8/11/19

Αξίζει να διαβαστεί με μέγιστη προσοχή: Όλοι προδίδουν όλους γύρω μας, όμως για μας τους Έλληνες δεν τρέχει τίποτα

Δρ Άρης Πετάσης
Είχα πολλές συζητήσεις για τα Ελληνο-Τουρκικά με πρώην πολιτικό αρχηγό τον οποίο σέβομαι. Αυτός επέμενε πως στα Ελληνο-Τουρκικά θα πρέπει να εμπλέξουμε την Αμερική για στήριξη.  Του απάντησα πως εάν εμπλακεί η Αμερική θα χάσουμε κατά κράτος. Τελικά ζητήσαμε την γνώμη μιας διεθνούς αυθεντίας. Την ρωτήσαμε:  «Εάν μεσολαβήσει η Αμερική σε εκατό μελλοντικές Ελληνο-Τουρκικές διενέξεις ποιαν  από τις δύο χώρες θα υποστήριζε η Αμερική;» 
Η απάντηση της ήταν άμεση: «Συμφεροντολογικά η Αμερική θα πουλήσει τους Έλληνες και στις εκατό φορές» (αυτολεξεί: America would sell the Greeks down the river all hundred times because she has more to gain from Turkey.”).   Και συνέχισε: «Ίσως και οι άλλοι μεγάλοι θα σας έκαναν το ίδιο, όπως σας το έκαναν συμφεροντολογικά στην μικρασιατική καταστροφή . Είναι βέβαιο πως η Αμερική θα σας πουλήσει στους Τούρκους.»  Ας δούμε το διεθνές παζάρι του πουλώ-πουλιέμαι.   
Αμερική πουλά Έλληνες:  Θυμήθηκα τα πιο πάνω όταν άκουσα τον Κώστα Καραμανλή να λέει πρόσφατα  ό,τι «…έχουμε περάσει σε φάση αυξανόμενης αβεβαιότητας που επιτείνεται από τη συχνά απρόβλεπτη συμπεριφορά των ΗΠΑ που εγείρει ερωτηματικά συνέπειας και αξιοπιστίας.”  Σύμφωνοι, αλλά η συμπεριφορά της Αμερικής είναι απόλυτα προβλεπτή  γιατί κλίνει  υπέρ των Τούρκων κάθε φορά, απλά ορισμένοι μεταξύ μας δεν βάζουν μυαλό.  Όταν η τότε ελληνική κυβέρνηση κάλεσε την Αμερική να μεσολαβήσει με τους Τούρκους στην διένεξη  των Ιμίων το αποτέλεσμα ήταν προ-εξοφλημένο:  Ως αναμενόταν η Αμερική (υποτιθέμενος σύμμαχος και των δύο)  πούλησε τους Έλληνες και τώρα τα Ίμια αποτελούν χαμένη πατρίδα.

Ρώσοι πουλούν Έλληνες—Έλληνες πουλούν Ρώσους:  Οι Ρώσοι προμηθεύουν πυραύλους S-400 στους Τούρκους γνωρίζοντας πως θα κινδυνεύσει ο φίλα προσκείμενος, προς την Ρωσία, ελληνικός λαός.  Πρώτα όμως πούλησαν οι Έλληνες τους Ρώσους όταν εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να παραχωρούν στους Αμερικάνους εχθρικές προς την Ρωσία βάσεις.   Ο  Σοβιετικός ηγέτης Αντρέι Γκρομίκο είπε πριν εβδομήντα τόσα χρόνια πως,  «Η Ελλάδα είναι υποτελής της Αμερικής.» Κανένας Έλληνας δεν παραπονέθηκε.

Αμερική και όλοι μαζί πουλούν Κούρδους:  Πρώτα, η Αμερική υποσχέθηκε ανεξαρτησία στους Κούρδους της Συρίας.  Ακολούθως τους εκμεταλλεύτηκε ενάντιον του ISIS με αποτέλεσμα  να χάσουν 11,000 μαχητές για εξυπηρέτηση των στόχων της Αμερικής.   Αμέσως, και εν μια νυκτί η Αμερική τους πούλησε στους Τούρκους.  Με την εισβολή της Τουρκίας, η Αμερική , Ρωσία και άλλες μεγάλες δυνάμεις μαζί πρόδωσαν τις αρχές του ΟΗΕ αποδεχόμενοι την εισβολή.  Τώρα έχουν σειρά για πούλημα όσοι Σύριοι συνασπίστηκαν με τους Τούρκους εναντίων της πατρίδας τους και τώρα τους εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι.   

Τουρκία πουλά Αμερική, Ιορδανία Παλαιστινίους και οι Παλαιστίνιοι, Έλληνες:  Η  Νατοϊκή  Τουρκία αίφνης συνεργάζεται στρατιωτικά με την αντι-Νατοϊκή  Ρωσία.   Η σουνιτική Νατοϊκή Τουρκία ξαφνικά συμμαχεί με το σιϊτικό αντι-Νατοϊκό  Ιράν.  Ενώ η Ιορδανία φιλοξενεί τους Παλαιστινίους είναι, ταυτόχρονα, υποτελής της Αμερικής που αντιπαλεύεται τους Παλαιστινίους.  Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ για κατοχή και εποικισμό αλλά όχι τους Τούρκους που κάνουν τα ίδια στην Κύπρο.

Τουρκία πουλά Ισραήλ, Βουλγαρία Ρωσία, Ιράν Ισραήλ και Ισραήλ Ιράν:  Η Τουρκία πούλησε τον πρώην φίλο της, Ισραήλ. Αμέσως, το Ισραήλ προσέγγισε τους Έλληνες αντιπάλους των Τούρκων.  Η Βουλγαρία εντάχθηκε στο αντι-Ρωσικό ΝΑΤΟ πουλώντας την συγγενική της Ρωσία με την οποία είναι στενά συνδεδεμένη ιστορικά, εθνοτικά, γλωσσικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά. Μετά από τριάντα χρόνια αδελφικής φιλίας, το Ιράν πούλησε το Ισραήλ και ακολούθως το Ισραήλ πούλησε το Ιράν.

Έλληνες πουλούν Έλληνες:  Στην Κύπρο, ορισμένοι κομματικοί πουλούν κανονικά την Ελλάδα ενώ πολιτικοί στην Ελλάδα πουλούν την Κύπρο. Ανώτατα κομματικά στελέχη (ευτυχώς λίγα) αντίθετων, υποτίθεται, πεποιθήσεων προσβάλλουν τα εθνικά αισθήματα των Ελληνοκυπρίων.  Μη έχοντας οι ίδιοι αίσθηση από που προέρχονται, χρησιμοποιούν τον φόβο, ενσπείρουν την ηττοπάθεια και προωθούν την αποστασιοποίηση από τον εθνικό κορμό.   Ελληνικές κυβερνήσεις πούλησαν την Κύπρο κατάφωρα και κατ’ επανάληψιν:  Πρώτα, το 1959 με τις  Συμφωνίες Ζυρίχης (και Λονδίνου) έφεραν τους Τούρκους στην εξίσωση νομίζοντας  ότι ξεφορτώθηκαν το πρόβλημα της Κύπρου.  Ξανά το 1974 με  την φράση «η Κύπρος κείται μακριά» αρνήθηκαν να βοηθήσουν την Κύπρο αποστέλλοντας ενισχύσεις.  Αργότερα και όταν η Κύπρος αγόρασε τους S-300,  η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Αμερικανούς και λέγοντας ψέματα εξόρισε τους πυραύλους από την Κύπρο σε αποθήκες στην Κρήτη. Η Κύπρος έμεινε χωρίς αξιόπιστη αντιαεροπορική κάλυψη. O Ελληνοαμερικανός πρώην στρατιωτικός αρχηγός του ΝΑΤΟ Ναύαρχος Σταυρίδης καλεί την Αμερική να εξοπλίσει την Τουρκία γνωρίζοντας πως στόχος της είναι οι Έλληνες.  Εν τω μεταξύ, και μέσα στον κυκεώνα της προδοσίας-υποκρισίας η Τουρκία εξοπλίζεται πυρετωδώς και δημιουργεί δικής της πολεμική βιομηχανία ενώ Ελλάδα-Κύπρος συζητά για το πότε θα ανοίξουν νέες θέσεις στο δημόσιο!  Ο τουρκικός Σύνδεσμος Βιομηχανίας Άμυνας & Αεροδιαστημικής (SASAD) αριθμεί πέραν των 450 μελών. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αποκτούν εμπειρίες πολέμου από τις διάφορες στρατιωτικές  επιχειρήσεις. Αγοράζει σύγχρονα αντιαεροπορικά S-400, παραγγέλλει εκατό F-35. Μέσα σε δέκα χρόνια αύξησε κατά 65% τις στρατιωτικές της δαπάνες ενώ η Ελλάδα τις μείωσε κατά 45%. Το 2018 η Τουρκία εξάγαγε στρατιωτικό υλικό πέραν των €2δις (πηγή: Stockholm International Peace Research Institute). Πολύ επικίνδυνα για μας όλα τα πιο πάνω!

Τι κάνουμε;  Ενεργούμε στην βάση των όσων είπε ο Κώστας Καραμανλής:  «…η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των εθνικών συμφερόντων μας θα βασιστεί στις δικές μας δυνάμεις»:
  1. Δηλώνουμε αταλάντευτα  πίστη στο μέλλον της φυλής μας και  καλλιεργούμε την εθνική ανάταση.  Απομονώνουμε: εθνομηδενιστές και διεθνιστές της  πλάκας, καταπολεμούμε την ηττοπάθεια.  Αφαιρούμε την μάσκα από καλοπερασάκηδες, φιλοτομαριστές και συμφεροντολόγους
  2.  Ενδόμυχα δεν εμπιστευόμαστε κανέναν γιατί όπως γράψαμε και σε άλλο άρθρο οι μεγάλες δυνάμεις συμπεριφέρονται σαν γκάγκστερ και τα μικρά έθνη σαν πόρνες. Ας έχουμε τα μάτια μας είκοσι τέσσερα.
  3. Όλα υπέρ της αμυντικής θωράκισης για να αποφύγουμε την καταστροφή.  Εάν δεν έχουμε δική μας αποτρεπτική δυνατότητα θα βιώσουμε την γκανγκστερική συμπεριφορά και την προδοσία που αναφέρουμε πιο πάνω. Η ψαλίδα  των εξοπλισμών ανοίγει επικίνδυνα υπέρ των Τούρκων. Αν δεν σοβαρευτούμε, κινδυνεύουμε να καταστούμε υποτελείς της Τουρκίας που σαν περιφερειακή δύναμη πλέον θα μας κάνει ότι θέλει.  Είμαι σίγουρος όμως πως μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή.

22 σχόλια:

  1. Δεν ενδιαφέρεται κανείς είναι πλέον βέβαιο ότι η ελληνική ηγεσία έχει ως στόχο τον εκτουρκισμο των Ελλήνων και την ένταξη της Ελλάδος ως επαρχία στην νέα Οθωμανική αυτοκρατορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γράψε γράψε κάτι μπορεί να μείνει στο τέλος σε ορισμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαι ο υποφαινόμενος ταπεινός τοξότης,δεν έπαψε να υπογραμμίζει το ίδιο, με την διεθνή αυθεντία του άρθρου, σε κάθε του σχόλιο για τους ανόητους πανηγυρισμούς περί "στρατηγικής αναβάθμισης" στην ιεραρχία των συμμάχων της Ουάσιγκτον: Απ΄αυτό το πλευρό να κοιμάστε, κορόϊδα. Θα σας πουλήσουν στον Τούρκο σφαγέα any time before breakfast.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "οι μεγάλες δυνάμεις συμπεριφέρονται σαν γκάγκστερ και τα μικρά έθνη σαν πόρνες"

    1)“Churchill: "Madam, would you sleep with me for five million pounds?" Socialite: "My goodness, Mr. Churchill... Well, I suppose... we would have to discuss terms, of course... "
    Churchill: "Would you sleep with me for five pounds?"
    Socialite: "Mr. Churchill, what kind of woman do you think I am?!" Churchill: "Madam, we've already established that. Now we are haggling about the price”
    ― Winston S. Churchill

    https://www.goodreads.com/author/quotes/14033.Winston_S_Churchill?page=3

    2)"Επικυρίαρχος:" Κυρία μου, θα κάνατε τα θελήματα μου για πέντε εκατομμύρια ευρώ; " Πολιτικός (Μπανανίας): "Πω πω, κύριε ... Καλά, υποθέτω ότι ... θα έπρεπε φυσικά να συζητήσουμε για τους όρους, φυσικά ..."
    Επικυρίαρχος: "Θα κάνατε τα θελήματα μου για πέντε ευρώ;"
    Πολιτικός (Μπανανίας): "Κύριε , τι είδους κυρία νομίζετε ότι είμαι ;!" Επικυρίαρχος: "Κυρία μου, το έχουμε ήδη διαπιστώσει. Τώρα κάνουμε παζάρια για την τιμή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλληνες πουλούν Έλληνες . Κανείς άλλος δεν το έκανε αυτό στους ομοίους του.
    Πας να δουλέψεις σε ιδιώτη και κοιτά να σου πιει το αίμα. Γι'αυτό όλοι προσπαθούν να μπούνε στο δημόσιο για να γλιτώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Πετάσης είναι και αυτός ένας από τους λίγους αναλυτές με λογική.

    Να προσθέσω
    ΗΠΑ πουλάνε Αμερικάνους: ο Αμερικανικός λαός καταστρέφετε καθημερινά από την ντόπια χημική βιομηχανία καρκικοτροφίμων, την άνθιση του κοντσιτισμού, την ηλεκτρομαγνητική ρύπανση, τα ουφολογικά και άλλα πσιοπ προγράμματα που καταστρέφουν τη νόηση.

    Ρωσια πουλάει Ρώσους: ο Ρωσικός λαός χάνει κάθε μέρα ψυχές από το τρομακτικό δημογραφικό πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα το Ισλάμ αυξάνει ραγδαία. Καμία σοβαρή ενίσχυση σε Χριστιανούς πολύτεκνους, μηδενικά κίνητρα για απόκτηση τρίτου παιδιού, καμία δωρεά σοβαρών εκτάσεων για ενίσχυση των Χριστιανών πολυτέκνων. Άφεση αμαρτιών σε όλο τον υπόκοσμο που τη δεκαετία 90 έκανε γενοκτονία σε βάρος του Ρωσικού λαού και σήμερα έχει τρελαθεί στην αλόγιστη σπατάλη και την αμετροεπή έως γελοία υπερκατανάλωση πολυτέλειας.

    ΗΠΑ και Ρωσία θα γίνουν όμηροι και θα σκάσουν σαν καρπούζια σε χέρια άλλων αν δεν φροντίσουν τουλάχιστον τους λαούς τους.

    Όσο για εμάς, με ανεγκέφαλες υπερδυνάμεις και ένα ανθρωποφάγο Ισλάμ δίπλα μας, έχουμε μόνο την ηθική και πολιτιστική μας αναβάθμιση ως όπλο. Ότι και αν έχουμε χάσει, το μέλλον είναι στο να φτιάχνουμε σωστές οικογένειες, σωστές κοινότητες, σωστές τοπικές αδελφότητες που θα ενώνουν το λαό μας και θα τον ενισχύουν κάθε μέρα.

    Η Τουρκία είναι γεμάτη αδελφότητες, και αυτές είναι η δύναμή της. Κάποτε είχαμε και εμείς τους ιερούς θεσμούς της αδελφοποίησης και της δημογεροντίας, που τους κατάργησαν οι δυνάστες μας. Αυτά πρέπει να τα ξαναφτιάξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να δεις τι πουλημα θα κανουν οι Αμερικανοι στην Ελλαδα συντομα. Εκει θα γινει το ελα να δεις. Βλεπεις οταν ανεβαινουν στη διοικηση ανθρωποι ανερματιστοι χωρις ηθικη το αποτελεσμα δεν μπορει να ειναι καλο...... Οσο για τους στρατιωτικους ας αντιληφθουν οτι το ΝΑΤΟ κανει κακο στη υγεια της πατριδος. Οσο για τη θρησκευτικη ηγεσια, ε, αυτοι ειναι πραγματικα για κλαματα εκτος εξαιρεσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λησμονήσαμε τις ΗΠΑ που προδίδουν τις ΗΠΑ και μάλιστα για τους Τούρκους οι οποίοι τελευταία έχουν ξεφτιλίσει τις ΗΠΑ.

    Αυτό και αν είναι σουπερ ανωμαλία όπου ο προδώσας τον προδότη που πρόδωσε τον προδίδοντα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ κ.Σιδηρούντιε, η παράγραφγός σας για την Ρωσία περιγράφει την κατάσταση της Ρωσίας του Γιέλτσιν και των Αμερικανών "συμβούλων" σε όλα τα υπουργεία και Τράπεζες. Σήμερα άν σας διάβαζαν στην Ρωσία θα έκαναν τον σταυρό τους, ευχόμενοι φώτιση για τους ΄Ελληνες.
    Συμβαίνουν ακριβώς τα αντίθετα από όσα περιγράφετε σε κάθε τομέα: Δημογραφική στρατηγική και ανάπτυξη, προστασία της οικογένειας και του παιδιού, εξαιρετική δημόσια Παιδεία και προσιτή σε
    όλους κλίμακα επιστημονικής, οικονομικής και κοινωνικής ανέλιξης. Αν θελήσετε μάλιστα, ο Πούτιν σας προσφέρει δωρεάν δέκα εκτάρια αγροτικής γής στην αχανή ρωσική επαρχία, υπό τον μοναδικό όρο ότι θα εγκατασταθείτε εκεί οικογενειακώς και θα καλλιεργήσετε/αξιοποιήσετε την έκταση επί μία δεκαετία.
    Δεν θα ήταν κακή ιδέα μια επίσκεψη στη Ρωσία, έστω και μόνο για την επικαιροποίηση της επιχειρηματολογίας σας επί το σοβαρώτερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Τοξοτη ειστε πολυ κοντα στην αληθεια. Τα αλλα αφορουν την εποχη Γιελτσιν.Εμειναν ομως στις μνημες...

      Διαγραφή
    2. Γειά σου Αστέριε και Δημήτριε. Δώστε μου τα δημογραφικά στοιχεία. Καθημερινά μιλάω με Ρώσους, έχω ζήσει στη Ρωσία και η μισή οικογένειά μου είναι Ρώσοι που ζουν στην Ρωσία. Δώστε μου τα δημογραφικά στοιχεία και τα οικονομικά κίνητρα σε πολύτεκνους. Δεν υπάρχει κάτι σοβαρό. Τα ποσά και τα κίνητρα είναι αστεία. Η Ρωσία πεθαίνει δημογραφικά. Φέρτε τα επίσημα στοιχεία. Επίσης πείτε μου πόσοι από τους δισεκατομμυριούχους του Γιέλτσιν έχασαν τα κλεμένα λεφτά τους και πήγαν φυλακή.

      Διαγραφή
  10. Τα πραγματα εχουν ξεφυγει απ τις διαπιστωσεις της πορνης.
    Πανε ολοταχως για την ζωη της..
    Θα ζει η πορνη αυριο ??
    Απ οτι βλεπω...και με οτι κανει το Μαπετ σοου ΝΔ ..με τους εποικους κι ολα τα ως ανω...κι ολα τα επιπλεον αφανη...συν το τσιρκο Μεντρανο των ...ψηφοφορων ...θαχουμε 40 μετωπα Αχεντ...40 κριματα ...και 40 αιμματα να ξεπλυθουν στα ποταμια...Αν το πληθος δεν εχει την αισθηση των στιγμων..τοτε ουτε οι στιγμες εχουν την αισθηση οτι ζει το πληθος.Του πετανε χωμα στο φερετρο..και τελος η τελετη.
    Και στην Χιροσιμα δυο ερωτευμενοι σε ενα παγκακι εκαναν σχεδια για την ευτυχια στο μελλον..ενα λεπτο πριν το μπαμ...Η ελιτ της Πομπηιας ενα βραδυ κοιμηθηκε μετα απο κρεπαλη ησυχη..για μια συνεχεια στους αιωνες. Το πρωι..δεν ξυπνησε..αλλα στους αιωνες πηγε...αιωνιως.. ( αυτο το αιωνιως γιατι μου θυμιζει Δημοσιο και συνταξεις ??)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ερώτημα: είχε ποτέ η Ελλάδα την δυνατότητα να είναι εντελώς ανεξάρτητη και δεν το έκανε; Κατά συνέπεια η ένταξη στο ΝΑΤΟ ήταν μονόδρομος. Η Γιάλτα και η έκβαση του εμφυλίου ούτως ή άλλως καθόρισαν την επιλογή στρατοπέδου. Άλλωστε και η Ρωσία, υπό οποιοδήποτε πολίτευμα και να ήταν, μας βοήθησε ποτέ ουσιαστικά; Οπότε ας είμαστε ενωμένοι και ας πασχίσουμε να ενισχύσουμε την διπλωματικη και στρατιωτική μας θέση στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό μέν πρόλβημα σάρξ τό λύνει ἡ πλάξ, ὅπως ἔλεγε ὁ μακαριστός γέρων (πνευματικός/ἱερεύς) Ἐπιφάνιος Θεοδωρόπουλος. Ἀλλά
      τό πρόβλημα βλάξ, τῶν κολλημένων μέ τίς ΗΠΑ Ἑλλήνων ποιός θά τό λύσῃ;
      Από τήν ἀνωτέρω ἀξιόπιστη παρουσίαση τῆς διαχρονικῶς ἀναξιόπισητς συμπεριφοροᾶς πολλῶν καί δή τῶν ΗΠΑ, αὐτό κατάλαβε ὁ κ. "Ξενοφών κλπ";

      Διαγραφή
  12. Για να απομονωθουν οι εθνομηδενιστες πρεπει να εχουμε καποιου ειδους ελεγχομενη πολιτικη εκτροπη καθως οι κυβερνωντες ειναι οι υπευθυνοι της παρουσας καταστασης της χωρας. Δυστυχως για εμας τους πολιτες, οι κυβερνωντες με τις οικογενειες τους θα βρεθουν σε ενα ασφαλες περιβαλλον σε περιπτωση στρατιωτικης συγκρουσης με την Τουρκια και αμεσως μετα το τελος αυτης θα επιστρεψουν ως ηγετες και εθναρχες αφου θα εχουν ''κατορθωσει'' να σωσουν την Ελλαδα μας απο μια ολοκληρωτικη καταστροφη. Η καραμελα των ταχα συμαχων που θα βρεθουν διπλα μας σε περιπτωση κινδυνου, αναφερεται μονο σε εκεινους που δεν γνωριζουν απο ιστορια και δυστυχως ειναι πολλοι αυτοι. Τα παιδια μας θα θυσιαστουν υπερασπιζομενα οχι τα συμφερωντα των μεγαλων δυναμεων αλλα τα συμφερωντα των προδωτων του εθνους μας και της ιστοριας μας. Ας ελπισουμε λοιπον πως θα βρεθει ενας μεγαλος Ελληνας εστω και την τελευταια στιγμη που θα μας πιασει απο το χερι και θα αποτρεψει την πτωση μας στα ταρταρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την ελπίδα στον από μηχανής Θεό δεν λύνονται τα προβλήματα. Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Πρέπει να πιέσουμε το πολιτικό μας σύστημα να αλλάξει προτεραιότητες και να δεχθούμε και εμείς να υποστούμε και άλλες οικονομικές, και όχι μόνο, θυσίες -χειρότερες ίσως και από τα μνημόνια- προκειμένου να ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Χωρίς δυνατό στράτευμα και δυνατή οικονομία δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις αποτελεσματικής διπλωματίας. Οπωσδήποτε πρέπει να αξιοποιηθεί το σπουδαίο ατού που έχει η Ελλάδα και αυτό είναι ο απόδημος ελληνισμός καθώς και το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Το τελευταίο πρέπει να πεισθεί (προφανώς με εύλογα ανταλλάγματα) να αναλάβει ένα μέρος από το κόστος εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

      Διαγραφή
    2. "Πρέπει να πιέσουμε το πολιτικό μας σύστημα να αλλάξει προτεραιότητες και να δεχθούμε και εμείς να υποστούμε και άλλες οικονομικές, και όχι μόνο, θυσίες -χειρότερες ίσως ..."

      Ξενοφώντα,σκέφτομαι αν υπήρχαν 3-4 σωματεία με 200 -300 μέλη,τα οποία να πιέζουν τις κυβερνήσεις για θέματα όπως η μη μουσουλμανοποίηση της,η δημογραφική αναγέννηση,η ετοιμότητα του στρατού,η κατάργηση του πελατειακού κράτους κτλ.Τα αποτελέσματα θα ήταν απίστευτα.
      Με την προυπόθεση βέβαια ότι δεν θα υπήρχει κομματικοποίηση,κρυφές αντζέντες των συμμετεχόντων,προσπάθεια εκμετάλλευσης των αγώνων για οικονομικά και πολιτικά οφέλη.
      Χρειάζεται μια μικρή μάζα ανθρώπων αποφασισμένων να αγωνιστούν με ανιδιοτέλεια για υψηλές πατριωτικές ιδέες,για τη συνέχεια του γένους.
      Να παλέψει για να υπάρχει Ελλάδα το 2100.(Εννοείται ως ζωντανή κοινωνία και όχι ένας απολιθωμένος μουσειακός λαός αλλά ούτε ένας λαός που θα μιλάει αραβικά και ουρντού.

      Διαγραφή
  13. Aργά ψιλοξυπνάμε...
    Το θέμα δεν είναι το να στηριχθούμε στις ΗΠΑ ή όχι...
    Το θέμα είναι: Μπορούμε να ξεφύγουμε από τους κουρσάρους του πλανήτη που δεν είναι άλλοι από τα αγγλοσαξώνια;
    Μμμμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν υπάρχει πούλημα. Λέγεται προάσπιση εθνικών συμφερόντων. Καμία χώρα δεν στεφανώθηκε κάποια άλλη για να της έχει υποχρέωση. Καθένας κοιτά το συμφέρον του όπως το αντιλαμβάνεται και κάνει όποια συμμαχία μπορεί, για όσο τον βολεύει. Δεν χωρούν συναισθηματισμοί στις διεθνείς σχέσεις. Μόνο ψυχρή στάθμιση συμφερόντων. Και φυσικά, κανείς δεν κατηγορεί κανέναν όταν το κάνει αυτό. Αντίθετα, αξιοκατηγόρητος είναι αυτός που βάζει το συναίσθημα ή την ιδεολογία ή οτιδήποτε άλλο πάνω από το συμφέρον του λαού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλα εμεις απο συναισθηματσ πουλαμε το κορμι μας στους Σαξωνες και μονιμα ψαχνουμε βαζελινη...
      Απο ..αμοιβη συμφερουσα εθνικα τρωμε ..μπανανα.Η ελιτ τρωει παλι απ εμας κι οχι απ τους Σαξωνες και πουλαει συναισθημα αγαπησιαρικο στους νταβαδες. Την βγαζουν τζαμπα οι τυποι.
      Ο λαος σαν ανοητος χρησιμοποθει πληθυντικο και λεει " εμεις"..εχουμε εθνικο συμφερον. Ενω προκειται για το συμφερον της Ελιτ που δεν ξερει πληθυντικους. Αλλα στα μεζεα της ..αν το θυμα ταχει ολα φιγδην μιγδην..και την τρωει...την μπανανα και γκαριζει κι ουτε ξερει τι θα ξημερωσει..

      Διαγραφή
  15. Αρθρο με απλοϊκές σκέψεις και ακόμη χειρότερα συμπεράσματα. Θαρρείς και κάποιος μας χρωστά """προστασία""". Ούτε οι κυράτσες της γειτονιάς δεν θα σχολιάζαν έτσι τα γυρίσματα πολιτικής που κάνει κάποιο κράτος, προκειμένου να επιβιώσει, ή/και να μεγαλουργήσει.
    Τα λάθη στην πολιτική πληρώνονται, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Εμείς νομίσαμε ότι δένοντας το γάϊδαρός μας σε κάποιο παχνί, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τίποτε. Κι αυτό κυριάρχησε στο 99% του ελληνικού λαού, όχι μόνο στους πολιτικούς μας
    Να θυμίσουμε τις γοές των άνω του 60% των πολιτών, όταν παίρναμε κάποιο οπλικό σύστημα? Το μεταφράζαν αμέσως σε χαμένα νοσοκομεία ή σχολεία. Και αυτές ήταν οι πιό ανώδυνες εξισώσεις. Υπήρχαν και άλλες για τις οποίες πρέπει να ντρεπόμαστε (όπως, ένας καλός διπλωμάτης αξίζει όσο 3 συντάγματα, κλπ, κλπ, κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δώστε μου τα δημογραφικά στοιχεία. Καθημερινά μιλάω με Ρώσους, έχω ζήσει στη Ρωσία και η μισή οικογένειά μου είναι Ρώσοι που ζουν στην Ρωσία. Δώστε μου τα δημογραφικά στοιχεία και τα οικονομικά κίνητρα σε πολύτεκνους. Δεν υπάρχει κάτι σοβαρό. Τα ποσά και τα κίνητρα είναι αστεία. Η Ρωσία πεθαίνει δημογραφικά. Φέρτε τα επίσημα στοιχεία. Επίσης πείτε μου πόσοι από τους δισεκατομμυριούχους του Γιέλτσιν έχασαν τα κλεμένα λεφτά τους και πήγαν φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.