25/11/19

Πως την έχουν δει τη δουλειά; Ποιόν δουλεύουν; Θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε Ισλαμαμπάντ!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Την περασμένη εβδομάδα, ένας καλός φίλος, ενθουσιασμένος με την …κανονικότητα στην οποία έχει επιστρέψει η χώρα με έψεξε γιατί ασκώ αυστηρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το λαθρομεταναστευτικό και υπογράφω διακηρύξεις διαμαρτυρίας, από κοινού με άλλους Έλληνες.

  • «Μα τι θέλετε επιτέλους; Κλειστές δομές ζητάτε, αυτό αποφάσισε και η κυβέρνηση! Δεν σου άρεσαν ούτε τα νέα μέτρα;» με ρώτησε απορημένος.
Λίγο έλειψε να τον αρπάξω.
  • «Όταν λέμε κλειστές εννοούμε κλειστές. Όχι μισάνοιχτες και με μιναρέ» του απάντησα. «Κλειστές για όλους! Πρόσφυγες, ««πρόσφυγες», λαθρομετανάστες, αιτούντες και μη αιτούντες, με διαβατήρια ή χωρίς διαβατήρια. Περιορισμός στο δικαίωμα μετακίνησης για όλους όσους μπαίνουν παράνομα στη χώρα, έως ότου κριθεί τελεσίδικα και κατά περίπτωση το δικαίωμα χορήγησης άσυλου. Υπό την προυπόθεση πάντα, μιας πολύ αυστηρής ερμηνείας της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας. Γιατί αν στις 10 αιτήσεις εγκρίνονται οι 7, ζήτω που καήκαμε. Έτσι όπως ερμηνεύονται σήμερα οι διατάξεις κι εγώ να ζητήσω άσυλο επειδή με κυνηγάει, λόγου χάριν, ο σπιτονοικοκύρης μου, θα θεωρηθώ …ευάλωτος και θα το πάρω».
Ο φίλος με κοίταξε εμβρόντητος και άλλαξε αμέσως συζήτηση. Μάλλον εξεπλάγη. Η δική μου κατάπληξη περιορίζεται στο πώς μπορεί να υπάρχουν εχέφρονες πολίτες που πείστηκαν ότι η κυβέρνηση, με αυτό τον πρόχειρο, αποσπασματικό και φοβικό, απέναντι στην Ευρώπη και στην ….Τουρκία, τρόπο διαχειρίζεται επαρκώς την κατάσταση.
  • Τα μέτρα λοιπόν που ανακοινώθηκαν, έπειτα από μισή ντουζίνα ΚΥΣΕΑ, και άλλων ατελέσφορων κυβερνητικών «διαβουλεύσεων», προδίδουν είτε πλήρη άγνοια και συνεχιζόμενη υποτίμηση του προβλήματος, είτε συνειδητή πολιτικάντικη εξαπάτηση του κόσμου, στη λογική «άσε να κερδίσουμε λίγο χρόνο μήπως χειμωνιάσει και από καλοκαίρι βλέπουμε»…
Το πρώτο και κρισιμότερο ερώτημα στο οποίο οφείλει να απαντήσει η κυβέρνηση, αφορά τους σημερινούς αριθμούς.
Πόσοι είναι οι παράτυποι μετανάστες που φιλοξενούνται σήμερα (με το έτσι θέλω…) στη χώρα;
  • Σάμπως ξέρει; Θα σκεφτείτε. Όχι είναι η απάντηση. Δεν ξέρουν την τύφλα τους. Γιατί εκτός από αυτούς που έρχονται με τα…θαλάσσια ταξί της Frontex και του Λιμενικού, (και οι οποίοι κουτσά-στραβά καταγράφονται), υπάρχουν κι άλλοι που μπουκάρουν από τον Έβρο και την ελληνοβουλγαρική μεθόριο. Αυτοί δεν καταγράφονται και σκορπίζονται στην ενδοχώρα με τα…ταξί των λαθροδιακινητών, που άμα λάχει παίρνουν σβάρνα και αυτοκίνητα κανονικών ανθρώπων.
Προ εβδομάδων ο «αρμόδιος» Κουμουτσάκος, που αντί να ξαγρυπνάει από τον εφιάλτη, χαζολογάει σε ανούσια συνέδρια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έδωσε μία τάξη μεγέθους. Στους πρώτους τέσσερις μήνες της «κανονικότητας», κατεγράφησαν 40 χιλιάδες. Ένα δεκαρικάκι το μήνα. Αντέχεται θα μου πείτε. Δεν είναι όλοι οι μήνες με μπουνάτσες και καμιά εβδομηνταριά χιλιάδες μπορούμε να τους διαχειριστούμε. Θα βγει αληθινή και η ποσόστωση του Κυριάκου με το 1%…
Πρώτο ερώτημα: Πιστεύετε αλήθεια αυτά τα νούμερα; Και οι μη «καταγεγραμμένοι» πόσοι να είναι άραγε;
Δεύτερο ερώτημα: Από τους 40 χιλιάδες του πρώτου τετραμήνου, πόσοι επέστρεψαν στην Τουρκία ή στις χώρες προέλευσης τους; Εκατό, διακόσιοι, χίλιοι; Και πολλούς λέω.

Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal.com

16 σχόλια:

  1. Έχετε απόλυτο δίκιο .
    Γι αυτό και τελικά επειδή ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .
    Στο κάτω κάτω βαρέθηκαμε να ψηφιζουμε δεξιά και να μας βγαίνει ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ.
    Όσο μας δουλεύουν τόσο τους κουνάνε μαντηλάκι οι δεξιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προβλημα φιλε μου οτι εχουν καβατζα διαφορους πατριωτες-μαιμου να πασσαρουν στο λαο.

      Διαγραφή
  2. δειτε τι βρηκα. ειναι φοβερο! αληθευει???

    Με προσωπική παρέμβαση του Κούλη Μητσοτάκη, που πήρε την υπόθεση πάνω του, νέα Εθνική Συντονίστρια για τα λεγόμενα «ασυνόδευτα προσφυγόπουλα» ορίστηκε η Ειρήνη Αγαπηδάκη.
    Η λεγάμενη ασφαλώς και δεν είναι τυχαίο πρόσωπο, ούτε διαλέχτηκε από το «σωρό». Τυγχάνει Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο ανήκει σε fund, ιδιοκτησίας του Τζορτζ Σόρος!
    Ιδού κι ένα μικρό μόνο δείγμα από την αρθρογραφία της, από το οποίο προκύπτει ότι πρόκειται για «αλληλέγγυα». Σε άρθρο της υπό τον τίτλο «Θάρρος ή Αλήθεια;», δηλώνει ότι προτιμά για το μέλλον (όταν τα «προσφυγάκια» θα γίνουν… Ελληνάκια και θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου) έναν… μουσουλμάνο για πρωθυπουργό, παρά έναν «φασίστα»:

    «Θα μου πείτε καλά όλα αυτά. Αλλά αν μείνουν στην Ελλάδα όλοι αυτοί, δεν θα φτάσουν να γίνουν Έλληνες πολίτες; Ναι. Δε θα φτάσουν να ψηφίζουν στο μέλλον; Ναι. Να βρεθούμε δηλαδή με μουσουλμάνο πρωθυπουργό κάποια στιγμή; Να το αντιστρέψω: να γίνουμε δηλαδή ακραίοι; Να ψηφίσουμε στο μέλλον ένα νέο κόμμα που θα υπόσχεται να θεσμοθετήσει την οπλοφορία και την οπλοχρησία για κάθε πολίτη για λόγους αυτοπροστασίας και φωνάζει «θάνατος στους ξένους»; Να βρεθούμε με φασίστα πρωθυπουργό που θα σπάει στο ξύλο όποιον διαφωνεί μαζί του; Να αναστήσουμε το ΕΑΤ-ΕΣΑ; Να γυρίσουμε δεκαετίες πίσω;».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μπράβο , καλά κάνεις και το αναφέρεις.
      Το είχα δει και εγώ, σκέφτηκα να το πω αλλά ειλικρινα δεν μπορώ άλλο με έχει εξαντλήσει ψυχικά αυτή η κατάσταση.
      Ειλικρινά δεν περίμενα τόσο σικέ καταστάσεις.
      Προδομένος λαός.

      Ακόμα και αριστεροί, οι περισσότεροι είναι θύματα κομματικού οπαδισμου εξαιτίας της μαζικης και επιθετικής προπαγανδας της πολιτικής ορθότητας.

      Οι περισσότεροι αριστεροί τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές παρά τον φανατισμό των περισσότερων ΕΧΑΝΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ όταν μιλούσα για το μεταναστευτικό. Οι άνθρωποι έβλεπαν το λάθος δρόμο και ενώ ήθελαν να δικαιολογήσουν τον ΣΗΡΙΖΑ έχαναν τα λόγια τους δεν τους εβγαινε να τον δικαιολογήσουν και εκεί .
      Στην ουσία διαφωνούσαν με τη πολιτική ανοικτών συνόρων ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν τολμούσαν να ασκήσουν κριτική στο κόμμα.

      Μιλώ για τους απλούς ψηφοφόρους ηλικιωμένους κλπ που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τη κομματικό μηχανισμό.

      Διαγραφή
    2. Έτσι Nik , αυτοί στη ΝΔ νομίζουν ότι θα μας δουλεύουν μια ζωή !!! Και γιατί όχι ακραία ; Εγώ μάλλον προς τα εκεί το κόβω !!!

      Διαγραφή
  3. Για να απογοητεύσω ακόμη περισσότερο τον φίλο του κου Χαρβαλιά θα πω πως τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια προσπάθεια να μετακινηθεί η δημόσια συζήτηση από τους “λαθραίους” στα “ασυνόδευτα ανήλικα” ετών 17 και μισό κατά δήλωσή τους και χωρίς χαρτιά βεβαίως, βεβαίως. Όλοι οι “ευαίσθητοι” μιλούν για αυτά. Ζητούν να νοικιάσουν σπίτια για αυτά και γενικά να τα συμπεριλάβουν στις θερμές τους αγκάλες. Ομολογώ πως με βαθύτατη ανησυχία μου είδα ανάλογες ευαισθησίες να εκφράζει και ο πρωθυπουργός μας, προστρέχοντας να διορίσει τους κατάλληλους ανθρώπους στις αρμόζουσες θέσεις. Λοιπόν με τέτοιες αποφάσεις αποτροπή δεν υπάρχει. Όταν λέμε κλειστά, εννοούμε κλειστά. Όταν λέμε ακατοίκητα νησιά, εννοούμε ακατοίκητα νησιά. Όταν λέμε παιδιά σε κρατικά ορφανοτροφεία, εννοούμε παιδιά σε κρατικά ορφανοτροφεία. Όλα τα άλλα είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου και το ακόμα χειρότερο είναι πως το πολιτικό σύστημα ενώ δέχεται πίεση από παντού επιμένει να χειρίζεται επικοινωνιακά το θέμα. Η τόση επιμονή μετά από τόση πίεση δεν δείχνει πολιτική λογική παρά μόνο προσκόλληση ιδεοληπτική σε μη εκφρασμένες δημόσια πολιτικές ατζέντες.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλλωστε ειναι γνωστο και ακουγεται καθημερινα στα καναλια(πχ Τραγκας κλπ) οτι η ξαδερφη του Κουλη η καθηγητρια Λυμπερακη ειναι διευθυντρια των ΜΚΟ του Σορος στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κυρια ειναι αγραμματη.Δεν υπαρχει μουσουλμανος παγκοσμια η κρατος δικο τους που να μην ειναι Φασιστικα ολα...και οι πολιτες. Αν ξερει αυτη η κοκοντι κοκοντα...ας μας πει ...Και μαλιστα θρησκευτικο φασισμο...με κομμενα λαρυγγια των ....δημοκρατων ....
    Ειναι αγραμματη 100%.... Αρχικα αυτοι δεν εχουν ανακαλυψει την λεξη δημοκρατια ακομη...ουτε την εννοια. Εχουν ακομη πολιτευματα της εποχης του λιθου..
    Ποσα χαπια παιρνει η ....Κρητικια (???)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς .
      Άς αναλογιστεί σαν γυναίκα που είναι ποιά είναι η θέση της γυναίκας στα μουσουλμανικά κράτη .

      Διαγραφή
    2. Όσα χάπια καί να παίρνει, παίρνει πολλά περισσότερα λεφτά. Λεφτά, μόνον λεφτά, υπάρχουν γι’ αυτά τά καθάρματα. Τίποτα άλλο δεν μετράει.

      Διαγραφή
  6. Σάββα είσαι ακόμα της άποψης του ότι ο Ερντογάν πιέζει την κυβέρνηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς κύριοι και η ΝΔ απογοήτευσε τον ελληνικό λαό !! Απογοητευμενος από τον Σύριζα, πίστεψε στον Μητσοτάκη και ενημέρωση τέλη φάνηκε δύο φορές Τσιπρας !!!!
    Η ΝΔ ας κάνει ένα γκάλοπ χωρίς παρωπίδες σε όποια πόλη θέλουν αυτοί και ας πιάσουν τον παλμό των Ελλήνων πολιτών για το λαθρομεταναστευτικο !!!!
    Δυστυχώς και η οικογένεια Μητσοτάκη ήταν ανέκαθεν μες την βρώμα, όλοι τους , απλά τώρα φαίνονται όλα !!!
    Ας βάλουμε μυαλό !!!Πότε ξανά ανίκανους , προδότες !!!!!
    Ας ξυπνήσουμε συνελληνες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νά καί ὀ "ἄσχετος" ἀπό πολιτική, "ἄξιος" (καί κρυφός;) διάδοχος τοῦ Μπουτάρη!
    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/aytodioikisi/824582_dimarhos-thesnikis-zitaei-na-steiloyn-perissotera-paidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι οι πολιτικοί νοιάζονται για την πατρίδα.Για αυτούς δεν υπάρχει πατρίδα, αφού άμα ζορισουν τα πράγματα,αυτοί και τα παιδιά τους απλά θα πάνε σε ασφαλή μη μουσουλμανικη χώρα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να πέφτουν τα φράγκα. Γι'αυτο και προπαγανδιζουν συνεχώς τα "καλά" του πολυπολιτισμου. Γι' αυτό προσπαθούν να διαλύσουν τα εθνικά κράτη.Στην προσπάθεια αυτή, έχουν συμμάχους και τα μέσα ενημέρωσης. Χθες στο δελτίο του αντ1, μιλούσαν ασυνόδευτα"καημένα" 14χρονα(;) προσφυγοπουλα για τα βάσανα τους. Μάλιστα το ένα όπως μας πληροφορησαν, θα πάει σε αναδοχή οικογένεια ηλιθιων Ελλήνων. Ξέχασαν όμως να μας πληροφορησουν, για τον ομαδικό βιασμό Ιταλιδας ακτιβιστριας και το κουκούλωμα που προσπάθησαν τα συντρόφια της. Αυτό όμως που κυρίως με προβληματίζει και με φοβίζει, είναι ότι ακομα και ο κόσμος που αντιδρά, απαιτεί να φύγουν οι λαθροεισβολείς απλά από την περιοχή του και όχι από την χώρα,λες και έτσι θα λυθεί το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπορεί να το δει κανείς και άλλως πως. Ότι αυτοί που έρχονται, είναι για να γλυτώσουν από τα επικείμενα γεγονότα σε αυτά τα μέρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.