6/11/19

Έτσι απαντούν οι ΗΠΑ στη Ρωσία: Πυρηνικό υποβρυχίο περιπολεί στην Αν. Μεσόγειο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκλειστικά πλάνα από τις περιπολίες του Αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου USS Florida στην Ανατολική Μεσόγειο εξασφάλισε το ΑΒC. «Έχουμε πολλή παρέα (στη περιοχή), οι Ρώσοι είναι πολύ δραστήριοι και είμαστε δραστήριοι μαζί τους», δήλωσε ο Αμερικανός Ναυτικός Ουίλιαμ Χιούστον, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως αναπληρωτής διοικητής του 6ου Στόλου των Η.Π.Α.


To USS Florida - κατασκευασμένο από 18.000 τόνους αμερικανικού χάλυβα - είναι πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κατευθυνόμενων πυραύλων των ΗΠΑ, με 160 άτομα πλήρωμα.

Το υποβρύχιο είναι ένας λαβύρινθος στενών διαδρόμων και καταπακτών. Οι ναυτικοί ακόμη κοιμούνται μεταξύ των πυραύλων tomahawk.

«Έχουμε θέσει αυτό το υποβρύχιο δεξιά σε αυτό το ανατολικό τμήμα της Μεσογείου για να αντισταθμίσουμε τη συσσώρευση της Ρωσίας στη Συρία», δήλωσε ο Χιούστον στον δημοσιογράφο του ABC. Οι Η.Π.Α. δήλωσαν ότι γνωρίζουν πως οι Ρώσοι προσπαθούν να στείλουν ένα μήνυμα.

Ο Χιούστον δήλωσε στην κάμερα του ABC ότι το υποβρύχιο είχε τροφοδοτηθεί μόνο μία φορά. Η πυρηνική ενέργεια παράγει επίσης οξυγόνο επί του σκάφους ενώ βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα, είπε.

Οι ναυτικοί είπαν ότι το υποβρύχιο διασπά το απιονισμένο νερό σε οξυγόνο και υδρογόνο, παράγοντας δύο φορές περισσότερο υδρογόνο από το οξυγόνο. Στη συνέχεια, το υδρογόνο αποστέλλεται στη θάλασσα.

Το USS Florida είναι επίσης εξοπλισμένο ώστε να είναι έτοιμο για την ομάδα ειδικών επιχειρησιακών δυνάμεων των ΗΠΑ και τους πεζοναύτες να επιβιβάζονται ανά πάσα στιγμή - τα όπλα τους βρίσκονται ήδη στο πλοίο.

Υπάρχει επίσης ένα πιο ισχυρό όπλο που φέρει και το υποβρύχιο: η τορπίλη. Το υποβρύχιο έχει οκτώ από αυτές στο πλοίο και μια που είναι ήδη φορτωμένη.


ΠΗΓΗ: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.