15/11/19

Η Τουρκία καταγγέλλει παραβιάσεις του εναέριου χώρου του ψευδοκράτους

Σε μια επίδειξη θράσους, Τουρκία και ψευδοκράτος κατήγγειλαν στον ΟΗΕ παραβιάσεις του «εναέριου χώρου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» από την... Ελλάδα και την «ελληνοκυπριακή Διοίκηση» και μάλιστα παραθέτουν έναν κατάλογο εισόδου και εξόδου ελληνικών κυρίως αεροσκαφών στο FIR Λευκωσίας μεγάλο μέρος του οποίου οι κατοχικές δυνάμεις θεωρούν ως «εναέριο χώρο» του ψευδοκράτους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία με έμμεσο τρόπο επιχειρεί να εμπεδώσει την ύπαρξη και άσκηση «κυριαρχικών δικαιωμάτων» από το ψευδοκράτος, αλλά έχει ενδιαφέρον ότι πλέον επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και στον ΟΗΕ, ενώ στον κατάλογο των «παραβιάσεων» περιλαμβάνει κυρίως πτήσεις ελληνικών C-130, C-12A,C 27J, αλλά και την πτήση του κυβερνητικού EMB-135 στις 23 Ιουλίου στη Λευκωσία
Η επιστολή η οποία κατατέθηκε από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη Φ. Σινιρίογλου έχει ημερομηνία 31 Οκτωβρίου και υπογράφεται από τον εκπρόσωπο του ψευδοκράτους Ι. Κορουκογλου και δημοσιεύθηκε ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του ΣΑ του ΟΗΕ την 4η Νοεμβρίου (A/74/521–S/2019/853 )

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.