23/11/19

Αυτές είναι οι περιπτώσεις που συνεργάστηκε η Αστυνομία με την εταιρεία των Ισραηλινών του κατασκοπικού βαν

Δημήτρης Χατζηιωσήφ
Διαδοχικές είναι οι αποκαλύψεις σε σχέση τόσο με τη δράση του κατασκοπευτικού βαν, όσο και με τη σχέση της Αστυνομίας με την εταιρεία του κ. Άβνι η οποία στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με του πρώην ισραηλινού πράκτορα, ιδιοκτήτη του βαν. Αρχικά να πούμε πως ο κ. Άβνι είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας NCIS η οποία προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του OMEGA η Αστυνομία συνεργάστηκε με την εν λόγο εταιρεία σε 3 περιπτώσεις.
Η πρώτη περίπτωση αφορά την πληρωμή από την Αστυνομία ετήσιας συνδρομής στην NCIS από το 2014 μέχρι και το 2016, για λογισμικό το οποίο δίνει τη δυνατότητα στην Αστυνομία για επεξεργασία τηλεπικοινωνιακών δεδομένων στις περιπτώσεις δικαστικού διατάγματος. Το λογισμικό είχε αγοραστεί από εταιρεία στο εξωτερικό, της οποίας αντιπρόσωπος στην Κύπρο ήταν την περίοδο εκείνη η NCIS.
Η δεύτερη περίπτωση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορά την εκμίσθωση υπηρεσιών από την Αστυνομία προκειμένου να παρέχει ασφάλεια στους εορτασμούς του Χάνουκα της εβραϊκής κοινότητας στις 3 Δεκεμβρίου του 2017.
Ενώ η τρίτη περίπτωση αφορά την συνεργασία της Αστυνομίας με της ιδιωτικές εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε περιπτώσεις διερεύνησης ποινικών υποθέσεων όπως για παράδειγμα μία διάρρηξη. Σε αυτές τις περιπτώσεις η Αστυνομία πληρώνει τον τεχνικό που εγκατέστησε το κλειστό κύκλωμα προκειμένου να αποκτήσει το υλικό. Μία από αυτές τις εταιρείες που έτυχε να συνεργαστεί η Αστυνομία είναι και η NCIS του προέδρου της εβραϊκής κοινότητας Κύπρου.

Συνεργασία Αστυνομίας - Εταιρείας

1) Περίοδο 2014 - 2016
Πληρωμή ετήσιας συνδρομής στην NCIS για λογισμικό επεξεργασίας τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.
2) Περίοδο 2017
Εκμίσθωση υπηρεσιών ασφαλείας από Αστυνομία στους εορτασμούς του Χάνουκα της εβραϊκής κοινότητας στις 3 Δεκεμβρίου.
3) Λήψη υλικού κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης από την NCIS στο πλαίσιο διερεύνησης ποινικών υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.