24/11/19

Έπρεπε να περάσουν πέντε μήνες για να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι "το μεταναστευτικό-προσφυγικό είναι μείζον εθνικό θέμα"!!!

Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής: Αμείωτες και απρόβλεπτες οι μεταναστευτικές ροές
Μανόλης Γαλάνης

Οι ροές αυτές έχουν αναγάγει το μεταναστευτικό-προσφυγικό σε μείζον εθνικό θέμα, διαπιστώνει ο καθ'ύλην αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας σε υπηρεσιακό έγγραφο

«Αμείωτες και απρόβλεπτες» είναι οι μεταναστευτικές ροές σύμφωνα τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου Πάτροκλο Γεωργιάδη αναγάγοντας το «μεταναστευτικό-προσφυγικό σε μείζον εθνικό θέμα».
Η σοβαρή αυτή διαπίστωση από τον καθ' ύλην αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα, που περιλαμβάνεται σε υπηρεσιακό έγγραφο, αποτυπώνει τις διαστάσεις του προβλήματος σε μία περίοδο, που βρίσκεται σε επικίνδυνη έξαρση.
Ειδικότερα, το σκεπτικό της απόφασης του κ. Γεωργιάδη για την παράταση των υπηρεσιών φύλαξης στην υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένων των συνθηκών: «44.Το γεγονός ότι προκρίνεται η μεταφορά των ευάλωτων αιτούντων διεθνή προστασία από τα νησιά με Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην ενδοχώρα με σκοπό την εξέταση εκεί των αιτήσεων διεθνούς προστασίας και διεκπεραίωση των σχετικών με τις αιτήσεις τους διοικητικών ενεργειών και ως εκ τούτου ο καθημερινός αριθμός προσερχομένων στα γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου σε όλη την ενδοχώρα έχει αυξηθεί σε σχέση με το προηγούμενο έτος και έχει καταστεί πια απρόβλεπτος».


Ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου επικαλείται «την ανάγκη εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος καθώς ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου, ελλείψει παρεχόμενων υπηρεσιών φύλαξης, συνεπάγεται αδυναμία χειρισμού των ιδιαίτερα αυξημένων μικτών μεταναστευτικών ροών των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, οι οποίες συνεχίζουν να είναι αμείωτες και απρόβλεπτες και έχουν αναγάγει το μεταναστευτικό-προσφυγικό σε μείζον εθνικό θέμα».

genikos_grammateas
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται σε δραματικές συνέπειες στην περίπτωση μη παράτασης των συμβάσεων καθώς θα ματαιωθεί η μεταφορά των αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα. «46. Την άμεση και επιτακτική ανάγκη της διασφάλισης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας καθώς η απουσία υπηρεσιών φύλαξης στα Περιφερειακά Γραφεία Ασύλου θα οδηγήσει σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου, λαμβανομένου ιδίως υπόψη ότι η παροχή υπηρεσιών φύλαξης με τις τρέχουσες συμβάσεις στα ΠΓΑ Αττικής και ΑΚΑ Ταχείας Εξέτασης Αιτήσεων Διεθνούς Προστασίας -ΑΚΑ Εξέτασης Αιτήσεων Διεθνούς Προστασίας Υπηκόων Πακιστάν -ΑΚΑ Δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας, ΠΓΑ Αλίμου, ΠΓΑ Πειραιά, ΠΓΑ Θεσσαλονίκης και ΑΚΑ Εξέτασης Αιτήσεων Διεθνούς Προστασίας Υπηκόων Αλβανίας και Γεωργίας, καθώς και στο ΠΓΑ Δυτικής Ελλάδας λήγει στις 11.11.2019, αλλά και σε δυσμενείς και δραματικές συνέπειες που μπορεί να επιφέρει το γεγονός αυτό δεδομένου ότι, μεταξύ άλλων, θα ματαιωθεί η μεταφορά ευάλωτων αιτούντων διεθνή προστασία από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών, τα οποία, όπως είναι γνωστό είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένα, προς την ενδοχώρα για την εξέταση των αιτήσεών τους για χορήγηση διεθνούς προστασίας ενώ επιπλέον θα αναβληθεί επ ́ αόριστον η καταγραφή και εξέταση των αιτήσεων διεθνούς προστασίας των αιτούντων διεθνή προστασία, καθώς και όλες οι διοικητικές ενέργειες που αφορούν στην εξυπηρέτηση των επωφελούμενων. Επιπλέον δε, οι υπηρεσίες φύλαξης είναι αναγκαίες για να αποφεύγονται τυχόν εντάσεις και διαπληκτισμοί μεταξύ των προσερχομένων στην Υπηρεσία, καθώς και για την διαφύλαξη της ασφάλειας τόσο των προσερχομένων και όσο και των εργαζομένων σε αυτή».
Πηγή: Πρώτο Θέμα

11 σχόλια:

  1. Ναι, ναι, είναι "μικροί και αφελείς" και δεν έχουν ικανότητα αντίληψης τα καημένα. Έχουν και τον Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργικό, που δεν ξέρει από αυτά τα θέματα και έτσι δεν είχαν κανένα που να μην είναι αφελής.

    - Η Μέρκελ, χρειάστηκε 1 χρόνο για να "αντιληφθεί" το πρόβλημα (στο μεταξύ φόρτωσε 1.000.000 για τις φάμπρικες και "αντιλήφθηκε" το πρόβλημα, όταν το AfD έφτασε διψήφιο ποσοστό).

    - Ο Ρέντσι, χρειάστηκε 2 χρόνια για να "αντιληφθεί" το πρόβλημα (του το φώναζε η αντιπολίτευση, αλλά το αντιλήφθηκε μόνο αφού έχασε την πρωθυπουργία). Στο μεταξύ, φόρτωσε κι αυτός για τον ιταλικό ΣΕΒ.

    - Η Ελλάδα, μέχρι το Σεπτέμβριο, είχε ήδη φορτώσει 200.000 μόνο από τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας ασύλου, που ήταν αυτοί που αιτήθηκαν άσυλο. Από αυτούς επεστράφησαν 1800. Ο κ. Μητσοτάκης με το που ανακοίνωσε γρήγορο άσυλο και αποσυμφόρηση την 1/7/2019, αιφνιδιάστηκε κι αυτός και θέλει χρόνο να αντιληφθεί το πρόβλημα.

    Στο μεταξύ όμως, με ροές 500 τη μέρα = 15.000 το μήνα = 180.000 το χρόνο, φορτώνει άλλες 200.000.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Χρυσοχοίδης λέει πως ποσοτικά δεν έχει πρόβλημα η Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης που δε θέλει, περιέργως μιλάει για περήφανο πολυπολιτισμό, μπόλιασμα και λύση δημογραφικού και η αδερφή του για εργάτες γης.

    ΄Ετσι είναι ρε αυτοί που δε θέλουν; Ο Σαλβίνι την 1η βδομάδα που έγινε υπουργός, έφερε νομοσχέδιο για το θέμα! Την 1η βδομάδα!

    Εδώ την 1η Σεπτεμβρίου ήταν 11.000 στη Μόρια, σήμερα είναι 16.000 και συνεχίζουν να κάνουν "αποσυμφόρηση". Γιατί είναι χαζούληδες και αφελείς και δεν είδαν πως η αποσυμφόρηση, παρά τη μεταφορά χιλιάδων από τη Μόρια στην ενδοχώρα, ΑΥΞΗΣΕ τον πληθυσμό της Μόριας, αντί να τον μειώσει.

    Με τον ήλιο τα βάζω, με τον ήλιο τα βγάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε... Τελικά ή οι πολιτικοί στην Ελλάδα είναι πάντα χαζοί και μειωμένης αντίληψης ή οι ψηφοφόροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε λιγο θα μπαινουν σε σουπερμαρκετ και καβες και θα σπανε ολα τα περιεχοντα αλκοολ ποτα!!!! Αν τους πατε στο δικαστηριο θα επικαλεθουν οτι το επιβαλλει η θργσκεια τους θα σας κατηγορησουν για προσβολη των θρηεκευτικων τους παποιθησεων και εκει να δειτε γλεντι. Αν δε τους δικασετε θα σας πανε στη Χαγη κλπ κλπ .......Ρε καταλαβαινετε εκει πανω στο γκουβερνο οτι βαζετε τα χερια σας και βγαζετε τα ματια σας???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι καταλαβαίνουν αλλά συνεσχίζουν γιατί ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ.

      Βγήκε τις προάλλες υφυπουργούς και είπε οτι δεν τον άφησε η ΜΚΟ να πάει στο hotspot.!!! Απίθανο;!!!

      Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έκανε ότι της είπε η ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ οργάνωση!!!
      Δεν πρέπει να υπάρχει άλλο κράτος που να συμβαίνουν αυτά!!!
      Η εκλεγμενη ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έφαγε απαγόρευση από ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ οργάνωση των κάποιων κάπου κάπως κάποτε .....

      Επί του παρόντος , αν είχαν καταλάβει το πρόβλημα θα είχαν κλείσει σύνορα και ΜΚΟ , όσο δεν βλέπουμε τα αυτονόητα απλά συνεχίζεται το δούλεμα...

      Υγ. Θα το λεω μέχρι να συμβει.
      Εδώ και πολλά οι δεξιοί ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία και βγαίνει κάτι μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ.
      Η ΝΔ με αυτή τη συμπεριφορά δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ειναι απαραδεκτο αυτό που συμβαίνει και υποβιβαζει τη δημοκρατία. Πρέπει να γίνει άλλο κόμμα αλλιως οι δεξιοί ας αποφασίσουμε πως το λευκό είναι καλύτερο από ψήφο στη ΝΔ. Είναι θέμα Δημοκρατίας να βγει εκτός βουλής ένα κόμμα που δε σέβεται τη ψήφο της εκλογικής του βάσης από το να ψηφιζουμε ΔΕΞΙΆ και να μας βγαίνει κάτι ΜΕΤΑΞΎ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    2. Εδώ που τα λέμε, υπάρχει και ένα πρόβλημα με τις ΜΚΟ, όταν υπάρχουν δεσμοί μεταξύ στελεχών κυβέρνησης και στελεχών ΜΚΟ.

      Η ΝΔ, θα "δράσει", εάν και όταν, δει, πως "φόρτωσε αρκετούς" και ότι "αρχίζει να πληρώνει μεγάλο πολιτικό κόστος".

      Ο κ. Μητσοτάκης, τις προάλλες, είπε ο ίδιος 1) σε γερμανική εφημερίδα πως δε θα ανεχθεί άλλο την κατάσταση, 2) πως έχει το όπλο του βέτο, προκαλώντας παράλυση σε ευρωπαικές αποφάσεις.

      Όσο χαζούλης, αφελής, αργής αντίληψης να είναι κάποιος. Το ερώτημα, για κάποιον που δηλώνει πως ΔΕ ΘΕΛΕΙ άλλους, είναι: ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΛΟ;;;

      Η απάντηση, στα παραδείγματα Μέρκελ, Ρέντσι.

      Διαγραφή
  3. 2013- Οκτώβριος 2019.

    Σύνολο 262.000 αιτήσεις ασύλου στην Ελλάδα και κάτα δήλωση υπουργού, στην Τουρκία επεστράφησαν 1800. Οπότε είτε πήραν είτε δεν πήραν άσυλο, 260.000 έμειναν σίγουρα στην Ελλάδα. Οι μισοί περίπου πήραν και άσυλο ούτως ή αλλως.
    http://asylo.gov.gr/wp-content/uploads/2019/11/Greek_Asylum_Service_data_October_2019_gr.pdf

    Φυσικά, δε συμπεριλαμβάνονται όσοι μπήκαν χωρίς να ζητήσουν ποτέ άσυλο.

    Kαι μετά ο υπουργός σου λέει "δεν έχουμε ποσοτικό πρόβλημα".


    Την ίδια στιγμή, η Ιταλία με 6πλάσια πληθυσμό από την Ελλάδα, από το 2014, είχε 650.000 αφίξεις. Άσυλο αυτή τη στιγμή, έχουν 131.000 σύμφωνα με την ΎΠατη Αρμοστεία.

    https://www.unhcr.it/risorse/carta-di-roma/fact-checking/rifugiati-italia-chiarezza-sui-numeri


    Δηλαδή, η 6πλάσια Ιταλία, που δεν έχει και τα σύνορα κλειστά όπως η Ελλάδα, έχει αριθμό που πήραν άσυλο, ίσο με της Ελλάδας.

    Αλλά για τον Έλληνα υπουργό, δεν έχει ποσοτικό πρόβλημα η Ελλάδα, για τον κ. Μητσοτάκη, η Ελλάδα δεν έχει προσφυγικό πρόβλημα, αλλα μεταναστευτικό, όταν με τα επίσημα στοιχεία ΟΗΕ οι περισσότεροι είναι από προσφυγικές χώρες και παίρνουν άσυλο στο 52% και άρα, η Ελλάδα δεν επείγεται, στο κάτω κάτω είναι και λύση δημογραφικού και εργάτες γης!

    Ο κ. Μητσοτάκης υπέθεσε και το όπλο του βέτο στην ΕΕ, παραλύοντας τις ευρωπαικές διαδικασίες, αλλά μιας που δεν είναι μεγαλό το θέμα και τώρα το αντιλαμβάνονται, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιηθεί το όπλο αυτό άμεσα... Ας φορτώσουμε ακόμα όσο προλαβαίνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ και πολύ καιρό φωνάζουμε για το λαθρομεταναστευτικο αλλά ποιος ακούει ; Η μάνα μου , αγραμματη γυναικα γνώριζε το τι έρχεται και οι πολιτικοί δεν το περίμεναν ;
    Δυστυχώς για τον Έλληνα μας κυβερνούν άχρηστοι - ανίκανοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας κυβερνούν έξυπνοι ηθοποιοί, που θέλουν να πιστεύετε πως είναι άχρηστοι-ανίκανοι, προκειμένου να περνούν τις πολιτικές τους. Είναι όπως στο φόνο. Καλύτερα να νομίζουν πως ήταν εξ αμελείας, παρά από δόλο.

      Διαγραφή
  5. Το παραθέτω κι εδώ, για να υπάρχει, ώστε αν τυχόν το επόμενο εξάμηνο, σας πουν ότι εξ αίφνης, αυξήθηκαν οι ροές ασυνόδευτων ανήλικων στην Ελλάδα, να μην τρέξετε αμέσως να το αποδώσετε σε σατανικό σχέδιο του Ερντογάν.


    Δέσμευση Μητσοτάκη: «Κανένα παιδί μόνο» - Κυβερνητικό σχέδιο για τα 4.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα
    https://www.protothema.gr/greece/article/948886/kanena-paidi-mono-to-kuvernitiko-shedio-gia-ta-4000-asunodeuta-prosfugopoula/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπό τα αδιάφορα όμματα των Ελλήνων, που ίσως έχουν αποβλακωθεί κι από την καταιγιστική πλύση εγκεφάλου που δέχονται, η Ελλάδα σβήνει:

    Αυτό είναι το πρόσωπο της νέας Ελλάδας: Στο 30% οι μουσουλμάνοι σε 15 χρόνια - Μουσουλμάνος 1 στα 4 παιδιά σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Άγγλος ιστορικός του περασμένου αιώνα Άρνολντ Τόυνμπυ, υποστήριζε πως οι πολιτισμοί δεν "δολοφονούνται" από την επίθεση εξωτερικού εχθρού ούτε νομοτελειακά έχουν άνοδο και πτώση. Υποστήριζε πως οι πολιτισμοί, ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ, όταν δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις των καιρών, που πάντα αλλάζουν.

      Σύμφωνα με τη θεωρία του, έχουν επιβιώσει 5 πολιτισμοί (Δυτικός, Αμερικανικός, Ορθόδοξος , Ισλαμικός, Άπω Ανατολής).

      Όσοι πολιτισμοί δε μπορούν να απαντήσουν έγκαιρα στις νέες προκλήσεις, αυτοκτονούν είτε συνολικά είτε μέρος τους (πχ την Ελλάδα την κατατάσσει στον Ορθόδοξο πολιτισμό, με επικεφαλής τη Ρωσία).

      Η Ελλάδα θα γίνει το 1ο κομμάτι του ορθόδοξου πολιτισμού, που θα αυτοκτονήσει τον 21ο αιώνα, υπό τους διθυράμβους πρωθυπουργών που θα διατυμπανίζουν την ευτυχία τους, που βλέπουν τον Ισλαμικό πολιτισμό να επικρατεί.

      Τα υπόλοιπα είναι ιστορία περασμένου αιώνα (δημογραφικά δεδομένα Λιβάνου). Για τα 300 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, δε θα υπάρχει Γιάννα Αγγελοπούλου και Μητσοτάκης, θα υπάρχουν κάποιοι μουσουλμάνοι διοργανωτές και αντί να λένε "για του Χριστού την Πίστη την Αγία", προκειμένου να αποφευχθούν τα ειρωνικά σχόλια και ο γέλωτας ντόπιων και ξένων παρευρισκομένων, θα περιορίζονται στο ότι υπήρξε μια παρεξήγηση μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων Οθωμανών υπηκόων.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.