19/11/19

Η Τουρκία απειλεί και στην Κύπρο κλείνουν τα αυτιά τους



Γράφει ο Κώστας Βενιζέλος

]Η απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ, ήλθε-είδε-άκουσε και απήλθε. Όπως κάθε φορά που πραγματοποιεί επισκέψεις αστραπή στο νησί. Αυτή τη φορά, πραγματοποίησε επαφές προετοιμασίας τριμερούς του Βερολίνου, που χρονικά τοποθετείται στις 25 Νοεμβρίου, στη σκιά και της απαράδεκτης έκθεσης του Γ.Γ. του ΟΗΕ, που εξίσωσε για μια ακόμη φορά θύμα και θύτη και εξευμένισε την κατοχική Τουρκία. Μια έκθεση που προδικάζει και την προσέγγιση του Γενικού Γραμματέα σε σχέση με τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.
Η κ. Λουτ στη Λευκωσία κατέγραψε για μια ακόμη φορά τις εκατέρωθεν απόψεις και θα ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα, Αντόνιο Γουτιέρες. Υπήρξε διαφοροποίηση θέσεων από προηγούμενες συναντήσεις; Καμία. Το γνώριζε άλλωστε πριν από την άφιξη της στο νησί. Η Τζέιν Χολ Λουτ ήλθε μόνο στην Κύπρο. Και οι λεγόμενες εγγυήτριες δυνάμεις; Δεν πήγε γιατί της έχει χαλάσει τα σχέδια η Άγκυρα. Η κατοχική Τουρκία αρνήθηκε να την δεχθεί και ως εκ τούτου, η Αμερικανίδα απεσταλμένη του Διεθνούς Οργανισμού αποφάσισε να ματαιώσει την περιοδεία της στις εγγυήτριες χώρες. Γιατί;

Προφανώς για να μην εκθέσει την Τουρκία καθώς η Αθήνα την ανέμενε. Θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς πως σε αυτή τη φάση δεν χρειάζεται να συγκρουστεί ο ΟΗΕ με την Τουρκία καθώς αυτό δεν θα βοηθούσε ποσώς τις προσπάθειες στο Κυπριακό. Σημειώνεται πως ο ΟΗΕ δεν έχει ποτέ συγκρουστεί με την Άγκυρα. Το σημαντικό, όμως, είναι πως εάν, για παράδειγμα, αυτή τη στάση και συμπεριφορά είχε η Αθήνα, είναι βέβαιο πως τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να εκθέσουν την ελληνική πλευρά. Από την Τουρκία, πάντως, δεν παρέλειψαν να της στείλουν τα μηνύματα.


Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr

1 σχόλιο:

  1. Σχόλιο από Άντη Ροδίτη:
    Ο τίτλος αυτής της είδησης δεν σχετίζεται με το περιεχόμενό της. Είναι απλά εχθρικός (αντιπολιτευτικός) προς την παρούσα Κυβέρνηση της Κύπρου. Ο αρθρογράφος υπονοεί ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση πρέπει... ν' ανοίξει τ' αυτιά της(!), δηλαδή ν' αντιδράσει στην πολιτική του ΟΗΕ που δεν εκθέτει ποτέ την Τουρκία για να μη διακοπούν οι συνομιλίες. Όμως, αν η Κύπρος αντιδράσει με τον τρόπο που εννοεί ο κ. Βενιζέλος, το σίγουρο είναι ότι θα διακοπούν οι συνομιλίες. Και μετά; Μετά η Τουρκία δεν θα προσέρχεται στις συνομιλίες και θα ρίχνει το φταίξιμο στην Κ.Κ. Θα συνεχίσει τον εποικισμό και την κατοχή ως έχει χωρίς ελπίδες για μας. Τι θέλει άραγε ο αρθρογράφος; Να ετοιμαστούμε ώστε να διώξουμε δια των όπλων την Τουρκία (ας εξηγήσει πώς) ή απλώς να "αποτύχει" η παρούσα Κ.Κ. ώστε να γίνουν συντομότερα οι προεδρικές εκλογές και ν' αυξηθούν οι πιθανότητες κάποιων για πολιτικά αξιώματα; Ο Τζωρτζ Χόρτον (Σμύρνη 1922)ξέρει την απάντηση. Μόνο οι Έλληνες επιμένουν να θυσιάζουν τα συμφέροντα της πατρίδας τους για εκείνα του κόμματός τους.
    Μόλις χτες ο ΟΗΕ άλλαξε πολιτική και διαφώνησε στο θέμα του Ισραήλ με τις ΗΠΑ (που είναι ο κύριος χρηματοδότης του ΟΗΕ)! Γιατί στο εγγύς μέλλον να μην την αλλάξει και απέναντι στην Τουρκία εφόσον, βέβαια, εμείς δεν έχουμε τον νου μας μόνο στο πώς να ρίξουμε την εκάστοτε Κυβέρνηση προς ίδιον όφελος; Ως (τέτοιοι) Έλληνες που είμαστε!
    Άντης Ροδίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.