13/11/19

Το σπίτι με το κυάνιο συγκλονίζει την Τουρκία



Η μαζική αυτοκτονία μιας οικογένειας εξαιτίας της φτώχειας στην Τουρκία έχει φέρει στο προσκήνιο ένα θέμα που η κυβέρνηση θέλει να το κρύψει κάτω από το χαλί.


«Προσοχή! Υπάρχει κυάνιο μέσα. Φωνάξτε την αστυνομία και μην μπείτε στο σπίτι».

Με αυτό το σημείωμα στην πόρτα του σπιτιού τους, τα μέλη μιας οικογένειας από την Κωνσταντινούπολη προσπάθησαν να προστατέψουν τους γείτονές τους, ενώ αυτοί κείτονταν νεκροί μέσα.
Όταν η αστυνομία έφτασε στο διαμέρισμα βρήκε στο εσωτερικό του τα τέσσερα μέλη της οικογένειας, δύο άντρες και δύο γυναίκες ηλικίας 48 έως 60 ετών όλοι αδέρφια μεταξύ τους, να είναι νεκρά έχοντας δηλητηριαστεί με κυάνιο. Η οικογένεια Γιέτισκιν ζούσε για πολύ καιρό βυθισμένη στην φτώχεια και μόνο η μια αδερφή εργαζόταν ως δασκάλα μουσικής, ωστόσο ο πενιχρός της μισθός δεν έφτανε να καλύψει τα αυξανόμενα χρέη τους.

«Ήταν πολύ καλοί άνθρωποι. Έκαναν ό,τι έκαναν επειδή ζούσαν στη φτώχεια», αναφέρει ένα γείτονάς τους που τους ήξερε πολύ καιρό. Λίγες μόνο ώρες αφού οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο, η εταιρεία ηλεκτρισμού έκοψε το ρεύμα στο σπίτι καθώς οι λογαριασμοί τους είχαν να πληρωθούν για μήνες.

Η αυτοκτονία της οικογένειας δεν είναι η μοναδική σε μια Τουρκία που είναι βυθισμένη για περισσότερο από έναν χρόνο στην οικονομική κρίση, ωστόσο προκάλεσε μια έντονη και οργισμένη συζήτηση στην χώρα για την κατάσταση που γίνεται μόνο χειρότερη.


Διαβάστε τη συνέχεια στο janus.gr

3 σχόλια:

  1. Η φτώχεια παντού, σε όλες τις χώρες είναι ίδια. Κρίμα στην οικογένεια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ελλάδα δεν αυτοκτόνησαν και αυτοκτονουν λόγω φτωχειας? Θα πρέπει να παρηγορηθούμε που αυτοκτονούν και οι Τούρκοι η θα πρέπει να κοιτάξουμε τα χάλια μας και να δούμε πως θα βελτιωθεί η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλοί λένε: “Μα και στην Ελλάδα δεν αυτοκτονούν τόσοι και τόσοι, λόγω οικονομικών προβλημάτων;”. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά είναι επίσης αλήθεια πως η Ελλάδα δεν δαπανά 300.000 δολάρια την ημέρα για να κάνει “τρύπες στο νερό” για προπαγάνδα πως είναι σούπερ ουάου χώρα σε χαχόλους ντόπιους και ξένους. Εκεί είναι η διαφορά.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.