10/11/19

Το «χτύπημα» των Ελλήνων πιλότων στην τουρκική αλαζονεία και η ενόχληση Ακάρ


Η ψυχολογία ιπτάμενων αλλά και επιτελών εκτινάχθηκε στα ύψη έπειτα από την πρόσφατη αποστολή των Ελληνικών μαχητικών F-16 στην Κύπρο


Συνεχή μηνύματα ότι διαθέτει το ‘’πάνω χέρι’’ όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και ανατολικά της Ρόδου ακόμα και του Καστελόριζου, όπου υπάρχουν Εθνικά κυριαρχικά συμφέροντα, εκπέμπει καθημερινά και με κάθε τρόπο η Πολεμική μας Αεροπορία.

Το πιο πρόσφατο ήταν τα προηγούμενα 24ωρα και με αφορμή την εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Μαχητικά από όλες σχεδόν τις πολεμικές μοίρες πετούσαν συνεχώς πάνω από το Αιγαίο. Όμως δύο πολεμικές μοίρες από την 111 πτέρυγα μάχης στην Αγχίαλο και την 115 πτέρυγα μάχης στη Σούδα ανέλαβαν αποστολές ακόμη πιο υψηλού συμβολισμού. Οι ‘’Αλεπούδες’’ της 340 μοίρας πέταξαν κατ’ εξακολούθηση πάνω από τα ακριτικά νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και του Κρητικού πελάγους. Λέρος, Κάλυμνος, Ψέριμος, Κως, Ρόδος, Καστελόριζο, Χρυσή και Γαύδος.

Ανάλογη αποστολή είχε και το σπαθί του ‘’Περσέα’’. Κάλυψε κάτω από τα φτερά του τα νησιά μας στο βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο. Οι ακρίτες από Σαμοθράκη, Λήμνο, Λέσβο, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και Λειψούς είδαν και άκουσαν τα ‘’γεράκια’’ της 347 μοίρας να πετούν από πάνω τους.

Η ψυχολογία ιπτάμενων αλλά και επιτελών εκτινάχθηκε στα ύψη έπειτα από την πρόσφατη αποστολή των Ελληνικών μαχητικών F-16 στην Κύπρο όπου όχι μόνο εξέθεσαν ολόκληρη την Τουρκική αεράμυνα, αλλά και τις επόμενες ημέρες όταν αντιμετώπισαν δυναμικά και ‘’έσβησαν’’ κάθε προσπάθεια της ΤAF για ‘’αντίποινα’’ στο Αιγαίο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.