15/11/19

Το ελληνικό κράτος αυτοεξευτελίζεται - Αποχώρησαν οι παράνομοι μετανάστες από το μοναστήρι Πορετσού στην Ηλεία

kalavrytanews.com
Πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια της Λέσβου μεταφέρθηκαν, έπειτα από παραχώρηση του μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού, σε μοναστήρι, όμως οι περισσότεροι αποχώρησαν λίγη ώρα αργότερα.
Οι αλλοδαποί, στην πλειονότητά τους γυναίκες με παιδιά, και έφηβοι από τη Σομαλία, το Σουδάν, το Κονγκό, το Ιράκ και ελάχιστοι από τη Συρία μεταφέρθηκαν χθες το μεσημέρι στην ιερά μονή Πορετσού στα σύνορα Ηλείας και Αχαΐας για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, οι κάτοικοι των χωριών Πλατανίτσα και Αγράμπελα, οι οποίοι αντέδρασαν στην απόφαση του μητροπολίτη Ηλείας να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο μοναστήρι, έμειναν έκπληκτοι όταν μέσα σε λίγα λεπτά τους είδαν να βγαίνουν και πάλι έξω και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία.
Τελικά, έπειτα από διαβουλεύσεις παρέμειναν πέντε γυναίκες (τρεις από Συρία και δυο από Ιράκ με τέσσερα μικρά παιδιά), ενώ όλοι οι υπόλοιποι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ναυτεμπορική

5 σχόλια:

  1. Εφ' οσον δεν εχουν πολεμο στη Σομαλία, το Σουδάν, το Κονγκό, το Ιράκ, βαλτε τους σε αεροπλανο και πσω στη χωρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά,οι συμπατριώτες τους κάνουν μπίζνες στο Μοναστηράκι, γιατί όχι κι αυτοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Would father Germanos would ever be so generous with a Greek Ethiko?
    People wake up. We have seen this play before. Hellenes ha e been under attack for over 2,00p yrs and always with the same tactics. Population relocation, taxes genocides and the list goes on.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. No good! No good!

    Καταργήθηκε και η «δομή» της Ι.Μ. Kάτω Δίβρης: Δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις των αλλοδαπών
    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/821852_efygan-apo-tin-ileia-oi-allodapoi-synelavan-47hrono-ellina


    Θυμίζω ότι σύμφωνα με το νέο νόμο της κυβέρνησης, υποτίθεται πως όποιοι πρόσφυγες δε συμμορφώνονται με τις εντολές παραμονής εκεί που ορίζει το κράτος, θα έχαναν την ιδιότητα του πρόσφυγα. Αλλά, όπως πάντα, στην Ελλάδα οι νόμοι είναι για να μην εφαρμόζονται, πρώτα και καλύτερα από το ίδιο το κράτος. Αντ αυτού, καταργούνται οι δομές.


    "Προβλέπεται για πρώτη φορά ότι σε περίπτωση που οι αλλοδαποί κατά την υποδοχή δεν συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις μεταφοράς τους σε άλλες δομές, τεκμαίρεται ότι δεν επιθυμούν την προστασία και παραπέμπονται σε διαδικασίες επιστροφής. "

    https://www.protothema.gr/politics/article/940776/metanasteutiko-sti-vouli-to-nomoshedio-gia-to-asulo-deite-ti-provlepei/

    Αυτή είναι η Ελλάδα. Τους αυριανούς ψηφοφόρους δεν τους κακοκαρδίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.