17/11/19

Ομιλία του Σάββα Καλεντερίδη στο Ηράκλειο - Διαβάστε τι είπε για τον Σάββα ο αντιπτέραρχος Παν. Μπαλές, π. Διοικητής της ΕΥΠ

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Συρία-Κύπρο-Αιγαίο 
Ενεργειακό, προσφυγικό/μεταναστευτικό 
Οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Συρία-Κύπρο-Αιγαίο ενεργειακό, προσφυγικό μεταναστευτικό είναι το αντικείμενο της ομιλίας που θα πραγματοποιήσει ο εκδότης και συγγραφέας κ. Σάββας Καλεντερίδης.
Θέμα της ομιλίας:
«Μετά την εισβολή στη Συρία: Οι στόχοι του Ερντογάν σε Κύπρο, Αιγαίο, Μεταναστευτικό.»
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:30 στην Αίθουσα εκδηλώσεων «Ntoré» (Πλατεία Ελευθερίας 29, Ηράκλειο), με την ευγενική χορηγία των εταιρειών «Ζουριδάκης ΑΒΕΕ» και «Επιχειρησιακή Μ. ΙΚΕ».
Ποιός είναι ο Σάββας Καλεντερίδης

Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι πολύ γνωστός για τον πατριωτισμό του αλλά και για τις ειδικές γνώσεις του στα γεωστρατηγικά θέματα της περιοχής μας.
Γεννήθηκε στη Βέργη Σερρών το 1960. Το 1977 εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία απεφοίτησε το 1981, ως ανθυπίλαρχος. Υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες και φοίτησε σε όλα τα σχολεία των τεθωρακισμένων και των καταδρομών. Επίσης, υπηρέτησε επί σειρά ετών σε κρίσιμες θέσεις και στο εξωτερικό.
57u72zqA Ομιλία του Σάββα Καλεντερίδη στο Ηράκλειο
Τον Μάρτιο του 2000, ενώ φοιτούσε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου, παραιτήθηκε από τις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη. Η παραίτησή του οφείλεται στη διαφωνία του με το χειρισμό από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης της «Υπόθεσης Οτζαλάν», τον Ιανουάριο του 1999, στο Ναϊρόμπι της Κένυας.
Ο Καλεντερίδης, που ως αξιωματικός της ΕΥΠ συνόδευε τον Κούρδο ηγέτη κατά τη διάρκεια της περιπετειώδους μετακίνησής του στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Κένυα, συνέγραψε το βιβλίο Παράδοση Οτζαλάν: Η Ώρα της Αλήθειας καταθέτοντας την ιστορική του μαρτυρία για τα γεγονότα. Το βιβλίο έφθασε στην κορυφή των πωλήσεων.
 Ο πτέραρχος ε.α. Παναγιώτης Μπαλές, ο οποίος χρημάτισε Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ευπ), στο βιβλίο του “Παρακαταθήκες Αετών”, αναφερόμενος στη θητεία του στην ΕΥΠ και στους συνεργάτες του, λέει για τον Σάββα Καλεντερίδη:
“Σάββας Καλεντερίδης: Αξιωματικός υψηλών επιδόσεων, προικισμένος με εξαιρετικά επιχειρησιακά και διοικητικά προσόντα, γλωσσομαθής, που εργάσθηκε άψογα και έφερε σε πέρας επιτυχώς όλες τις αποστολές που του ανετέθησαν. Εργάστηκε αθόρυβα, με πρωτόγνωρη ευρηματικότητα, θέτοντας αλλεπάλληλες φορές σε κίνδυνο τη δική του ζωή αλλά και της οικογένειάς του, προσφέροντας εξαιρετικά πολύτιμες πληροφορίες για την εθνική ασφάλεια της Πατρίδος μας. Και όλα αυτά κινούμενος χωρίς ίχνος φόβου σε ένα απολύτως εχθρικό περιβάλλον -την περίοδο εκείνη οι σχέσεις των δυο χωρών ήταν πολύ τεταμένες- χωρίς να επιδιώκει την προβολή και χωρίς να στοχεύει την υπηρεσιακή του ανέλιξη.
Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι ένας ιδεολόγος και οραματιστής αξιωματικός, ακούραστος και ανεξάντλητος και θεωρώ πως το γεγονός ότι η Υπηρεσία τον ενέπλεξε σε μια αποστολή που ήταν βέβαιο εξ αρχής πως θα αποτύχει, οδήγησε στη δημιουγία ασφυκτικών συνθηκών που τον οδήγησαν σε παραίτηση. Αξιοσημείωτη είναι η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό με το οποίο χειρίστηκε την Υπόθεση Οτζαλάν, στο Ναϊρόμπι, που ξέπλυνε μέρος της ντροπής από το όνειδος της παράδοσης ενός ηγέτη στα χέρια των διωκτών του και μάλιστα των Τούρκων(…).
Από το φθινόπωρο του 2000 ίδρυσε και διευθύνει τον εκδοτικό οίκο «Ινφογνώμων Εκδόσεις» και από το 2008 το ιστολόγιο «Ινφογνώμων Πολιτικά».
Ο Σάββας Καλεντερίδης τιμήθηκε από την υπηρεσίες με εύφημες μνείες για το έργο που προσέφερε στην Πατρίδα.
Ο Σάββας Καλεντερίδης από το 2011 είναι τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα Δημοκρατία  και Κυριακάτικη Δημοκρατία, ενώ αναλύσεις και άρθρα του, με κύριο θέμα την Τουρκία και άλλα περιφερειακά ζητήματα, έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες Κυριακάτικη ΕλευθεροτυπίαΠαρόν και Μακεδονία και στα περιοδικά ΕπίκαιραΆμυνα και ΔιπλωματίαΣτρατιωτική ισορροπία & γεωπολιτικήΑπόρρητο δελτίο και Διπλωματία.

5 σχόλια:

  1. Για εμάς, που είμεθα από παλαιοτάτων χρόνων Φίλοι του Ιστολογίου, δεν υπήρχε ανάγκη να μάθουμε ποιός είναι ο Ταξίαρχος ε.α. κ. Σάββας Καλεντερίδης (υποτίθεται ε.α., διότι το Εθνικό Έργο του,το οποίο δεν θα μπορούσε να το κάνει αν ήταν εν ενεργεία, είναι σπουδαίο και αξίζει όσο τίποτε!) από τον πανάξιο πατριώτη Πτέραρχο ε.α. κ.Μπαλέ!

    Εκτός του Πατριωτικώτατου Ιστολογίου έχει οργώσει την Ελλάδα ενημερώνοντας όπως κανείς άλλος τους πολίτες, μεταφράζοντας πολλά σημαντικά βιβλία και μελέτες, εκδιδοντας από τον Εκδοτικό Οίκο που δημιούργησε σημαντικότατα ενημερωτικά συγγράμματα.

    Εμείς οι Φίλοι του Ιστολογίου του, αντιλαμβανόμενοι ότι ίσως διάφοροι προσπαθούν να τον διαβάλουν ως αναξιόπτιστο,τον εκτιμούμε και θα τον έχουμε ως εθνική προμετωπίδα στην πατριωτική ενημέρωσή μας.
    Με τιμή

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχόλιό μου αυτό είναι ασφαλώς άσχετο μέ αυτό τό θέμα.Είναι ΟΜΩΣ ένα καθαρά ΕΘΝΙΚΟ πρόβλημα Εθνικής ΆΜΥΝΑΣ καί αξίζει να αναδειχθεί:Ο περίεργος όντως τρόπος τού εσπευσμένου και σκόπιμα επιλεγμένου ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΟΥ τών ΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ σέ κομβικά σημεία, σ' ΌΛΗΝ τήν Ελληνικήν ΕΠΙΚΡΆΤΕΙΑΝ, αλλά καί η μεγάλη, από τό πολιτικό κατεστημένο, ΣΠΟΥΔΉ νά ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΎΝ αμέσως καί σέ ΜΌΝΙΜΗΝ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ, ενώ τά παιδιά τους νά ΕΝΤΑΧΘΟΎΝ αμέσως, (και μάλιστα μέ επείγουσαν εγκύκλιον), σέ σχολικές μονάδες σε όλην τήν Ελλάδα, μάς δημιουργεί πολλά καί ΣΟΒΑΡΆ ερωτήματα.

    Η ταχεία δημιουργία ενός εντελώς ΞΈΝΟΥ σώματος στά σπλάχνα τής Ελληνικής, Χριστιανικής, Κοινωνίας καί μάλιστα μέ μίαν αυξημένην ροήν εισβολής τελείως ανεξέλεγκτην, από τό Αιγαίο αλλά καί από τόν Έβρον, μάς δημιουργεί πολλά καί ΣΟΒΑΡΆ ερωτήματα.

    Η θρησκευτική καί πολιτιστική δομή αυτού τού ΦΑΝΑΤΙΣΜΈΝΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΎ, ΞΈΝΟΥ, σώματος είναι τελείως ΞΈΝΗ πρός αυτήν τής Ελληνικής Κοινωνίας, ενώ συχνά, τό κυριαρχεί ένας άτεγκτος ΙΣΛΑΜΙΚΌΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΌΣ, πού δημιουργεί πολλά ερωτήματα στίς εθνικές ΕΠΙΠΤΏΣΕΙΣ του γιά τήν Πατρίδα μας, η οποία ΉΔΗ πάσχει από πολύ
    ΣΟΒΑΡΉΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΌΤΗΤΑ..!!!!.

    Η μέχρι τώρα, κατά τήν γνώμην μου, "δουλικότητα..;;; ", αλλά καί η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΌΤΗΤΑ τών Ελληνικών Κυβερνήσεων, πού αντί νά αντιμετωπίσουν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΆ καί μέ ΣΟΒΑΡΌΤΗΤΑ αυτό τό τεράστιο ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ, αντιθέτως, λές καί ΕΚΤΕΛΟΎΝ ΕΝΤΟΛΈΣ άνωθεν, ούτως ώστε νά ΝΟΘΕΎΣΟΥΝ ό,τι ακόμα κρατά ζωντανό τήν Ελληνικήν ψυχοσύνθεση καί τήν Εθνικήν μας ΚΥΡΙΑΡΧΊΑΝ, μάς δημιουργεί πολλά ΣΟΒΑΡΆ ερωτήματα....!!!

    Ενώ μάλιστα, τήν ίδιαν ώραν, άλλες σοβαρές Χώρες, όπως πχ η Βουλγαρία, ορθώνουν μεγάλα φράγματα σ' αυτήν τήν παράνομη μετακίνηση ξένων μουσουλμα νικών πληθυσμών, η Χώρα μας αντιθέτως, μόνο πού ΔΕΝ απλώνει κόκκινα χαλιά ΥΠΟΔΟΧΉΣ στούς χιλιάδες αυτούς ΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ καί αυτό μάς γεννά πάρα πολλά καί ΣΟΒΑΡΆ ερωτήματα...!!!

    Αναρωτηθήκαμε γιατί άραγε όλο αυτό το περίεργο σκηνικό ΣΥΓΧΡΟΝΊΖΕΤΑΙ μέ τήν ολοένα ΚΑΙ αυξανόμενην τουρκικήν ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΌΤΗΤΑ, η οποία, αφού έχει ήδη πετάξει στά σκουπίδια τό επικαλούμενο συνεχώς από την πολιτική μας ηγεσία Διεθνές ΔΊΚΑΙΟ, καθώς καί τό Δίκαιο τών ΘΑΛΑΣΣΏΝ, εντούτοις, ΔΙΕΚΔΙΚΕΊ όλο καί περισσότερα από την Ελλάδα καί ΑΜΦΙΣΒΗΣΤΕΊ όλο καί περισσότερο τήν ΕΘΝΙΚΉΝ μας ΚΥΡΙΑΡΧΊΑΝ.... ;;;;
    Η ΥΠΑΡΞΙΣ τής ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΉΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΥΣΗΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΣΟΒΑΡΉΝ ΕΘΝΙΚΉΝ ΑΠΕΙΛΗΝ...!!! ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, - (( τρία + (3) εκατομμύρια !!! )) -, οι οποίοι ΜΆΛΙΣΤΑ είναι ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΟΙ Σ' ΌΛΗΝ τήν ΕΝΔΟΧΏΡΑΝ ΜΑΣ (( αλλά όμως είναι ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΈΝΟΙ κυρίως στήν Αττικήν καί τήν Θεσσαλο νίκην )), ΑΠΟΤΕΛΟΎΝ τήν ΠΈΜΠΤΗΝ (5ην) ΦΆΛΑΓΓΑ, τόν ΔΟΎΡΕΙΟΝ ΊΠΠΟΝ, τήν ΚΕΡΚΌΠΟΡΤΑ τής ΤΟΥΡΚΙΑΣ μέσα στήν ΠΑΤΡΊΔΑ μας, τήν οποίαν Ελλάδα, η ΤΟΥΡΚΊΑ, μέσω τής 5ης ΦΆΛΑΓΓΑΣ ΑΥΤΗΣ, ΘΆ ΜΠΟΡΕΊ πολύ εύκολα νά τήν ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ εκ τών ΕΣΩ καί ΜΆΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ η ΙΔΙΑ η Τουρκία ΔΙΌΛΟΥ νά ΧΡΕΙΑΣΘΕΊ νά ΜΑΤΩΣΕΙ ΚΆΝ σέ έναν ΑΝΟΙΚΤΌΝ ΠΟΛΕΜΟΝ ΈΝΑΝΤΙ τής ΕΛΛΆΔΟΣ ΜΑΣ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Ιστοσελίδα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ χθες, υπήρχε άρθρο με θέμα "Ελλάδα VS Τουρκία: Ο ακήρυχτος πόλεμος των πρακτόρων" με αναφορά στον Στρατηγό Β. Γιαννόπουλο και τα κατορθώματά του. Όπως γράφει ο δημσιογράφος του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, "....ο Γιαννόπουλος έφυγε από την Ανατολία και λίγους μήνες αργότερα την θέση του πήρε ο «μαθητής» του Σάββας Καλεντερίδης, που έμεινε και αυτός αξέχαστος στους Τούρκους".

    Εν συνεχεία, αναφέρει μερικά απο όσα επέτυχε ο τότε Αξιωματικός Τεθωρακισμένων κ. Σάββας Καλεντερίδης κατά την διάρκεια της ενασκήσεως των καθηκόντων του στην Τουρκία.

    Χάρη σε αυτόν, τον σημερινό Ταξίαρχο ε.α. κ. Σάββα Καλεντερίδη, η Ελλάδα απέκτησε χαρτογραφημένες δεκάδες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και βάσεις στα παράλια της Μικράς Ασίας και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τους απόρρητους κώδικες επικοινωνίας της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

    Δεν γνωρίζω αν η Ιστοσελίδα εξακολουθεί να έχει αναρτημένο το υπ όψιν άρθρο, πάντως με λίγη προσπάθεια μπορείτε να το βρείτε.

    Πάντως το έχω αποθηκεύσει.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς τον κύριο,
    Φίλιππο Αναστασίου, 17 Νοεμβρίου 2019 - 10:44 μ.μ.

    Βρίσκω πολύ σωστά και λογικά τα όσα αναφέρατε στο σχόλιό Σας.

    Φιλικά
    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ινφογνώμων Πολιτικά, ιστολόγιο ελεύθερο, πολύπλευρο, εθνικό, δημοκρατικό, πατριωτικό, έγκυρο.

    Ο Ινφογνώμων δρα διεισδυτικά στην γεωπολιτική και γεωστρατηγική θεώρηση, κατάφερε να κάνει κοινωνούς απλούς καθημερινούς ανθρώπους ενώ καταβάλει προσπάθειά να τους μετουσιώσει σε Πολίτες.
    Αλληλεπιδρά δε με τους αναγνώστες του δίνοντας την ευχέρεια της βασάνου κρίσης και σκέψης.

    Όλα τα παραπάνω και όχι μόνον, αντικατοπτρίζουν τον ιδρυτή.
    Εύγε και ευχαριστώ από καρδιάς τόσο τον Σάββα όσο και τους συνεργάτες του στην πατριωτική προσπάθειά τους, για την κατανόηση της Μεγάλης Εικόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.