20/11/19

Μεταναστευτικό: Στα νησιά τα πρώτα κλειστά κέντρα - Σήμερα οι ανακοινώσεις



Στις 11:30 η ανακοίνωση του σχεδίου από Πέτσα–Στεφανή - Μήνυμα στην Τουρκία η δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου - Κλειστά κέντρα και στην ηπειρωτική Ελλάδα σε εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές μονάδες

Με τις μεταναστευτικές ροές να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και την ελληνική κοινωνία να στρέφεται αργά αλλά σταθερά σε μία κατεύθυνση αντίδρασης στη μαζική εγκατάσταση παράνομων μεταναστών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συνειδητοποιήσει πως από αυτή τη μάχη θα κριθούν πολλά, ακόμα και η πολιτική ηγεμονία της, λίγους μόνο μήνες μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ.

Γι’ αυτό και τις προηγούμενες μέρες ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του επιχειρησιακού σχεδίου, με το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζει πως θα θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση και θα σταματήσει την εμφανή πια πολιτική αιμορραγία. Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Άμυνας και συντονιστής του όλους εγχειρήματος Αλκιβιάδης Στεφανής θα ανακοινώσουν τα μέτρα που περιλαμβάνει αυτό το σχέδιο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη που είχε με τους 13 περιφερειάρχες, παρουσία των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων, το νέο πλαίσιο μεταναστευτικής πολιτικής θα περιλαμβάνει τη δημιουργία τεσσάρων ή πέντε κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, εκ των οποίων τα τρία θα είναι στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο. Πρόκειται για τα νησιά που έχουν σηκώσει ανυπολόγιστο βάρος τα τελευταία χρόνια. Η ζωή των κατοίκων τους έχει διασαλευτεί σε βαθμό αφόρητο. Πιθανότατα στη λίστα θα περιλαμβάνεται και η Κως και η Λέρος.

Ο λόγος που τα προαναχωρησιακά κέντρα θα δημιουργηθούν στα νησιά είναι ότι με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία δεν θα έχει πρόσχημα να μην δέχεται επαναπροωθήσεις όσων εισήλθαν στην Ελλάδα και η αίτησή τους για την παροχή ασύλου απορρίφθηκε τελεσίδικα. Κλειστά κέντρα θα δημιουργηθούν και στην ηπειρωτική Ελλάδα, κυρίως σε εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές μονάδες.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προχθές, για τις άμεσες αναγκες θα προσληφθούν 400 συνοριοφύλακες στον Εβρο, 500 νέοι υπαλλήλοι στις υπηρεσίες ασύλου στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα και 800 άτομα για τη φύλαξη των συνόρων στα νησιά και για τη φύλαξη των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν η Τουρκία θα δεχθεί να πάρει πίσω μετανάστες, των οποίων η αίτηση για παροχή ασύλου απορρίφθηκε στην Ελλάδα. Η μέχρι τώρα στάση της δικαιολογεί επιφυλάξεις. Σύντομα, όμως, θα έχουμε την απάντηση. Είναι κοινό μυστικό, πάντως, πως όταν φεύγει πλεούμενο με πρόσφυγες–μετανάστες από τις τουρκικές ακτές προς το ελληνικά νησιά και και η τουρκική Ακτοφυλακή ενημερώνεται, κατά κανόνα παραμένει άπραγη. Με άλλα λόγια δεν παρεμβαίνει εγκαίρως για να εμποδίσει τον πλου προς τα ελληνικά νησιά.

Μόνο τυχαία, λοιπόν, δεν ήταν η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να ανεβάζει τους τόνους στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Σ’ αυτήν επικρίνει έντονα την Άγκυρα, αλλά και τους Ευρωπαίους εταίρους για τη στάση τους. Όπως τόνισε, η Άγκυρα προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες σαν μοχλό πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές απευθυνόμενος προς την Κομισιόν και τις μεγάλες χώρες-μέλη πως δεν θα ανεχθεί άλλο η Ελλάδα να αντιμετωπίζεται από τους εταίρους σαν ένας βολικός χώρος «στάθμευσης». «Είναι αυτό ευρωπαϊκή αλληλεγγύη;» διερωτήθηκε με νόημα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

10 σχόλια:

  1. Σίγουρα θα υπάρχουν είτε στίγματα ραντάρ είτε βίντεο από βάρκες που ενώ εντοπίζονται, η τουρκική ακτοφυλακή μένει άπραγη. Πρέπει να μεταβιβαστούν αρμοδίως στα κράτη υποδοχής της Ε.Ε. και να επισημανθεί πως πιθανότατα αυτή η αδυναμία οφείλεται σε έλλειψη μέσων στην Τουρκία και θα μπορούσε να «θεραπευθεί» με την δραστηριοποίηση της FRONTEX ανατολικά από την οριογραμμή Ελλάδας – Τουρκίας. Μπορεί να υποδειχτούν και τουρκικά λιμάνια άμεσης επιστροφής σε όσους συλλαμβάνονται εντός των Τουρκικών χωρικών υδάτων. Αυτό άλλωστε θα απέτρεπε να θέτουν σε κίνδυνο και την ζωή τους οι παράτυποι μετανάστες εφόσον η διάσωση θα γίνεται σε μικρή απόσταση από τις ακτές της Τουρκίας και θα γλιτώναμε και την γραφειοκρατία.
    ΥΓ Γνωρίζω ότι όλα αυτά είναι ολίγον τι αφελή. Αλλά αν πραγματικά υπήρχε πολιτική βούληση να αντιμετωπιστεί το θέμα μόνη λογική λύση θα ήταν αυτή. Αλλά η πολιτική τάξη στην Γερμανία το χρησιμοποιεί απλά σαν ένα ακόμα χαριτωμένο επιχείρημα στη ρητορική της εναντίων της Ελλάδας κατά το δοκούν (πότε είμαστε πολύ «μαλακοί» - πότε είμαστε πολλοί «σκληροί», αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε λάθος). Όταν γράφω για «πολιτική βούληση» εννοώ κυρίως την γερμανική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ LPelectronics

      Για να δράσει η Frontex σε τουρκικά ύδατα, πρέπει πρώτα να το δεχθεί η ίδια η Τουρκία. Εδώ η εμπόλεμη Λιβύη δεν δέχθηκε να επιχειρεί σε λιβυκά ύδατα το ευρωπαικό ναυτικό στις επιχειρήσεις Triton και Sophia και περιμένετε κοτζάμ Τουρκία να δεχθεί;

      Επίσης, πέρα από μεμονωμένα περιστατικά, είναι μια πάρα πολύ εύκολη δικαιολογία για την Ελλάδα, το να τα ρίχνεις όλα στην Τουρκία (άλλοθι για τις ελληνικές κυβερνήσεις). Εγώ θυμάμαι πάρα πολύ καλά, δήλωση του αρχηγού της Frontex στην Ελλάδα, που έλεγε πως είναι τόσο μεγάλη η ακτογραμμή, που είναι αδύνατον όχι μόνο για τη Frontex,αλλά για οποιαδήποτε δύναμη, να την επιτηρεί σε όλο το μήκος. Αλλά για την Τουρκία, επειδή έτσι βολεύει τους Έλληνες πολιτικούς που ψάχνουν άλλοθι, είναι δυνατόν.

      H πικρή αλήθεια είναι ότι κάπου 15 Ιουλίου δημοσιεύτηκαν τα συμπεράσματα υπουργικού συμβουλίου για το προσφυγικό, που ήταν μεταξύ άλλων η αποσυμφόρηση των νησιών και το γρήγορο άσυλο (δηλαδή το όνειρο κάθε επίδοξου πρόσφυγα). Και εντελώς συμπτωματικά, αυξήθηκαν αμέσως οι ροές.

      Φυσικά, για το φιλοκυβερνητικό τύπο/δημοσιογράφους, φταίει ο Ερντογάν, που θέλει να αποσταθεροποιήσει τον κ. Μητσοτάκη. Λες κι αν ο Ερντογάν ήθελε να αποσταθεροποιήσει τον κ. Μητσοτάκη, θα έστελνε από τα 4 εκατομμύρια που έχει, μόνο 300 άτομα την ημέρα. Αν ο Ερντογάν ήθελε, θα έρχονταν 5000 τη μέρα (=150.000 το μήνα) και μέσα σε 2 μήνες ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να βρει κάπου να βάλει 300.000 και ταυτόχρονα να απαντάει στο λαουτζίκο για το τι πρόκειται να κάνει για το θέμα αυτό. Η πικρή αλήθεια είναι πως επί ΣΥΡΙΖΑ έρχονταν πολύ λιγότεροι, γιατι ακριβώς στοιβάζονταν υπεράριθμοι και περίμεναν μήνες, οπότε και οι ΜΚΟ έστελναν σήμα απέναντι πως "εδώ είμαστε φουλ, καθήστε, δεν αδειάζουμε". Όταν μαθεύτηκαν τα νέα για γρήγορο άσυλο, γρήγορη μεταφορά στην ενδοχώρα, έπεσε και το σήμα από ΜΚΟ, ότι "αρχίστε να έρχεστε, εδώ ετοιμάζουν αποσυμφόρηση και γρήγορο άσυλο, ελάτε να παίρνετε σειρά".

      Αλλά πάντα στην Ελλάδα φταίνε οι βάρβαροι. Και τι θα απογίνουμε χωρίς αυτούς. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Oraculum, πολλοί έλεγαν και πίστευαν ότι, με την προηγουμένη κυβέρνηση, δεν γίνεται χειρότερα. Δυστυχώς, επλανήθησαν πλάνην οικτράν, όπως κι εσύ διαπιστώνεις. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Και δεν β λέπω απολύτως κανέναν τρόπο να σταματήσει ο κατήφορος.

      Διαγραφή
  2. Ψεύτης να βγω, αλλά αν η Ελλάδα συνεχίσει να δίνει γρήγορο άσυλο, ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες, ΜΚΟ να τους νταντεύουν, μετρητά, επανένωση οικογενειών, κλπ, αυτό απλά κερδίζει χρόνο στον κ. Μητσοτάκη, ώστε να φορτώσει κι άλλους, πριν εξαναγκαστεί στην πραγματική λύση, όπως εξαναγκάστηκε και η Μέρκελ μόνο όταν σκιάχτηκε από το AfD.

    Βρήκα το νομοσχέδιο για το άσυλο που πέρασε η κυβέρνηση:

    https://www.protothema.gr/files/2019-10-22/nomosxedio-asilo.pdf

    Χωρίς να έχω το χρόνο να το διαβάσω και με βάση και αυτά που είχα διαβάσει και από άρθρα εφημερίδων, οι άνθρωποι πήραν την Ευρωπαική Οδηγία του 2011 για το προσφυγικό και την έκαναν αυτολεξί νόμο του κράτους.

    Με τέτοια πολιτική, το μόνο που θα κάνουν τα κλειστά προαναχωρησιακά, είναι να μειώσουν τους λαθρομετανάστες. Αλλά επειδή η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που φτάνουν στην Ελλάδα, είναι από χώρες που ο ΟΗΕ θεωρεί προσφυγικές:

    https://data2.unhcr.org/en/situations/mediterranean/location/5179

    Δε θα λύσει το πρόβλημα. Ίσα ίσα, με την επανένωση οικογενειών, θα έρχεται ο πατέρας να παίρνει προσφυγικό στάτους και μετά θα έρχονται άλλα 7 μέλη της οικογένειας και θα τους καλύπτει αυτόματα ο πατέρας, για παράδειγμα.

    Θα πει κάποιος "μα είναι ευρωπαική οδηγία, δε μπορούσε η κυβέρνηση να κάνει αλλιώς!!!". Αυτή είναι άλλη μια φθηνή δικαιολογία, γιατί δεν είναι κανονισμός. Δίνει κατεύθυνση.

    "Άρθρο 288
    (πρώην άρθρο 249 της ΣΕΚ)
    Για την άσκηση των αρμοδιοτήτων της Ένωσης, τα θεσμικά όργανα θεσπίζουν κανονισμούς, οδηγίες,
    αποφάσεις, συστάσεις και γνώμες.
    Ο κανονισμός έχει γενική ισχύ. Είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε
    κράτος μέλος.
    26.10.2012 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 326/171
    Η οδηγία δεσμεύει κάθε κράτος μέλος στο οποίο απευθύνεται, όσον αφορά το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα,
    αλλά αφήνει την επιλογή του τύπου και των μέσων στην αρμοδιότητα των εθνικών αρχών.
    Η απόφαση είναι δεσμευτική ως προς όλα τα μέρη της. Όταν ορίζει αποδέκτες, είναι δεσμευτική μόνο για
    αυτούς."
    https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX:12012E/TXT&from=EN

    Για παράδειγμα, είχα διαβάσει ένα άρθρο πριν μήνες, πως κάποιες βόρειες χώρες, στην εθνική τους νομοθεσία, δε δίνουν πια άσυλο σε ανιθαγενείς (ο περίφημος πρόσφυγας που καταστρέφει διαβατήριο, ταυτότητα, άδεια οδήγησης και μετά λέει "είμαι Σύρος, θέλω άσυλο). Αν αυτό ισχύει, αντιβαίνει στην ευρωπαική οδηγία. Όμως ακριβώς επειδή είναι οδηγία που δίνει μια κατεύθυνση και όχι κανονισμός, μπορούν να το κάνουν.

    Ο κ. Μητσοτάκης κέρδισε χρόνο και ρίχνει στάχτη στα μάτια του λαουτζίκου, αλλά αν ήταν τόσο απλό να σταματήσεις τις ροές, θα το έκαναν όλοι, δε θα έκλειναν τα σύνορά τους ούτε θα υπήρχαν "βάρβαροι κι άπονοι" σαν τους Λεγκίστες ή τους Αυστραλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >όταν σκιάχτηκε από το AfD<

      Προς ώρας, δεν έχομε τέτοιο κόμμα στην Ελλάδα, ει μη την Ελληνική Λύση τού Βελόπουλου, που όμως δεν νομίζω ότι έχει την δυναμική τής AfD.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς έτσι είναι, γιατί στην Ελλάδα, η κατάλληλη ώρα για να δημιουργήσεις πολιτική εναλλακτική ειναι πάντα "χθες". Συμφωνώ πως ο κ. Βελόπουλος είναι πολύ περιορισμένου βεληνεκούς.

      Διαγραφή
  3. 1)Refugees as weapons

    ""Refugees as weapons", or "Weapon of Mass Migration" is a term used for mass exodus of refugees from a state to a hostile state as a "weapon" against an enemy.[1][2] Weaponized migration occurs when a challenging state or non-state actor exploits human migration—whether voluntary or forced—in order to achieve political, military, and/or economic objectives.[3] Kelly Greenhill counts 56 attempts (1951 to 2006) to employ the direct or indirect threat of mass migrations as a non-military instrument of influence.[1]

    The concept of "Weaponized Migration" is categorized into Infiltration, Coercive, Dispossessive, Exportive, Fifth Column."

    "Migration Fifth Column

    Migration as a Fifth Column in which a challenger dispatches migrants to a target’s territory to undermine a target government as a long-term strategy.

    83,000 Chinese with fake identities migrated to Hong Kong during transition from British to Chinese control, they served as Beijing’s “invisible hand”. [26]"

    https://en.wikipedia.org/wiki/Refugees_as_weapons

    2)ISIS general: 400 soldiers disguised as refugees return to Europe
    By L. Todd Wood - - Tuesday, January 3, 2017

    "An ISIS general has returned to Europe along with 400 of his most trusted soldiers disguised as refugees. After suffering defeat in the Middle East, the men are returning to the continent to carry on jihad in European capitals.

    Kosovan Lavdrim Muhaxheri was once a NATO soldier and in the past has appeared in videos decapitating a prisoner as well as killing another with a rocket. The men say they crossed into Europe as refugees so not to be identified. The U.S. State Department designated Muhaxheri as a global terrorist.

    “Numerous jihadists are returning to Europe and the Balkans, aiming to hit the old continent at its heart. Some of them are being identified by security services, but many others manage to cross the borders without being identified,” reports the Daily Mail."

    https://www.washingtontimes.com/news/2017/jan/3/isis-general-400-soldiers-disguised-refugees-retur/

    3)Συμπεράσματα.
    Εκτός του ISIS, ανάμεσα στους υποτιθέμενους 'πρόσφυγες', προφανώς, βρίσκονται και Τούρκοι στρατιωτικοί και πράκτορες, οι οποίοι θα προετοιμάσουν τον δρόμο σε μία μελλοντική τουρκική εισβολή, οργανώνοντας ένοπλες ομάδες, αντάρτικα, σαμποτάζ, δολιοφθορές, πυρκαγιές, κ.λ.π..
    Η μόνη λύση στην μαζική εισβολή των, οργανωμένων από την Τουρκία, μουσουλμανικών πληθυσμών είναι κλείσιμο συνόρων και σταδιακή εκδίωξη των αποίκων από την Ελληνική επικράτεια.
    Η πολιτική 'των ανοικτών συνόρων', η μεταφορά και η εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα είναι έγκλημα κατά της ασφάλειας της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οκ..Φωτη ειναι μια σωστη διαπιστωση οσα λες.
    Αλλα σε ποιον απευθυνεται ?
    Ειναι μια κλικα κουφων εκει.
    Δεν εχει σκοπο να κανει τιποτε.Οτι και να λεμε.θα κανει μαλιστα τα αντιθετα.Και με ψευδολυσεις για ξεκαρφωμα.
    Πασχουμε ολοι απο ενα τραγικο αδιεξοδο.Δεν εχουμε τροπο να επιδρασουμε πανω τους και στα γεγονοτα.
    Κανουν πολλοι μια καλη περιγραφη των πραγματων ,καταληγουν σε καποια "πρεπει"..ο χρονος τρεχει ιλιγγιωδως , αλλα εως εκει. Τα μαγια δεν λυνονται.
    Μια βουβη απογνωση ερχεται.Που να τα απευθυνουμε ολα αυτα για λυση ?? Ξερεις ποσα ταμπου υπαρχουν ?? Οσο ο ουρανος .
    Αυτο που συμβαινει ειναι η απολυτη παρακμη.Ξερεις γιατι ??? Γιατι αυτη εδω η κοινωνια εφτασε σε ενα απιστευτο οριο να μην ειναι ολη ικανη να παραγει καμμια λυση πουθενα.Δεν μπορει να δημιουργησει μια δυναμη σωτηριας της.Ουτε μια ..εξαιρεση δεν ειναι ικανη να παραγει.Ουτε μια αποκλιση με φαντασια.Ουτε μια ομαδα ξεχωριστη ..ουτε καν ενα ατομο στα 10 εκατομμ.Ουτε ενα γραμμαριο πιστης και αυτοπεπιθεσης καπου. Η "σχολη" δεν βγαζει ουτε μουτσο...οχι καπετανιο. Αυτη η συντριβη δεν ξαναγινε.Τοση λατρεια στην μετριοτητα και την ασημαντοτητα εφτασε και στον τελευταιο ζωντανο ανθρωπο κι εγινε τροπος ζωης και σκεψης.Αμηχανα κοιταζουμε ολοι γυρω μας για καποιον δημιουργο.Και δεν υπαρχει.Εδω φτασαμε στο τρομερο σημειο να μην ...θυμωνει κανεις οτι και να του κανουν.Αυριο θα τον σκοτωσουν...και θα κοιτα χωρις ιχνος θυμου.
    Δεν υπαρχει αποδεκτης στα συμπερασματα μας..
    Και το ρολοι τρεχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1)'Η τραγωδία της εποχής μας είναι ότι η αριστερά στρέφεται κατά του έθνους και η δεξιά κατά του κράτους.'

      Charles de Gaulle

      2)'Παρά τις προειδοποιήσεις, τίποτε το ουσιαστικό δεν γίνεται, μέχρι η υπάρχουσα κατάσταση να γίνει πιο οδυνηρή από την επιβεβλημένη αλλαγή.'

      Λώρενς Πήτερ

      3)'Σε μια ιεραρχία, κάθε μέλος τείνει να ανέλθει μέχρι το επίπεδο της ανικανότητάς του.'

      Λώρενς Πήτερ

      4)'Δεν πρέπει να γυρνάς την πλάτη σου σε έναν επαπειλούμενο κίνδυνο και να προσπαθείς να ξεφύγεις απ’ αυτόν. Αν το κάνεις, θα διπλασιάσεις τον κίνδυνο. Αλλά αν τον αντιμετωπίσεις εγκαίρως, θα τον μειώσεις στο μισό. Ποτέ μην τρέχεις να γλιτώσεις από κάτι. Ποτέ!'

      Winston Churchill

      5)'Τα έθνη μάχεται καθ’ ημών. Και τις ο βοηθήσων ημίν; Πέρσης πώς βοηθήσει τω Έλληνι;… Μόνον δε το Ελληνικόν αυτό βοηθεί εαυτώ.'

      Θεόδωρος Β’ Λάσκαρις

      6)Δείξε μου λοιπόν τι νέο έφερε ο Μωάμεθ. Θα βρεις μόνο κακά και απάνθρωπα πράγματα, όπως το δικαίωμα να υπερασπίζει με το ξίφος την πίστη που κήρυσσε.

      (αναφέρθηκε στην ομιλία του Πάπα στις 12 Σεπτεμβρίου 2006)

      Μανουήλ Β’ Παλαιολόγος

      7)'Μπορεί να έχουμε υψηλές ιδέες για τη φύση των εθνών, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα έθνη λίγο απέχουν από το να είναι συμμορίες ληστών.'

      Marcus Tullius Cicero

      8)'Κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει ένα λάθος. Μόνο ένας ηλίθιος συνεχίζει να κάνει το ίδιο λάθος.'

      Marcus Tullius Cicero

      9)'Salus populi suprema lex.'

      'Η ευημερία του λαού είναι ο υπέρτατος νόμος.'

      Marcus Tullius Cicero

      10)'Άριστος τρόπος του αμύνεσθαι το μη εξομοιούσθαι.'

      'Ο καλύτερος τρόπος για να αντιστέκεσαι είναι να μην εξομοιώνεσαι.'

      Marcus Aurelius

      Διαγραφή
  5. Ο στρατός σε μηδέν χρόνο έστηνε δομές για τους λαθρομετανάστες.
    Άρα έχει το know how.
    Στη Νήσο "Έλις" λοιπόν (έχουμε κάμποσα) κι από κει γραμμή για την πατρίδα.
    Έπειτα από το μικροσκόπιο όσοι μπήκαν παράνομα τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια.
    Ιδιώνυμο όσοι με παραλείψεις ή ενέργειες επέτρεψαν τον παράνομο επικισμό και αποσταθεροποίησαν τη χώρα.
    Τη χάρτα του ΟΗΕ ή τις οδηγίες της ΕΕ, δεν θα μας τις σερβίρουν οι πολιτικάντηδες σύμφωνα με τον παραμορφωτικό φακό τους.
    Πρώτα η ασφάλεια της χώρας και τα περί ευαισθησίας να τα λένε στον καφενέ της Βουλής για να περνά η ώρα.
    Άντε με τους "ταβλαδόρους".

    ΥΓ. Να δεις που στο τέλος το πιο πολύ "ξύλο" θα το φάνε οι της ΝΔ, που είναι και "κομψευάμενοι"!
    Για τα ταγάρια δε, ούτε λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.