12/10/19

Το Twitter βγάζει κόσμο στον τάκο - Τί σχέση έχει ο Σόρος με τον Βαρουφάκη;


Το tweet που χαρακτηρίζει τον ηγέτη του ΜΕΡΑ25 ως... Σιονιστή.

Ο Κώστας Γαβράς έχει μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ενήλικοι στο δωμάτιο - Η μάχη μου με το βαθύ κατεστημένο της Ευρώπης και της Αμερικής», σε μία ταινία, η οποία χρηματοδοτήθηκε με επιχορήγηση ύψους 629.561 ευρώ με σχετική απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, επί ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά. Η ταινία βέβαια έχει πατώσει έχοντας πωλήσει 23.500 εισιτήρια ενώ παίζεται σε 78 αίθουσες.

Βλέπετε οι Έλληνες, την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, προτίμησαν παραμύθια και μυθοπλασία (135.000 εισιτήρια έχει κόψει το Τζόκερ που προβάλλεται σε 100 αίθουσες) παρά να θυμηθούν ξανά εκείνο το πολιτικοκοινωνικοοικονομικό θρίλερ που παίχτηκε το καλοκαίρι του 2015, όταν έντρομοι βρέθηκαν απέναντι στη δυσάρεστη εμπειρία των Capital Controls, ένα μέτρο το οποίο δεν έχει πολύ καιρό που άρθηκε, είδαν το ΟΧΙ να βαφτίζεται σε ΝΑΙ και αντιμετώπισαν άλλες πολλές ομορφιές που βίωσε η χώρα επί αριστερής κυβέρνησης, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι θέλουμε να αγιοποιήσουμε τους επόμενους, οι οποίοι είναι υπό κρίση.

Παρότι η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους ηγέτες εκείνη την εποχή οδηγήθηκε σε ναυάγιο, ο νυν ηγέτης του ΜΕΡΑ25 παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις του, στις περίεργες (κατά τους οικονομολόγους) θεωρίες και σχέδιά του, όπως αυτό για την αναγέννηση της Ευρώπης που περιέγραψε σε άρθρο του τον Δεκέμβρη του 2018, στον Guardian. Εκεί υποστήριξε ότι με το Green New Deal, μπορούν να δημιουργηθούν 500 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, χωρίς αύξηση των φόρων.

Ωραίες οι ιδέες! Αξίζει να πεθάνει κανείς για αυτές. Όχι πάντα...

Για να δούμε τι αναφέρει ένα tweet που ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο και το οποίο χαρακτηρίζει τον Βαρουφάκη ως Σιονιστή και εμμέσως ως πιόνι του Τζορτζ Σόρος.



Τί λέει λοιπόν το tweet; Ότι ο Βαρουφάκης και το ΜΕΡΑ25 είναι όργανο του μεγαλύτερου κερδοσκόπου της εποχής μας, βασίζοντας τις κατηγορίες του, στο γεγονός, ότι ο Ουγγροαμερικανοεβραιος επιχειρηματίας έχει χρηματοδοτήσει το OpenDemocracy. Πρόκειται για μία παγκόσμια μιντιακή πλατφόρμα που ενημερώνει για τις υποθέσεις που αφορούν τον κόσμο, τις ιδέες και τον πολιτισμό.

«Προσπαθούμε να αμφισβητήσουμε την εξουσία και να ενθαρρύνουμε τη δημοκρατική συζήτηση», είναι το μότο του συγκεκριμένου Μέσου που ακούγεται τόσο όμορφο για να είναι αληθινό. Στο Open Democracy λοιπόν αρθρογραφούσε μέχρι το Νοέμβριο του 2018 ο ΓιάνηςΒαρουφάκης.

Ψάχνοντας λοιπόν στους υποστηρικτές της ιστοσελίδας ανακαλύπτουμε, ότι το Μέσο έχει δεχτεί κεφάλαια από το Open Society Foundations του ΤζορτζΣόρος.

Βάλτε πολλές υποθέσεις στο μυαλό σας. Δεν κάνει κακό λίγη σκέψη. Εδώ κολλάει το τραγούδι, it's too good to be true...


4 σχόλια:

  1. Ο Κώστας Γαβράς έχει καταγωγή από τον Πόντο, και μάλιστα προέρχεται από ιστορική οικογένεια Ποντίων, που μέχρι και Άγιο της ορθοδοξίας έχει βγάλει. Έκανε ταινία για να αναδείξει το φαιδρό παγώνι της Ελληνικής πολιτικής, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκε με την γενοκτονία των προγόνων του των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Δεν έκανε ταινία για τις σφαγές που συνεχίζονται ακόμη εναντίον των Κούρδων και των Ασσυρίων στη Συρία από τους μεγαλύτερους σφαγείς της ιστορίας τους Τούρκους. Η αριστερή ιδεοληψία του Γαβρά φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερη αξία από το αίμα των αθώων Ελλήνων και των υπόλοιπων χριστιανών που σφαγιάζουν οι Τούρκοι και οι φανατικοί μουσουλμάνοι σύμμαχοί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γαβράς κατάγεται απο την Αρκαδία. Από το Βαλτεσινίκο. Και συγκεκριμένα από το Κουρούβελη. Οικισμό του Βαλτεσινίκου. Έχουμε και κάποια συγγένεια.

      Διαγραφή
    2. Κώστας Σταματάκης (12 Οκτωβρίου 2019 8.39 ΠΜ)
      Επειδή αναφερόμενος στον Κώστα Γαβρά χρησιμοποίησες την φράση «αριστερή ιδεοληψία», σημειώνω τα παρακάτω.
      Πριν από μερικά χρόνια ένας πολιτικός ο Α. Σαμαράς μίλησε πρώτος για «ιδεοληψία» αριστερή προκειμένου να αποφύγει τον γνωστό όρο ιδεολογία.
      Τώρα η «ιδεοληψία» αναφέρεται συχνά- πυκνά.
      Εγώ περιορίζομαι να μεταφέρω εδώ την έννοια της ιδεολογίας και της ιδεοληψίας όπως
      αυτές έχουν καταγραφεί σε ορθογραφικό- ερμηνευτικό ελληνικό λεξικό.
      Ιδεολογία.Το σύνολο των πεποιθήσεων ενός ατόμου, οι αρχές στις οποίες πιστεύει, η προσήλωση σε αρχή ηθικού χαρακτήρα, χωρίς ιδιοτέλεια.
      Ιδεοληψία. Νοσηρή κατάσταση που εκδηλώνεται με την επίμονη εμφάνιση ιδεών ή αισθημάτων στην συνείδηση
      Οι επεξηγήσεις είναι περιττές.

      Διαγραφή
  2. Το πιο ενδιαφέρον μέρος είναι το ίδιο το Tweet, που λέει "μπουχτήσατε με τη δαιμονοποίηση των προσφύγων και μεταναστών; Ωρα να πάρουμε πίσω τα ΜΜΕ μας" και από κάτω είναι οι φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.