26/11/19

Οργιάζει στον Εβρο η... διεθνής των διακινητών


Εικόνες που παραπέμπουν στην έναρξη της ανθρώπινης πλημμυρίδας του 2015 έχουν αρχίσει να καταγράφονται στη Θράκη, όπου τα προστατευτικά τείχη στον Εβρο αποδεικνύονται διάτρητα για τις μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές από ανθρώπους που σπεύδουν να περάσουν το ποτάμι προτού πιάσει ο βαρύς χειμώνας και η στάθμη των νερών ανέβει.
Κατά ομάδες τριών, πέντε, ακόμα και δέκα ατόμων, πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες που κατάφεραν να διαβούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα κινούνται νυχθημερόν πεζή ή με αυτοκίνητα διακινητών, επί της Εγνατίας Οδού, της σιδηροδρομικής γραμμής (για να μη χάνουν τον προσανατολισμό τους) αλλά και εντός των πόλεων και των χωριών, με προορισμό τα ενδότερα, κυρίως τη Θεσσαλονίκη. Στα σύνορα με την Τουρκία δραστηριοποιείται –«οργιάζει», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στην «Κ»– η «διεθνής των διακινητών», με τα κυκλώματα να χρησιμοποιούν ως μεταφορείς των μεταναστών Βούλγαρους, Μολδαβούς, Ιρακινούς, Σύρους, Μαροκινούς, αλλά και Ελληνες και Σκοπιανούς, τους οποίους επιστρατεύουν αντί αμοιβής από «στέκια» της ενδοχώρας.

Για τη συνέχεια Kathimerini


1 σχόλιο:

  1. Το Κιλκίς δείχνει το δρόμο. Αν οι ντόπιοι χρειάζονται εκπαίδευση και αυτό μπορεί να γίνει.
    Εκεί που δεν μπορεί ο Κουλής και ο Αλ6ς (για να είμαστε και δίκαιοι) μπορεί ο λαός. Όπως φυλαξαμε Θερμοπυλες για 3000 χρόνια έτσι πρέπει να γίνει και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.