10/11/19

Οι 6 προτάσεις Αν. Λαυρέντζου για το μεταναστευτικό

Η ουσία δεν είναι σε ημίμετρα, αλλά στον έλεγχο και στον δραστικό περιορισμό των μεταναστευτικών ροών»


Έξι προτάσεις για το μεταναστευτικό, μετέφερε μέσα από την συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο συγγραφέας του βιβλίου «Σιωπηρή  Άλωση» Αναστάσιος Λαυρέντζος. Αρχικά, μετέφερε για μία ακόμη φορά την πεποίθηση του ότι το πρόβλημα είναι κατά κύριο λόγο «μεταναστευτικό» κι όχι «προσφυγικό», καθώς «έρχονται στην Ελλάδα μετανάστες από περισσότερες από 80 χώρες».
Μάλιστα, ο κος Λαυρέντζος προειδοποίησε για «’τσουνάμι’ μεταναστών που θα έρθει στην χώρα», εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν αλλάξει πολιτική. Και μετέφερε την δικιά του βασική πεποίθηση: «Η ουσία του θέματος δεν είναι σε ημίμετρα, αλλά σε ένα πράγμα μόνο: στον έλεγχο και δραστικό περιορισμό των μεταναστευτικών ροών». Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «αποφεύγει να αγγίξει το πρόβλημα» και την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πως «άφησε ένα χάος». Πληροφόρησε ότι «αυτή τη στιγμή παρά τις όποιες μεταφορές στην ενδοχώρα, ο πληθυσμός των μεταναστών στα νησιά είναι 30% μεγαλύτερος από ό,τι ήταν στα τέλη Αυγούστου» και έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για το ότι «όσους κι αν πάρουν από τα νησιά, η Τουρκία θα στείλει άλλους τόσους και θα τους αναπληρώσει».
Αναφέρει επίσης ότι η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό χορήγησης ασύλου στην ΕΕ (60% σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε), κι αυτό το ποσοστό δεν ανταποκρίνεται στο πραγματικό ποσοστό πραγματικών προσφύγων. Κατήγγειλε, επίσης, ότι πολλοί μετανάστες παρουσιάζουν εαυτούς ως ανηλίκους, για να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης. Πάντως, δεν έκρυψε ότι όσον αφορά σε πραγματικούς ανήλικους κι ασυνόδευτους μετανάστες αυτοί πρέπει να αντιμετωπιστούν «με έναν ιδιαίτερο τρόπο».
Οι 6 προτάσεις
Σύμφωνα με τον Αναστάσιο Λαυρέντζο «άμεσα» πρέπει να γίνουν τα εξής:
1. Τα χρήματα που δίνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να διατίθενται απ’ ευθείας στην Ελλάδα και όχι στους λαθρομετανάστες.
2. Να σταματήσουν τα προγράμματα εγκατάστασης σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία και όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα να μπαίνουν απ’ ευθείας σε κλειστές δομές, με διαχωρισμό οικογενειών και μονήρων ατόμων.
3. Η κυβέρνηση να επικαλεσθεί το άρθρο 78-3 της Συνθήκης για την Ένωση της Ευρώπης και να κηρύξει τα νησιά σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης κλείνοντας τα σύνορα και στον Έβρο. Κλείσιμο συνόρων για λόγους εθνικής ασφαλείας σημαίνει ότι οποίος εισέρχεται παράνομα στη χώρα τίθεται σε κράτηση.
4. Να σταματήσουν οι μεταφορές λαθρομεταναστών στην ενδοχώρα.
5.Να μεταφέρονται σε δομές φιλοξενίας σε μη κατοικημένα νησιά, υπό ελληνική διοίκηση και διεθνή χρηματοδότηση.
6. Να απαγορευτεί η λειτουργία των ΜΚΟ που δεν παράγουν αποκλειστικά ανθρωπιστικό έργο και τα χρήματα τους να πάνε στο ελληνικό κράτος.

3 σχόλια:

  1. Τό μεταναστευτικό πρόβλημα λύνεται μέ νομικά μέτρα.
    Τό πολιτικό πρόβλημα,ὅμως, τό ὁποῖο δημιουργεῖ τό μεταναστευτικό, δέν λύνεται μέ νομικά μέτρα.
    Καί τό πολιτικό προβλήμα εἶναι τό γάντζωμα στή ἐξουσία, μέ δημοκρατικό μανδύα καί μέ αὐταρχισμό, χωρίς νά σέβονται τίποτα, αὐτῶν πού προωθοῦν τήν ἐποικισμό τῆς Ἐλλάδας ἀπό ἐντός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε πάλι τα ίδια...το ξαναλέμε!Ο Ερντογάν οι ελληνικές κυβερνήσεις και η ΕΕ είναι σύμφωνοι στο μεταναστευτικό.Θελουν τους μετανάστες που στέλνει ο Ερντογάν και ο Ερντογάν τους στέλνει γιατί τους θέλουν.Δεν εξηγούνται αλλιώς τα τοσα χρήματα που δίνει η ΕΕ για την φιλοξενία η ασυδοσία των ΜΚΟ και η σαθρωτητα στην φύλαξη των συνόρων.Τα υπόλοιπα είναι στάχτη στα μάτια
    Μόνο με μια τρομερή κινητοποίηση του ελληνικού λαού θα εξαναγκαστεί η ελληνική κυβέρνηση να φρενάρει το μεταναστευτικό
    Οπότε λάβετε τα μέτρα σας και ενεργήστε αναλογως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι σχεδιο.Δεν υπαρχει η παραμικρη αμφιβολια. Τα σχεδια τα κανουν ανθρωποι.Ειναι συγκεκριμενοι και περιβαλονται απο εναν Γαλαξια χαζων,απληστων,καιροσκοπων,και ξεφτυλισμενων οντων τοπικων εθελοντων.Ανεξαρτητα με τα σκοπιμα κομματακια της πραγματικοτητας που επιτηδες προκαλουν για ατελειωτες κουβεντες χωρις τελος..και με στοχο ..να μην αντιδρασουμε συσωμοι ..αλλα να σπαταλαμε τον χρονο μιλωντας, παραμενει μονο ενα θεμα αληθινο : Αν θα αντιδρασουμε η οχι.!!
    Αυτο ειναι το μονο θεμα αξιο κουβεντας μικρης.
    Αν δεν τοχουμε σκοπο..τοτε καλα θα κανουμε να καθησουμε να μας πηδηξουν. Να τελειωνουμε.
    Ας μεινουν ολα οπως πανε...
    Η ας τους ..υποστηριξουμε ναχουν επιτυχια στο ...πηδημα.!!
    Δεν βλεπω τι αλλο νοημα εχουν τα χωρις τελος μπλα μπλα.
    Η καθομαστε ...η αντιδρουμε.Μισο μισο δεν γινεται.
    Εγω λεω να αντιδρασουμε πολυ..
    Εσεις τωρα πειτε τα δικα σας.
    Αλλα ... οταν καταληξουμε καποτε ..να ξερουμε αν θαναι αγριο πηδημα ...η θυελωδης αντιδραση. Να ξερουμε με ποιους θα παμε και ποιους θα αφησουμε.
    Κανεις δεν θα αποφυγει να παρει θεση λουφαδορικα.Η ιδια η κατασταση θα τον αρπαξει σαν φτερο ..και θα τον κανει ενεργο...η θυμα παθητικου πηδηματος.
    Θα αντιδρασουμε η οχι ?? Αντε γιατι ολα εχουν ενα οριο...
    Και τα ...μπαλακια κι ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.