8/11/19

Κλείσιμο συνόρων για λόγους εθνικής ασφαλείας



Αναστάσιος Λαυρέντζος


ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης όχι μόνο δεν λύνεται, αλλά στο υπόβαθρο φουντώνει: οι εικόνες των ανυπεράσπιστων ακτών που φτάνουν βάρκες, των ξενοδοχείων «φιλοξενίας» τεσσάρων αστέρων και των προπληρωμένων τραπεζικών καρτών που διαφημίζουν οι έμποροι του ανθρωπισμού προετοιμάζουν ένα τεράστιο τσουνάμι!

Πρέπει άμεσα να γίνουν τουλάχιστον τα εξής:
1. Τα χρήματα που δίνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να διατίθενται απ’ ευθείας στην Ελλάδα και όχι στους λαθρομετανάστες.

2. Να σταματήσουν τα προγράμματα εγκατάστασης σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία και όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα να μπαίνουν απ’ ευθείας σε κλειστές δομές, με διαχωρισμό οικογενειών και μονήρων ατόμων.

3. Η κυβέρνηση να επικαλεσθεί το άρθρο 78-3 της Συνθήκης για την Ένωση της Ευρώπης και να κηρύξει τα νησιά σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης κλείνοντας τα σύνορα και στον Έβρο. Κλείσιμο συνόρων για λόγους εθνικής ασφαλείας σημαίνει ότι οποίος εισέρχεται παράνομα στη χώρα τίθεται σε κράτηση.

4. Να σταματήσουν οι μεταφορές λαθρομεταναστών στην ενδοχώρα. Να μεταφέρονται σε δομές φιλοξενίας σε μη κατοικημένα νησιά, υπό ελληνική διοίκηση και διεθνή χρηματοδότηση.

5. Να απαγορευτεί η λειτουργία των ΜΚΟ που δεν παράγουν αποκλειστικά ανθρωπιστικό έργο και τα χρήματα τους να πάνε στο ελληνικό κράτος.

19 σχόλια:

  1. Δεν αντιλέγω , αλλά ποιος από τους ξεφτίλες της ΝΔ θα το κάνει ;
    Αλλά μας έλεγαν και άλλα κάνουν !!!! Σιχάθηκα με τους άλλους τώρα και τους ΝΔτες !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έλα... έλα ...μην είσαι ...ρατσιστής, να είσαι ανθρωπιστής.....όπως η μπακογιάνη και όλη η ν.δ.

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχει Ν.Δ. σήμερα. Υπάρχει ο Γαλαζιος συριζα με την επωνυμία Ν.Δ. Οι κυβερνώντες είναι πρακτορες της Μέρκελ και του Ερντογαν με εντολή τον διαμελισμό της Ελλάδας με συνεργασία της μαφίας και των ξενων κατασκόπων των ΜΚΟ. Το σχέδιό τους προχωράει κανονικά χάρις στην ηλιθιότητα, την δειλία και την αδιαφορία των νεοελλήνων, της χειρότερης φάρας των τελευταίων ετών. Οπότε δεν μας σώνει τίποτα. Μόνο μια επανάσταση τύπου 1821, αλλά γι αυτό χρειάζονται ΈΛΛΗΝΕΣ. Ο ευρών αμοιφθήσεται.

      Διαγραφή
  2. Τι απ’ όλα αυτά μπορεί να χαρακτηριστεί ως “μισάνθρωπο” ή “ρατσιστικό” ή “φασιστικό”; Πρώτα απ’ όλα κανένα μέτρο δεν είναι μισάνθρωπο. Η απαγόρευση διέλευσης των ανατολικών συνόρων γίνεται πρωτίστως για να μην δούμε ξανά πνιγμένους στις ακτές τις δικές μας ή της Τουρκίας. Ρατσισμός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, διότι τα μέτρα εφαρμόζονται σε όλους τους παράνομα διερχόμενους από τα σύνορα, είτε αυτοί είναι από την υποσαχάρια Αφρική είτε είναι ξανθοί με γαλανά μάτια. Φασισμός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί γιατί είναι υπεράσπιση εθνικού εδάφους και διακήρυξη πως δεν θέλουμε να αναμιχθούμε σε θέματα ξένων κρατών (Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν κ.λ.π.). Οι ΜΚΟ δεν έχουν λόγο να υπάρχουν. Υπάρχουν επαρκείς κυβερνητικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του θέματος. Οι λόγοι εθνικής ασφαλείας εδράζονται στην σοβαρότατη ανεπάρκεια των υπαρχόντων υποδομών που βάζει σε κίνδυνο την ζωή των ντόπιων και των ξένων. Οι “ευαισθησίες” ορισμένων ως προς την μεταφορά σε ακατοίκητα νησιά μπορούν να καμφθούν από το γεγονός πως τα νησιά αυτά δεν είναι φυλακές αλλά προσωρινά κέντρα για την αναχώρηση όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Μπορεί να μεταφερθεί αποκλειστικά σε αυτά τα νησιά και η υπηρεσία ασύλου ώστε μόνο εκεί να γίνεται δεκτή αίτηση ασύλου. Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται κατά τεκμήριο χωρίς χρήματα και χωρίς να έχουν αποδώσει φόρους ή εισφορές στα ελληνικά ταμεία. Αντί λοιπόν να χτίσουμε μόνιμες υποδομές απ’ το υστέρημα των φορολογουμένων Ελλήνων και ξένων που ζουν στην Ελλάδα για όλο αυτό τον κόσμο είναι οικονομικότερο να τους στέλνουμε πίσω στην πατρίδα τους. Αν αποφασίσει ο Ελληνικός Λαός πως χρειάζεται μετανάστες μπορούν αργότερα να τους καλέσουν μέσω των προξενείων να έρθουν με ανθρώπινες συνθήκες.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποτε ο Στρατός αποτελούσε το Εθνικό Σωσίβιο, σε καταστάσεις σύμπτωσης εθνικού κινδύνου και πολιτικής σήψης, όπως ησημερινή.Ειχε Εθνικά γαλουχημένη και υψηλής μόρφωσης διοικητική ιεραρχία και ηγεσία και λειτουργούσε συνειδητά σαν οιονεί Συνταγματική Εφεδρεία (δικλείδα ασφάλειας).
    Τώρα που η πατρίδα έχει ζωτική ανάγκη αυτού του παιδιού της, άλλοτε σεβαστού και πηγή περηφάνειας της, δεν το έχει πια. Εβδομήντα τόσα χρόνια στρατός του ΝΑΤΟ, με αμερικανική εκπαίδευση -στα "ανώτερα συλλογικά Ατλαντικά ιδανικά"- ηθικά τρωμένος στο αλισβερίσι με απλόχερους ξένους πλασιέδες οπλικών συστημάτων και βαρύτατα τραυματισμένος από το ξενοκίνητο αντεθνικό πραξικόπημα μιας σπείρας αγράμματων ηλιθίων του στρατιωτικού υποκόσμου, στερείται της απαιτούμενης αίγλης -πιθανώς και της βούλησης- για να ανταποκριθεί στον παλιό του σωτήριο ρόλο. Βρισκόμαστε έτσι αντιμέτωποι με το τραγικό προπατορικό ερώτημα, χωρίς απάντηση:Εάν το άλας μωρανθεί εν τίνι αλισθήσεται;΄
    Ή, κατά Βάρναλη: Δειλοί, μοιραίοι κι΄άμυαλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Κλείσιμο συνόρων για λόγους εθνικής ασφαλείας"

    - Πολύ δύσκολο να συμβεί.
    Διότι η πολιτική των 'ανοικτών συνόρων', όπως άλλωστε και η Συμφωνία των Πρεσπών, προφανώς, εντάσσονται στον σχεδιασμό κάποιας, μελλοντικής, επαναχἀραξης των συνόρων στα Βαλκάνια.
    Η διάλυση του συμπαγούς Ελληνικού πληθυσμού, μέσω του εποικισμού της χώρας μας και της μετατροπής της σε ένα πολυεθνικό σκορποχώρι, είναι μία από τις προϋποθέσεις διά την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος.
    Ήδη η Ελλάδα είναι υπό οικονομική κατοχή, η Ορθόδοξη Εκκλησία πολεμιέται ανελέητα και η Παιδεία είναι άκρως αντεθνική.
    Με το πέρασμα του χρόνου ο Ελληνικός πληθυσμός της χώρας ποσοστιαία θα μειώνεται, η αντεθνική και αντιχριστιανική θα αχρηστεύσει και παραλύσει την νεολαία, η δημόσια περιουσία θα ξεπουληθεί. Η ιδιωτική περιουσία σταδιακά θα δημευθεί για την πληρωμή του δημοσίου χρέους, καθώς και για την διατροφή των εκατομμυρίων ανέργων 'προσφύγων'.
    Παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας με μεγάλους μειονοτικούς πληθυσμούς, προφανώς, θα ζητήσουν αυτοδιάθεση και ένωση με την Τουρκία και όχι μόνο.

    Μόνο από σωτήρια επέμβαση του Θεού μπορεί να σωθεί η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σωθει ...οση μεινει ..
      Θαχουμε πρωτογνωρες καταστασεις των επιζωντων...αθεοι θα κλαινε γοερα..κλεφτες θα ζητανε ψωμι...ψευτες θα τραυλιζουν..μετοχες θαναι στην τουαλετα...λουφαδοροι θα σκαβουν δρομους..τεμπεληδες θα προσφερουν εργασια 18 ωρων στα λατομεια ..κι οι μεγαλουπολεις θαχουν 60 ατομα πληθυσμο...

      Διαγραφή
  5. Μήν τά λέτε ἀπότομα, χρειάζεται χρόνος γιά νά κατασκευασθῆ ἀκόμη ἕνα κόμμα, πού νά λἐῃ τά ἴδια σοβαρά πράγματα μέ ἄλλους ὅμως ἀνθρώπους πού δέν θά τά ἐννοοῦν πράγματι,.... ἔτσι κε Π....;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά που λέει ο κύριος Λαυρέντζος, τα έκανε ο Μαρόνι (Lega) στην τελευταία κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, χωρίς καν να κυρήξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Απλά: Παράνομη είσοδος στη χώρα = αυτόφορο+απέλαση+διοικητικό πρόστιμο + μεταφορά σε κλειστό κέντρο στη Λαμπεντούζα, όπου περίμενες άσυλο ή απέλαση και το κλειδί είχε ξεχάσει πού το έβαλε. Θεαματικά αποτελέσματα.


    Στην Ελλάδα αυτά δε γίνοντα, γιατί η ΝΔ δεν έχει καμία διάθεση. Η ΝΔ έχει σκοπό να φορτώσει συγκεκριμένο αριθμό, όπως έκανε και η Μέρκελ. Μέχρι τώρα η Ελλάδα έχει 300.000. Τη λύση, θα τη δώσει μόνο ο Θεός, ίσως μέσω του Ζεερχόφερ, αν η Γερμανία θελήσει να βάλει και την Ελλάδα στις χώρες "τροφοδοσίας" του γερμανικού ΣΕΒ, όπως έβαλε την Ιταλία και τη Μάλτα...

    Οδηγός πολιτικού κυνισμού και κοροιδίας του πολίτη. Τι έλεγε ο Ματτέο Ρέντσι (2014-2016), για να δικαιολογήσει τις ροές:

    Ιούνιος 2014: "Όταν τα παιδιά φορτώνονται σε ένα καράβι, το να λες πως δε μας αφορά, όπως κάνει κάποιος ξενόφοβος, είναι μια απάνθρωπη φράση: εμείς θέλουμε να κρατήσουμε την ανθρωπιά μας".

    Απρίλιος 2015: "Η λαθρομετανάστευση δεν είναι μόνο ζήτημα ασφάλειας, αλλά και ανθρωπιάς, γιατί μιλάμε για ανθρώπους!"

    Ιούλιος 2015: "Να τα συζητήσουμε όλα, αλλά να μένουμε άνθρωποι μπροστά σε έναν πόνο, που έχει δικαίωμα στην αξιοπρέπεια! Αν πεθάνει ένα κοριτσάκι, δεν επιτρέπουμε για μια ποσοστιαία μονάδα στις δημοσκοπήσεις, να αρνηθούμε το να είμαστε άνθρωποι!"

    25 Αυγούστου 2015: "Δεν είναι ψευτοκαλοσύνη, αλλά ανθρωπιά! Αιώνες ανθρωπιάς, που μπροστά τους, δε με ενδιαφέρει να χάσω 3 ψήφους! Πρώτα να σώζουμε ζωές!"

    6 Σεπτεμβρίου 2015: "Χρειάζεται ανθρωπιά προς τους μετανάστες, ενάντια στις κραυγές των Ματέο Σαλβίνι και Μπέπε Γκρίλλο!

    7 Ιουλίου 2017: "Δεν έχουμε ηθικό χρέος να τους μαζεύουμε, ας το επαναλάβουμε. Αλλά έχουμε το ηθικό χρέος να τους βοηθάμε. Και να τους βοηθάμε πραγματικά, στο ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ (χώρα).

    Τι συνέβη; Συνέβη ότι έχασε τη γλυκιά εξουσία και οι "απάνθρωποι" που κραύγαζαν, δεν του αφαίρεσαν 3 ψήφους, αλλά πολύ περισσότερες. Και ξαφνικά, είδε το φως το αληθινό, όπως το είδε και η Μέρκελ, όταν το AfD άρχισε να μεγαλώνει επικίνδυνα. Στην Ελλάδα που δεν υπάρχει Σαλβίνι, Γκρίλλο, ΑfD, θα περιμένετε να φτάσει το κοντέρ εκεί που θέλει ο κ. Μητσοτάκης. Τότε, θα βγει και θα βρει λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ειναι οι ψηφοι το θεμα στην Ελλαδα εχεις δικιο.Γιαυτο το κανουν.Αν το θεμα ειναι οικονομικο μονο..ειναι ατοπο ..γιατι δεν υπαρχει οικονομια. Αν το θεμα ειναι δημογραφικο δεν στεκει...γιατι δεν ειναι ομοειδεις πληθυσμοι ουτε μεταξυ τους κι αρα θα βγει χυλος ανομοιων τυπου Βαβελ..Δεν εχει νοημα γιατι μπορουσε να γινει με συγγενικα φυλα...
      Δεν ειναι τιποτε απ αυτα.
      Ειναι γεννετικη μηχανικη.
      Ο λογος δεν ειναι οι ψηφοι..Πληρωνονται να.το κανουν. Αδρα...Πλη-ρω-νο-νται...!!!! Ειναι εργασια για τριτους !!!
      Αυτοι οι εργοδοτες ειναι διεστραμμενοι ....παριστανουν τους γεννετιστες..
      Επειδη εδω ολοι πληρωνονται ...ανευθυνα ..σαν χαμινια του δρομου...προφανως δεν εχουν κανενα συστημα αξιων γνωστο απ οσα ξερουμε στους αιωνες.
      Εχουν αλλο ξενο κι αγνωστο.Η προτιμηση ναναι χαμινια σε καθε περιπτωση και σ ολες τις συνθηκες..δειχνει οτι το ..σκουπιδι..ειναι η μεγαλυτερη αξια γιαυτους.
      Εχουμε ενα ολοτελα διαφορετικο συστημα αξιων εδω απ τις δικες μας. Το αναποδο.
      Το δαχτυλο δειχνει το Φεγγαρι.Καμμια δικη μας ερμηνεια δεν στεκει αν δεν
      λαβουμε υπ οψιν την δικη τους θεση.Το συστημα τους. Δεν υπαρχει περιπτωση ναναι ορθολογικη και συμφωνη με το δικο μας συστημα που μαθαμε. Οι ψηφοι ειναι ο φαινοτυπος. Οπως βλεπεις και στην Ιταλια δεν σταματησαν τιποτε.Αναπαυλες μικρες υπαρχουν..Μισολυσεις που επανερχονται σταθερα κι επιμονα.Κρεσεντα και ντιμινουετα..Στην Ελλαδα σιγουρα ολα γινονται πολυ πιο αισχρα . Παρα πολυ αισχρα αναλογικα με την Ιταλια. Ο λογος μαλλον ειναι η χαμηλες αντιστασεις των πολιτων.Ειναι πιο χαλασμενο εδω το συστημα αξιων..στα ατομα.
      Ολα ειναι και πολυ επιπολαια...για πολλους λογους σοβαρους.
      Αλλα οι ηγετικες ομαδες ειναι ολες πληρωμενες..Την ψηφο την μανατζαρουν ανετα οποτε θελουν .

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Δημήτρη,

      Την απάντηση στο γιατί, περιγράφει ο Σάμιουελ Χάντιγκτον στην "Σύγκρουση των Πολιτισμών".
      Σε αυτό το επίπεδο ανάλυσης υφαίνεται η αφορμή.

      Σε ανώτερο επίπεδο ανάλυσης τα νήματα φυσικά που θα πυροδοτήσουν την Σύγκρουση είναι άλλα. Κι έχουν να κάνουν με τις σφαίρες επιρροής των ενεργειακών και εμπορικών δρόμων.
      Κάποια στιγμή θα πούμε περισσότερα.

      Προς το παρών εμείς εξαντλούμε την ηκμάδα μας στο πρώτο επίπεδο ανάλυσης των τεκταινόμενων κάνοντας καταγραφή των συμβάντων που μας είναι ορατά.

      Επίσης εμείς (η πλέμπα) κάνουμε και κάνα χορατό και μαδάμε μαργαρίτες με το Γιαννούλη, τον Κυριάκο, τον ΑL6$, τον Κουτσούμπα, τη Χρυσή Αυγή, την Κανέλλη και τα άλλα στρατιωτάκια της Μεγάλης Σκακιέρας, ενώ συμβαίνουν ΤΩΡΑ οι τεκτονικές αλλαγές.

      Διαγραφή
    3. Σαμιουελ ..ειπες ?? Το αλλο δεν παιζει ρολο ..Τοχουν για ξεκαρφωμα..
      Χμμμμμ...Τεκτονικες αλλαγες εεεε ??

      Διαγραφή
  7. Πολύ σωστές οι προτάσεις. Σε αυτές πρέπει να προστεθεί και η παύση αποδοχης αιτημάτων ασύλου από οποιαδήποτε χώρα, ακόμα και Συριους. Όλοι σε κλειστές δομές και απέλαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ σωστά αυτά που γράφει το άρθρο. Η μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα. Μόνο προσωρινή ανακούφιση στα νησιά μας μπορεί να δώσει γιατί σε λίγο θα ξαναγεμίσουν από άλλους. Γιατί όμως έρχονται νέοι μετανάστες αφού ξέρουν ότι θα καταλήξουν σε στρατόπεδα;Είναι απλό: Τα μεροκάματα στην Τουρκία είναι γύρω στα 10€. Επομένως είναι πολύ καλύτερα να έρθουν στην Ελλάδα, όπου θα λαμβάνουν πολύ υψηλότερα επιδόματα αλλά και αργά ή γρήγορα θα βγουν από τα στρατόπεδα και θα ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Και -που ξέρεις-, μπορεί να καταφέρουν να πάνε σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης. Στην Τουρκία, από ότι διαβάζουμε, είναι πολύ εύκολο να βρεις πλαστό Συριακό διαβατήριο (γύρω στα 100$). Επομένως αν είσαι μαροκινός, αλγερινός, λίβυος κτλ και μιλάς αραβικά (η γλώσσα βασικά είναι η ίδια / η προφορά κάπως διαφέρει) άντε να καταλάβουν στην Ελλάδα από που προέρχεσαι. Οι νέες διατάξεις για το άσυλο (α΄βαθμός/2εβδομάδες - β΄βαθμός 3 μήνες) παρότι είναι βελτιωμένες σε σχέση με τις προηγούμενες, παραμένουν ακόμα πολύ μεγάλος χρόνος και αν υπολογίσουμε ότι η παραμονή σε προαναχωρησιακό κέντρο (έχει δημιουργηθεί κάποιο;) θα είναι γύρω στα δύο χρόνια, ο συνολικός χρόνος παραμονής θυμίζει την παροιμία "ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι"! Αλλά και για αυτούς που πρόκειται να απελαθούν, είναι σίγουρο ότι θα τους δεχθούν οι χώρες τους ή η Τουρκία; Καθόλου! Επομένως, η μόνη λύση είναι διαφύλαξη των συνόρων και αποτροπή εισόδου με όλα τα μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και επαυξάνω GL. Διαφύλαξη των συνόρων με όλα τα μέσα και απειλή χρήσης ή και χρήση ΒΙΑΣ για απώθηση των μεταναστευτικών ροών. Δεν σηκώνουμε άλλους, τέλος. Και αυτοί που μπήκαν να απελαθούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία και να τους φέρουμε σε σημείο να θέλουν να φύγουν εθελοντικά.

      Διαγραφή
  9. Έχω μια απορία ρε παιδιά. Καλά όλα αυτά και εγώ συμφωνώ. Χρειάζονται δραστικά μέτρα τέτοιου τύπου. Ομως, πως μπορούμε να ασφαλησουμε τα θαλάσσια σύνορα, από όπου μπαίνουν οι λαθρομεταναστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά όλα αυτά κύριοι, συμφωνώ πως πρέπει να παρθουν τέτοια δραστικά μέτρα. Όμως, πως θα διασφαλισουμε το Αιγαίο και το Ιόνιο από τις εισροες των λαθρομεταναστων, όταν το θαλάσσιο δίκαιο και η τεράστια έκταση των θαλασσιων συνόρων μας βαλεται συνεχώς και από παντού;;; Είναι πρακτικά αδύνατο να κλείσουμε τα... θαλάσσια σύνορα. Άσε που και να γίνονταν αυτό, με τους πουλημενους πολιτικούς που ψηφίζει ο Νεοελληνας, το σχέδιο της Μερκελ και του σουλτανου δεν θα χαλάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.