25/11/19

Μεταναστευτικό ώρα μηδέν


Γράφει ο Νότης Μαριάς*
Και ξαφνικά η Άγκυρα με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο τόλμησε να εκδώσει ανακοίνωση περί δήθεν κακομεταχείρισης των προσφύγων στην Ελλάδα. Και όλα αυτά τη στιγμή που στην Τουρκία λειτουργούν οργανωμένα υπό την ανοχή και την καθοδήγηση του τουρκικού κράτους τα διάφορα δουλεμπορικά κυκλώματα τα οποία έχουν γεμίσει την Πατρίδα μας με χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Έτσι μετά τις απειλές του Ερντογάν ότι θα ανοίξει τις πύλες και θα γεμίσει την Ελλάδα και την ΕΕ με χιλιάδες μετανάστες, τη σκυτάλη πήρε το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας το οποίο τολμά να κάνει μαθήματα δημοκρατίας στην Πατρίδα μας η οποία πασχίζει παρά την τεράστια μνημονιακή φτώχεια να αντιμετωπίσει τα μέγιστα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα που ανακύπτουν για την Ελληνική κοινωνία από τις αθρόες μεταναστευτικές ροές.
Είχαμε άλλωστε έγκαιρα καταγγείλει με σειρά παρεμβάσεών μας στην Ευρωβουλή ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό με διττό σκοπό. Από τη μια προκειμένου να δημιουργήσει προβλήματα στην Πατρίδα μας και από την άλλη για να εκβιάσει τις Βρυξέλλες ώστε να αυξηθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια που ενθυλακώνει η Άγκυρα λόγω μεταναστευτικού. Και όλα αυτά τη στιγμή που η Τουρκία αφενός μεν χρησιμοποιεί τα εκατομμύρια των προσφύγων και παρανόμων μεταναστών που βρίσκονται στην επικράτειά της ως φτηνή εργατική δύναμη για να αναθερμάνει την οικονομία της και αφετέρου αξιοποιεί το προσφυγικό ως πολιορκητικό κριό για την επιβολή της περίφημης ζώνης ασφαλείας που διαμόρφωσε με την πρόσφατη εισβολή της στη Συρία, εκδιώκοντας ταυτόχρονα από τα σύνορά της τους Κούρδους.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Geopolitics & Daily News

3 σχόλια:

  1. Νομίζει ότι οι... Μεγάλοι..θα μας κάνουν τη χάρη;;;
    Βολεύτηκαν μαζί μας κι εμείς με κάποια λεφτά.
    Είναι άθλιο εκ μέρους του πολιτικού συστήματος ότι δέχθηκε τέτοια συναλλαγή
    Και με ευγένειες δεν θα λυθεί το πρόβλημα
    Είναι καθαρά θέμα φύλαξης συνόρων και υβριδικός πόλεμος
    Καθαρά υβριδικός πόλεμος κι αυτό πρέπει να τονιστεί
    Η κοινωνία το ξέρει,οι πολιτικοί τα μασάνε γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν
    Πρέπει πλέον να πέσει το πολιτικό σύστημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω και περιπου δυο χρονια, σε συζητησεις με φιλους εκφραζω την παρακατω ανησυχια. Νομιζω οτι εχω δημοσιευσει και σχετικο σχολιο, σε καποιο αρθρο εδω πριν 1-2 μηνες αλλα δεν θυμαμαι με σιγουρια.

    Η ανησυχια μου ηταν οτι θα βγει καποια στιγμη ο Ερντογαν και θα πει: "κακομεταχειριζοσαστε τους αδερφους μουσουλμανους στα ελληνικα νησια, θα μπω μεσα να τους προστατευσω". Και μετα θα λεμε... Λεσβος δεν ξεχνω...

    Δυστυχως, παρακολουθω εντρομος την ανησυχια μου να αρχιζει να επιβεβαιωνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καιρός να σταματήσουν τα λόγια και να γίνουν έργα Να σταματήσουμε τους λαθρομετανάστες δια πυρός και σιδήρου. Διαφορετικά θα διώξουν αυτοί σε λίγες δεκαετίες τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας ,
    όπως συνέβη στην Βόρεια Κύπρο.

    Αμφικτύων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.