20/11/19

Αλ. Στεφανής: Η χώρα αλλάζει σελίδα στη διαχείριση του προσφυγικού


«Η χώρα αλλάζει σελίδα στη διαχείριση του προσφυγικού», υποστήριξε ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις για τα μέτρα της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

«Τα μέτρα ειναι σκληρότερα, είναι αυστηρά γιατί θέλουμε να εκπέμψουμε ένα μήνυμα: ότι νοιαζομαστε για τους μετανάστες αλλά και για τους πολίτες της πατρίδας μας» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Στεφανής. 
«Επιθυμούμε να μπει τάξη. Η προσφυγική κρίση είναι σημαντική και οφείλουμε να τη διαχειριστούμε» πρόσθεσε ο υφυπουργός Άμυνας. 
Σύμφωνα με τον κ. Στεφανή, τα νέα κέντρα κράτησης κλειστού τύπου θα υλοποιούν δύο δράσεις: την ταυτοποίηση του μετανάστη  και την διαδικασία αίτησης του ασύλου. 
Ο κ. Στεφανής εξέφρασε την εκτίμηση πως το νέο κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2020 ενώ στα υπόλοιπα νησία οι νέες δομές θα μπορούν να φιλοξενούν μετανάστες έως τον Ιούλιο του 2020. 
«Κάνουμε πράγματα τα οποία, κατά τη δική μας εκτίμηση και σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας, θα λειτουργήσουν. Σε αυτή την κατεύθυνση ψηφίσαμε τον νέο νόμο για το άσυλο, ενώ θα προχωρήσουμε και σε προσλήψεις» δήλωσε ο κ. Στεφανής.
Ο υφυπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο νέο ενιαίο φορέας φύλαξης των συνόρων, ο οποίος δημιουργείται, όπως είπε «ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση και να λειτουργήσει ως αποτρεπτικό μέσο». Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ο νέος φορέας θα εντοπίζει τις κινήσεις προσφυγικών ροών στα παράλια. Εν συνεχεία, θα ειδοποιείται η Φρόντεξ και μετά θα επεμβαίνουν οι ελληνικές αρχές.
naftemporiki.gr

12 σχόλια:

  1. Τα μέτρα που υποτίθεται λαμβάνει η νουδου για την αντιμετώπιση της προερχόμενης από τους Τούρκους απειλής της πλημμυρίδας προσφύγων, ομοιάζουν με την προσπάθεια κάποιου να αδειάσει μια λίμνη με ένα κουταλάκι του γλυκού, ούτε καν της σούπας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι κωμικοτραγικό, γιατί τον διαψεύδει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όταν λέει πως "δε βλέπουμε πως θα σταματήσει αυτή η τάση στο άμεσο μέλλον".
      http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/11/blog-post_941.html

      Διαγραφή
  2. Μοιάζουν ψεύτικα τά μέτρα καί προσχηματικά. Τί δουλειά ἔχουν 20.000 Μή-Πρόσφυγες, στό ἐσωτερικό τῆς Ἐλλάδος;
    Σύν ὅσοι θά προστίθενται μέχρι νά λειτουργήσουν τά νέα κλειστά;

    Τά τελευταῖα θα εἶναι ὅπως φαίνεται, κέντρα ὑποδοχῆς τους.
    Τό ἄν δέν θά εἶναι κέντρα ὑποδοχῆς τους, θά ἀποδειχθῆ μόνον ἀπό τό ἐάν τούς στέλνουμε πίσω ὅλους, ἀμέσως μόλις βάζουν τό πόδι τους σέ Ἑλληνικό ἔδαφος ἤ σέ Ἑλληνικά χωρικά ὕδατα.

    "Ὅλους" σημαίνει ὅλους ἐκτός ἀπό αὐτούς πού θά ἰσχυρισθοῦν πειστικά, ὅτι ἦλθαν ἐδῶ λόγω σοβαρῶν πολιτικῶν καί λοιπῶν διώξεών τους στήν Τουρκία, ἤ καί στήν Τουρκία, ὁπότε καί μόνον θά εἶναι πρόσφυγες γιά ἐμᾶς
    (ὁπότε καί θα τεθῆ βέβαια πρόσθετο θέμα προσβολῆς ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων ἀπό τήν Τουρκία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους 20.000 ξεχάστε τους. Όπως και όσους "αιτούντες άσυλο" μεταφέρουν από την 1η Σεπτεμβρίου στην ενδοχώρα. Σε 7 χρόνια θα είναι Έλληνες. Όποιος φεύγει από τα νησιά, αυτομάτως εξαιρείται της επαναπροώθησης στην Τουρκία.

      Και η Ελλάδα, από μόνη της, αμφιβάλλω αν μπορεί να κάνει πολλές απευθείας απελάσεις. Η Ιταλία έχει κάνει διμερείς συμφωνίες με περίπου 12 χώρες για επαναπροώθση, με πολύ κόπο και ασκώντας μεγάλη πίεση (διπλωματική, οικονομική, πολιτική) και πάλι, οι απελάσεις γίνονται με πολύ βραδύς ρυθμούς. Του τύπου, μια χώρα δέχεται πίσω 30 άτομα το δεκαπενθήμερο.

      Η Ελλάδα που αμφιβάλλω αν έχει καν παρόμοιες διμερείς συμφωνίες, απλά και να κάνει κλειστά κέντρα στην ενδοχώρα, θα τα έχει όπως είχε την Αμυγδαλέζα. Όταν γεμίζει, θα αφήνει τους παλιότερους ελεύθερους στην Αθήνα , για να κάνει χώρο για τους νέους.

      Γι αυτό οι άλλες χώρες κλείσαν τα σύνορα και γι αυτό ο Σαλβίνι είχε λυσσάξει να τους κλείνει τα λιμάνια για να μην πατούν Ιταλία. Γιατί άπαξ και πατήσουν, μετά οι απελάσεις είναι πολύ αργή υπόθεση... Ή δεν πρέπει να πατάνε το πόδι τους ή πρέπει να περνούν τόσο άσχημα και να μην παίρνουν αυτό που θέλουν, ώστε να μην έρχονται (αυτό το έκανε ο υπουργός της Λέγκας στην τελευταία κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, με τη Λαμπεντούζα-φυλακή-κολαστήριο, οπότε από 36.000 το χρόνο, έπεσαν σε 4000 το χρόνο).

      Διαγραφή
    2. @ Oraculum20 Νοεμβρίου 2019 - 10:50 μ.μ. Εμ, γι΄αυτό μετά έφαγαν τα λυσακά τους σε βάρος του Σαλβίνι όλοι οι νεοφιλελεύθεροι μαϊντανοί της Ευρώπης...όμως το εγχείρημα του πέτυχε και μείωσε τις ροές, ευεργέτησε την χώρα του επομένως αδιαφορώντας για τις κορόνες ανθρωπιάς που εκτόξευαν εναντίον του οι αληθινοί δουλέμποροι της νέας τάξης πραγμάτων! Την ίδια ώρα που οι δικοί μας εδώ "ηγέτες" δηλώνουν περιχαρείς στην Βουλή, ότι χαίρονται που μετατρέπεται η Ελλάδα σε...πολυπολιτισμική χώρα!!!! Ήμαρτον δηλαδή!

      Διαγραφή
  3. Σε όλες τις χώρες παγκοσμίως όσοι μπαίνουν παράνομα συλλαμβάνονται αμέσως και μετά απελαύνονται.Δεν γίνεται βιομηχανία αιτήσεων ασύλου και αδειών παραμονής και αποκτήσεων ιθαγένειας για να τα κονομάνε ΜΚΟ , δικηγόροι και διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Ιταλία η λαθρομετανάστευση, από εποχής Μπερλουσκόνι 2009, είναι ποινικό αδίκημα. Αν σε συλλάβουν στα σύνορα πας αυτόφωρο. Αν σε πιάσουν αργότερα σε έλεγχο, σου ασκείται ποινική δίωξη, φυλακίζεσαι μέχρι την εκδίκαση και μετά σε περιμένει χρηματικό πρόστιμο 5000-1000 ευρω και απέλαση.

      Διαγραφή
  4. Πρέπει η Ελλάδα να είναι πρώτη με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη, σε παγκοσμιο επίπεδο, σε ΠΡΟΔΟΤΕΣ ανά 1000 κατοίκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ ωραια,ας βαλουμε τωρα μετα τον Κο ΥΦΕΘΑ και τον Α/ΓΕΕΘΑ να να συτιζουν και να ξεσκατιζουν τους λαθρο και οταν θα ερθουν οι Μογγολοι με πλοια και βαπορια να τους αντιμετωπισουν οι ψαραδες με τα παραγαδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eυτυχώς υπάρχει ο στρατός να βοηθήσει όταν έρθει η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα κλειστά κέντρα ποσο κλειστά θα ειναι ? Θα απαγορεύεται η έξοδος δηλαδή σαν τις φυλακές διότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι λένε οτι αυτο δεν μπορεί να γινει με την υπάρχουσα νομοθεσία και τις διεθνείς συνθήκες η απλώς θα ειναι μόνιμη κατοικία των υπό διερεύνηση μεταναστών ? Θα μου πείτε αυτο ειναι το ανοικτό κέντρο , εκει βέβαια δεν καταγράφεται αν μπαίνεις η αν βγαίνεις.μηπως κλειστά εννοούν ανοικτά με καταγραφή ? Πρέπει να το διευκρινήσουμε αυτο το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.