15/11/19

Είναι αρχές του 2004

και πηγαίνω σε μια συνάντηση στην Τεχνική Υπηρεσία του ΕΚΠΑ, στο campus του Ζωγράφου, για να κουβεντιάσουμε για το νέο κτίριο των ΤΕΦΑΑ που σχεδιάζαμε εκείνη την εποχή.
Το κτίριο αυτό στέγαζε και την Υπηρεσία που πλήρωνε τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τα ερευνητικά προγράμματα.
Φτάνω λοιπόν στην είσοδο, όπου ένας 20χρονος τσιλιβίθρας, αντίγραφο του μακαρίτη του Γιάννη Φέρμη, που ήταν για μία καρπαζιά και η μισή θα πήγαινε χαμένη, είναι αραχτός σε 2 καρέκλες στην είσοδο και παρίστανε τον δερβέναγα.
"Το κτίριο είναι κλειστό" μου λέει
"Γιατί, ρε παλικάρι;"
"Γιατί έχουμε κατάληψη επ'αόριστον"
"Και ποια είναι τα αιτήματα;"
"Να μη γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες"

Φανταστείτε λοιπόν ένα Κράτος και ένα Πανεπιστήμιο, όπου οι εργαζόμενοι ΔΥ πάνε το πρωί για δουλειά και τους στέλνει στα σπίτια τους ένα τσογλανάκι που άραξε σε 2 καρέκλες και αυτοί βέβαια, άλλο που δεν ήθελαν, κάνουν μεταβολή και ροβολάνε στον πιο κοντινό καφενέ. Και από την άλλη, να μένουν οι μεταπτυχιακοί απλήρωτοι και τα ερευνητικά προγράμματα στον αέρα...
Έχουμε βγάλει σημαντικούς επιστήμονες και καμαρώνω γι αυτούς, αλλά έχουμε βγάλει και κάτι γιδοβοσκούς, που (όλως τυχαίως) έχουν πλημμυρίσει όλο το Δημόσιο και έχουν πνίξει τους λίγους καλούς επιστήμονες εκεί μέσα..
Αφερίμ!!!

2 σχόλια:

  1. Τους Γιδοβοσκους τους φορτωσαν στο Δημοσιο Οι Μπλε και Πρασινοι Μαυρογιαλουροι βεβαιως αξιοκρατικα,ειναι οι λεγομενοι Κοματοσκυλα αν φοβασε να το πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το "προοδευτικό αριστερό" απολειφάδι, χυμένο στις δύο καρέκλες, ήξερε πώς να κολλάει ένσημα για την μετέπειτα καριέρα του στο Δημόσιο της ελληνικής σοβιετίας.

    Εδώ και 30 χρόνια τουλάχιστον "σπουδάζουν" την πολιτική ορθότητα, την εθνική απονεύρωση και την ηθική απαξία.

    Σε αυτό το έργο θεατής η αποχαυνωμένη δεξιά αντιμετώπιζε τους πρεσβευτές των "μανιταριών" ως "νεαρούς" και γραφικούς. Μη δυνάμενη να ορθώση πραγματικό λόγο και επιχειρηματολογία και δράση, τους άφηνε χώρο απαντώντας με μουγκανητά.

    Όταν η ψείρα χόρτασε, κατέβηκε βόλτα στο γιακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.