20/11/19

Συνεμορφώθημεν προς τας υποδείξεις;



Το πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του, έχει επινοήσει, από την αρχή της κρίσης, έναν εξυπηρετικό μύθο. “Αυτά ζητάει η Ευρώπη, αυτά κάνουμε! Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις υποδείξεις. Είναι υποχρέωσή μας, αν θέλουμε να είμαστε μέλη της Ε.Ε.” Πετυχαίνει έτσι μ’ έναν σμπάρο δύο τρυγόνια: φορτώνει τις αστοχίες του στην Ε.Ε. και ταυτόχρονα πουλάει αντίσταση στους ιθαγενείς, οι οποίοι θέλγονται από κάτι τέτοια ηρωικά. Αν μάλιστα ο ήρωας δεν νικήσει, αλλά ηττηθεί και πέσει στο πεδίο της μάχης, τόσο το καλύτερο: δεν θα μάθουμε πότε πως θα ήταν τα πράγματα αν νικούσαμε. Βλέπεις, τη νίκη πρέπει να τη διαχειριστείς και να την κατοχυρώσεις. Έχει δουλειά αυτό και ευθύνες. Ενώ την ήττα; Αγωνιστήκαμε, χάσαμε, αυτά έχει η ζωή, πάμε για φρέντο καπουτσίνο.
Αυτή την άποψη την ασπάζονται και οι οπαδοί. Προσπάθησε ο Αλέξης, έβγαλε έρπη, αλλά τι να κάνει, προ υπερτέρων δυνάμεων συνθηκολόγησε. Όμως το πάλεψε, το παλληκάρι. Ήθελαν ο Κυριάκος με τον Άδωνι να σφραγίσουν τα σύνορα, αλλά δεν τους αφήνουν οι Ευρωπαίοι. Κι έτσι ψήφισαν τον νέο νόμο για το άσυλο. Οι δήθεν “διαβασμένοι” το εξειδικεύουν: ο νόμος ήταν συμμόρφωση σε οδηγίες της Ε.Ε.

Για τη συνέχεια ThePresident

1 σχόλιο:

  1. Με οδηγιες ...οχι κανονες.
    Αν θελεις δηλ. Τις ακολουθεις.
    Ειδικα σε θεματα Εθνικης ασφαλειας ..ουτε καν τις ...διαβαζεις. Οπως κανουν ολα τα κρατη. Τωρα αν οδηγιες = κανονες...εδω...καλο θαταν να ξαναπαμε σχολειο ολοι...διοτι δεν ξερουμε τι μας γινεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.