8/11/19

Πώς οι κολεκτιβιστές επηρεάζουν και "κερδίζουν" τους νέους ανθρώπους



Του Γιάννη Νικολή

Ελάχιστες φορές απασχόλησε τους Έλληνες Κρατιστές αλλά δυστυχώς και τους λίγους  "συνειδητούς" φιλελεύθερους το πώς οι κολεκτιβιστές επηρεάζουν και τελικά "κερδίζουν" τους νέους, οδηγώντας τους στις γραμμές τους. Ακόμη πιο ελάχιστες φορές τους απασχόλησε το γεγονός, ότι τελικά τους κερδίζουν δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ιδεολογική τους κυριαρχία σε βάθος χρόνου.

Συνήθως,  μάλιστα, θεωρείται απολύτως "φυσικό" οι νέοι να έλκονται από τις ιδέες των κολεκτιβιστών  (της Αριστεράς). Γεγονός που σημαίνει την πλήρη αποδοχή του ότι οι ιδέες της αριστεράς περιέχουν υψηλά ιδανικά και αξίες που δεν τα περιέχουν άλλες ιδεολογίες και ως εκ τούτου έλκουν τους νέους,  που ψάχνουν τα ιδανικά τους…

Ας όμως προχωρήσουμε στις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι κολεκτιβιστές για να έλξουν τους νέους ανθρώπους:

Εν πρώτοις οι κολεκτιβιστές, πάντα και με επιμέλεια, προβάλλουν το μεγάλο όπλο τους. Την αναζήτηση και την "εγκαθίδρυση" της ιδανικής κοινωνίας (1). Πάντα μιλούν για μια κοινωνία (οικονομικής)  ισότητας, χωρίς εκμετάλλευση,  όπου όλοι έχουν όσα χρειάζονται και όπου υπάρχει άνεση και ευτυχία. Ποτέ  δεν αναφέρονται στους "κόπους" που απατούνται για να έχει κάποιος όσα χρειάζεται. Θεωρούν δικαίωμα να έχει κάποιος "όσα χρειάζεται"….


Για τη συνέχεια Capital




4 σχόλια:

  1. Εκει στο Capital δεν βλεπουν το συστηματικο χτισμο της ευρωπαικης νεοφεουδαρχιας ?????/ Οι νεοδουλοπαροικοι τι ειναι δηλαδη? Ελευεθεροι ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κονσερβοποιιες ειναι ολα..πολυεθνικες..Τενεκαδακι απ εξω...κομποστα μεσα το φρουτο..ταμπελακι απ εξω..και πιανει ραφι στο μαγαζι..
    Ολες ...περιουσιες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεί στο Capital κάνουν ότι δεν βλέπουν τα «κατορθώματα » του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού στη νότια Αμερική.
    Οι κατ επάγγελμα προπαγανδιστές της ιδιωτικοποίησης των πάντων δεν νοιάζονται για τους μισθούς πείνας των ανθρώπων της εξαρτημένης εργασίας.
    Οι κατ επάγγελμα προπαγανδιστές της θεωρίας του Μίλτον Φρίντμαν κουβέντα δεν κάνουν για τη Χιλή για την Αργεντινή για τη Βραζιλία .
    Ο συντάκτης του άρθρου που τολμά να ειρωνεύεται το ιδανικό μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, ερωτάται εάν είναι εργοδότης ή εργαζόμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.