1/11/19

Αξίζει να διαβαστεί!!! Η Τουρκία, το Σχέδιο Ψυχολογικών Επιχειρήσεων (Ψ.Ε.) και η Χώρα μας!

Λευτέρης Παπαϊωάννου*
Από το 2005 οι ένοπλες συγκρούσεις ανά τον κόσμο μεταλλάχτηκαν, ο πόλεμος έγινε τρισδιάστατος, οι τακτικοί στρατοί αντιμάχονται τους άτακτους και μισθοφόροι ανέλαβαν το βρώμικο παιχνίδι, οι αγώνες μεταφέρθηκαν στις πόλεις, οι άμαχοι έγιναν ο πρώτος στόχος, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε ρόλο «ηδονοβλεψία» και οι ΜΚΟ το μακρύ χέρι των ισχυρών.
Σε αυτό το Επιχειρησιακό περιβάλλον, οι Ψυχολογικές Επιχειρήσεις διαφοροποίησαν την προτεραιότητα των στόχων τους και αναβαθμίστηκαν σε πρωτεύοντα ρόλο αφενός για να κάμψουν τη θέληση των λαών για αντίσταση και αφετέρου να δώσουν ισχύ στις κυβερνήσεις και ταυτόχρονα να αφαιρέσουν έργο από τις Τακτικές Επιχειρήσεις. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι, για πρώτη φορά στις Ψ.Ε. γίνεται μνεία για αναλώσιμους λαούς.

Σε αυτή τη μετάλλαξη των συγκρούσεων η Τουρκία δεν έμεινε αμέτοχη, πολύ έγκαιρα αναβάθμισε τη Πτέρυγα των Ψ.Ε. σε πρώτο πυλώνα ισχύος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ενισχύοντάς την με ένα προϋπολογισμό ίσο σχεδόν με αυτόν των υπολοίπων δυνάμεων, υιοθετώντας την Αρχή του Πολέμου «Πετυχημένος, είναι ο στρατηγός που θα νικήσει τον εχθρό του χωρίς πόλεμο» (Ζουν Σου 5ος π.Χ αιώνας)

Στη πτέρυγα των Τουρκικών Ψ.Ε. υπάγονται:
- Το Κρατικό Πρακτορείο Anadolοu με τα αντίστοιχα Πανεπιστήμια.
- Οι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι και τα κρατικά ΜΜΕ.
- Το Τεχνολογικό Ερευνητικό Συμβούλιο της Τουρκίας & το Κέντρο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας (TUBITAK).
- Η ανάπτυξη και προώθηση της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας.
- Η σχεδίαση και διαχείριση των μειονοτήτων εντός και εκτός Τουρκίας, και τέλος
- Η διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών τόσο εντός της χώρας της, όσο και στην Ευρώπη.

Από επίσημα στοιχεία, η Τουρκία το 2015 απώλεσε από τον τουρισμό της περίπου 14 δις ευρώ, ενώ τα έσοδα της από τη διαχείριση της λαθρομετανάστευσης και το λαθρεμπόριο καυσίμων σε συνεργασία με τον ISIS, ξεπέρασαν τα 35 δις ευρώ.

Σήμερα η Πτέρυγα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων της Τουρκίας, χρηματοδοτεί:
- Την Προπαγάνδα για τις γεωτρήσεις στη Κυπριακή ΑΟΖ.
- Διεθνή Συνέδρια, Κέντρα Λήψης Αποφάσεων, Κυβερνήσεις, Προσωπικότητες και ΜΜΕ.
- Έδρες Τουρκικών Σπουδών, σε ξένα μεγάλα Πανεπιστήμια.
- Τα πλοιάρια που μας μεταφέρουν από τα νησιά μας στις απέναντι αγορές τους.
- Τις ΜΚΟ και μέσω αυτών, υπό μορφή δωρεών, τοπικούς παράγοντες, κατοίκους ή συλλόγους καθώς και αλληλέγγυους με ελαφρά εθνική συνείδηση.

Οι Ψ.Ε. στα πεδία των διεκδικήσεων είναι το ποιο φονικό όπλο, καταστρέφει προσωπικότητες, κοινωνίες και χώρες. Η Τουρκία στο τομέα αυτό πρωτοπορεί έναντι της χώρας μας η οποία βρίσκεται σε νηπιακή κατάσταση όπως και σε άλλα εθνικά θέματα.

Για τα νησιά μας, από το 2012 οι Ψ.Ε. της Τουρκίας, εφήρμοσαν ένα καλοστημένο Σχέδιο. Πριν αρχίσουν οι μεγάλες ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία, φρόντισαν να προσελκύσουν στη χώρα τους ως πρόσφυγες τα «μεγάλα πορτοφόλια» και επιφανείς επιστήμονες τους οποίους και παραχώρησαν άσυλο.

Στη συνέχεια διευκόλυναν με απευθείας πτήσεις να μετακινηθούν κυρίως προς Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία και πάλι «μεγάλα πορτοφόλια» προκειμένου να καμφθεί η πολιτική αντίδραση των χωρών αυτών.

Από το 2014, όταν τελείωσαν τα «μεγάλα πορτοφόλια», φρόντισαν να δημιουργήσουν κατά μήκος της Τουρκοσυριακής μεθόριου ένα ανθρώπινο τείχος με 2,5 εκατ. απελπισμένων τους οποίους σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν εκδιώκοντας τους Κούρδους από τη βόρεια Συρία.

Από το 2015, άρχισαν να προωθούν μαζικά στην Ελλάδα πρόσφυγες από τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα με παράλληλη χρηματοδότηση αρκετών ΜΚΟ, οι οποίες κατάφεραν τα γνωστά αποτελέσματα.

Από το 2017, με το κλείσιμο των συνόρων στην Ευρώπη, μη έχοντας «απόθεμα» προσφύγων από τη Συρία, στράφηκαν στη μετακίνηση πληθυσμών από τις Αφρικανικές χώρες προκειμένου να διασπάσουν τη κοινωνική συνοχή της Ελλάδος και όχι μόνο.

Από τις αρχές του 2019, αλλάζουν τακτική, στοχεύουν στο συναίσθημα των νησιωτών μας και αρχίζουν να προωθούν κυρίως από το Αφγανιστάν οικογένειες με πολλά μικρά παιδιά με σκοπό, αφενός να εντείνουν το ανθρωπιστικό πρόβλημα και αφετέρου μέσα σε αυτούς να ενσωματωθούν οι οικογένειες των 85.000 περίπου Τζιχαντιστών που προωθούνται προ τη χώρα μας. Εάν η Τουρκία επιτύχει και σε αυτό, όλοι μας αντιλαμβανόμαστε τη συνέχεια.

Ερώτημα: Τι πέτυχαν οι Ψ.Ε. της Τουρκίας έναντι στη χώρα μας; Διαχρονικά πέτυχαν:
- Να απεμπολήσουμε από το 1996 τις βραχονησίδες των Ιμίων.
- Να αφομοιώσουμε την ιδέα ότι υπάρχουν Γκρίζες Ζώνες και αμφισβητούμενα νησιά.
- Να αποδεχόμαστε τη μειωμένη Εθνική Κυριαρχία και τα αφύλακτα σύνορα.
- Να προωθούν κατά το δοκούν χιλιάδες λαθρομετανάστες.
- Να διασπούν τη κοινωνική μας συνοχή.
- Να Δυσφημούν τα νησιά και τη χώρα μας.
- Να πλήττουν τον Τουρισμό και την Οικονομία μας.
- Να Καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τη θέληση για «μηδενική» αντίσταση.
- Να μας κρατούν ομήρους του φόβου και της αβεβαιότητας.
- Να μας μετατρέψουν σε «κλεπταποδόχους» στην αλυσίδα του δουλεμπορίου, ήτοι «παραγωγή, διακίνηση, κατανάλωση».
- Να καλλιεργούν το έδαφος για την αυτοδιάθεση των «δικών τους μειονοτήτων» σε Θράκη και τώρα στα Δωδεκάνησα.
- Να μας προετοιμάζουν στην ιδέα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο.

Κατόπιν των παραπάνω, η στρατιωτική μου δεοντολογία μου επιβάλει να παραδεχθώ ότι οι Ψ.Ε. της Τουρκίας έχουν όραμα και στόχους», εκτιμώ ότι ο χρόνος υλοποίησης αυτών θα είναι μέχρι το 2023.Τους μελετάμε, τους γνωρίζουμε, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Από εμάς απαιτείται σοβαρότητα και εθνική συναίνεση. Οσο για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, τις έχω απόλυτη εμπιστοσύνη!!

*Υποστράτηγος ε.α
Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ασφάλειας & Διαχείρισης Κρίσεων
τ. καθηγητής στη Πτέρυγα Ψ.Ε της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου

4 σχόλια:

  1. Στρατηγέ μου αὐτά πού λέτε, καλά καί χρήσιμα.
    Ἀλλά οἱ πολιτικοί μας δέν τά καταλαβαίνουν, δέν τά πιστεύουν, δέν τά ξέρουν, καί δέν θέλουν νά τά μάθουν!

    Εἶναι, διότι ζοῦν σέ ἄλλον πλανήτη. Ἐκε , γιά ὅ,τι δέν κάνεις ἀμοίβεσαι πολιτικά, καί γιά ὅ,τι κάνεις ἀμοίβεσαι σέ χρῆμα.
    Οἱ μόνος ψυχολογικές ἐπιχειρήσεις πού γνωρίζουν, εἶναι στό πῶς θά παραπλανοῦν τόν λαό μέ παραδόπιστους δημοσιογράφους, ὥστε νά μή ἀντιδράσῃ στίς μεταναστευτικές ροές καί στήν..."πολυπολιτισμική" κοινωνία καινούργιων ψηφοφόρων τους.
    Κάν, δέν τό κρύβουν, ἄλλωστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Στρατηγέ μου αὐτά πού λέτε, καλά καί χρήσιμα.
    Ἀλλά οἱ πολιτικοί μας δέν τά καταλαβαίνουν, δέν τά πιστεύουν, δέν τά ξέρουν, καί δέν θέλουν νά τά μάθουν!

    Εἶναι, διότι ζοῦν σέ ἄλλον πλανήτη. Ἐκεῖ, γιά ὅ,τι δέν κάνεις γιά τήν πατρίδα σου ἀμοίβεσαι πολιτικά, καί γιά ὅ,τι κάνεις γιά τήν ὅποια ξένη παράμετρο ἀμοίβεσαι σέ χρῆμα.
    Οἱ μόνος ψυχολογικές ἐπιχειρήσεις πού γνωρίζουν, εἶναι στό πῶς θά παραπλανοῦν τόν λαό μέ παραδόπιστους δημοσιογράφους, ὥστε νά μήν ἀντιδρᾶ στίς μεταναστευτικές ροές καί στήν..."πολυπολιτισμική" κοινωνία καινούργιων ψηφοφόρων τους.
    .....Γιατί νά τό κρύψουνε ἄλλωστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σταλεί το εξαιρετικό αυτό άρθρο για τις 'Ψυχολογικές Επιχειρήσεις' της Τουρκίας κατά της Ελλάδος, σε όλους τους βουλευτές και τα μέλη της Ελληνικής κυβέρνησης.
    Για να μην επικαλεστεί κανένας στο μέλλον άγνοια, όταν θα αναζητηθούν ευθύνες, για τον σκοπό των οργανωμένων, τεραστίων σε αριθμό, μετακινήσεων πληθυσμών, (λαθρομεταναστών), από την Τουρκία προς την χώρα μας:
    "Προκειμένου να διασπάσουν τη κοινωνική συνοχή της Ελλάδος", "Να πλήξουν τον Τουρισμό και την Οικονομία μας", "Να καλλιεργούν το έδαφος για την αυτοδιάθεση των «δικών τους μειονοτήτων» σε Θράκη και τώρα στα Δωδεκάνησα" και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στειλε επιστολη για τα εγκληματα στον Αλ Καπονε..να μαθει τι κανει.
      Και ..περιμενε το αποτελεσμα...
      Αφου δεν χωνεψες σε ποιον μιλας...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.