19/11/19

Απονεμήθηκαν τα τιμημένα πράσινα μπερέ στους καταδρομείς της Κύπρου στο Σταυροβούνι (εικόνες)

Οι ασκήσεις που διεξάγονται μεταξύ της Κύπρου και άλλων γειτονικών χωρών αναβαθμίζουν την επιχειρησιακή ικανότητα της Εθνικής Φρουράς, η οποία διαθέτει ένα ικανότατο προσωπικό, ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.
Σε δηλώσεις στο Σταυροβούνι , κατά τη διάρκεια απονομής των Πράσινων Μπερέ και κληθείς να σχολιάσει την άσκηση «Ονήσιλλος – Γεδεών» που γίνεται σε συνεργασία με το Ισραήλ, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι η συγκεκριμένη άσκηση έχει καταστεί θεσμός και ότι η συνεχής προσπάθεια συνεργασίας με το Ισραήλ αναβαθμίζει τόσο τη συγκεκριμένη άσκηση, όσο και άλλες ασκήσεις που γίνονται μεταξύ Κύπρου -Ισραήλ και Κύπρου και άλλων γειτονικών χωρών.«Ο μοναδικός στόχος των ασκήσεων είναι η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς, όπου ανταλλάσσονται οι εμπειρίες των ενόπλων δυνάμεων των χωρών που λαμβάνουν μέρος σε αυτές. Με τη διενέργεια των συγκεκριμένων ασκήσεων αξιολογείται το επίπεδο των ενόπλων δυνάμεων της Κύπρου, ώστε με το τέλος της κάθε άσκησης να διορθώνουμε κάποια πράγματα και να γινόμαστε όλο και καλύτεροι», ανέφερε ο ΥΠΑΜ.
Κληθείς να πει τα δικά του συμπεράσματα από τις ασκήσεις που γίνονται μεταξύ της Κύπρου και άλλων γειτονικών χωρών, όπως το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Αίγυπτος, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι οι ασκήσεις αυτές αναβαθμίζουν την επιχειρησιακή ικανότητα της Εθνικής Φρουράς η οποία και αποκτά νέες εμπειρίες.

«Ακόμα με τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των αξιωματικών των διαφόρων ενόπλων δυνάμεων, προκύπτει  το συμπέρασμα ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Πάντοτε λέμε για την τεχνολογία και για τους εξοπλισμούς, ωστόσο εάν δεν υπάρχει το ικανό προσωπικό στο οποίο εμείς έχουμε την υποχρέωση να δίνουμε τα εχέγγυα μέσω των ασκήσεων για να αναβαθμιστούν, τότε δεν πάμε πουθενά. Το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε ένα ικανότατο προσωπικό στην Εθνική Φρουρά», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το θέμα της αναβάθμισης της Εθνικής Φρουράς με νέα εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και την ενδεχόμενη προμήθεια σκαφών σε συνεργασία με τη Γαλλία, ο Υπουργός Άμυνας απάντησε πως εκτός από το πολιτικό είναι και το επιχειρησιακό ζήτημα.

«Ως εκ τούτου ορισμένα θέματα που έχουν σχέση με την αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς, προτιμούμε να μην βλέπουν το φως της δημοσιότητας, παρά μόνο όταν ολοκληρωθούν και μέσω των διαδικασιών διαφάνειας και ενημέρωσης που υπάρχουν, να ενημερώνεται το κοινό», κατέληξε.

Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.