερλό φυσικά. Απλά ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται η ολοκληρωτική «απορρόφηση» της Τουρκίας από την Μέση Ανατολή. Πέρα από τις εθνικιστικές κραυγές στην ίδια την Τουρκία, δεν ξέρω αν όλοι οι Τούρκοι αισθάνονται ευχαριστημένοι με αυτές τις εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άρα αρχίζει η εισβολή .Πολεμικο ανακοινωθέν ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελπίζω οι ΗΠΑ να έχουν εξοπλίσει τους Κούρδους επαρκώς για να δώσουν ένα μάθημα στους τουρκους στην Συρία αλλά κυρίως εντός Τουρκίας.
    Οψόμεθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως το φυτό του Σκαι μας πληροφόρησε ότι η εισβολή της Τουρκίας στην Β. Συρία συμφέρει στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τό ἐπαρχιωτικό κόμπλεξ κάποιων "γραικύλων", μᾶλλον δέν θά ἐπέτρεψε τό αὐτονόητο, νά συζητήσουμε σοβαρά μέ τόν κο Πομπέο, τό μέλλον τῆς βόρειας Συρίας,
    ὡς θέμα
    α) τῆς εὑρύτερης περιοχῆς μας, ἐκεῖ ὅπου ἔχουμε εὔλογο ἱστορικό, πολιτισμικό καί πολιτικό ἐνδιαφέρον (Ἑλληνισμός Ὀρθοδόξων χριστιανῶν Σύρων, ἀκόμη καί ἐκ τῶν τώρα ἀραβοφώνων)
    β) ὡς πρόβλημα ἀναγνωρίσεως, καί ποίου εἴδους, Κουρδικοῦ κράτους, προκειμένου νά μή δημιουργηθοῦν πάλι προϋποθέσεις γενοκτονικῆς ἐθνοκαθάρσεως, ὅμοιας μέ αὐτῆς πού ἔχουμε ἀπό τούς Τούρκους στό βόρεια τμῆμα τῆς Κύπρου,
    καί γ) ὡς ἐθνικό μας πρόβλημα γιατί κάθε διόγκωση τῆς ἰσχύος ἤ τῆς παρουσίας τῆς Τουρκίας, ἀποχαλινώνει τήν -βάσει τοῦ ἰσχύοντος διεθνοῦς δικαίου- παραβατικότητά της κατά τῆς Ἑλλάδος καί τῆς Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την αμερικανική πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οσον αφορά την Ελλάδα,η ευθύνη βαραίνει την αμερικανική πολιτική και δευτερευόντως την χαζοελληνική,διότι η οικονομία μας ,δυστυχώς,είναι εξαρτώμενη από την Δύση και από την Ανατολή...
    Μας αρέσει δε γενικώς σε όλους, η εξάρτηση από τους άλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μετά το Σκάι, τις ΗΠΑ, τώρα και Ρωσία υπέρ του Τουρκικού Αττίλα στην Β. Συρία ....
    "Η Τουρκία δικαιούται να διαφυλάξει την ασφάλειά της στη Συρία" μας πληροφορεί και το Κρεμλίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι Αμερικάνοι δεν μπορούν και υποχωρούν,γι΄αυτό και παραχωρούν....!!!
    Απελευθερώνονται τεράστιες δυνάμεις ετερόκλητες μεν αλλά και αποφασισμένες.
    Η σύγκρουση θα έχει διάρκεια , και πρέπει να΄χει...για να καθαρίσει η ήρα απ΄το στάρι.
    ...Οι νικητές μαχητές χαμογελούν ταπεινά -συνεσταλμένα τον ηρωισμό τους!
    Οι λαοί της μέσης Ανατολής πανηγυρίζουν τον θρίαμβο των ηρώων τους.
    Όμορφες στιγμές της Ιστορίας ανατέλλουν ευφραίνουν και διδάσκουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν είμαι σίγουρος αν οι Τούρκοι πρέπει να χαίρονται με αυτή την εξέλιξη. Τί αφήνουν για να πάρουν; Κουρδιστάν ήθελαν οι εβραιοαμερικανοι; ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. To the Kurdish freedom-fighters at the forefront: May God be with you!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η λύση είναι μία σε περιβάλλον εχθρικής υπεροχής αεροπορίας και πυροβολικού:

    "Σκάψτε σκάψτε" και όχι για φυτέψετε δενδρύλλια αλλά σπόρους(ρουκέτες για την ακρίβεια) εκδίκησης.

    Το "μηχανικό" των Κούρδων έχει πολύ δουλειά για προετοιμασία αμυντικών θέσεων και καταφυγίων και τοποθέτηση σε αυτά αντιαρματικών πυραύλων καλά προφυλαγμένων. Και από τις θέσεις αυτές να πέφτουν ομοβροντίες αντιαρματικών σε κάθε εχθρικό άρμα.

    Σκοπευτές σε ζεύγη εξοπλισμένοι με καλάσνικοφ και Dragunov πάνω σε μηχανές. Μία βολή στον αρχιμεμέτη λοχαγό - ταγματάρχη - συνταγματάρχη και "λαγοί" μετά πριν καταλάβουν τι έγινε.

    Παγίδευση παντού με σύρμα και χειροβομβίδες και τα καρφιά των εκρηκτικών μηχανισμών βουτηγμένα σε ακαθαρσίες.

    Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί (εκτός των άλλων και με βλήματα όλμων ή πυροβολικού) θα κάνουν καλή δουλειά στις πολύ δυνατές ανατινάξεις. Και "λίγο" χλώριο μέσα, μετά την έκρηξη όσοι επιβιώσουν να τρέχουν ουρλιάζοντας(όχι για πολύ) για βοήθεια από τον Αλλάχ και τον Προφήτη.

    Υπάρχουν λύσεις κάθε βήμα να το μετανιώνουν σκληρά, πολύ σκληρά.

    Ανταρτοπόλεμος είναι ωραίο είδους πολέμου, επιβάλεις κανόνες του παιχνιδιού όσο ισχυρός κι αν είναι ο άλλος. Αναγκάζεται να φτιάξει αντιανταρτικές ομάδες οργανωμένες στο δικό σου επίπεδο.Αυτό είναι η πρώτη νίκη.Κατεβαίνει στο επίπεδο του αντάρτη. Αναγκάζεται να το κάνει για να επιβιώσει απέναντι στα χτυπήματα σου ενώ οι τακτικές δυνάμεις του ζουν με φόβο συνέχεια κατά τις μετακινήσεις τους.
    Αφήνει το δικό του "ορθόδοξο" και αναγκάζεται να πολεμήσει σε "ανορθόδοξο" επίπεδο για να σε αντιμετωπίσει κι εκεί στο βουνό ή στην πόλη (υπό ξένη κατοχή), "αόρατοι" και "ακίνδυνοι" είμαστε όλοι ίσοι. Όσο εκπαιδευμένοι και να ναι οι καταδρομείς-αντιαντάρτες του εχθρικού στρατού.

    Εκεί όποιος έχει πιο πολύ μυαλό (να σκέφτεται και να εφαρμόζει όλο και πιο ανορθόδοξες μεθόδους, συνέχεια και μια νέα τακτική) και θράσος, κερδίζει.Τόπο, χρόνο, τρόπο.

    "Για να νικήσουμε, θέλουμε θράσος, περισσότερο θράσος, πάντα θράσος"
    Georges Danton

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.