28/11/19

Η Μέρκελ λύνει τον «γόρδιο δεσμό» του μεταναστευτικού στην ΕΕ;


Του Γιάννη Κ.Τρουπή
Και όμως κάτι κινείται στο “καυτό” θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος. Προφανώς και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τί μέλλει γενέσθαι, ειδικά όταν η Ευρώπη δείχνει να έχει στυλώσει τα πόδια της και να μην δέχεται κανέναν επιμερισμό των βαρών. Παρότι λοιπόν επισήμως οι ευρωπαίοι εταίροι δηλώνουν ανυποχώρητοι, στο παρασκήνιο φαίνεται πως η εικόνα είναι μάλλον διαφορετική. Λίγες εβδομάδες μετά την πρωτοβουλία του Γερμανού υπουργού εσωτερικών Ζεεχόφερ , μία νέα πρόταση πάλι το Βερολίνο έκανε την εμφάνισή της στις Βρυξέλλες.
Με την μορφή non paper, η Γερμανία διακινεί στην βελγική πρωτεύουσα, η οποία αποτελεί το κέντρο των διαβουλεύσεων, μία νέα πρόταση. Σύμφωνα με το περιοδικό politico πρόκειται για ένα 4σελίδο έγγραφο που ουσιαστικά δεν αποτελεί κάτι παραπάνω από μία “βάση προς συζήτηση”. Οπως επισημαίνει το περιοδικό η πρόταση αυτή περιλαμβάνει υποχρεωτικό σύστημα κατανομής προσφύγων με πληθυσμιακή αναλογικότητα και οικονομικά φίλτρα. Η Γερμανία πάντως δεν κρύβει την πρόθεσή της να θέσει το θέμα σε διαβούλευση στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων τον Φεβρουάριο του 2020. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το Βερολίνο αναλαμβάνει το επόμενο εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ, στοιχείο που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για τις επερχόμενες εξελίξεις.

Για τη συνέχεια Liberal

5 σχόλια:

  1. Τωρα Κε Τρουπη μας θα κοιμηθουμε ησυχα και ειδικα εμεις οι κατοικοι των βουλιαγμενων νησιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, η Γερμανία που έχει δεδηλωμένες ανάγκες 200.000 εργατών το χρόνο και που φόρτωσε 1.000.000 το 2015 πριν κλείσει τα σύνορα (δηλαδή απόθεμα για 5 χρόνια), εντελώς συμπτωματικά, το 2020 (2015+5=2020), θα την πιάσει πάλι η ανθρωπιά, γιατί από Ιταλία μέχρι τώρα έχει πάρει μόνο το 25% από 3 καραβιές και αυτές το 2020, αν δεν αυξηθούν, φτάνουν μόνο για ορεκτικό για το γερμανικό ΣΕΒ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γερμανικά παραμύθια για καθυστερημένα παιδάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο παραμυθαδες απ τον Αντερσεν...Ειναι σαν να εβαλες τον Κορτεζ να σωσει τους Ατζεκους..Ηταν 22 εκατομμυρια ..και σε εξι μηνες εγιναν δυο...

      Διαγραφή
  4. Σανό για εγχώρια κατανάλωση διοχευμένο κατάλληλα από κυβερνητικά μαγειρεία για να ελπίζει ο κουτοραγιάς ότι κάτι θα γίνει, ενώ στο μεταξύ ο εποικισμός τής χώρας τσιμεντώνεται. Η φιλολογία περί ποσοστώσεων ανά κράτος δεν είναι κάτι καινούργιο. Κατ’ αρχάς, οι μισές περίπου χώρες δεν το αποδέχονται. Ακόμη όμως και εάν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες συμφωνούσαν, αυτό δεν θα είχε καμμία επίπτωση στον λαθροεποικισμό. Τουναντίον, το πρόβλημα θα γινόταν οξύτερο, μιάς και περισσότεροι άνθρωποι απ’ ό,τι τώρα θα έρχονταν στην Ευρώπη. Μόνη λύση είναι το κλείσιμο των συνόρων. Όλα τ’ άλλα είναι εκ του πονηρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.